פיצוי מוסכם מראש

soundTeam

New member
פיצוי מוסכם מראש

" יהא צד א' הצד המבטל וצד ב' הצד המקיים או המוכן לקיים - רשאי צד ב' לדרוש פיצוי בסך של XXXX ש"ח כפיצוי מוסכם מראש ומבלי שיוכח נזק." האם זה אומר שצד ב' מקבל על עצמו שהפיצוי המוסכם מראש מכסה את הנזקים והוא לא יוכל לתבוע בעתיד נזקים שנגרמו לו כתוצאה מביטול ההסכם? או שהפיצוי משולם בכל מקרה וניתן לתבוע פיצוי נוסף עבור נזקים?

בכל מקרה אפשר תבוע פיצוי על הנזק שנגרם...

ויהיה אפשר לזכות בפיצוי הזה - אם יוכיחו את גובה הנזק ואת האחריות של הצד המפר לפצות על הנזק הזה. המשמעות של הפיצוי המוסכם היא שבמקרה של הפרה - אפשר לזכות בפיצוי הזה בלי להוכיח נזק. (צריך לדעת שבימ"ש מוסמך להפחית או לבטל כזה פיצוי מוסכם, אם יתברר לו שהוא נקבע ללא יחס סביר לנזק שאותו היה ניתן לצפות בשעת כריתת החוזה, כתוצאה מסתברת של ההפרה). אבל זה לא אומר שאפשר לקבל את הפיצוי המוסכם בנוסף לנזק שאותו יוכיחו. את הפיצוי המוסכם אפשר לקבל בלי הוכחת נזק. אם הנזק שנגרם גבוה יותר, ויוכיחו אותו - אז אפשר לקבל את הנזק שיוכח (כולל הפיצוי המוסכם).

soundTeam

New member
תודה ובקשר לחלק האחרון

בתשובתך אני אסביר מה עומד מאחורי הפיצוי והנזק: סוכם שהלקוח יקבל הנחה משמעותית בתמורה לשירות בלעדי במשך תקופה הפיצוי המוסכם מראש בחוזה הוא בגובה ההנחה ובמקרה שהלקוח ירצה לצאת מההסכם לפני סוף התקופה אני מבין שאת הסכום של ההנחה ניתן לקבל בחזרה בבימ"ש כמעט בוודאות והוא נזק סביר בזמן החוזה השאלה היא אם במקרה שנגרם לי נזק מוכח נוסף, ניתן לזכות בו בנוסף להחזר ההנחה?

למעלה