פינת פרשת השבוע - שלח

פינת פרשת השבוע - שלח

מה בין דורו של משה לדורו של יהושע? 12 מרגלים שלח משה. 10 מהם ראו נכוחה את הסכנה בנסיון לירש את הארץ 2 מרגלים שלח יהושע והם הסיקו כי נתן יהוה את הארץ וכי נמוגו כל יושבי הארץ מפנינו האם הענקים התגמדו? האם מרגלי יהושע למדו לקח ממותם האכזרי של מרגלי משה? יתכן. לי נראה כי התשובה טמונה בפסוק הבא: ויבואו בית אשה זונה ושמה רחב וישכבו שמה

Yoav000

New member
ואני חושב על זה מהפעם הראשונה שלמדתי יהושוע.

עכשיו כשאני עומד להיבחן על 7 ספרים בבקיאות. בלי סוף אני מוצא דברים כאלו...

mister xy

New member
יהושע למד מהטעות של משה

משה שלח אנשים שלא היו ממש נאמנים לו והם סיפרו את האמת. יהושע שלח רק שני מקורבים שסיפקו לו את הסחורה, והרי לנו סתימת פיות מן המקורות...

../images/Emo197.gif איזה ווארט נפלא להגיד לשווער בשבת

בעוד משה בא לשכנעם בדרך ההוגנת ולהביא נציגים מכל שבט ושבט, מה שכמובן לא יסתדר לעולם כי האינטרסים אפפעם לא חופפים. בא יוהושוע עם הרעיון של הלייף, הוא שלח אותם לזונה הכי חמה בשוק, עם הבטחה שכשיכנסו לארץ היא תהיה שם בשבילם, מה צריך עוד כדי לקבל תשובה חיובית.

חטא המרגלים

זו אחת מאבני היסוד בחשיבה היהודית יהוה הטוב והחזק ניסה להטיב עם עמו אלא שבגלל תקלה מסויימת הכל השתבש תקלה זו מצטרפת לרשימה אין סופית של פאשלות מחטא עץ הדעת עד האינטרנט של דורינו שבגללו לא בא משיח

מכינים כבר את התירוץ

למה משיח לא בא, נניח עוד 1000 שנה (אם הדת היהודית לא תעבור תהפוכות ורוב הסיכויים שכן) יצטרכו הסברים למה משיח עדיין לא בא, יתכן שיסבירו שהשתנו התוכניות בגלל האינטרנט או הקמת המדינה הציונית או כל דבר שיעלה במוחם הקודח.

זה קל מאוד

שש אלפי שנים הכוונה על פי הסוד, והוא חג"ת נה"י, ולא איירי כלל בעולם המעשה. בכל מקרה, יש מספיק זמן להכין תשובות

אתה צוחק?

בזוהר יש תאריכים מדוייקים לביאת המשיח שכבר עברו מזמן, והתשובות הם בדיוק ככה, שהזוהר מדבר על עולם האצילות וכו' ששם כבר בא משיח.... להתפוצץ מצחוק.

הם לא צריכים תרוצים

בגזירות ת"ח ות"ט שזה היה אחת התקופות היותר טובות של העם היהודי מבחינה דתית. אז הם אמרו שזה קרה בגלל שדיברו בבית הכנסת. תרוצים אף פעם לא חסר.

וחידון טריוויה

א. מי היזם של שליחת המרגלים? ב. מדוע משה נענש שלא ייכנס לארץ? ג. איפה יושב הכנעני? בהר או בעמק? הפותר נכונה יזכה בידיעת האמת..

טריוויה

מה ענין מי מריבה לפר' שלח? תהיתי גם אני, מקרא אחד אומר והעמלקי והכנעני יושב בעמק, ומשנהו אומר, וירד העמלקי והכנעני היושב בהר ההוא, היאך מתיישבין הדברים?

אם לא לומדים לא יודעים...

פתרת רק את ג' רמז: תשובות לא' וב' אפשר למצוא בפרשת דברים (וגם את הקשר של ב' לפרשת שלח)

תמיד תהיה גירסא דינקותא...

כוונתך ל"גם בי התאנף ה' בגללכם"? עיין במפרשים שם. בכל מקרה, הסיבה לאי כניסת משה היא חטא מי מריבה. באשר לא', את הרש"י על הפסוק הראשון עוד הספקתי לקרא...

טוב טוב, ממש נהנתי

הוורט הוא טוב, אבל התשובה האמיתית היא שככל הנראה ספר יהושע חובר הרבה לפני ספר במדבר, הוא חובר קרוב יותר לזמן האמיתי בו התרחשו כביכול המאורעות, לכן הוא חיב להיות יותר שייך לאמת, אי אפשר לספר בו פנטזיות על בני ענקים ועל אשכולות ענבים בגודל של בנין. מה שכן אפשר לספר בו זה על דברים שאכן קורים במציאות כמו סיפורים על זונות, או סיפורי בדים שקצת קרובים למציאות, עם תיאור המקומות והשמות כמו נפילת חומת יריחו, או מלחמת העי. מה שאין כן חומש במדבר שככל הנראה הוא חלק מהספר ה'נמצא' בבית המקדש בימי המלך יאשיהו בסוף ימי בית ראשון, יכול לספר איזה סיפורים שהוא רוצה על מה שכביכול היה לפני כאלף שנה אין לו בעיה להמציא על ארבעים שנה במדבר, ועל בני ענקים שגרו בארץ. אף אחד כבר לא יכול להכחיש את זה, [הם כמובן לא חלמו על כך שהמדע יתקדם כל כך ויהיה בכוחו לבדוק ע"י ממצאים ארכיאולגים כל תקופה היסטורית מה פחות או יותר התרחש בה]

mister xy

New member
אם כבר תשובה אמיתית

בהנחה שכל מה שנכתב הוא אמיתי: המרגלים הראשונים לא באו במגע ישיר עם האוכלוסיה ולכן פחדו מאוד מהענקים שהם ראו בדמיונם. לעומתם, המרגלים השניים באו לביתה של רחב ושמעו ממנה "ידעתי כי נתן יהוה לכם את הארץ וכי נפלה אימתכם עלינו וכי נמגו כל ישבי הארץ מפניכם... ונשמע וימס לבבנו" ולכן הם הודיעו שנמוגו כל יושבי הארץ מפניהם. אני ממש לא מאמין בכל מה שכתוב בתנ"ך אבל סתירה אין פה.

למעלה