פיצה

kerend11

New member
פיצה

פיצריה מקצועית. לא יודעת,אני נסתי את כל המתכונים של הפיצות ולא הצלחתי להגיע לטעם של פיצה כמו של הפיצריות השכונתיות. אני מחפשת בנרות כל מידע על איך אני יכולה לעשות שהפיצה תהיה כמו פיצה של פיצריה מקצועית אפילו נתנו לי כתובת של מהנדס מזון בארצות הברית שעוסק במתכונים לפיצות בין השאר אבל אני לא יודעת אנגלית בכלל.אני פשוט רציתי לכתוב לו את המשפט הבא: "אני מתעניינת בדוגמאות למתכונים לפיצות מקצועיות כמו של פיצריות או בדוגמאות למתכונים שמסבירים איך להרכיב תערובת תבלינים מוצלחת ומקצועית לפיצות כולל היחסים של המינונים בין המרכיבים שבה. אודה לך אם תפנה אותי לספרות מקצועית בנושא זה או אם תשלח לי מידע בנושא זה" אין לי מי שיתרגם לי את זה לאנגלית בכתב. בכל אופן אני אשמח אם מישהו מכאן יתן לי כאן רעיון לאיך להכין את הפיצה כך (או תערובת תבלינים) באופן כזה שיהיה דומה לפיצה של פיצריות שכונתיות.

יש לי רעיון ../images/Emo78.gif

תקנה פיתה , תחתוך לשני עיגולים תשים עליהם חמאה ועל זה שיני שום על זה רסק עגבניות ועל זה גבינה צהובה על הגבינה פרוסות בצל ובזיליקום טרי שים בתנור ובתאבון...

../images/Emo6.gif רויטל, קראת לי ת'מחשבות

קרן, ראיתי שמחפשים עכשיו עובדים לפיצה דומינו'ס ודי לחכימא ברמיזא...

ועוד משהו../images/Emo132.gif

התערובת לפיצה, אם תקראי היטב, מורכבת בעיקרה מ"מונסודיום גלוטומט" הידוע לשימצה.
רעל
רעל
רעל.

kerend11

New member
פיצה

בת דודה שלי עבדה בפיצריה USA והיא אמרה לי ששמים פלפל שחור,פלפל חריף,שום,אורגנו,פלפלת מתוקה. והיא אמרה גם שבבצק שמים חומר שאף אחד מהעובדים לא יודע אותו כי הוא תערובת והעובדים משתמשים בה כשהיא מוכנה ולכן לא יודעים מה זה בכלל. יש עוד חומר כזה ששמים ברוטב שגם הוא בא מוכן ורק בעל הבית יודע מהו. אני אשמח אם מישהו יעזור לי בתרגום. אני מקווה שעוד אנשים (ואולי עובדים לשעבר בפיצריות) יוסיפו לכאן את מה שהם יודעים. או אנשים שאכלו פיצה מפיצריה,יכולים לכתוב את מה שנראה להם כדבר שעושה את הטעם היחודי של אותה הפיצה מקצועית מהפיצריה.

tamarp

New member
אני עבדתי פעם במסעדה

שהכינה פיצות... אמנם פיצה דקה (משהו בסגנון של ביג מאמא)... אבל אני לא יודעת אם מותר לפרסם... מותר?

kerend11

New member
כשמפטנית אני אני מבטיחה לך שזה מותר

כשמפטנית אני מבטיחה לך שזה מותר. אבל כדי שלא תרגישי אי נעימות מאותו מעביד שהעסיק אותך שאולי הוא יחשוב מי כתב את זה אז רצוי לא לכתוב את שם המסעדה. גם כללי הפורום מדגישים לא לפרסם שמות של בתי עסק . שם העסק ישמש כפרסומת לאותו עסק. לכן תרגישי חופשי לכתוב בפורום הנפלא הזה אבל בלי שמות של בתי עסק. כל טוב ואני מתוחה ולחוצה לקרא את הודעתך שתהיה בטח מדהימה.(אל תאכזבי)

Lear22

New member
דרך אגב

יש דרך מצויינת להשיג בצק פיצה מ-ע-ו-ל-ה. משהו ששרי אנסקי כתבה במדור שלה לפני שנים, ואנחנו מיישמים בבית המון פעמים. איזה חרוז נפלא :)) הולכים לסופר שיש בו מאפיה שאופה בגאטים. מבקשים לקנות 2 בגאטים לא אפויים!!!, משמע, רק את הבצק המאורך, כשהוא קפוא. הולכים הביתה, מפשירים את שניהם ומתחילים לעבד אותם ביד, יוצרים מהם כדור ומתחילים לפתוח עם מארוך עד לעובי שרוצים. משם כבר הכל ברור, רוטב, גבינה, תוספות וכל הבלה בלה. יוצא מעולה!

tamarp

New member
אז ככה:

לרוטב ירקות שורש (גזר, סלרי בצל): 2 גזרים, 3 בצלים 3 גבעולי סלרי חתוכים גס. 3 כפות שמן זית 6 עגבניות טריות מקולפות, וחתוכות 6 שיני שום קלופות 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות כפית וחצי סוכר, מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט (מעט). 2 עלי דפנה 5 גרגירים של פלפל אנגלי בסיר, מטגנים בשמן הזית את ירקות השורש עד שהם "מוציאים ריח טוב"...מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שגם הוא "מוציא ריח טוב.." מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן קלות. מוסיפים את העגבניות הטריות - וממשיכים לטגן עד שהעגבניות הופכות לעיסה. מוסיפים 2 כוסות מים מתבלים, ומבשלים על אש קטנה למשך 1/2 שעה או עד שירקות השורש מתרככים (יש לשים לב לכמות הנוזלים, שלא יתייבש. במידת הצורך יש להוסיף מים... אחרי שהרוטב מתקרר, מעבירים למג'ימיקס, או אם יש אז לבראון, וטוחנים עד לקבלת רוטב סמיך קלות.
לבצק 275 גרם קמח לבן בהיר 275 גרם קמח שטיבל 2 1 כף שמן זית 1 כפית (8 גרם) שמרים טריים, מומסים ב – 3 כפות מים כמה דקות 1 כפית מלח 2 כפות דבש 1/3 1 כוסות מים מערבבים הכל ולשים היטב (להוסיף את המים בהדרגה, כדי שלא יהיה רטוב מדי), עד ליצירת בצק חלק חלק וגמיש גמיש (לא לוותר בקטע הזה... מניחים בצד לשעה (רצוי לכסות עם מגבת לחה או נייר אלומיניום), עד שהבצק חכפיל את נפחו וקצת יותר.
הפיצה מחממים תנור לחום של 180 מעלות מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית (רצוי תבנית ללא דפנות). מורחים את הרוטב - רצוי להשאיר שוליים ללא רוטב.. מפזרים מוצרלה מגורדת (אפשר למצוא בסופר) ביד נדיבה. מניחים את התוספות הרצויות (עגבניות, זיתים, חצילים, מה שבא...) ומכניסים לתנור עד שהבצק משחים והגבינה נמסה. כשמוציאים מהתנור רצוי למרוח מעט שמן זית על שולי הפיצה להשגת אפקט הקריספיות... בהצלחה!

Intensity

New member
חברה שלי

גרה באיטליה. והיא אף פעם לא מכינה פיצה כי אי אפשר להכין פיצה בבית. פשוט אי אפשר. זו לא תהיה פיצה, כפי שהיא אומרת. אחת הסיבות לכך שצריך בשביל זה תנור מיוחד

למעלה