פיענוח סיפור מקרה

פיענוח סיפור מקרה

הגיעה אלי לטיפול אישה בת 44, נשואה עם שני בנים בני 8 ו-14, עוסקת באחד מתחומי הרפואה המשלימה שמתמקדים בשיחות. אשמח לעזרתכם בפיענוח המקרה. לפני כשש שנים היא חיתה במשך תקופה מסויימת באזור המזרח התיכון (בעלה עבד באזור והיא הצטרפה אליו). היא עזבה מפריס, שם היה -15 מעלות, ונחתה בעיר בה שהו, שם לדבריה היה חם מאוד. שם היא התחילה לסבול מכאבים חזקים בכל הגוף, עד כדי כך שהיא לא יכלה לזוז בבוקר מרוב כאבים. בדיקות רפואיות לא העלו דבר, ובסופו של דבר היא קיבלה את האבחנה שזה "פסיכולוגי". כיום המצב טוב יותר אבל עדיין יש כאבים שבאים בהתקפות. חודש-חודשיים של כאבים, שלושה-ארבעה חודשי הפוגה וחוזר חלילה. כעת היא בעיצומו של התקף. הכאב מתעורר בעיקר לקראת הערב ומפריע לה לישון בלילה, כשהיא זזה. הכאב במפרקים ובשרירים, ומפריע בעיקר באזור הצוואר וחגורת הכתפיים. בצד שמאל בבוקר היא מתעוררת עם כאב שמקשה עליה לזוז ועובר ככל שהגוף מתחמם (עם התנועה). אין שום דבר שמקל על הכאב, ושום דבר שהיא ניסתה עד היום לא עזר (טיפולים שונים, ביניהם קינזיולוגיה, נטורופתיה ועוד). מחזור חודשי, פעילות ועוד - לא משפיעים. בזמן ההתקפים היא סובלת מעייפות רבה, קשיים בריכוז, אינסומניה ועוד. מאז שהחלו ההתקפים היא זזה הרבה פחות וקושרת את זה לעלייה במשקל. (היא אישה מאוד גבוהה ומלאה אבל לא מאוד שמנה). מתעוררת 3-4 פעמים ביום לפיפי, יתכן שזה קשור להתקפים. (כשלא בהתקף כנראה מתעוררת רק פעם אחת). סובלת ממיגרנות מזה כשנתיים, שמתבטאות בכאב בחצי ראש (בכל פעם צד אחר) כאב בעין, שלא יכולה לפקוח, כאב בלסת ובחילות. היא מקשרת את זה לתקופה קשה שעברה לפני שנתיים עם המשפחה ולתחושה של חוסר ביטחון ועצב. טיפול בקינזיולוגיה העלה שזה קשור לחוויית עצב, וכשהיא לוחצת על הנקודה LU-11 ומפזרת כמות נדיבה של תרסיס רסקיו על הראש, זה עובר. המחזור מגיע בכל 30 יום (היא עם התקן) לפני הופעת הווסת החזה מתנפח והיא מדוכאת, רואה הכל שלילי ולפעמים בוכה. הדימום רב בגלל ההתקן, בעבר היה רב יותר. כיום הדימום מתחיל באיטיות למשל 2-3 ימים, ואז יומיים של דימום חזק והפסקה מיידית. לפעמים לאחר 4 ימים יש מעט דימום נוסף. במהלך המחזור עייפה וחסרת אנרגיה. כפות הידיים והרגליים שלה מתנפחות ואדומות בקיץ, וכחולות וכואבות בחורף. אומרת שזו מחלה גנטית שקשורה לסירקולצית הדם. סובלת מקור במשך חודש טשטוש ראייה. כשעייפה זקוקה למשקפי קריאה, כשלא עייפה - לא זקוקה. לפעמים האף קצת סתום, אך זה לא נמשך זמן רב. עור יבש מאוד, תמיד. היא יכולה להיות מאוד רעבה, וכשרעבה היא עצבנית וחלשה. אבל היא שובעת מאוד מהר, במיוחד כשהיא רעבה מאוד. שלוש כפות ימלאו אותה והיא לא תוכל להמשיך לאכול, אך תהיה רעבה שוב אחרי כמה שעות. צמאה כל הזמן, וממשיכה להרגיש צמא גם כששותה. סובלת מנשירת שיער היא נעזרת בשלושה תוספי מזון: CASSIS (סוג של פרי יער שאני צריכה לבדוק מהו) - שעוזר נגד הכאבים. קנה סוכר (או משהו דומה, היה לה קשה להסביר) שאמור לעזור נגד הכולסטרול הגבוה ואוכמניות - כי אומרת שיש לה נטייה לדלקת שמגיעה מהכליה הימנית, בגלל חסימה מסויימת שהתגלתה שם. כשהיא מגלה שיש מעט מידי שתן, היא ישר שותה מיץ אוכמניות. לפני 20 שנה שברה את ראש העצם המטטרסלית הראשונה (קרוב מאוד ל-LIV-3) ומאז יש כאב. (בהתחלה לא ידעה שזה שבר ולכן הלכה כרגיל). מעשנת 10-15 סגריות ביום במשך שנים רבות. אוהבת מאוד קפה, ושותה אותו בלי סוכר או חלב (הערה: הקפה הצרפתי מאוד מאוד חזק ומר). היא שותה כליטר קפה ביום. אוהבת את הטעם המר, אוהבת אוכל שרוף. סדר היום שלה: מתעוררת בשבע וחצי בבוקר (היתה רוצה לישון יותר, וכשיכולה מתעוררת רק בצהרי היום). שותה קפה, וזקוקה לשעה-שעתיים על מנת להתאושש מהשינה. לאחר שעתיים אוכלת לחם אורגני עם חמאה, וקפה. היא מסדרת את הבית ומתחילה לעבוד בעשר וחצי. אוכלת צהריים בין 12 לשתיים וחצי, תלוי במטופלים ובעבודה. לפעמים אם הטיפולים מתארכים אין לה זמן לאכול. בצהריים אוכלת בדרך כלל אוכל קר, סלטים למשל, אך אוהבת שהאוכל מתובל וחריף. ארוחת ערב אוכלת כשמסיימת לעבוד, בסביבות שבע ולפעמים יותר מאוחר. אוכלת גבינות עיזים או כבשים, יוגורט, פירות וירקות (גילתה שחלב פרה מחמיר את הכאבים). על הלשון חיפוי צהוב עבה ונקודות אדומות. קצה הלשון אדום, והצדדים חוורים. הדופק מתוח ומתגלגל באזור הטחול, מתוח בקיבה (כשהגיעה אלי היתה רעבה מכיוון שלא היה לה זמן לאכול ארוחת צהריים) ריק באזור הכבד והלב, עודף בעמדת שלפוחית השתן. מה דעתכם?

