פיצה

הילית111

New member
פיצה

שלום רב

יש לי את המתכון לפיצה הזה ויש לי שאלה לגבי סדר הכנת המרכיבים לבצק

3 כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים (לא חמים ולא קרים)
כף סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן זית

האם זה נכון לשים בקערה קודם את הקמח
אחכ את השמרים ולערבב אותם עם הקמח
אחר כך את המים , הסוכר ,המלח והשמן ולערבב הכל
קראתי שאסור שהמלח יגע בשמרים לכן צריך לשים אותו בסוף לפני השמן ?
האם שמרים יבשים הכונה לשמרית ?
האם אפשר לתת לבצק לנוח בקערה שמעל רק מגבת או צריך נילון נצמד?
האם זה יכול להיות על השיש מכוסה בקיץ עד הערב אם בערב אני רוצה לעשות הפיצה?ומה הזמן המינימלי לתפיחה ?
תודה ושבוע טוב
ועוד שאלה האם במקום קמח רגיל ושמרים אפשר לשים שלוש כוסות קמח תופח ?
אם אני רוצה לעשות פיצה עם טונה אני צריכה טונה בשמן מסוננת ? האם החימום לא בעיתי עם טונה? החימום בתנור הכונה

shlang

New member
קודם יש לערבב את החומרים היבשים ואחר

כך להוסיף נוזלים
שמרים יבשים זה לא שימרית והם לא מושפעים ממלח או שמן
צריך ללוש במהירות איטית 10 ד' לניח בקערה מכוסה בניילון או מגבת לחה
אם את עושה בבוקר, שימי במקרר עד הערב
קמח תופח לא מתאים
חימום טונה לא בעייתי כי הפיצה נאפת תוך 12ד'
שמרים יבשים נמכרים באריזת וואקום של חצי ק"ג (יש גם פחות) להעביר לצנצנת ולשמור במקרר (תוקפם כשנה וחצי)
עוד שאלות??

IliAsh

New member
צהרים טובים הילית
!

וואו! ממש הפצצ אותנו בשאלות

ראשית, אני חושבת שאם המתכון נלקח ממקור מהימן אז אין סיבה לפקפק בתהליכים שמתוארים בו. יש המון מתכונים בהם מערבבים את המלח עם הקמח בתחילת ההכנה ורק אז מוסיפים את השמרים, לחלופין מוסיפים את המלח לקראת סיום הלישה ויש הרבה בהם פשוט שמים הכל בקערה אחת ולשים.אני ניסיתי מאפים מכל השיטות וזה תמיד הצליח.
שמרים יבשים הם שמרי אינסטנט "מורדמים". הם נמכרים באריזות וואקום למינהם (אני קונה חבילות קטנות בהם כמה שקיקים של 11 גרם) ומרקמם מגורען. שמרים של שמרית הם שמרים טריים הן הקוביה והן המגורענים.
נילון נצמד חוסם את כניסת האוויר לקערה וזה יוצר סביבה לחה וחמימה מה שעוזרת לשמרים לפעול ולבצק לא להתיבש. את יכולה לכסות את הקערה גם במגבת אבל בתנאי שהיא לחה ולא יבשה.
בקיץ טמפרטורת החדר גבוהה יחסית והתפיחה נוצרת מהר יותר, תוך שעה ואף פחות הבצק כבר יכול להגיע להכפלת הנפח, ואין "זמן מנימלי" הכל תלוי במתכון ובחום של אותו יום,אם אין זמן עדיף לשים במקרר ולתת לו לתפוח באיטיות לילה שלם.
לא ניתן להחליף קמח רגיל ושמרים בקמח תופח. יצא בצק שונה לגמרי ולא דומה לפיצה. יש מתכונים של פיצות מהירות בהם משתמשים בקמח תופח ומוצר חלב כלשהו(רוויון/לבן/גבינה לבנה) אבל זה לא אותו דבר כמו בצק שמרים. ראי הוזהרת

את צריכה טונה שאת אוהבת, בשמן, במים מה שיש בבית. היא כבר עברה בישול במפעל לכן אין שום בעיה לבשל אותה עוד קצת. אני מכינה גם קציצות ירק וטונה מטוגנות ותאמיני לי שיוצא מצוין.

בסך הכל את צריכה פשוט לנסות וככה תלמדי הכי טוב את כל הדברים עלים שאלת

המשך שבוע נפלא ובהצלחה!

IliAsh

New member
אז תשובתי מיותר, זה מה שהתכוונת?

אם אתה רואה בזה תחרות, אז הרי היית ראשון!

אילה122

New member
תודה

ועוד שתי שאלות האם בשימוש בשמרים יבשים אני צריכה להתסיס אותם לפני כן עם מים ?
ועוד נקודה האם חובה לנפות? כי אין לי מנפה

IliAsh

New member
בדרך כלל לאמתסיסים שמרים יבשים

אבל שוב זה תלוי במתכון. אם את לא סומכת על מקור המתכון אני ממליצה שתבחרי אחד אחר.
לנפות לא חובה, אבל מאוד מומלץ ככה את גם מאווררת את הקמח וגם מנפה כל מיני גושים/לכלוך במידה ויש. גם לי אין נפה ואני משתמשת במסננת רגילה עשויה רשת מתכת צפופה.

שיהיה בהצלחה!

נירהמ1

New member
אני שמה חצי-חצי - חצי קמח רגיל (הכי פשוט

שיש) וחצי קמח מלא.

את השמרים היבשים אני שמה היישר לתוך הקמח. לא מתסיסה כלל וכלל, אלא אם כתוב במתכון.

שמרים יבשים כדאי להתסיס כשתאריך התפוגה עומד לפוג כדי לראות אם יש עדיין חיים בשמרים.

אילה122

New member
חברים כולכם עוזרים !!!

כף אחת שמרים יבשים = 12 גרם בערך, ושקולה כנגד חצי קוביית שמרים או חצי חבילת (25 גרם, שימרית

תודה נראה לי שיהיה לי נוח יותר להשתמש בשמרית
אז אני אחליף במקום כף אחת שמרים יבשים אשים 25 גרם שמרית
כשאומרים קודם חומרים יבשים אני אשים בקערה את הקמח, סוכר מלח ואערבב
ואז אוסיף את השמרית המים והשמן זית ואלוש
באמצע אעשה גומה

למעלה