פינת ה-

10shosh

New member
פינת ה- ../images/Emo163.gif

אורז צהוב זה עם כורכום או קרי?

אורז צהוב

לבשל כמו אורז לבן בסיר עם המים שמרתיחים , מוסיפים כפית כורכום ומלח להביא לרתיחה להוסיף את האורז השטוף להמשיך לבשל עד שהמים נספגים כמעט.

10shosh

New member
להוסיף אורז לתוך מים../images/Emo12.gif

אני תמיד עושה הפוך מטגנת מעט את האורז עם התבלינים ואז מוסיפה מים רותחים..... ננסה ונראה.

לא

קודם מרתיחים את המים,שמן,כורכום, מלח כשמים רותחים מוסיפים אליהם את האורז ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עם חצי מכסה סגור האורז בינתיים מתבשל מעט ואז כשהמים מגיעים לגובה האורז מנמיכים ללהבה הכי נמוכה, מבשלים עם מכסה סגור היטב, עוד כ- 15 דקות עד לספיגת המים בגמר הבישול להוריד מהאש, לערבב עם מזלג , לכסות במגבת ומעל לשים את המכסה.

10shosh

New member
שוש ../images/Emo124.gif יצא פיגוץ ../images/Emo51.gif

תמיד התבעיתי עם אורז פעם יוצא לי נהדר ופעם עיסה פיסה. מעתה אורז יבושל רק בשיטה שלך

../images/Emo51.gif וישנה עוד אפשרות בישול אורז

במיקרו, אבל במקום 2 כוסות מים מהברז מוסיפים רק 1/4 1 כוסות מים רותחים מהקומקום מערבבים את האורז עם השמן והמלח, מוסיפים את המים הרותחים ומכניסים את הסיר מהקרמיקה למיקרו ל-15 דקות. יש לי תמונה בבית לאורז לבן במיקרו, אם תרצי אצרף.

10shosh

New member
ועוד שאלת אורז לסוגיו

מישהו מוכן להסביר לי את ההבדלים בין אורז בסמטי, פרסי, ארוך, קצר וכו' למה יש כול-כך הרבה ולמה משמשים?

אז ככה,

אורז עגול - מתאים לריזוטו, סוטלץ' (אורז עם חלב), למילוי פלפלים, ולאוכל סיני (סושי). אורז בסמטי - הוא אורז רגיל ארוך אבל יקר ולא נדבק. האורז יוצא אחד אחד. אני משתמשת בו הרבהההההההההההה אורז ארוך פרסי - אורז רגיל בהחלט, אך זול יותר, צריך לשטוף אותו היטב להוצאת העמילן שבו.

למעלה