שף -קונדיטור יקר,
הכל טוב ויפה, ולידיעתך ישנם עשרות אפשרויות להכנת פיצות ממרכיבים שונים,שהמקשר בינהם הוא רוטב -העגבניות אורגנו וזיתים,
ישנה אפילו פיצה שאותה הכין אחד מהשפים לפסח ,כשהבסיס היה עשוי מפירורי -כרובית טרייה ומגוררת,ביצה ,וגבינה- צהובה ותיבול,
זה היה בסיס תחליפי לבצק ואותו הוא אפה בתנור עד התייצבות והזהבה, ואז מרח רוטב -עגבניות עם זיתים, פיזר בנדיבות מוצרלה,
והחזיר שוב לתנור להמסת גבינת המוצרלה .
פיצה -כרובית ללא קמח בהתחלה נשמעה כ-מתכון "הזוי", אך לבסוף זה היה מתכון מעולה בשבוע הפסח שהתאים גם לכל הסוכרתיים.
אז ניסיתי גם אני והכנתי ואכן יצאה פיצה טעימה על בסיס -כרובית ועם רוטב- עגבניות בייתי וטעים:
אמנם זו לא הפיצה המקורית מאיטליה אך בהחלט ההמצאה טובה לסוכרתיים- כמאפה טעים ודל- בפחמימות.
אגב, הסיבה שבאתי ושיתפתי במתכון הפיצה הטעימה שהכנתי ללא קמח, היא לאחר שיצאה מהתנור טעימה - לא פחות מהמקור,
מתוך מטרה כי שמשתתפי פורום -סוכרת יוכלו גם הם להינות מהכנת מאפה פיצה מוצלח, ללא צורך בקמח ,
ובהכנה ממש קלה ומהירה.
ברור שלאחר פעם אחת הכנה עם רסק- העגבניות והתיבול , חוזריםו מכינים שוב ושוב , כי התוצאה הטעימה מדברת בעד עצמה.
אגב, הכנתי ללא תוספת הדבש וללא כול שימוש בתחליפים אחרים .
כך שהפיצה עשויה מחומרים טבעיים וללא תוספים מלאכותיים, ובעיקר טעמה נפלא, ואפילו הילדים שבאו וטעמו ביקשו עוד.
תקנו ממרח שקדים טבעי ללא סוכר ,תכינו בכמה דקות, וההנאה מובטחת.