הדוקטור ה...לא לגמרי פה והמזוודה #2 (ו#3 ו#4)
ראיינו עדי ראייה לאירוע בבית הקפה. השוטר שאחראי על טווח הבטחון שאל אם כבר אפשר להסיר אותו או להודיע למשפחות של האנשים הלכודים. אמרנו לא. עדיין יש לנו מה לבדוק ועדיין יש תקווה.
מלאני לא מצאה שום חומר ברשת על האישה עם השיער המתולתל. מדהים. בעולם של פייסבוק ולווינים שקוראים עבורך את העיתון יש עדיין אנשים שאי אפשר למצוא. חשוד.
שלחנו את התמונות וממצאי השטח, כולל החתיכה הקטנה אל פוקלין לבדיקה. הם אמרו שפעם היה איזה מחקר שהופסק באמצע שניסה בלי הצלחה לבצע מה שהחומר בבית קפה עשה. משהו שהיה אמור להחליף בלונים מתנפחים כהגנה מפני תאונות דרכים בחומר שימלא את הרכב ויגן על הנוסע, אבל כל מה שהם השיגו זה סוג של קצף שלא היה מוצלח מספיק.
מי שניהל את המחקר ההוא לפני 10 שנים היה פרופסור לכימיה שאשפז את עצמו בבית חולים לחולי נפש בעקבות התאבדותה של אשתו.
פרנק וסם נסעו לראיין אותו (|OFF| דני ובלוביטל- מלאו את החסר?). אני נשארתי להריץ ספקטרומים וזרמי חשמל בוולטאז משתנה על החומר בבית הקפה. שום דבר לא עזר.
לקראת סוף ההרצה של הבדיקות השונות אמרתי לשוטר שהוא יכול לצמצם את טווח הבטחון ל100 מטר קוטר. זה ישחרר חלק נכבד מפקקי התנועה שהסיפור הזה בטח יצר.
החומר הזה אינרטי ולא נראה לנו כרגע שבכלל אפשר לפוצץ אותו.
בקשנו מהמפקד ברינג לאשר הזזה של כל הבית קפה הקפוא בענבר בעזרת מנוף אל warehouse מאובטח מחוץ לעיר על כל מקרה שלא יהיה.
הוא אישר, בליאת ברירה. כבר נהיה מאוחר.
החלטתי להרשות לשוטר לדווח למשפחות הלכודים על מצבם. לפחות הם לא מתים והם תחת ידינו, עוד נמצא דרך לשחרר אותם.
בעוד התסכול מתחיל להצתבר מלאני התקשרה להודיעה שעוד אדם השאיר מזוודה דומה לפני שתי דקות במחסן בפרברי העיר.
פרנק וסם פנו לשם ישירות על האופנוע של סם. אני נסעתי אחריהם ברכב עם שאר הציוד.
הפעם נתפוס אותם!
מלאני הפעילה מרחוק את אזעקת האש במבנה הורקנה אותו מעובדים.
אם המזוודה הזאת היא כמו הקודמת יש להם 15 דקות מרגע ההנחה עד שהיא תשחרר ענן צהוב.
סם נסע עם האופנוע הישר לתוך המחסן והוריד את פרנק ממש ליד המזוודה וטס משם החוצה.
פרנק הדביק את השוליים שלה בניסיון למנוע מהגז להשתחרר למרות שזה כנראה לא ממש היה עוזר כי הגז הזה היה דליל מספיק כדי לעבור דרך מכונת הקפה ולהקפיא לה את הרכיבים מבפנים.
לאחר בדיקה ראשונית פרנק החליט שאין לו סיכוי לנטרל אותה בזמן וברח ממנה... וצפינו בכל התהליך קורה שוב- הפעם מול עינינו. ענן מתערבל התחיל לצאת מהמזוודה.
פרנק זרק עליו רימון עשן בתקווה לדלל אותו ולמנוע ממנו להתגבש. זה לא עזר.
פולס עבר בגז הצהוב והרימון עשן וענן העשן עצמו התמצקו ביחד עם שלוש שורות מדפים ברדיוס לא אחיד של הענן. לעזאזל!
בזווית העין הבחנו בדמות אדם עם שיער אדמוני מביטה בנו מאחד הבניינים מעבר לכביש.
היא רצה לתוך הבניין ואנחנו אחריה.
רצתי לתוך הבניין ועליתי במדרגות בתקווה שהי \א תרד בהן או שאם תקח את המעלית סם ופרנק יתפסו אותה למטה.
היא ברחה במדרגות האש למטה ועד שחזרתי למטה לכניסה הראשית היא תפסה את סם בפינה ואיימה עליו עם מזוודה נוספת, מחזיקה ביד אחת מונפת שלט, אצבע מוכנה ללחיצה.
סם ניסה לשכנע אותה להכנע ואני כבר ראיתי בעיני רוחי את סם כפסל סביבתי צהוב. זה כבר היה מוגזם לגמרי. התסכול הגבש לכעס כמו ענן צהוב לענבר. כיוונתי אל כף היד שלה ויריתי. היד שלי רעדה או משהו כי רק שרטתי לה את הזרוע במקום לפגוע בכף היד עצמה. היא הטיחה את המזוודה בסם, החטיאה אותו והמזוודה פגעה בקיר במקום ומשהו בה נשבר. באותו הרגע עצר רכב לידה והיא קפצה פנימה, מפילה את השלט בחיפזון להמלט, והרכב נמלט בנסיעה.
סם עלה על האופנוע שהחזיק לידי ונסע לקראתי, תופס אותי בנסיעה ועם התנופה של ההסתובבות במקום עוזר לי לעלות על האופנוע מאחוריו.
השארנו סמני צמיג על הכניסה לבניין וטסנו אחרי הרכב הנמלט.
פרנק ניסה לעקוב אחריני ברכב שלי, והשוטרים שהמנו למקום עוד היו רחוקים, כנ"ל המסוק המשטרתי.
הטרוריסטים האלה נמלטים!
השענתי את הזרוע שלי על הכתף של סם וכינוונתי אל הגלגלים של הרכב.
יריה, החטאה.
סם הבין מה אני מנסה לעשות וייצב את האופנוע ככל שיכל.
יריה, החטאה.
כוונתי טוב יותר.
יריה, בום, גלגל מתפוצץ, הרכב הסתחרר הצידה בפראות ונכנס חזיתית בקיר בעוצמה רבה.
כל החזית שלו התקפלה לגמרי.
שני הנוסעים בו לא חגרו חגורות בטיחות... עכשיו זה כבר לא משנה. מתים.
וזה למה חוקי תנועה בעיר קובעים שלא נוסעים בתוך עיר מעל 35 מי"ש לא חגורים.
בדקנו את הרכב.
בתא המטען הייתה עוד מזוודה, שבורה וכל נוזליה שפוכים. היא כבר לא תעבוד יותר.
במזוודה שנזרקה על סם נשבר רק המנגנון שאפשר לה לערבב את הנוזלים ליצירת הגז הצהוב.
לסם ולי היה יותר מזל מ7 זוכי לוטו.
היא הספיקה ללחוץ על הכפתור בשלט כשזינקה אל הרכב.
נשארנו עם המון שאלות, שתי גופות, 25 אנשים לכודים בענבר סינתטי, ומזוודה אחת, שלמה פחות או יותר, שעליה לוגו מוכר- אותו לוגו שהיה על מיכל הסם שמצאנו בחקירת הגופות משנות הצורה. B וK משולבים.
לא כל יום זוכים. היום לא.