פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין

שלום רב. עבדתי בעבודה שבה הייתי מועסקת כל שנה 10 חודשים לפי מינוי ואז הפסקה של חודשיים. לאחר סיום המינוי החלטתי להחליף עבודה. עוד לא קיבלתי מינוי לשנה הבאה. האם אני זכאית לפיצויי פיטורים? האם אשלם עליהם מס? אודה על תשובתכם.

tomerm1

New member
תשובה

זכאי לפיצוי מי שעובד שנה ומעלה. אולי העסיקו אותך כל פעם ל 10 חודשים רק כדי שלא תהיי זכאית לפיצוי.

ואין איזה קטע עם עובדים

שעבדו מעל שתי עונות? ראיתי שהמעביד מפריש לפנסיה בתלוש. תודה על התשובות.

תשובות

אתה החלטת להחליף עבודה, נכון? אם כך, אינך זכאי לפיצויים כי לא פוטרת אם יתנו לך פיצויים (לפעמים נותנים) חלק מהם יהיה פטור ממס וחלק חייב, תלוי כמה תקבל

אבל

אבל בכתב מינוי רשום :ולפיכך יסתיים מינויך לפי כתב מינוי זה. כלומר: זה פיטורים כל שנה.

לא ממש מדוייק

ברגע שכמה שנים המינוי חודש אוטומטית, יש לך קייס לטעון שגם השנה צפוי היה שהוא יחודש ויש מקום לפיצויים. מצד שני, זה אתה שלא רוצה להמשיך, אם הם יקראו לך לעוד עונה תגיד להם "לא, תודה"? בכל מקרה, האדם הנכון להתייעץ איתו הוא עו"ד מומחה לדיני עבודה

המינוי לא מתחדש אוטומטית.

מלבד זאת פעמים רבות המינוי מתקבל לאחר תחילת העבודה. כמו כן המינוי השנה היה אמור להיות בהיקף נמוך מזה המתקבל בד"כ.

לי האם

New member
האם זה חוזה לתקופה קצובה

אם יש לך חוזה לתקופה קצובה ותמה התקופה הקצובה אינך זכאית לפיצויי פיטורין גם אם לא חודש לך החוזה . כי כשמו כן הוא לתקופה קצובה.

האם מדובר על הדרכה במשרד החינוך?

אם כן, אינך זכאית לפיצויים. את זכאית לשעות הוראה חליפיות באותו הקף.

למעלה