פיצול חיסונים

פינט

New member
פיצול חיסונים

שלום, הבת שלי בת חודש והיום עשינו את החיסון של גיל חודש.
לאור המודעות הגבוהה אמרתי בטיפת חלב שאני רוצה לפצל את כל החיסונים שלה (אמרתי לה בפרוש שאני אעשה אותם רק בתווח ארוך יותר) במיוחד את החיסון של גיל שנה.
האם גם אתן עשיתן כך?

כי יש תינוקות שמגיבים קשה.

גם לי לא היה נעים לקבל כמה חיסונים במקביל ומעבר לזה, יש תינוקות שמגיבים מאוד קשה לחיסונים. אז למה לא להקל עליהם?!
מניסיוני עם התינוק הפרטי שלי - עקרונית אני כן בעד לפצל. במיוחד את החיסון של גיל שנה שהוא מאוד בעייתי ואצלנו בטיפת חלב כן מציעים לפצל אותו מיוזמתם.
&nbsp
בקשר לביסוס, לא בדקתי מחקרית. אבל לא חייב ביסוס מדעי לכל דבר.
יש ילדים שכמה חיסונים במקביל יתקבלו אצלם בטוב ויש ילדים שממש לא.

Cafe Latte

New member
אז במקרה - בדקתי מחקרית.

למעט ״המחקר״ הטלפוני (שמישהי קישרה אליו בעבר) הבודד שנערך באונ׳ חיפה, אין עדות שפיצול תורם להטבה בתופעות לוואי או מקטין אותן. לא יודעת למה יצא לחיסון של גיל שנה כזה שם רע - הרוב עוברים אותו בלי תופעות לוואי. אצלנו כאבו הגפיים אחרי החיסון, וזה גם ככה לא משהו שניתן למנוע, בגלל שה3 זריקות של פעם, הפכו ל4.. רק לפרוס על פני זמן, ואז זה כמובן משאיר את התינוק לא מוגן ממחלות קשות. וגם זה מצריך ביקורים חוזרים ונשנים בטיפת חלב, וסטרס של זריקות בכל פעם מחדש. בכל מקרה, יש לה תינוק בן חודש, למה לצאת מנק׳ הנחה שהוא רגיש במיוחד וצריך טיפול מיוחד? ודבר אחרון, בקשר לטיפת חלב. קחי בחשבון, שאם הם ממליצים באמת על פיצול הם פועלים נגד הנחיות משרד הבריאות. זה פישי ולא מקצועי בעליל בעיני. ו...לי כבר קרה לא פעם, שהם המליצו לפצל בדיווווווק כשנגמרו להם חיסונים מסוימים.

לא יודעת מאיפה הנתונים שהבאת.

לא מכירה את המחקר שדובר כאן. אבל נראה לי שהחיסון של גיל שנה הרוויח את השם הרע שלו ביושר - אצלנו היו 3 ימים של חום ושבועיים של שלשולים. גם הרופאה שלנו וגם בטיפת חלב (התקשרתי לשאול) אמרו שזה מוכר ו״בסדר״ ומניסיונם הרבה תינוקות כן מפתחים תופעות לוואי לחיסון הזה ספציפית. מעבר לזה, לרוב התינוקות בסביבתי הקרובה (חברות) היו תופעות לוואי. האמת שאת הראשונה שאני שומעת שהחיסון עבר אצלה ״בשקט״.
סתם עוד דוגמא: תינוק של חברה (רופאה בעצמה) היה עם חום לסירוגין כחודש לאחר החיסון! למותר לציין שכולם ב״ה בריאים בד״כ.
ככה שנראה לי שדווקא התינוק שלך הוא היוצא דופן בעיניין הזה. מעבר לזה, שלפי הודעותיך באופן כללי נקרא שהוא מדבר יותר מהרגיל וכו׳ - אז אולי גם בעיניין החיסונים הוא עמיד יותר. לא יודעת.

&nbsp
ובנוגע לטיפת חלב, כתבתי שהם הציעו לפצל. לא המליצו.
ובלי קשר, ברור שהאינטרסים שלהם או של משרד הבריאות לא בהכרח חופפים לשלי/שלנו. והס מלהזכיר את חיסון הצהבת שהורד מהמדפים בשקט יחסי.

