פיסורה בגיל צעיר

chat girl

New member
פיסורה בגיל צעיר

שלום, רציתי לקבל עצה בנוגע לפיסורה. לפני כמה זמן אובחנו אצלי פצעים סביב פי הטבעת. השתמשתי בכמה סוגים של משחות ונרות אך הפיסורה נשארה. הרופא המליץ על ניתוח, לפני כמה זמן עברתי את הניתוח. הניתוח עצמו בוצע בלייזר, והפיסורה היית הבשעה 6 ו-2 (כך נכתב בדף בבית החולים). הבעיה שאני עכשיו לאחר הניתוח, ועדיין יש לי דימום אחרי כל יציאה. בנוסף, אני סובלת מעצירות וכדורים שאני משתמשת נגד עצירות לא ממש עוזרים. רציתי לדעת מה דעתכם, אלו שמבינים בתחום, בעניין הזה? ומה כדאי לי לעשות? נ.ב הגיל שלי הוא פחות מ-18. ואמרו לי שזה מאוד נדיר בגילי.

אדומה2

New member
צמחים

אני ממליצה לך לפנות למטפל/מטפלת שיוכלו לתת לך בנוסף לדיקור גם צמחי מרפא סינים, שיכולים לעזור לך לפתור את העניינים. כמה זמן את אחרי הניתוח? לפעמים יש מקרים שבזמן קצר אחרי ניתוח דימומים הם עניין טבעי, לכן, אם טרם התייעצת עם הרופא שלך, תתיעצי איתו. :)

כמה עיצות,

ראשית ע"מ למנוע את הפציעה החוזרת ונשנת צריך לגרום ליציאות סדירות ורכות וזה בעזרת תזונה עשירה בסיבים ( פירות וירקות על קליפתם),המון מים , ופעילות גופנית. בנוסף ממולץ להוסיף עד להסדרת היציאות סיבים כמו פסיליום , זרעי פשתן או דיסיבית ( עם הרבה הרבה מים!!) וכן ממולץ לקחת אסידופוליס לפעילות תקינה של המעיים. ניתן למרוח גם משחה טיבעית המכילה קלנדולה , חותם הזהב , וויטמין E (שאולי יש בשוק , אבל ממולץ להגיע למטפל לרקיחה אישית). הפיסורה בראיה הסינית נובעת מחולשה של הטחול שאחראי לשמור את הדם בכליו. אני בטוחה שבתשאול מקיף יעלו עוד סימפטומים של חולשה בטחול ( עייפות? חוסר ריכוז? כמיהה למתוק? וכד´) לכן ממולץ לגשת לטיפול לחיזוק הטחול, בדיקור וצימחי מרפא ישנם הצלחות טובות. הרבה בריאות יעל

chat girl

New member
תודה רבה, ועוד שאלה

בזמן הטיול השנתי האחרון שלנו, היציאות שלי היו בסדר גמור. וכמה זמן אחרי הטיול, בערך שבוע, הכל היה בסדר. כמו שאתם יודעים, בטיול שנתיים תמיד יש הרבה הליכה שזה סוג של ספורט. אז אני רוצה לדעת אם אני אתחיל לעשות למש כפיפות שכיבות סמיכה, דברים שהם גם יעזרו לחיטוב הגוף, זה גם עוזר למערכת העיכול והיציאות? בתודה מראש, chat girl

אדומה2

New member
ספורט

ספורט ממש יכול להטיב עימך. בהחלט, זה גם משפיע על היציאות כי זה משפיע על כל הסירקולציה של הגוף- משפיע על השינה, על התאבון, יציאות, מצב רוח. צריך רק לזכור שיש דברים שיכולים להזיק קצת- לגב וברכיים למשל, אני יודעת על ביצוע תרגילים בצורה לא נכונה של למשל עיצוב בעזרת מדרגה יכול לגרום לדברים לא כל כך סימפטים בגב. אבל נגיד הליכה כמה פעמים בשבוע, שחיה, התעמלות מבוקרת (כמובן שהכל צריך להיות מבוקר ושיעשה לפי היכולת שלך), יוגה, ועוד הרבה דברים, יכולים לשפר לך את איכות החיים בכלל,לא רק את עניין היציאות. :) בשילוב עם תזונה טיפה יותר מאוזנת ומותאמת עבורך זה יכול להיות שילוב מנצח.

ובכיוון אחר לגמריי...

מערכת העיכול עוסקת בעיכול האירועים, עיכול רעיונות וכדומה. המעי עוסק בספיגה ובמיון הפסולת ובסופו של תהליך משחרר המעי, דרך פי הטבעת את הפסולת. בעיות בעיכול קשורות בקושי לקבל רעיונות חדשים, ובכלל בשינוי בעיות בפי הטבעת קשורות בקושי לשחרר פסולת מהעבר. עצירות בעיכול = עצירות רגשית. כאב = כעס וכך גם דימום. יוצא מזה, שכדאי לך לפנות לטיפול רגשי, במקביל לעבודה עם תזונה מתאימה יותר. יעל, פיסורה זו קריעה של שריר פי הטבעת. האם הקשר לטחול נובע מהדימום בלבד? אולי, בגלל שזו קריעה של שריר יש קשר גם לאיבר אחר? טחורים נראים לי הרבה יותר מתאימים לבעיה של שמירת הדם בכליו ולכן, מתעוררת אצלי השאלה: אם זו בעיה של טחול, היה קל יותר לגוף לבחור בטחורים מה גרם לגוף לבחור דווקא בפיסורה?

אסתי123

New member
מסכימה עם נאווה

לפיסורה, קיים גורם ריגשי. נשמע מוזר אבל נכון. נאווה דיברה על כעסים, שיחרור...ואני מוסיפה--- פחד. פחד לא מודע. ביכלל הגורם הוא לא במודע. לחלוטין. הפיסורה הינה סימפטום בלבד. הטיפול בה יכול לעזור אולם הגורם הלא מטופל יופיע שוב. אולי שוב פיסורה, אולי טחורים, אבסס, פיסטולה...כדאי, חשוב ורצוי לאבחן ולטפל בגורם.

נאוה

פיסורה הינה חריץ בעור = פצע ולא בהכרח פגיע בשריר , הפצע נוצר לרוב מצואה יבשה וקשה שפוגעת בכלי הדם , טחול חלש יוצר שם דימום למרות שהאזור אמור להיות "עמיד" . לשאלתך - כמו שלאדם עם ראות חלשות יכולים להיות סימפטומים של עור או נשימה , זה משתנה היכן החולשה בוחרת להופיע , בהתאם לגופו ואורח חייו. עניתי או שלא הבנתי את השאלה?

למעלה