ה"למה" לא חשוב כל כך
לאדם יש שלושה מניעים לכל הפעולות שלו, כשהראשוני הוא אגוצנטרי ומונע ע"י הרגש. איך שאני ארגיש עם הסביבה בה אני קיים ישפיע על האם יעלה לי בראש לקיים טקס השמד כדי להיפטר ממה שמפריע לי בצורה בלתי נסבלת, מה שאני מרגיש כלפי הבחורה שאני רואה כל יום ישפיע על האם אני אקיים טקס מיניות וכדומה. אתם צריך לברר עם עצמכם מה הדבר שאתם רוצים להשיג באמצעות קיום טקס זה או אחר, לא "למה אתם מתעסקים במאגיה", מאגיה זה מאוד כללי ואני עוסק במאגיה כדי להשיג את מה שאני רוצה, כדי לשנות את הסביבה שלי כדי שתתאים לי ותהיה נוחה למחייה ככל האפשר, אבל זה לא אומר שבכל יום אני מקיים טקס וזה לא אומר שעל כל דבר אני צריך לקיים טקס, בפעם הקודמת שחשבתי לקיים טקס כבר פתרתי את הבעיה באמצעים יותר "קונבנציונליים". רצון הוא המרכיב הראשוני לטקס, בלעדיו אין דבר. שבו ותחשבו, מה אני רוצה? ציון 100 בתעודה? שהבוס שלי ייתן לי העלאה במשכורת? שהערס ההוא יפסיק להציק לי? השטניסט קובע בסוף לאיזה משלושת הקטגוריות (מיניות, חמלה והשמד) הטקס שלו נופל ואז יש כבר היררכיה מסויימת של ביצוע הטקס (לא חובה ללכת אחריה אבל בשביל עצלנים זה פתרון מדהים). תחשבו רגע, האם זו גלידה או נפילתו של אויביכם המושבע שאתם רוצים? ואם אתם מאמינים בקארמה, תתחשבו בכך שיהיו תוצאות לכל המעשים שלכם.