פיסת מציאות.

Master Deceiver

New member
ובכן משה,

" בו רגע נחזור לבסיס.קטטה בין 2 אנשים,כרגע בלי נשק חם/קר.... סבירות של יותר מ-90% שה"מכות" יגיעו לקרקע. סבירות של 99% שה"מכות" יגיעו לקרקע,כשיריבך מיומן בלקחת אנשים לקרקע. " מר קיץ : קטטה בין שני אנשים, לא מענינת אותי. אני לא גר בהארלם, אני גר במדינה מתוקנת ואם מישהו מרים עליי יד אני יכול להגיש עליו תלונה במשטרה או לתבוע אותו. אבל זה בסדר, אין לי ספק שגרייסי ג'ו ג'יטסו הכי טובה בעולם לקרבות זירה- ואני רציני לחלוטין כשאני אומר, שבקטטה בין שנינו- אתה היית יוצא הכי גבר גבר בעולם והיית קורע לי תצורה ואוכל אותי בלי מלח למה ת'לא פראייר... ושוב פעם - אין לי סיכוי נגדך בקטטה, אתה מתקוטט יותר טוב ממני.
מרוצה?

Master Deceiver

New member
ורק אבקש שוב להדגיש,

שאין לי בעיה נגד טכניקות קרקע... אין לי בעיה עם אף סוג של עיסוק שהוא גם פעילות גופנית. אין לי בעיה עם כדורגל, או עם ביליארד / סנוקר, או עם BJJ... נפש בריאה בגוף בריא, כל המרבה הרי זה משובח. אבל, לאור קריאת סטטיסטיקות, קשה לי להאמין שזה בהכרח יציל אחד בכל סיטואציה נפוצה מאוד...

תגובה מתגרה, על גבול הטרוליות.

שלא לאמר, קלישאתית, וחסרת מודעות בולטת למי נכתבה - אמן לחימה מוערך, איש שמבין בהגנה עצמית, ויותר מכל - איש פתוח ולומד. חבל.

מסכים !

רוב העימותים ברחוב הם לא מכנופיות וכו', זה תמיד תהיה איזה מריבה על מכונית, או בביה"ס עם ילדים על דברים טפשיים וכו', על שטויות כביכול, מתי שזה כנופיות ומאפיות, אני לא חושב שהאומנויות לחימה הם כבר הכלי הכי יעיל להגנה.

shlomym

New member
../images/Emo45.gifזה אגב הסיבה שהמורה של המורה שלי המליץ

לו ללמוד BJJ ,זאת לא בושה. זה רק סימן לנאורות,וחשיבה ראציונאלית. אגב,בעמידה אנחנו מאד מרוצים במה שבאמתחתנו. לא מאמין באולטימטיבי זה יש רק אחד,והוא בהכל והכל בו. עצם החשיבה שאתה בטוב ביותר ,והטוב ביותר,תזמין נפילה גדולה מתי שהו. איש איש ואמונתו יאאלה שבוע טוב

משה קיץ

New member
מעשרות שנים של מחקר ומאות אם לא יותר קרבות

של 1 על 1,של מגוון לוחמים ממגוון שיטות,נתונים סטטיסטים מפי מומחים שעוסקים בין היתר בנושא של אלימות וכו יותר מיריב אחד,סיכוי עוד יותר גדול להגיע לקרקע. מצטער,זו המציאות.פעם גם אני סרבתי להאמין בזה(לפני הרבה הרבה הרבה שנים). ידע בשיטות שמלמדות להוריד לקרקע ולעבוד בקרקע,יתכן לך את הכלים לנסות להתנגד לזה,עם איזו מידה של הצלחה בחלק מהמקרים. הסיכויים קטנים עד מאוד כשאתה עומד מול מישהוא שזו המומחיות שלו(לקחת אנשים לרצפה). זכור,כדי לפגוע בי,אתה צריך להתקרב אלי,בכך אתה "מאפשר" לי לנוע בו זמנית אליך ולסגור טווח(בצורה בטוחה כמובן).משם ההורדה כמעט ודאית

d y s

New member
להוריד לקרקע מסכים איתך

לרדת לקרקע לא מסכים. וגודל גופני אינו פקטור בלחימה לא האבקותית.

Raffael

New member
אני לא בטוח.

כל אחד משניכם מושך לכיוון שלו, אתה אומר שזה מצטמצם בקרקע ו DYS אומר שזה לא קיים בעמידה. חלקתי עליו, אבל כשמבודדים גורם אחד, יש להתיחס רק אליו. אם מתיחסים רק אליו, כלומר שני אנשים מיומנים באותה מידה, או לא מיומנים כלל, אני לא בטוח שבקרקע קל יותר לקטן מאשר בעמידה. אני נוטה לחשוב שלהיפך, אבל צריך לחשוב על זה עוד.

