פיצה!!!1 עזרה...

דספרדו

New member
פיצה!!!1 עזרה...

הטילו עלי לחפש להשיג {מוכן גם להתחנן אם רוצים} אבל צריך מתכון לבצק/בסיס לפיצה!! אז אם אפשר אודה לכם/ן מאוד {הנה כבר מעכשיו ממלמל מילות תודה}

secret lover

New member
פיצה

אני לא יכולה לתת לך רק את הבצק קח הכול ותבחר... לבצק: 2 מכלי לבן 1 שקית קטנה קמח תופח קורט מלח לרוטב: 1/2 כוס שמן זית 2 מכלי רסק עגבניות קורט אורגנו לציפוי: 300 גרם גבינה מוצרלה זיתים פטריות פלפלים וכו... מה שאתם אוהבים. אופן ההכנה: מחממים תנור לחום 200 מעלות מערבבים במעבד מזון או בכף עץ את חומרי הבצק. משמנים תבנית מרובעת או מלבנית גדולה, כמו זו של תנור, ושוטחים בתוכה את הבצק בידיים רטובות. מורחים על הבצק שמן זית ובוזקים מלח מערבבים את רסק עגבניות עם יתרת השמן הזית האורגנו או הריחן ומורחים על הבצק. מגררים את הגבינה או הגבינות . מסדרים שורות שורות של התוספות בוזקים עוד מלח ומרססים במעט שמן זית. אופים בתנור החם 30 דקות או עד שהבצק תופח וציפוי הגבינה מבעבע... בתיאבון

2 מתכונים לבסיס לפיצה

דספרדו, ממזמן לא ראינו אותך כאן... את המתכון הזה קיבלנו מאחד הפורומים האחרים (מעריב כמדומני) וזה של מישהי בשם ביבי, אז אחרי שנתנו את הקרדיט הראוי להלן המתכון שהיא נתנה: מצרכים: 4 כוסות קמח שקית שימרית כף סוכר כפית מלח 2 כפות שמן זית כוס ושליש מים פושרים אופן ההכנה: מערבבים תחילה את המרכיבים היבשים. מוסיפים את השמן ואת המים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים בקערה עם מעט קמח ומכסים במגבת, במקום חמים למשך שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. חוצים את הבצק לשני חלקים ומניחים שוב להתפחה לחצי שעה נוספת. מורידים את האויר מהבצק שוב (הערה שלי: בדרך כלל עושים זאת ע``י אגרופים עדינים בבצק, לא להיות אלימים (-; ) ומרדדים כל חלק לפיצה בעובי הרצוי. שמים את הרוטב והתוספות שאנחנו רוצים ומתפיחים שוב כרבע שעה לפני האפייה. אופים ב- 180 מעלות עד שמוכן. --------------------------------------------------------------------- את המתכון הבא אני באמת לא זוכרת מאיפוא קיבלתי אבל גם זה לא שלי; פיצה איטלקית ------------ מצרכים: 1 ק``ג קמח קורט מלח 1/4 כוס שמן כף שמרים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים באיטיות מים עד שמתקבל בצק אחיד. נותנים לו כמה דקות ושוב מוסיפים טיפה מים. מחכים עוד כמה דקות ומוציאים את הבצק. לשים אותו כמה דקות ולתת לו לתפוח. לאחר שהבצק תופח היטב לשים אותו שוב ומכסים. לאחר שהוא שוב תופח לחתוך אותו לחצי. ללוש כל חצי עם מערוך עד שזה יראה כמו בסיס לפיצה (עגול ודק) שמים רוטב ועל זה תוספות כל אחד מה שהוא רוצה. ואופים בתנור ב- 180 מעלות עד שהבצק זהוב. להוריד ל- 160 מעלות ולהשאיר בתנור עד שהתחתית תצהיב.

yaron1

New member
בסיס לפיצה +רוטב

בסיס 350 ג``ר קמח (כ 2 1/2 כוסות) 24 ג``ר שמן זית (כ 3 כפות) 12 גרם סוכר (כ כפית וחצי) 8 גרם מלח (ככפית) 5 גרם שמרים יבשים (ככפית) 190 גרם מים(כמעט כוס) מנפים את הקמח לקערת מיקסר(לא בגלל לכלוך זה מכניס בו אויר) מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב מוסיפים את שמן הזית ומתחילים ללוש תוך כדי הוספה הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק לשים עוד כ 5 דקות, מכסים במגבת רטובה ושומרים במקום חמים עד להכפלת הנפח. רוטב 5 עגבניות קלופות וקצוצות גס (משתמשים רק במוצקי העגבניה ללא הגרעינים והנוזלים). 3 שיני שום קטנות וקצוצות 3 כפות שמן זית 1/4 כפית סוכר 1/2 כפית מלח 1/8 כפית פלפל שחור 1/2 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים 1/2 כף עלי אורגנו טריים קצוצים מחממים בסיר את שמן הזית מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות המלח הסוכר והפלפל מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות עם סיר מכוסה חלקית מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים 15 דקות נוספות ללא מכסה. מצננים לפני השימוש. תוספות וטיפים: מומלץ להשתמש בגבינת מוצרלה כ 200 ג``ר יספיקו,פטריות טריות (חס וחלילה לא משומרות),זיתים, ולכופרים פפרוני. אני עושה את הפיצה על אבן (קניתי פעם בערוץ הקניות) יתרונה של האבן בכך שהיא סופחת נוזלים מן הבצק והתחתית יוצאת שחומה. בהצלחה!