Cafe Latte

New member
לנו היו כאבי גפיים, ביום החיסון...

הוא ממש נפל מהרגליים, תוך כדי הליכה. וזהו. אה והוא גם ישן יותר מהרגיל בלילה שאחרי (אבל ככה זה אצלנו בכל החיסונים. אולי דווקא כדאי היה לפצל ;)). גם לחברות מסביב, לא נרשמו דברים חריגים... רק חום אצל אחת, ואצל אחרת קוועצ׳יות. אבל מה שאת מתארת, הוא באמת מוזר (לגבי חום עולה ויורד במשך חודש), ולא הייתי ממהרת לשייך את זה לחיסון עצמו. יש גם נתונים רשמיים לתופעות לוואי, ואת יכולה לראות שרב הילדים עוברים את החיסון בהעדר תופעות לוואי משמעותיות. דווקא בקשר לצהבת, לפחות בסביבתי ולהרגשתי, היה המון רעש. ואני מתכוונת לעשות בדיקת נוגדנים, בבדיקת הדם הבאה שלנו.

השאלה מה זה תופעות לוואי משמעותיות.

בנוגע לחום לסירוגין במשך חודש - האמא/החברה עצמה כמו שכתבתי רופאת ילדים. אז אני סומכת על הדיווח שלה.
ובכל מקרה, השאלה מה זה משמעותיות. בעיניי גם חום של כמה ימים זה תופעת לוואי משמעותית. אבל זה באמת כל מקרה לגופו. מלכתחילה לא הייתי מפצלת כל חיסון, חוץ מגיל שנה.
&nbsp
ובקשר לצהבת, אני לא הרגשתי שדיברו על זה. גם כאן לא ראיתי שזה עלה מלבד דיווח של פולספגן.
אני גם מתכננת לבדוק נוגדנים, אבל השאלה מה תעשי בע״ה בילד הבא? תחסני כרגיל לצהבת בגיל יום?
ובכלל כל הנושא של חיסונים לדעתי רווי אינטרסים. וזה בעייתי.

Cafe Latte

New member
לא חיסנתי בהתחלה לצהבת

הייתי מאוד פעורה, שמעתי בחצי אוזן שצהבת היא מחלת מין (היא לא מחלת מין, במובן הקלאסי, שהיא פוגעת באברי מין/רבייה, אבל היא כן מועברת ביחסי מין, בין היתר).. ובלה-בלה, ברור שהתינוק שלי לא יקיים יחסי מין (כל הפרופגנדה הרגילה של מתנגדי החיסונים, בקיצור).
&nbsp
באיזה גיל חודש, אולי אפילו טיפה יותר, חברה טובה שלחה לי את נתוני תחלואת הצהבת בארץ.. ואז נכנסתי לחרדות קשות, והיה לי קצת לילה לבן (גם לא כזה קשה להכנס לחרדות, כשישנים ממש מעט, והלילות ממילא הפוכים), וחיסנתי ברגע שנתנו לי תור בטיפת חלב. מפה לשם, הוא קיבל את כל המנות של הצהבת באיחור.
זה אמנם לא מאוד קריטי עבורינו, כי הוא היה בבית עד גיל שנה וחצי.. א-ב-ל, הוא כן יצא המון לגינות, היה המון עם ילדים אחרים (יש לו כמה חברים קבועים בשכונה, ואת אף פעם לא יודעת מי חולה, ומי לא). צהבת עוברת בהפרשות. גם ברוק (והבן שלי, למשל, כבר תקופה, אוהב לנשוך מדי פעם, וחזר מהגן עם נשיכה), גם הפרשות גוף וכו'.
אז תחשבי שיש ילדים שנכנסים למסגרת בגיל 14 שבועות! מישהי סיפרה באחת הקבוצות בפייס, שהיא ראתה גננת שמודדת חום, רקטאלית, ולא מחטאת כמו שצריך את המדחום. זוועה. קראתי שאם נדבקים במחלה הזאת בגיל צעיר, ההשלכות מאוד קשות.
&nbsp
בקיצור, כן, אין לי ספק. בילד הבא, כשיבוא, אני אחסן ממש להכל, מהתחלה הפעם. זו מחלה ממש קשה, החיסון שלה קליל (אין תופעות לוואי כמעט). ודווקא הרגשתי שהתנהלות משרד הבריאות היתה ממש בסדר.
היה גילוי נאות, היה הסבר על כל מה שקרה (היה אפילו מענה, על "מאמר" שאיזו חוכמולוגית פרסמה, שהיה מלא בהנפצות וחצאי אמיתות).

