פיסיקה

duvdevanim

New member
פיסיקה

1) גוף נע לאורך קו שיר בתנועת שוות תאוצה שתאוצתה 4 מטר לשניה בריבוע. בשניה השמינית לתנועתו עובר הגוף מרחק כפול מזה שעבר בשניה הרביעית. חשב את מהירותו ההתחלתית של הגוף. איך פותרים שאלה כזאת??? שמבקשים כאילו שניה ספציפית... 2) מהירותו ההתחלתית של גוף הנע בתנועה שווה תאוצה היא 20 מטר לשניה. ב 8 השניות הרשונות לתנועותו עובר הגוף מרחק השווה למחצית המרחק שהוא עובר ב 8 השנוות הבאות. חשב את תאוצתו. 3) משאית נוסעת במהירות קבועה של 72 קילומטר לשעה. בעקבותיה במרחק של 80 מטר נוסעת מכונית במהירות של 108 קילומטר לשעה. נהג המכונית מבחין כי אם לא יאט את רכבו הוא יתנגש במשאית. על כן, הוא מפעיל את בלמי המכונית וההתנגשות נמנעת "ברגע האחרון". נהג המכונית הנסער ממשיך בבלימה עד שמכוניתו נעצרת, בעוד שהמשאית ממשיכה בתנועתה ללא שינוי. חשב את המרחק בין שני כלי הרכב ברגע שהמכונית נעצרה.

NoamShemesh0

New member
טוב לגבי 1 ו - 2

על 3 אני מבטיח לך שאני אחשוב עוד מעט 1. X(8) - X(7) = 2[X(4)-X(3)] מפרקים את כל הגורמים בעזרת הנוסחא X=X(0) + Vo*t + a/2*t^2 מקבלים 8Vo + 2*64-7Vo-2*49 = 8Vo + 4*16 - 6Vo -4*9 מכאן Vo = 10 לגבי שתיים מהירות התחלתית 20 מטר לשניה על אותו עקרון כמו ב 1 X(8) = X(16) - X(8) מפרקים הכל ויוצא a=0 (מה שגם מאוד הגיוני שאם באותה כמות זמן המכונית התקדמה את אותה הדרך)

NoamShemesh0

New member
סליחה! טעות שלי

ב2 מחצית הדרך זאת אומרת נכפול את הדרך השניה ב 2 כדי להשוות X(8) = 2X(16) - 2X(8) . . . . a=-1..

NoamShemesh0

New member
לגבי 3

אני לא מצליח.. חסר לי נתון של תאוצת המכונית המרבית או המקום בו אחרי תחילת הבלימה הם כמעט נפגשו.. משהו.. חסר נתון לפי דעתי..

qet1

New member
נראה לי שהתשובה של 3 היא 320 מטר:

משוואה 1: x = x0 +vot + 0.5at^2 x - המרחק בין הרכבים = 80m v0 - הפרש המהירויות בינהם = 36m/s a,t לא ידועים משוואה 2: v = v0 +at v - הפרש המהירויות "ברגע האחרון" = 0m/s v0 - הפרש המהירויות בינהם = 36m/s a,t לא ידועים קיבלנו שתי משוואות עם שני נעלמים מחלצים אותם: t=4.444sec (זהו הזמן מאז שהם היו במרחק של 80 מטר עד הרגע שהם כמעט התנגשו) a = 8.1m/s (זוהי התאוטה של המכונית) עכשיו משוואה חדשה: v = vo+at v0 = מהירות המכונית כשהיא כמעט התנגשה במשאית = 72m/s v = 0m/s (המכונית עוצרת) a = 8.1m/s (היא ממשיכה להאט באותו קצב) מחלצים את t = 8.8888sec ומכפילים במהירות המשאית (72) ומקבלים שהמשאית עברה 640 מטר עד שהמכונית נעצרה המכונית לעומת זאת עברה: x = vot +0.5at^2 v0 = 72 a = -8.1 t= 8.8888 מחלצים את x = 320 בזמן שהמשאית עברה 640 מטר המכונית עברה רק 320 כך שהמרחק בינהם הוא: 640- 320 = 320

NoamShemesh0

New member
אני לא חושב ואסביר למה

קודם כל למשאית אין תאוצה שלילית היא נעה במהירות קבועה אז ה - a כמובן לא שווה בשתי המשוואות ואז נוצר מצב שיש לך 3 משתנים ושתי משוואות ב. ה x0 ידוע במשאית שהוא 80 ובמכונית שהוא 0 והאיקס זה המקום שבו הם נפגשו ואפשר להשוות.... אני עדיין נשאר בדעתי שחסר נתון :)

qet1

New member
ה a מתייחס למכונית בלבד.

ולא הבנתי מה שרשמת בקשר ל x0 ...

NoamShemesh0

New member
האיקס 0

כמו שהv0 הוא המקום שאותו גוף היה בו בתחילת התנועה.. אני בטוח שאתה יודע את זה.. אז המקום של המכונית היה 0 לעומת של המשאית שהייתה מרוחקת 80 מטר ממנה והמיקום ההתחלתי שלה היה 80.. המיקום הסופי לא ידוע ונתון שהוא שווה למיקום הסופי של המכונית מכיוון שהם כמעט התנגשו.. הזמן מן הסתם גם אותו דבר.. כי הם מתחילים מאותה שניה...

NoamShemesh0

New member
דרך אגב

תוספת קטנה המהיריות הם חלקיי 3.6 מכיוון שזה ק"מ לשעה וצריך להפוך למטר לשניה!

qet1

New member
בדיוק בגלל זה הכנסתי לנוסחא את

המהירות היחסית בין המכונית למשאית

voguemaster

New member
הפיתרון בסדר מלבד יחידות

הוא הניח מהירות של 72 מ'/שניה במקום 72 קמ"ש (שזה 30 מ'/שניה). מלבד זה אפשר לסכם את הפיתרון בצורה פשוטה כך: 1. המהירות היחסית בין המשאית למכונית היא 36 קמ"ש = 10 מ'/שניה. אנחנו רוצים למצוא את התאוטה, אפשר בעזרת: v^2 = v0^2 + 2ax. כאשר v0 הוא 10 ו-v הוא 0, ו-x הוא 80 מטר. יוצא שהתאוטה היא 0.625 מ'/שניה בריבוע. 2. בעזרת התאוטה ניתן לחשב את הזמן שלוקח למכונית לעצור בעזרת v=v0+at. הזמן יוצא 48 שניות. 3. המרחק שעברה המשאית הוא (במהירות 72 קמ"ש = 20 מ/שניה) 960 מטר. 4. המרחק שעברה המכונית בעזרת x = v0t + 0.5at^2 (כאשר v0 הוא 108 קמ"ש = 30 מ/שניה), a הוא 0.625 מ/שניה בריבוע כאמור ו-t הוא 48 שניות. אנחנו מקבלים ש-x הוא 720 מטר. ולכן ההפרש הוא 240 מ'. לא חסר נתון וכמעט אף פעם לא צריך להשתמש ב-x0 כי זה קבוע הרבה יותר שרירותי מאשר ה-v0 שמופיע באותה משוואה.

NoamShemesh0

New member
אם אפשר להעיר..

אתה פתרת את התרגיל בלי להסביר איך ולמה ורק נתת פתרונות.. בכל מקרה בסוף הבנתי מה הטעות שלי ועשיתי מן מערכת משוואות עם שלוש משוואות ואז הצלחתי אם יש אי הבנה אני אפרסם את הפתרון שלי פה :)

למעלה