פיסיקה מכניקה

white is formal

New member
פיסיקה מכניקה

לא הצלחתי את השאלה הבאה אם מישהו יכול לעזור לי ולהעלות כאן פיתרון פלוס הסברים בבקשה שתי מסות, האחת בן 6 ק"ג והשניה בת 2 ק"ג תלויות בגובה 1 מטר מעל הריצפה הקצותיו של חבל דק שאורכו 4 מטר, העובר על גלגיליה נטולת חיכך. שתי המסות משוחררות ממנוחה. מהו הגובה המקסימלי אליו תגיע המסה בת ה2 ק"ג?

Gal isr

New member
תהיה- כשהמסה הכבדה נופלת-

היא מגיעה לרצפה מן הסתם? ואז המסה של 2 הק"ג עולה את שני המטר חבל שהיו בצד שלה למעלה? כלומר היא מגיעה לגובה 3 מטר? אני מאמין שטעיתי פה

Gal isr

New member
הבנתי את הטעות.

תבדוק כמה זמן לוקח למסה הכבדה (6 ק"ג) ליפול למטה.
X= a/2 * t² 1=5t² t=sqrt(0.2)​
נבדוק לאיזה גובה עולה המסה של 2 הק"ג באותו זמן:
X=a/2 * t² x=-5*0.2=-1​
המסה עולה מטר אחד. המינוס הוא בגלל שכיוון הציר כלפי מטה (תנועת המסה הכבדה). אז הגוף עלה מטר, והוא התחיל מגובה מטר- הגובה המקסימלי שלו הוא שני מטר נכון?

white is formal

New member
לא, התשוטבה היא 2.5

אני חושבת שאחרי שהמסה הכבדה פגעה בריצפה המסה הקלה יכולה להמשיך לעלות, השאלה היא למה ומה המשפיעים?

Gal isr

New member
Ok, בואי נמצא את המהירות שלה

בגובה 2 מ', ואז נבדוק באיזה גובה המהירות תהיה שווה אפס אולי?

10GaZ

New member
../images/Emo12.gif גל, יש לך בגרות השנה?

כדאי שתחזור על החומר של תחילת שנה.. לשואלת - אם הגוף הכבד יהיה מצד ימין והקל מצד שמאל - הימיני ינוע כלפי מטה והשמאלי ינוע כלפי מעלה. חשוב להדגיש - אותו חוט = אותה מתיחות = אותה תאוצה. כלומר התאוצה של הגוף הכבד תהיה זהה לזה של הגוף הקל! לאחר שהגוף הכבד יפגע ברצפה החוט לא יהיה מתוח (יהיה רופף). אך לא כאן הסתיימה התנועה - הגוף השמאלי (הקל) יהיה בתנועה כלפי מעלה! מייד עם נגיעת הגוף הכבד ברצפה תהיה על הגוף הקל תאוצה של 9.8 מ/ש² כלפי מטה (תאוצה של נפילה חופשית). שיא הגובה של הגוף יהיה כאשר הוא יפסיק להתקדם כלפי מעלה, וזה יקרה כאשר המהירות שלו תהיה אפס. אז מה שנעשה זה ככה: נמצא את תאוצת הגופים g(m1-m2)=m1*a אחר כך נמצא את המהירות עם התאוצה הזו (המרחק ידוע, התאוצה ידועה, המהירות ההתחלתית ידועה (0), רק המהירות הסופית לא ידועה). ועכשיו נראה לאיזה מרחק תספיק המהירות הזו עם תאוצה של 9.8 (תאוצה נגד כיוון התנועה כמובן). נציב במשוואה מהירות התחלתית את זו שקיבלנו בסעיף הקודם, מהירות סופית 0, והנה יש לנו את המרחק שעברנו בתאוצה הזו. המרחק הזה ועוד שני מטר יהיה הגבוה המקסימלי אליו יגיע הגוף הקל. קאפיש?

white is formal

New member
זה פחות או יותר מה שניסיתי לעשות

רק שככל הנראה השתמשתי במשוואות הלא נכונות, אתה יכול בבקשה להסביר לי את החלק הזה נמצא את תאוצת הגופים g(m1-m2)=m1*a לא ברורה לי המשוואה שהשתמשת בה ולמה חילקת רק בm1

10GaZ

New member
אנסה להסביר שוב

קודם כל יש לי טעות קטנה (נראה לי) במשוואה. המסה היא המסה המשותפת של שני הגופים, כלומר m1+m2. בואי ניקח את הגוף הכבד (הימיני ונראה את הכוחו הפועלים עליו. המסה שלו היא m1, והמסה של הגוף הקל היא m2. הכוח שפועל על הגוף הוא m1*g הכוח שמתנגד לו הוא m2*g הכוח השקול שווה למסה (הכללית אני מניח) כפול תאוצה. m1*g-m2*g=(m1+m2)*a g(m1-m2)=(m1+m2)*a מכאן ניתן לדעת מהו a

white is formal

New member
אני חושבת שאתה טועה

פתרתי את זה וזה יצא לי נכון, מה שעשיתי זה לעות כך: (m1g-t)/m1=(t-m2g)/m2 וכך מצאתי את המתיחות לאחר מכן מציבים אותה באחד מצידי המשוואה הקודמת כשהתוצאה שיוצאת היא התאוצה ומשם כמו שאמרת

