פיצויי פיטורים

asaf939

New member
פיצויי פיטורים

שלום, אני עובד דרך חברת כוח אדם בבנק. עבדתי בבנק מסויים 9 חודשים ואז נגמר לי החוזה (לפי החוק אסור לי לעבוד יותר מ 9 חודשים דרך חברת כוח האדם אלא להיקלט ישירות לבנק). הבנק לא קלט אותי והחברת כוח אדם הציעה לי לעבוד דרכה בבנק אחר עם חוזה חדש לעוד 9 חודשים. הוותק בחברת כוח האדם נשמר לי. במידה וייגמר לי החוזה עם הבנק הנוכחי, ולא יקלטו אותי לבנק , וכבר יהיה לי וותק של 18 חודשים אצל חברת כוח אדם , אני אהיה זכאי לפיצויי פיטורים? ואם חברת כוח האדם יציעו לי עוד חוזה באורך 9 חודשים לעוד בנק אחר ואני לא אהיה מעוניין אז לא אוכל לקבל פיצויים? תודה

עובדי כוח אדם והעברה מתפקיד לתפקיד

מדובר בבעיה מוכרת שיש לחלקה לשני סוגי מקרים:
- עובדים מקצועיים בתחומים מסויימים בהם חברת כוח האדם מספקת שירות או מומחיות ספציפית שלא תמיד יש אצל המעסיקים (לדוגמא בבנקים עובדי אבטחת מידע שמגיעים מחברות אבטחת מידע).
- העברת תפקידים שכל מטרתה עקיפת החוק.

במקרה השני יש בעיה הן בהתנהלות המעסיק (חברת כוח האדם) והם בהתנהלות המעסיק בפועל (במקרה שלך הבנק) ובהחלט יכול ועומדת לך זכות עקרונית.

asaf939

New member
לא הבנתי כלום.

העבודה היא בשירותי קופה. תחילה הייתי בפועלים, כעת בלאומי. בפועלים סיימתי אחרי 9 חודשים ונשארתי לעבוד באותה חברת כוח אדם אבל חתמתי חוזה חדש ללאומי גם ל 9 חודשים. השאלה שלי אם אחרי ה 9 חודשים בלאומי אני אהיה זכאי לפיטורים? כי בתלושים שלי של חברת כוח האדם לא התאפס לי הוותק, הוא המשיך לגדול אחרי ה 9 חודשים של פועלים ולא התאפס מהתחלה.

למעלה