freearth10

New member
כשהתנועה חסרה

אני קוראת כאן ניגודים גדולים בין היום והערב,בין קור וחום, בין תנועה לחוסר תנועה,בין רעב ושובע... למרות שיש בה צורך בחום היא אוכלת אוכל קר ולכן הצורך בתיבול חריף. אולי כדאי לנסות אוכל חמים יותר. הצורך בהטלת שתן והבעיות בכליה מצביעות אולי על פחדים למיניהם, פחדים שבעקבותיהם היא מרגישה תחושה של שובע ויובש. מפליא אותי שבגלל בעיות של הנעה וזרימה המליצו לה לאכול קנה סוכר שהוא לתחושתי מוריד ומשקיט, נשמע לי כמו הפוך על הפוך. מה קרה לפני 20 שנה בחייה? איך אפשר לגרום ליותר תנועה בחייה? מה משמח אותה? יתכן שכדאי קצת לעבד את מה שקרה בחייה לפני שנתיים.

עלית על הנקודה

תודה, מאיה, על התגובה. מצד אחד היא מלאת חיים, יש לה ברק תמידי בעיניים והיא נראית שמחה. היא אדם מאוד אופטימי. מצד שני עצובה. יש הרבה מה לעבוד על ההרגלים שלה, במיוחד בענייני תזונה. התחלתי עם שתי המלצות פשוטות: שתאכל אוכל מבושל/מאודה ולא קר, ושתדאג לזמן לאכול כמו בן אדם. החלטנו שבכל שבוע אתן לה המלצת תזונה נוספת, והצבעתי בפניה על הבעיתיות שבקפה, שגרועה בעיני אפילו יותר מהסגריות. אגב, היא אמרה שאם לא קפה וסגריות, היא תהיה זקוקה לתחליף שימריץ אותה. (היא לא סובלת חליטות ותה). לדעתי זה גם הצורך שלה בלקחת הפסקות בעבודה בשביל עצמה ו"לפנק" את עצמה. מצד שני זו החולשה, בין הטיפולים היא גם זקוקה למשהו מתוק. אבל עדיין לא הגענו לזה. לגבי מה קרה לפני 20 שנה - המעבר לארץ אחרת באופן זמני, אולי שוק תרבותי שליווה את העניין... היא טופלה רבות בקינזיולוגיה ומאוד מודעת ועובדת על הצד של עיבוד החוויות הרגשיות, אבל דווקא במה שהוביל לכאבים היא לא הצליחה להגיע לכלום למרות חיפושים רבים.