Cafe Latte

New member
שתביני שכבר הספקתי לחסן לשפעת

אני ממש בעד חיסונים. הלוואי ויכולתי למנוע ממנו את כל המחלות האפשריות בעולם (גם מעצמי, כמובן... אבל אי אפשר בכלל להשוות).

זריזה למצוות את.
לא ידעתי שכבר יש.

הלוואי שבאמת אפשר היה למנוע את כל המחלות בעולם.
רק בריאות לכולם.
&nbsp
ואגב, אני גם לא חיסנתי לצהבת ביום הלידה. בדקתי שיש לי נוגדנים והוא איתי בבית ולא חשוף וחיסנתי בגיל מאוחר יותר. ממש שינית אג'נדה.

Cafe Latte

New member
הגיעו.. וקבוצות סיכון מתחסנות ראשונות (תינוקות=קבוצת סיכון).

בחדר אחות שאלתי אם גם אני יכולה להתחסן, והתחסנתי.
אצלנו עבר בסדר.. אבל אני מתחסנת בכל שנה, ולא מגיבה לחיסון בכלל.. אז הנחתי שגם אצלו זה יהיה דומה.

ואגב, בנוגע לפיצול עצמו.

אם מפצלים - נוהגים לתת את החיסון המיועד של גיל שנה ואת מנות הדחף של החיסונים הקודמים לדחות. כך שלתינוק כן יש נוגדנים והוא לא חשוף למחלות או לא מוגן כפי שכתבת.

Cafe Latte

New member
חשבתי משום מה

שאם מפצלים, נותנים את מנות הדחף, ואז את השאר. ואז נשארים בלי הגנה לכל ה mmrv. הגיוני הסדר שבו הולך הפיצול, אבל עדיין מודה שלא הבנתי למה.
אם ממילא יהיו תופעות לוואי, לילדים מסוימים, לא עדיף לסיים עם זה בבת אחת, ולא למרוח את זה על פני תקופה ארוכה? שלא לדבר על הסטרס הגלום בזריקות החוזרות (ואי הנוחות שבללכת כמה פעמים לטיפת חלב, למרות שזה יחסית זניח באמת).

לגבי הסטרס - הקטנה שלי

לא בוכה בזריקה ראשונה וכן בשנייה - ואם יש רק אחת - היא לא בוכה. כך שאני לא בטוחה שההנחה שלך לגבי סטרס תקפה בגילאים האלה. אני מניחה שהיא לא זוכרת מפעם לפעם שהזריקה כואבת, אבל אולי בין בזריקות מספיקה להבין ולפחד מהבאה - לא יודעת. בכל מקרה זה מה שקורה אצלנו בעקביות (עד כדי כך שבעבר גיגלתי כדי לבדוק אם הכל בסדר איתה ולמה היא לא בוכה - ומצאתי אחרות עם סיפור דומה של העדר בכי בזריקה ראשונה).
הגדולות שלי, לעומת זאת, מתות מפחד מזריקות למיניהן - אבל זה צץ רק החל מהגיל שמבינים שזו זריקה (כלומר, ממש לא בגיל שנה אצלנו).
זה לא אומר שעדיף בהכרח לפצל - עדיף לבדוק מחקרית אם עדיף לפצל וחבל שלא עושים את זה מספיק.
בכל מקרה, אנחנו פיצלנו בגיל שנה בגלל נסיבות שלא היו תלויות בנו (שכללו טיסה לחו"ל). עשינו רק את ה-MMR והיו תופעות לוואי של עליית חום ופריחה שאם לא היינו מפצלים היו כנראה מיוחסות לאחד החיסונים האחרים - וזה עוד יתרון של פיצול - שהוא מאפשר לדעת לאיזה חיסון הילד הגיב. עם הבת השנייה הייתה פעם של תגובה אלרגית לחיסון ואנחנו עד היום לא יודעים לאיזה חיסון כי היו אז שלושה באותה פעם. הפסקנו לתת לה את האחד שנותרו לה מנות ממנו, אבל אולי לא בצדק, כי, כאמור, היו שניים אחרים באותה פעם.

