פיצויי פיטורים

fashasha

New member
פיצויי פיטורים

אני לא מבינה בכלל במיסים. זאת ההקדמה. קיבלתי תלוש משכורת על פיצויי פיטורים והסך ברוטו עמד עד 4800 שקל. רשום לי שמס הכנסה לקח לי 1100 שקל. זה הגיוני בכלל? אני לא זוכרת שמס הכנסה לקח לי כל כך הרבה אי פעם, ואני בת 23. קיבלתי פעם ברוטו של 5400 ואז מס הכנסה לקח לי רק 334 שקל (מאי 2005). איך אני יודעת אם הסכום שמס הכנסה לקח הוא הגיוני? איפה אני מתלוננת אם זה לא? אני ממש אודה לתגובות.
 

שיר ורד

New member
מס הכנסה לא לוקח לבד

המעסיק מפריש מס הכנסה בהתאם לחוק. בדרך כלל לא משלמים מס הכנסה על פיצויי פיטורים בסכומים כאלו. אנא פרטי את הנתונים הבאים: תקופת העבודה שלך במקום העבודה. השכר האחרון. גובה הפצויים שקיבלת. האם כל הסכום הוא פצויי פיטורים או שהוא כולל תשלומים אחרים כגון דמי הבראה ופדיון חופשה. אם כן,מהו הסכום של פצויי פיטורים ומהם יתר הסכומים? האם הופרשו עבורך כספים לקרן פנסיה/ביטוח מנהלים?
 

fashasha

New member
פרטים

עבדתי שם שנה ו-3 חודשים. שכר אחרון - אם אני לא טועה, וזה כי לא קיבלתי את התלוש משכורת של אוגוסט, בסביבות ה-3700 שקלים. חודש לפני זה, 4200. גובה הפיצויים היה 4800 שקלים. יש בתוך זה - הבראה ותשלום על ימי חופש לא מנוצלים (7). הבראה - 460 שקלים פדיון חופש - 1136 תשלום הודעה מראש - 3200. אני לא חושבת שהופסו כספים לפנסיה או ביטוח מנהלים. מס הכנסה לקח 1103 שקל, ביטוח לאומי 6 שקלים וביטוח שירות 14 שקלים. זה כל מה שרשום שם. אם אני אמורה לפנות למס הכנסה שיחזיר לי את הכסף, כמה הוא אמור להחזיר לי? את כל ה-1100? אני שוקלת ללכת לשם ביום שלישי. אם כן, מה אני צריכה להביא איתי לשם?
 

fashasha

New member
מישהו יכול לעזור לי בבקשה

אני נורא צריכה תשובה. אני לא מבינה במיסים ואני רוצה את הכסף שלי בחזרה, בתנאי שמגיע לי אותו.
 

דוד בכר

New member
את הכסף תוכלי לקבל בשנה הבאה

עפ"י הנתונים שציינת, היית על סף מס. בשכר של 4,200 לא ניכו לך מס. מאחר והחודש קיבלת פדיון חופש,הבראה והודעה מוקדמת המשכורת "קפצה" לך ולכן נוכה לך הסכום שציינת. מאחר ומס הכנסה הוא שנתי,הרי במידה ולא תעבדי בחודש-חודשיים הקרובים(או שהשכר יהיה מאוד נמוך) יש סיכוי רב שיגיע לך החזר ממס הכנסה. על מנת לקבל את ההחזר יהיה עלייך למלא טופס בקשה להחזר מס(נקרא טופס 135)את זאת תוכלי לעשות רק משנה הבאה,כרגע לא ניתן עדיין לקבל את ההחזר. __________________________ [email protected]
 

fashasha

New member
העניין הוא שאני לא עובדת

פיטרו אותי, לכן הפיצויים. אז רק בינואר עלי לפנות למס הכנסה? מה אם אני צריכה את הכסף עכשיו ואין לי עבודה ורק לימודים?
 

דוד בכר

New member
תשובה

אם את לא עובדת בעבודה חדשה,אז מרבית הסיכויים שיגיע לך החזר ממס הכנסה. לא ניתן לקבל את ההחזר כבר עכשיו,תאלצי להתאזר בסבלנות ולהגיש בקשה להחזר בשנה הבאה.
 
למעלה