nofaritrit

New member
הי מיכל

תארת המון המון דברים ואני בטוחה שמבחינת הרפואה הסינית למידע יש הרבה חשיבות. הדרך שאני הייתי מנסה: תנסי לעבוד עם הכאב עצמו. תנסי למקד אותה באיך הוא מרגיש לה. ותבחרי אספקט אחד של מה שהיא מתארת. לדוגמא...אם היא מתארת גם משהו חד , וגם שורף, וגם התפרקות...תבחרי את זה שהכי מפחיד ומסתורי לה ונסו להגביר את התחושה בגוף בצורה מודעת או בכל דרך אחרת שהיא חווה את זה. תהייה קשובה לפידבק שלה ולגבולות שלה ותסמכי על התהליך. ההפרעה עצמה היא השער הכי חשוב לתשובה תתמקדי בזה.ונסי לשים את כל ההשערות בצד.

freearth10

New member
../images/Emo13.gif

היי מיכל, אולי כדאי להמליץ לה על תחליפים שימריצו אותה כך שלא תהיה זקוקה עוד לתחליפים המסוכנים בהם היא כרגע משתמשת: ריקוד, שחיה או כל תנועה אחרת, מוזיקה\משפטים\ שמנים\צמחי מרפא\עיסוי ממריצים וכמובן עשייה של כל מה שמשמח אותה.

איזה סיפור

הרבה מהדברים שתיארת נשמעים לי כמו תסמינים של תקיעות בכבד, ואולי עודף חום בכבד. דברים כמו: טשטוש הראיה, ההתנפחות לפני הוסת, המיגרנות שכוללות כאבים בעיניים וההעובדה שהכאבים בגוף מופיעים בעיקר בשעות הלילה. נשמע שהיא סובלת מעודף חום פנימי ושיש לה נטיה מסויימת "לעודד" את החום בגופה (למשל, בכך שהיא מרבה באיכלת מאכלים חריפים ומתובלים, וכן בשתיה מרובה של קפה). מבחינת תזונה (אני תמיד ממליצה על שינויים איטיים מאוד, כי אלו הרגלים שקשה לשנות בצורה דראסטית) הייתי ממליצה על צריכת לימון ומאכלים חמוצים בפרט. למשל, לתבל את הסלט בלימון, לשתות לימונדה עם קרח, להוסיף חצי לימון סחוט לכוס מים בבוקר, לחלוט לימון (כמו תה) ,לאכול פלחי לימון אם זה נעים לה, להכין מזון שמבושל בלימון (במטבח התורכי יש המון מאכלים כאלה). מבחינת טיפול מן הסתם את מטפלת לפי האבחנה שעולה בזמן הטיפול. הייתי מקדישה זמן לנקודות המניעות את הכבד ולנקודות ש"מורידות" למטה (Bl60+Kid3 למשל). Cassis הן דומדמניות, פרי יער הנפוץ בצרפת... יש ליקר מאוד טעים שמכינים מהן, שנקרא Creme de Cassis.

תודה, אפרת

על הצעת האבחנה ועל התרגום מצרפתית. מסכימה עם רוב מה שכתבת, חוץ מהלימונדה עם קרח: אני לא ממליצה לאנשים לשתות משקאות עם קרח, במיוחד לא למי שיש לו חולשה של הקיבה.

harduf9

New member
המון דברים עלו בזמן שקראתי, סינים ולא סינים.

התמונה הכוללת היא באמת של עודף חום או בצורה מערבית של דלקת כלל מערכתית. אפשרות טיפולית היא שימוש במינון גבוה של כורכומין (לא כורכום אלא החומר הפעיל שבו) או MSM במינון גבוה. כתבי לי מה זמין בכדי שאסביר לך לגבי המינונים (במסר). קפה להוריד בצורה משמעותית. אני מניח שהעץ אצלה בעודף והמים בחוסר ולכן יש אש חזקה. אני מניח שהיא אוהבת מר באופן אירוני של דומה בדומה תרפא. אולי לתת לה קפה בתמצית הומטוקסולוגית. בריאות שלמה גיא הרדוף

מדגימה

New member
שלום ,,, נכנסתי לשאול שאלה

[פעם ראשונה בפורום הזה] ונתקלתי בשאלה שלך,,, וואו אני לא מאמינה,, כאילו כתבת פה עלי,,, ואני חולת פיברומיאלגיה,, זו מחלת תשישות חרונית,, כנסי לפורום פיברומיאלגיה בתפוז כנסי למאמרים וקיראי על התסמונת,,, אני לא רופאה,,, ואני אומרת לבדוק את העניין ולשאול בפורום פיברומיאלגיה רפואה שלמה

