פינת התרבות השבועית

פינת התרבות השבועית

בלי הרבה הסברים... הנה היא דוגט צעד במסדרון בית החולים, מקשיב לצעדיו על רצפת הפלסטיק המבריקה. מחשבותיו התרוצצו בלי סוף נכנסות אחת בשניה, מבלבלות אותו הרבה מעבר למה שרצה. הוא עדיין התקשה להשלים עם מה שראה וחווה, אבל ידע שבמוקדם או במאוחר והוא העדיף במוקדם הוא יהיה חייב להבין את מהות המסע שנכנס אליו. הוא הגיע אל הדלת החומה הגדולה מהסס להכנס ולראות שמאלדר אינו בין החיים, לרגע אחד, לשניה אחת עלתה בראשו תמונתה של סקאלי לאחר שבישר לה כי התקווה האחרונה הכזיבה. ידו נגעה בידית, עוד רגע ויפתח את הדלת ואז דרך הצוהר הקטן הוא ראה... המחשבות כולן נאלמו דום. ראשו השתתק. הוא הרגיש כי הכל התהפך בקרבו. סקאלי נמצאה בחדר ראשה מונח על חזהו של מאלדר... מאלדר החי! הכל נשמט ממנו בבת אחת, חיפושו הפך לאויבו. הוא ידע שמקומו עכשיו בספק, שהאמון שהתאמץ להשיג כבר איבד משוויו, הוא ידע שלא יוכל להתמודד מול מאלדר, הרי כשלא היה שם הקרב היה קשה ובטח כשהמיתוס חי יהיה הקרב קשה שבעתיים. דוגט הרגיש רעד בגופו, לרגע הוא הרגיש חסר ערך, תפקידו תם ונשלם והוא ממשיך הלאה בדיוק כשלמד לאהוב את העבודה, כשהחל להקשר לסקאלי ולהכנס לליבה. הוא לא ידע מה בדיוק הוא הרגיש אבל זה היה מעין כאב מהול בהקלה, הוא כל כך רצה לחוש את אושרה של סקאלי על שזכתה לקבל חזרה את היקר לה מכל, על שמאלדר חזר מסף המוות בשבילה אבל משהו עצר אותו, השמחה שלו עורבבה בעצב הבדידות שחש, בכאב הבלתי נגמר שסקאלי הצליחה ברגישותה להפיג מדי פעם. הוא ידע תמיד שהקשר בינהם הוא ידידות חזקה והוא לא שאף להגיע מעבר לכך אך קורט הקנאה על מה שהיה בינהם שיהיה שייך מעכשיו למאלדר בלבד גרם ללבו להתכווץ. הוא כעס על עצמו על מה שהרגיש, הרי הוא היה שם רק בשביל להחזיר לסקאלי את מאלדר, להחזירו בחיים, הוא לא הבין את הכאב הבלתי נתפס שאחז בו, את שד הבדידות שאפף אותו וניחם אותו בזרועותיו. ידו ניתקה מידית הדלת הוא פנה ללכת אך עיניו התעקשו לתת עוד מבט אחד במה שהיה פעם. סקאלי הביטה בו, או לפחות כך נדמה לו, הוא ראה במבטה רק דבר אחד, את מה שלא יהיה שייך לו , לא ממנה או מאדם אחר – תקווה שהוצתה מחדש. הוא התרחק לאיטו מהדלת, מנתק עצמו מהחודשים האחרונים, מהחוויות, הרגשות והמחשבות, קילף מעליו את החיפוש הארוך שלא פעם היה נראה ללא תקווה, את הכאב הבלתי נישא בעיניה של סקאלי במשך החודשים הארוכים ללא מאלדר, את הבדידות שהוא עוד יחווה, את העתיד הלא צפוי , שכבה אחר שכבה נשרה ממנו, מסירה מעליו את המטרה והרצון, הוא הוציא מכיס חולצתו תמונה של בנו הקטן, עיניו מחייכות אליו, דוגט חייך חזרה אל התמונה. הוא הביט אחורה אל החדר ההוא אל הדלת החומה שהסתירה מאחוריה כמות אהבה שהחדר צר מלהכיל והצליח לחוש באמת אולי בפעם האחרונה את תקוותה של סקאלי.

pusher

New member
מקסים!התיאורים שלך..