עונה.

התינוק שלי מגיב לא משהו לחיסונים. כמעט תמיד יש תופעות לוואי (פריחה, חום, הקאה ועוד). ככה שאני מנסה להקל עליו, למרות שלא פיצלנו את הכל.
הגיונית נראה לי שאם יהיו כמה חיסונים ביחד הוא יגיב יותר קשה. ולכן העדפתי לפצל. בלי קשר, אני לא מאמינה בשיטת זבנג וגמרנו. אבל כל אחד ושיקוליו ומה שמתאים לו.
&nbsp
ובנוגע לסטרס, הוא בעיקר שלי. אז אני מנסה להתגבר.

Cafe Latte

New member
כן, אבל זה

ההגיון שלך, לא בהכרח איך שדברים עובדים, לפחות ממה שקראתי, והבנתי קצת על אימונולוגיה (אני ממששש לא מהתחום).
עזבי, זה באמת לא משנה.
בסה"כ, אם את מפצלת, ונותנת בסופו של דבר הכל, זה לא כזה סיפור דרמטי.
פשוט החמודה שפתחה את השרשור והתאדתה בינתיים (
?), הספיקה לקשקש כמה שטויות על חיסונים, על הדרך, אז בגלל זה קצת התקוממתי.
&nbsp
המון בריאות לכל הקטנטנים.

LolliP0p

New member
דווקא אצלנו בחיסון של גיל שנה האחות רצתה לפצל

יש לנו אחות טיפת חלב מדהימה, ממש .
היא ממש הפצירה בנו לפצל את החיסון של גיל שנה, מטענה של למה לעולל את זה לילד כלכך קטן, 4 זריקות בבת אחת..
היא ממש ביקשה מאיתנו להתחשב בילדה ולא לעשות לה את זה בגלל שלא נוח לנו לבוא שוב פעם עוד חודש...
אמרנו לה שתתחיל ונראה איך דברים זורמים, היא הוציאה את כל החיסונים ובסוף באמת נתנו רק שניים כי הקטנה ממש צרחה וכאב לנו הלב לתת לה עוד שניים לפינאלי...
מה גם שהתופעות לוואי לא חופפות כך שלא היה שיקול של למה לסבול פעמיים מאותן תופעות לוואי..
אני מציינת את זה רק כדי ליישר קו,
לפעמים מדובר פשוט בחמלה של אחות נקרא לזה ולאו דווקא משהו פישי או חוסר חיסונים במלאי.. (למרות שאני בטוחה שיש גם קטעים כאלו..)

את גיל שנה פיצלתי לכולם

נכון שאפשר לעשות את כולם יחד והרוב עושים כך.
חרשתי על האינטרנט והגעתי למסקנה חד משמעית לפצל, גם האחות בטיפת חלב לא שאלה אותי אפילו אם לעשות הכל היא ישר היתה תחת דעה לפצל אמרה שאלו חיסונים קשים.
תקשיבי גיל שנה זה 4 זריקות ולכי תדעי ממה ואם יפתחו חום ותסמינים.
לפני שנה לא פיצלתי כלום.

בלוג היופי שלי
https://www.facebook.com/estibeauty?ref=tn_tnmn

פינט

New member
תגובה

אני חייבת להגיד שכל הכבוד לאחות בטיפת חלב של שתיכן שטרחה להגיד כן אנחנו בעד פיצול.
אצלי לא מצא חן בעיניה דפקה לי הערות שאנשים מתבססים על מה שהיה רשום באנטרנט אז וכשמיד מחקו את זה וכן, את תצטרכי להגיע הרבה פעמים ואין תורות ואם יש הם רחוקים... איבדה אותי לחלוטין.. עד שאמרתי לה... מה את להגיד... שוב חזרה על הדיקלום.. ואז עניתי לה שאני מעדיפה להגיע מליון פעם מאשר שאני והבת שלי נסבול לכל החיים.
שתקה.

למעלה