משה קיץ

New member
הבט רפאל

בשמחה אסביר לך למה כן בקרקע,פערי הכח והמשקל מצתמצמים. 1.בקרקע יש אפשרות לנצל שטח פנים גדול יותר וזה אומר אפשרות טובה יותר לבאלאנס ויציבות בעיקר כשאתה למעלה.יש לך יותר נקודות משען ואחיזה ליצור BASE רחב וחזק. 2.הרצפה מהווה גורם חיכוך.ז''א שהתנועה של היריב הרבה יותר קשה ואיטית.אדם שמבין בקרקע יכול לנצל את שטח הפנים הגדול יותר,את נקודות המשען הרבות ושיווי המשקל הנובע מהן ואת אפקט החיכוך שנוצר על ידי הרצפה. לנצל למה?? ליצירת מנוף LEVRAGE. ה LEVRAGE מקטין משמעותית את פערי הגודל.כמובן אם הטכניקה זהה/כמעט זהה,יתרון הגודל משחק יותר תפקיד בקרקע אני יכול להפוך מישהוא יותר בקלות או ליצור לחץ על מפרק או להגיע לעמדת שליטה שקשה לצאת ממנה(ומשם להפציץ) ,בזכות עובדות אלו. בעמידה יריבי "חופשי" יותר וקשה לשליטה וריסון(בעיקר אם הוא גדול ואגרסיבי,זה כמו פר משתולל). כשאני סוגר טווח אליו וחובק אותו,אני מערער את שיווי המשקל שלו ואת היכולת"לזרוק מכות באטרף".בקרקע הניטרול הזה,הוא עוד יותר בר ביצוע.

Raffael

New member
בדיוק מה שאמרתי

אתה מתיחס למישהו מיומן, שיודע מה הוא עושה. במקרה כזה, גורם אחר בעימות - משקל, גודל - פחות משמעותי. מי שלא מיומן, נאלץ להתמודד עם הגודל הזה שניצב מולו ועל הקרקע, אני חושב שזה קשה יותר, כי על הקרקע (שוב, מי שאינו מיומן) יש לדחוף, להרים, להזיז וזה קשה. בעמידה, זה אולי פחות קשה. כשמדובר בלוחם מיומן, יתכן מאוד שאתה צודק ועל הקרקע הפערים פחות משמעותיים.

סיסטמתי

New member
אם אני מבין את ההסבר הקייצי בחמסין הזה...

בקרקע יש אפשרות להשיג שויון ביומכאני לקטן וחלש מכיוון שהוא יכול לפעול ביתר יעילות מול הנקודות החלשות של היריב דרך מינוף והפעלה של שרירים גדולים מול שרירים קטנים - הוא יכול למשל, להתמקד בזרוע ולבצע Armbar או לבצע חניקת משולש עם הרגליים (שזה בערך מה שאני יודע מ- BJJ). מאידך אם יש הפרשי משקל גדולים ומיומנות זהה, אני לא בטוח שהלוגיקה של משה נכונה כי אז העימות יהפוך לקרב סיבולת (בהנחה שמתקיים השוויון הביו מכאני) ומי "שיסבול יותר" זה זה שיצטרך להלחם במשקל ובחיכוך של הכבד יותר. ומכאן שרפאל צודק.

oferc99

New member
בנינג'יצו הנחת העבודה היא של קרב מרובה יריבים

במצב כזה, מסוכן להשאר בריתוק הרבה זמן גם בגלל שבמאבק ממושך יחס הכוחות בין שני המתאבקים יכול להשתנות לטובת היריב וגם בגלל החברים שלו או מתערבים אחרים שעלולים לשנות את יחס הכוחות. לכן ההבחנה בין הורדה לקרקע ולהשאר הרבה זמן במצב של ריתוק בקרקע היא חשובה להשרדות. רואים זאת ממש בריתוקים קלאסיים של ג'ודו - שמרתק מיומן - קשה לצאת מהריתוק שלו אך כשהחבר של המרותק בא ונותן למרתק בעיטה או אבן בראש - המרתק אוכל אותה כיוון ששתי ידיו תפוסות והוא נמצא לרוב בעמדה נחותה מול התוקף השני. באימונים אנו מבחינים בנינג'יצו בין מטרות שונות לעבודת הקרקע יש ערך עצום לעבודת קרקע לצורך לימוד להאבק, לשלוט על עצמך, להסרת פחדים, להתרגל לפעולה תחת מגבלה גדולה וכדומה לבין ללמוד לשרוד במצבים הכוללים עבודת קרקע. במצבי אמת אינך רוצה להתאבק - אתה רוצה לצאת מהמצב בשלום ככל שניתן. ולכן חשובה היציאה מהמצב לא פחות מהכניסה. העובדה שהנחת העבודה היא של ריבוי יריבים ושהם מנושקים (בעלי נשק מסוג כלשהו (ובכלל זה אבן, סכין, כיסא - כל דבר) מכוונת את האופן של הלימוד והלחימה (זה לא אומר שאין ריתוקים, סוטמי ואזה, חניקות וכדומה - יש המון) זה רק אומר שמבחינת הנינג'יצו חשוב להשאר או לחזור מהר למצב שאנחנו על הרגליים, גם למשל כדי לברוח בברכה עופר

shlomym

New member
../images/Emo45.gifומוסיף,שלא תמיד בוחרים לרדת לשם,ובכל זאת

אתה למטה. אני ללא ספק מסכים עם משה,שיכולים להיות מצבים,שגם עדיף לקחת למטה. כל מצב זה סיפור אחר אני אישית לא אוהב להיות פרשן לסיטואציות שקרו אבל איש איש ודרכו שבוע טוב אנשים

למעלה