הם כאילו שאנחנו באמת שם... וואלה,דרך אגב מה שהחולה הזה אמר ב-daemonicus לגבי דוגי נכון? על זה שהוא אוהב את סקאלי?

Gilliana

New member
יאאאא, זה פשוט... אין מילים!

קודם כל - זה כ"כ נוגע ללב שזה מדהים ושנית - אני לא חושבת שאפשר היה "לתרגם" טוב יותר את הסצינה הזו ואת ההבעה כשהיתה לדוגט בעיניים באותו רגע. ע נ ק !!! עינת, אין כמוך!

1Shir

New member
אני חושבת שהקשר בין דוגט לסקאלי

הוא משהו שדיברנו עליו פחות מדי בסדרה.. בחירה מצויינת של סצנה (כמו תמיד בעצם), כזאת עם שלל פוטנציאל לפיתוח והעמקה. אני מזדהה עם כל מה שכתבת על הרגשות המעורבים של דוגט בסצנה, ולדעתי מה שהיה הכי חזק שם והעצים את התחושה, זה כל מה שהיה לפני כן בפרק. הבחירה של דוגט להרוס לעצמו את כל הקריירה ולהמשיך באקס פיילס רק לשם שהם לא ייסגרו ללא זכר, הוא הקריב את עצמו חד וחלק בלית ברירה, רק כדי לחזור ולגלות שבעצם היתה ברירה, כי מאלדר חזר לחיים, ולא רק שהיתה ברירה אלא שהזכות המינימלית שלו לדבוק בבחירה שבחר נשללה ממנו, כי עתה הוא לא נחוץ עוד. לא נחוץ מקצועית, וכנראה גם פחות נחוץ לסקאלי אישית, שזה גם העציב אותו, על אף שהוא ידע כל הזמן שזה מה שיהיה בסוף. בכל זאת, איך ניסחת את זה? "בכאב הבלתי נגמר שסקאלי הצליחה ברגישותה להפיג מדי פעם". השורה הזאת היא בעיני כל כך סקאלי, סקאלי שלא יעזור כמה היא מעצבנת ולא נחמדה, יש בה משהו שמועבר ברגש שאי אפשר להתנגד אליו, להתעלם ממנו או לא להיות מושפע ממנו. איך שהוא, הבחורה הזאת כובשת את מי שלידה, בין אם זה מאלדר, דוגט, סקינר או אפילו המעשן. אבל המוקד כרגע הוא על דוגט, ודוגט לדעתי בעיקר בגלל כל הנסיבות הנ"ל ממש מסכן בתקופה הזאת, כפי שמתבטא כ"כ טוב גם בפרק Alone, שרק אזכור שמו גורם לי לצביטה בלב על דוגט החמוד שלנו. רק בסופו של דבר (ובסופה של סדרה) דוגט מצא לעצמו את מוניקה, אמנם לא הבחירה הטובה ביותר לפי דעתי אבל העיקר שהוא מצא אושר לבסוף. לא כל כך אהבתי, אם כי חשוב לי לציין שמאוד הבנתי, את אזכור הבן של דוגט לקראת סופו של הקטע. זאת נקודה אישית שלי, שבה אני לא ממש אוהבת באקס פיילס את הדגש על סיפורי האחות של מאלדר, ובהתאם לכך הבן של דוגט, כי קשה לי עם החיבור העמוק הזה לעבר, כאילו שאנשים חיים את עברם. אני יודעת שהעבר מעצב אותנו להיות מי שאנחנו, ואני יודעת שמבחינה פסיכולוגית אני בהכחשה, אבל חלק בתוכי מאמין בהתמודדות עם הדברים בשיטת הכאן ועכשיו, להתמודד עם צרות ובעיות ההווה ולא עם שורשיהן וכאבים מהעבר. ההישרדות מחייבת בעיני להמשיך הלאה, ובגלל זה הנוכחות החזקה של העבר באקס פיילס, כמו למשל מאלדר מסתכל על התמונה שלו ושל אחותו בסוף טרילוגיית Redux, קצת הורסים לי, אבל לא נורא.. כמובן המשפט האחרון בסיפור יפהפה עינת, כנראה שלא יכולת בלי להזכיר לנו ולו במילה את אהבתם של מאלדר וסקאלי, וגם המילים האחרונות יצירתיות וסוגרות את הקטע בצורה מושלמת. זאת היתה תגובה ארוכה כי עד שאני סוף סוף מצליחה להיכנס לתפוז בלי שיעיף אותי אני מנצלת את הבמה.. תגיבו כאוות נפשכם.. בחיי לקחו לי איזה 20 נסיונות עד שהוא נתן לי להיכנס לשניה אז אני סוחטת את המקסימום מהרגע.. :) ודרך אגב איך שהתחלתי את ההודעה נשאר פתוח, עוד לא ממש נגענו לעומק ביחסים בין סקאלי לדוגט, אני חושבת שקשה לראות את סוף הפרק Without (החיבוק, הדמעות והבכי) ולהישאר אדישים לסוגייה הזאת.. קראתי פה הגדרה של אוהב ולא מאוהב, ואני חושבת שזה מיקום נאמן למציאות. אני גם חושבת שאולי היה שם פוטנציאל כלשהו שלא התפתח עקב צלו הכבד והמאיים של מאלדר, אבל דוגט מקסים בעיני..

