פיסוק "אני גיטרה"

Effistein

New member
פיסוק "אני גיטרה"

שלום, אשמח להיעזר בכם לפיסוק הבית הבא, מתוך שירה המופלא של נעמי שמר ז"ל: אני גיטרה הייתי פעם עץ אולי ובתיבת התהודה אני זוכר את כל מי שניגן עליי ואני אומר תודה אני מציע: אני גיטרה, הייתי פעם עץ, אולי, ובתיבת התהודה אני זוכר את כל מי שניגן עליי, ואני אומר: "תודה" (הצמד "ובתיבת התהודה" נראה קצת קלוש מבחינה תחבירית. לאן הייתם משייכים אותו: לחלק העליון או לתחתון?) תודה

יאקים

New member
לקטעים שיריים ישנו ריתמוס שונה

מאשר לקטעים בפרוזה. יש משוררים שבכוונת מכוון אינם מפסקים אפילו לא בסוף בית. הפיסוק שלך, אילו דוּבר בטקסט פרוזאי, נראה תקין. ולטעמי, "ובתיבת התהודה" אכן שייך להמשך ולא לקטע שלפני כן. חבל ששמר הפורה מבין משוררי ופזמונאי ישראל בדור האחרון, איננה אתנו היום, יכולנו לשאול אותה למה התכוונה.

Effistein

New member
מינימקסימליזם

בשל אילוצים טכניים (חריטה על מתכת), נאמר לי שאני מוכרח לקמץ בפסיקים ובמירכאות - כדי שהבית לא ייראה עמוס וצפוף. לפיכך, כמומחה ממני בפיסוק בוודאי, אשמח אם תוכל (או תוכלו) להגיש לי את הבית הנתון עירום ככל האפשר - ובכל זאת להבטיח שלא תהיה שגיאת פיסוק גסה מדי (כפי שקרה, בוודאי, בקטע המודגש הראשון שהבאתי: אין פסיקים לצדי "אולי"). אילו שאלו אותי, העירום המקסימלי (או שמא המינימלי?
) היה נראה כך: אני גיטרה, הייתי פעם עץ אולי, ובתיבת התהודה אני זוכר את כל מי שניגן עליי ואני אומר תודה תודה

יאקים

New member
כאמור, בשירה מעין זו אין לקבוע

מסמרות באשר לפיסוק, ועומדת כאן למשורר חירותו האמנותית. אשר על כן, נראה לי שהפיסוק שהצעת היה עובר. ואתה יודע מה? אם מינימליזם מקסימלי, אז אפשר לוותר לגמרי גם על הפיסוק שהצעת....

Effistein

New member
תודה! ../images/Emo66.gif

אילו הייתה לי גישה לגרסה מודפסת רשמית (ספר מטעם נ. שמר) של השיר - הייתי משתמש בה. לילה טוב,

למעלה