מדגימה

New member
ועכשיו לשאלה שלי,, למי שיודעת ומבינה

עשיתי צילום חזה [ריאות] והתשובה מפחידה אותי,, כתוב לי ככה: מוקד סמיך אובלה בבסיס של ריאה הימנית-גרנולומה,,, מעקב בעוד 3 חודשים מזה אומר יו אני נכנסתי לסרטים אנא עיזרו תודה

harduf9

New member
לצערי זה אינו הפורום המתאים, בד"כ רב המטפלים

אינם בקיאים ברזי הרופאה המערבית. א ב ל אחרי שיש אבחון (מערבי או טבעי) וברור מה קורה הטיפול שלנו בהרבה מקרים הרבה יותר טוב מבחינת תוצאות, אי תופעות לוואי וכו'. הטיפול הטבעי "פחות מוצלח" למראית עין רק בגלל הזמן שלוקח מהרגע שהטיפול ניתן ועד לשיפור. חשוב להבין שהזמן הנדרש לריפוי טבעי תלוי בריפוי הגוף בניגוד ליצירת "איזון" שגורם לבעיות אחרות ברפואה הקונ'. חשוב להדגיש שיש טיפולים ברפואה הקונ' שהם יעילים וטובים וישנם כאילו שאין להם תחליף. אם חייבים טיפול קונ' אני ממליץ לעשות אותו, לברר מה ניתן לעשות בכדי להפחית תופעות לוואי ולוודא שלא להגיע שוב למצב הזה. קצת גלשתי. (נו זה אינטרנט
) מקווה שתקבלי תשובה בקרוב. ממליץ לך לחזור עם התשובה אלינו. אגב אם את עדיין חיה ומול מחשב כנראה שזה לא נורא כמו הסרטים שלך. בריאות שלמה גיא הרדוף

ברוכה הבאה

גם אני חשבתי על פיברומיאלגיה, אבל העניין הוא שהיא מקבלת התקף בכל כמה חודשים, וכשהיא לא בהתקף, אין לה אף תסמינים. כלום. אפילו לא תזכורת של כאב.

yperelman

New member
הי מיכל

תוכלי לתאר בבקשה את התחושות שלך כלפי המטופלת. החל מהרושם הראשוני שהיא הותירה בך בטיפול הראשון ואילך (איך את מרגישה במהלך ובסוף כל טיפול?)

הי

אתחיל בזה שאני מכירה אותה היכרות שטחית עוד מלפני כן, והיא נראית לי אישה חזקה, דומיננטית, עצמאית, כזו שמגשימה את היעדים שלה וחיה ללא פחדים. עם זאת יש בה רגישות גדולה ואינטואיציה חזקה. היא הגיעה בינתיים לטיפול אחד, והתחושה בטיפול היתה מאוד טובה. שאלת איך אני מרגישה, ובכן, לפני שהיא הגיעה הייתי מאוד עייפה וחששתי שזה יחבל בטיפול, אבל מהרגע שבו היא הגיעה שכחתי מזה ולאחר הטיפול לא הייתי עייפה בכלל. היה לי ביטחון מלא בטיפול שנתתי לה. טיפלתי בה בדיקור ובהתחלה זה העיר את הכאבים שלה, ואז הוספתי מחט להרגעה בעין השלישית ועזבתי אותה לנוח בחדר. אני מציינת את זה כי כשמתעוררים כאבים במהלך טיפול זה יכול לערער את הביטחון שלי בטיפול, ואולי לגרום לי להוסיף יותר לחיצות, אבל פה הייתי בטוחה שהכאבים לא יישארו וכך היה (אחרי התשאול היא הביעה חשש שלא תוכל למלא אחר ההמלצות שנתתי לה, ולאחר הטיפול היא חשה הקלה גדולה ואמרה שתעשה כל מה שאומר לה).

yperelman

New member
הקריאה של דבריך (בתחילת השרשור)

גרמה לי לחוש בלבול. היה לי קשה להתמקד ולא בגלל אורכו של הסיפור. עכשיו אחרי תשובתך, אפילו יותר. אני מרגיש פער בין: "אישה חזקה, דומיננטית, עצמאית, כזו שמגשימה את היעדים שלה וחיה ללא פחדים. עם זאת יש בה רגישות גדולה ואינטואיציה חזקה" לבין כל הסימפטומים שתארת. אני חש הרבה בלבול ופחד (מתחת לפני השטח). אולי אלו רק תחושות שלי, אבל שווה לבדוק.

אכן שווה לבדוק

תודה על מה שכתבת. אני מאוד סקרנית לדעת איך היא מרגישה אחרי הטיפול הראשון, למרות שאני מנסה לא לפתח ציפיות...

למעלה