פיפי במכנסים

ללי 3

New member
פיפי במכנסים

שלום רב, בני בן שלוש וחודשים גמול כבר 3 חודשים נולדה לו אחות בינואר. בגן אינו מפספס כלל כולל שנת צהרים. רק שמגיע הביתה בורח לו פיפי כאילו ללא שליטה. כאשר קקי הוא מבקש ורק פיפי בורח. מדוע?

ניראה לי שזאת תגובה ללידת האחות

(מזט דרך אגב)בבית הוא מרגיש שהוא יותר יכול להרשות לעצמו לפספס מאשר בגן כי תשומת הלב שלכם מופנית כלפיו שהוא מפספס,לא כדאי לעשות מזה יותר מדי ענין פשוט קחו אותו ותעזרו לו להחליף בגדים ולנקות. שלך חנה גונן

לאה_מ

New member
לא בטוח שזה ללא שליטה - לי דוקא

נשמע הגיוני יותר שהוא בהחלט בשליטה (הרי בגן לא בורח לו פיפי, כלומר, הוא בוחר לעשות בבית פיפי בתחתונים, בעוד שבגן הוא עושה בשרותים). אני הייתי מייחסת את זה ללידת האחות החדשה. אני מצרפת לך קישור למאמר על הקנאה - תקראי אותו ותוכלי לקבל הצצה לתוך הרגשות והפחדים של בנך, אולי יחד עם הסבר שיתקשר לך לנושא פספוסי הפיפי. לא יודעת האם הפספוסים הם מתוך רצון שלו להראות שהוא גם קטן, או בדיקה של האהבה שלכם, ועד לאן הוא יכול למתוח אותה בלי שתתרגזו עליו, אבל בכל מקרה הפתרון נראה לי בהרבה מאד אמפתיה, סבלנות וכמה שיותר תשומת לב מיוחדת עבורו. נשמח לשמוע תובנות ועדכונים.

לא בורח. הוא רוצה שתטפלי בו

כמו בתינוקת. אז מדי פעם שאת מחליפה לה תשחקי איתו כאילו גם לו, למשל. ואפשר גם לומר לו בגלוי שאם הוא רוצה תשומת לב באיזה רגע ואת לא שמה לב, אז שיאמר לך. ועוןד משהו שמצאתי שעובד: כשאני נותנת תשומת לב, אני גם אומרת "אני מרוכזת בך עכשיו" או "זו שעת התשומי שלך" - אצל ילדים (גם אצל מבוגרים) הם לא תמיד מפרשים מצבים כמו שאת חושבת שהם ואם את רוצה לעזור לו לצבור חוויית "תשומי", חשוב גם לארגן לו את זה ולקטלג לו מילולית, לתת כותרת.

למעלה