Gal isr

New member
וואי אתה לא יודע כמה לחזור יש לי

לעשות השבוע עד המתכונת

10GaZ

New member
אתה יכול לחזור

אבל לא ציפיתי שתגיד שהגובה המקסימלי הוא 2 מטר.. אפילו לא צריך לדעת פיזיקה כדי להבין בערך מה הולך שם. המשוואות בפיזיקה פשוט אומרת לך כמה, לא איך (את זה החוקים אומרים)

פיסיקה חשמל

[ראו קובץ,לא לשים לב לקשקושים שלי] אם מישו יוכל לפתור זאת אודה לו מאד...ועוד משו- החיבור שם הוא טורי,נכון?...
הרי אם ננתק אחד מהם לא יזרום זרם במעגל[בהנחה שהמפסק הוא מקור המתח]...

דגחלעיוטגכעמ דחאיעאט ../images/Emo79.gif

התשובה היא 3 במקרה? טוב, בהנחה שהתשובה אכן 3 (אנא תקנו אותי אם אני טועה!)- אם ייסגר המעגל, המטרה של שני הקבלים היא הזרמת מטענים עד השתוות פוטנציאלים, נכון? ובהנחה שכוון הזרם הוא כביכול כוון של מטען חיובי, אז הוא נע מפוטנציאל גבוה לנמוך. או באופן יותר עקרוני, למקרה שטעיתי- חשב את הפוטנציאל בכל אחד מהקבלים. במקרה הראשון הפוטנציאל שווה, לכן אתה צריך לבחור בין שני המקרים הנותרים. אני ממש מקווה שזה בסדר, מה שאמרתי פה... טל.

או,זה קצת עשה לי סדר בראש...

תודה רבה, נראה לי שהבנתי את הרעיון הכללי
[וכן,עדיף ללא חישובים]

אפקט פוטואלקטרי..פמפמפמ ../images/Emo79.gif

בגרות 1984, שאלה 14... אמורים לסרטט שני גרפים. סעיף ב'. כיצד? ומה ההבדל ביניהם? אני מניחה שבתרשים ב' יהיה גרף אקספוננציאלי שאומר שככל שנגדיל את המתח, יקטן הזרם (שהרי, מספקים פוטנציאל גבוה לקתודה ולכן זה מקשה על האלקטרונים לנוע ממנה לאנודה,לא?). אשמח לדעת את צורתו של הגרף הנוסף (או תיקון להשערה שלי לגבי הגרף ב' לעיל), אך יותר מכל- אשמח לקבל הסבר על צורת הגרף. הרבה מאד מאד (מאד!) תודה. בין העונים יוגרל תא פוטואלקטרי מעוטר וזוהר בחושך, ללילות בודדים וקשים מנשוא. טל.

epsilon1

New member
הסהסהס

המעגל בתרשים א' הוא מעגל פוטואלקטרי פשוט..את בטח מכירה את הגרף שלו..כשהמתח המאיץ הוא 0 יש זרם כתוצאה משחרור אקראי של אלקטרונים שבסופו של דבר יגיע לאנודה. אם מגבירים את המתח כך יגבר הזרם עד שהוא יגיע למצב רוויה שבו כל האלקטרונים המשתחררים מהתכת יגיעו לאנדוה. לגבי סעיף ב' המתח הוא בכיוון השני והוא עוצר את האלקטרונים שמשתחררים..אם המתח הוא אפס שוב יהיה זרם כתוצאה מפליטה אקראית ואם מגבירים את המתח הזה..ככה הזרם ילך ויקטן כי המתח הוא שלילי ועוצר את האלקטרונים היוצאים מהקתודה.

תודה, ו...../images/Emo79.gif

בגרף של המעגל הפוטואלקטרי ה"פשוט" הרי יש גם חלק שבו ה-V שלילי, נכון? למה? (ואם זה בגלל ששינו באמצע את הכוון של הסוללה, כמו שמישהי אמרה כאן לפני כמה זמן- אז למה לא שינו אותו גם במעגל האחר...?). זה פשוט גרף שלט נקלט בהיגיון שלי, שיש שלילי ואז חיובי. רוב תודות,באמת! טל.

epsilon1

New member
מפני ש........

שיש מתח עצירה, כמו שאמרתי כשאת מקרינה אור על המתכת נפלטים אלקטרונים באופן אקראי וחלקם יגיעו לאנודה...החלק השלילי מונע מהם להגיע לשם, הרי שהוא "עוצר אותם".

למעלה