פיצול אישיות?

ChicoKabre

New member
פיצול אישיות?

שלום... יש לי בעיה קטנה...שממש מציקה .. ואין לי בדיוק הגדרה לגביה.. אולי מישהו יכול לעזור?

זה קצת מורכב, אך אנסה להסביר הכי טוב שאפשר (ואני יודע גם שזה יישמע שטותי-אך זה אמיתי בעיניי!)
בערך ב-8-10 שנים האחרונות אני מנהל את חיי מבעד ל"מסך"... כלומר אני רוצה לנהל את חיי בדרך X (שאני יודע שהיא הריאלית והאמיתית והנכונה בעיניי), אך במקום זאת, בשל קושי מסויים אני "מקפיא" את הדרך הזאת ועובר לדרך חיים אלטרנטיבית שנקרא לה Y... וכך המון זמן אני מרגיש שאני מנהל את חיי כביכול מהצד.. וכשאני כבר מנסה לחזור ל"מימד X" אני לא מצליח להשאר שם יותר מכמה דקות....

אני יודע שזה נשמע קשה להבנה ושטותי, ואני גם יודע שזה בעיה בתת מודע נטו אבל בכל זאת למישהו יש הגדרה ו/או פתרון לכך?

גרא.

New member
Chicokabre,ראשית,המושג פיצול אישיות,אינו קיים

עוד,אלא נהוג לומר אישיות מרובה.אלא שהתופעה שאתה מתאר מזכירה יותר דיסוציאציה (ראה קישור).
אלא שאין מקום לאיבחון כזה או אחר דרך הפורום,ולכן כדאי שתפגש עם פסיכיאטר להערכת מצבך,וקבלת
הכוונה טיפולית,אם יהיה צורך בכך.אפשרי להפגש אם פסיכיאטר בקופ"ח שלך בעלות של רופא מקצועי.
מדגיש שוב אי אפשר להגדיר מצב נפשי זה או אחר בלא הערכה מקצועית מוסמכת,כך שכל תגובה כאילו
אתה סובל מזה או זה,אינה תקפה,ואסור להתייחס אליה ככזו.

http://he.wikipedia.org/wiki/דיסוציאציה

למעלה