פיצוח בעזרת השם...

פיצוח בעזרת השם...

הדוד לואיס פון לאופר שאת תמונתו המרשימה הבאתי לכאן לפני מספר שנים היה אניגמה עד לפני מספר שבועות.
אין לי שום מידע עליו.
חוקר אוסטרי ביקש ממני מידע על ענף אחר במשפחה. בעקבות זאת שאלתי אם יוכל לעזור בפתרון התעלומה.
ובכן הפיתרון הוא בעזרת השם...
מסתבר ש Louis הוא שם פרטי נרדף ל Ludwig הגרמני וגם ל - (Lajos(h ההונגרי.
חיפוש Laufer Ludwig ב GenTeam.au האוסטרי הביא רשימה של פרטים מעניינים. פרטים נוספים היו לי מ JewishGen אבל רק עכשיו הם התחברו.
שבוע של חיפוש והתאמות לנתונים אחרים שיש לי הוכיח חד משמעית שהאיש הוא דוד של סבתא מצד אבא.
ומתוצאות החיפוש באתר האוסטרי התקבלה רשימה מכובדת של קרובים - אבא שלו, אחיו, אישתו וילדיו. ממש אוצר.
אבא שלו התחבר לי לאנשים אחרים. בקיצור ערימת "עלים" התחברה פתאום ל"ענף" ברור.
מה מיוחד באתר הנ"ל? החיפוש באתר מפנה בין השאר לאתר שבו עיתונות אוסטרו הונגרית, למודעות אבל.
וכפי שכבר למדתי, מודעות אבל הן לעיתים קרובות אוצר בלום של מידע משפחתי. בדרך כלל מופיעים שמות כל בני המשפחה וסוג הקירבה.

ומה פתאום תואר אצולה VON? מחיפוש בספר הכתובות של וינה באותם ימים (יש דבר כזה) מסתבר שהאדון היה חייט עילית וספק של חצר הקיסר.

חג שמח

הזדמנות טובה להזכיר את GNDB

מאגר השמות הפרטיים של JewishGen. המאגר קצת מיושן, והחיפוש בו לא לגמרי ידידותי, ובכל זאת - כאשר מחפשים שם את מקור השם Louis בארה"ב, על פי ארץ המקור גרמניה, מקבלים, בין היתר, את השם Ludwig. חיפוש דומה על פי ארץ מקור הונגריה מעלה, בין היתר, את השם Lajos.

מאגר ה - GNDB מתבסס על מספר מקורות, ובפרט על מקורות הקשורים להילכות גיטין (במסגרתן הזדקקו רבנים להכריע אילו שמות נרדפים שייכים לאותו אדם).

כל הכבוד על המציאה, שמדגימה שוב את הצורך בסבלנות ובבחינה חוזרת של מקורות מידע.

ארנון

תודה, ועוד...

ממש עכשיו תוך כדי שאני מסביר לאורחים את מהות המסמכים שאני מציג להם על מג המחשב... מתברר שיש לי שם עוד פרטים שלא עידכנתי בעץ המשפחה שלי.
פרט פיקנטי - הענף הזה במשפחה התנצר וחי באוסטריה. מה שאומר שסביר שיהיו צאצאים חיים בוינה. לא פחות. זה אתגר.

שיהיה סדר

עב

New member
כל הכבוד

יש אתרים על שמות הונגרים והמקבילים שלהם בשפות אחרות. מספיק שתרשום Hungarian names ותקבל כמה מהם. ברכות והצלחה בחיפוש הענף האבוד.

שרי סילבר

Active member
תתחדש ו...אולי המשך? אילן, המורמונים החלו להעלות בסוף חודש מאי בשנה שעברה רישומים מקוריים של הקהילה היהודית בווינה. כמובן שתעודות-לידה/נישואין/פטירה יש רק למי שנולד/נישא/פטירה בווינה. זהו רק פירור ממה שאמור לעלות אל האתר, אך למרבה הצער מאז ועד לרגע זה לא נוספו עוד רישומים. עם זאת, גם מהמעט שכבר עלה ליקטתי אוצרות מופלאים. בתעודות יש המון מידע נוסף כמו השמות העבריים, תאריכים עבריים של האירוע, מוצאם של ההורים, מקצועות, הערות ביחס להגירה מווינה ליעדים שונים, עזיבת-הקהילה, ועוד כהנה וכהנה. אפילו חותמות מוכנות אודות התוספת של השמות שרה וישראל כפי שנתבקש ביחס לכל יהודי בתקופה הרעה ההיא מצויות שם, כשבכתב יד הוסיפו את התאריך של תוספת-השם.

לא ניתן לחפש במאגר הזה ע"פ שם, יש לחפש ברישומים עצמם. לשם כך יש צורך בתאריך מדויק של האירוע. באם ידועה ר' השנה, אפשר לנסות לעבור על הרישומים. לכך מסייעים גם האינדקסים שמצויים באתר. האינדקסים הם ע"פ השם, ואז ניתן למצוא את המספר של התעודה, וזה כבר מאפשר לבדוק בתעודות עצמן ולחפש את מספר-התעודה הרלוונטי. אבל, וכאן האבל הגדול: אם מצאת רישומים ב-GenTeam, בד"כ נרשם שם המספר הרלוונטי של התיעוד, ועם זה אתה יכול לחפש בספר המתאים. זה עוד שימוש מושכל ויעיל באתר של ה-GenTeam.

כאמור, החיפוש של הרישומים המקוריים באתר של המורמונים הוא בגדר עבודה סיזיפית, אבל שווה. בנוסף, אין כל בטחון שהרישומים שאתה מחפש כבר הועלו (גם לא כל ספרי-האינדקס הועלו.). נותרתי עם רשימה אדירה של רישומים שלא איתרתי, משום שהספרים הרלוונטיים טרם הועלו. אני מחכה בקוצר רוח לסיבוב הבא של הרישומים שיועלו אל האתר.

תודה שרי

אכן אתר גדוש מידע שקשה מאד לחפש בו.
לא מצאתי אינדקס. זה לא אומר שאין...

שרי סילבר

Active member
אילן, אם אתה זקוק לעזרה בניווט עם הרישומים שלח לי מסר או דוא"ל. אם תתן לי דוגמא או שתיים של שמות ופרטים (כאלה שמצאת רישום עבורם ב-GenTeam), אנסה לחפש ולהנחות אותך איך לעשות את זה. גם אני שברתי את הראש לא מעט בהתחלה עד שלמדתי איך שוחים שם
, אבל אח"כ היו לא מעט חגיגות
...

עדנה4

New member
מזל טוב גם לך, מתברר

שחג הפסח הזה הביא מתנות אפיקומן בדמות קרובי משפחה לכמה מחברי הפורום.
איזה יופי לכולם.

ושוב חג שמח,
עדנה

למעלה