טללבן

New member
פיצה , פיצה , פיצה

את המתכון הזה קבלתי לפני שבוע, הנסיון הראשון היה לפני שלושה ימים, אני עוד בהתלהבות של ההצלחה המסחררת והינה כבר מישהו מבקש מתכון לפיצה ואני בשמחה שולחת לכוווולם את המרשם. הכמות מספיקה לשתי פיצות בתבניות גדולות (כאלו שמגיעות עם התנור) בצק: 1 ק``ג קמח 50 גרם שמרים+1/2 כוס מים פושרים+מעט סוכר 1/2 2 - 2 כוסות מים פושרים 1/2 כוס שמן 2 כפיות מלח רוטב: 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום כתושות 3 קופסאות רסק עגבניות (קטנות) מלח, פלפל שחור, 2-1 כפות אורגנו כוס מים כפית סוכר ללוש את כל החומרים של הבצק (אם אתה משתמש בשמרים יבשים אז אין צורך להוסיף את ה1/2 כוס מים וסוכר). לתת לו לנוח כ-1/2 שעה, בינתיים לטגן את הבצל של הרוטב, להוסיף את כל שאר החומרים. להנמיך את האש ולבשל כ-5 דק` ללוש שוב את הבצק, לחלק לשניים ולפתוח לגודל התבנית. למרוח חצי מכמות הרוטב, לפזר גבינת מוצרלה מגורדת ואת כל התוספות האהובות עליך (פטריות,זיתים,אנשובי וכד`...)

דספרדו

New member
תודה לכולם! {באמת באמת}

ואוו לא ציפיתי לכל כך הרבה וחייב להודות שההרגשה לקבל היא נהדרת {באמת באמת} אז תודה שוב ואגב חייב להגיד שאני קורא די הרבה ומסתובב בהרבה פורומים ועדיין לא ראיתי פורום שכזה! ואני מתכוון לפרגון ובטח למתכונים ובטח לשיתוף ולנתינה באמת שזו הנאה לראות דבר שכזה ועוד בימים טרופים {הלווו לא ביצה טרופה או משהו דומה אה?} אלו. אז ישר כוח והלוואי שלא יישרף לכם/ן כלום כי לי אהממ.. או שנשרף או שיוצא ``חי`` לגמרי וחג עצמאות שמח ושקט ומואר רק באור יקרות {זיקוקים} והכי הכי טעים!! {מה שלפי הרמה פה זו לא בעייה כלל}

איכס... חנפןןןןןןןןןןןן !!!

והבצק של הפיצה שלי לא משהו?????? ``הרצפה עקומה`` - יילל הרקדן... חסרות לך ידי הזהב שלי..זה למה לא הצליח. ולפני שתתלהב.. לא, אני לא מוכרת..גם לא משכירה.. רקדנית (עם היד השווה מליונים)

טללבן

New member
הי רקדנית

מה קרה? הצניעות אצלך חוגגת.... מה קרה זה מהתאונה???? מקווה שהכל בהומור

בטח צנועה...

אפילו הוא יגיד.. וככה את מכירה אותי????----- בטח בהומור.. אני אגלה לך בסוד: הוא אמר שהמתכון שלי על הפנים אז החזרתי לו..(-; שיהיה יום נפלא.

דספרדו

New member
די להרגיז

אנחנו מכירים גם מחוץ לפורום הזה והיא רק צחקה { חסר לה שלא..} ואם כבר אז שוב תודה {ולא חנפן בכלל נבלה} וחג שמח ולא לטרוף יותר מידי כי פסח עוד משאיר עקבות רק טוב לכולם! ובואו נחניף לה קצת, היא באמת יודעת המון המון מתכונים יש לה מרקים נהדרים {יודע כי ניסיתי ואפילו הצליח לי} ואם יצא לא משהו.. אז רוב הסיכויים שאני הצלחתי להרוס {לוקח את האשמה}

דספרדו, אתה לא חייב לנו משהו?

מתכונים צרפתיים מאישתך, לדוגמא? ואנחנו לא מתכוונים לטוסט צרפתי (-;

טללבן

New member
רקדנית יקרה

אנחנו ממש או ליין ואני רוצה להגיד לך שאם זה מה שהוא אמר אז את היית עוד ממש עדינה איתו... ומה שחשוב זה, שאת יודעת שיש פה מי שמעריך אותך נכון? אז שיהיה לך יום נפלא וחג העצמאות שמח וטעים טל

למעלה