יאא עשית לי טוב על הלב

עם התגובה הארוכה והכנה. ולדעתי המשפט האחרון שלך הוא אחד המשפטים הנכונים והאמיתיים ביותר שנאמרו

Gilliana

New member
מאד נהנתי לקרוא שיר! ../images/Emo140.gif

יפה אמרת והאמת היא שאין לי הרבה מה להוסיף מלבד אולי העניין שדוגט בסופו של דבר נפל בין הכסאות, אבל... גם קצת באשמתו, ואולי אפילו הרבה באשמתו. מצד שני - קשה להאשים אותו: משימה לא קלה היא להכנס לנעליו של מאלדר. לא קלה? אני חוזרת בי, בלתי אפשרית - בודאי שלא בסיטואציה שבה דוגט הגיע לתיקי ה-X. זו אולי הסיבה שדוגט ניסה ליצור לעצמו ייחוד משלו דווקא ע"י התנגדות קונסיסטנטית לראות את האמת המונחת מתחת לאף שלו - הוא הרי ידע שהוא לא יוכל "להתמודד" עם מאלדר במגרש שלו (אף אחד לא יכול - אפילו לא סקאלי) ולכן בחר "מגרש" אחר שהיה לו יותר קל איתו - מגרש ההכחשה. בשורה התחתונה - לא די בכך שדוגט חי בצילו של מאלדר האגדי כל הזמן - הרי שמרגע שהוא חזר הוא הפך לגלגל חמישי בעגלה. לגבי פוטנציאל - לא יודעת, מצידה של סקאלי לפחות אני לא רואה שום פוטנציאל לאיזושהיא מערכת יחסים מעבר לידידות אמיצה - אמיצה ועדיין סקאלי לא נתנה בדוגט 100 אחוז אמון כך שגם הידידות הזו היא בעירבון מוגבל. מצידו של דוגט? דוגט אולי רצה יותר מידידות בהתחלה, אבל מהר מאד הבין שזה מה יש ויותר מכך הוא יקבל ממנה.

אם כבר סיפור

אז אני מכריזה בזאת שאימצתי את רעיונה של שיר (באיחר אמנם) אבל רכשתי לעצמי מחברת קטנה שתלך איתי מעכשיו לכל מקום ואם יעלה לי רעיון אז אני אכתוב לפני שאני אשכח...

למעלה