פינת התרבות השבועית...

פינת התרבות השבועית...

כן, הפינה חזרה, ואני חייבת להודות שהסיפור הזה נברא רק בזכות שיר שלפני שבועות רבים נתנה לי את התמונה בראש שמאז לא יצאה ממני והיום הצליחה להיות סיפור. אז הנה: נ.ב הסיפור מדבר על הפרק האחרון הוא לא בדיוק מהווה ספויילר אבל רק שתדעו, ראו הוזהרתם. סקאלי הביטה מעבר לזכוכית, דמותה השתקפה מעט בזכוכית הנקייה אך סקאלי ראתה רק דבר אחד - גופו של מאלדר שוכב על המיטה הלבנה. הוא הביט בתקרה בפנים חסרות הבעה סקאלי נשמה את מה שהרגיש, את הכאב, הכשלון והפחד. ידיה רעדו וגרונה נחנק , עיניה הוצפו דוק של דמעות אך התמונה מולה מעולם לא הייתה כה בהירה וחדה, כה חזקה. היא הרגישה גוף מתקרב אליה, מניח ידו על כתפיה מקלף מעליה את מגעו הרך של מאלדר, הגוף אימץ אותה אל חיקו, ריח הגוף הזה המוכר, של סקינר כמו הגיע ממקום אחר, מנקודה אחרת בזמן, לא הייתה לו חשיבות והוא הפך לחסר ערך כמו הכל מול הרגע הזה בחיים בו היא ניצבה. מאלדר זע קמעה וליבה של סקאלי נרעד, היא ידעה שמאלדר לא יכול לראותה מבעד לזכוכית אבל מבטו הישיר חדר היישר לליבה, פגע בה בעוצמה שלולא סקינר שאחז בה היא הייתה נופלת, היא הרגישה שהיא מתמוטטת, נפשה נעלמה כמו מגדל קלפים בסערה, סקאלי השמיעה אנקה, הכאב שבה לחם לצאת החוצה , לשבור את הזכוכית ולשכב לצידו של מאלדר. להרגיש את גופו, את חומו, לשאוף אל קרביה את ריחו, להקשיב לנשימותיו וליבו הפועם לפחות בפעם האחרונה. גופה נשען קדימה , עוזב לאיטו את אחיזתו של סקינר, ידיה נשענו על הזכוכית מנסות בכח האמונה לגרום לה להעלם. דלת החדר נפתחה ומאלדר הביט בייאוש אל הגבר שהביט בו ובזרועותיו הקשורות, סקאלי הרגישה את הכעס גואה בה את התסכול והביטה אל פניו של מאלדר שולחת לו את כל רגש האהבה שיכלה לגייס, שנפשה נתנה לה. היא החלה להתייפח, ממלמלת את שמו של מאלדר ללא הפסק. כשהמחט חדרה את זרועו היא הרגישה את הרעל זורם בגופה, מתפזר בדמה, בריאותיה, לבה פסק וגופה התכווץ, נשימתה הייתה כבדה עיניה התערפלו ורגע אחד בודד עיניה הצטלבו עם עיניו של מאלדר . מאלדר הביט בה ברוך, מקרין אליה את כל האהבה שידעה בחייה ואז המזרק סיים ומאלדר עצם את עיניו... סקאלי צעקה את שמו.... עיניה נפקחו, גופה היה מכוסה זיעה קרה והיא הביטה בבהלה סביבה, היא הייתה במיטתה, בביתה, גרונה השמיע חרחור כשלקחה שאיפת אוויר לריאותיה, הן כאבו כאילו לא קיבלו חמצן במשך זמן ארוך. סקאלי הביטה בשעו, השעה הייתה חצות סקאלי קמה ממיטתה עדיין מתקשה לנשום , הכל נראה אמיתי וחי, מותו של מאלדר עלה מול עיניה היא לא תיתן לזה לקרות , היא מסרבת לאבד אותו יהיה המחיר אשר יהיה . היא לבשה את בגדיה ויצאה החוצה, האוויר הקריר נעם לה, הרגיע אותה במעט אבל מבטו של מאלדר עדיין חי בתוכה והיא נכנסה למכונית ונסעה אל האדם היחיד שתמיד היה שם.... סקאלי עמדה מול דלתו של סקינר , ידה באוויר מבקשת להקיש על הדלת אך משהו עצר אותה , סקאלי היססה, ידה נפלה בייאוש מפחדת לאבד את חוט התקווה היחיד . היא חשה מבולבלת, חייבת ומתוסכלת לבסוף נקשה בשקט על הדלת כעבור שניות אחדות הדלת נפתחה ודוגט עמד בפתח סקאלי לרגע נאלמה דום, דוגט הביט בה ספק מופתע ספק בהקלה . היא נכנסה פנימה מביטה בשניהם שהביטו בה, מבטיהם מהולים ברחמים . סקינר קרב אליה וסקאלי הרגישה את הרעל פועם בקרבה "אני אציל אותו בשבילך" אמר לה, "אנחנו מבטיחים" המשיך דוגט בשקט. סקאלי הביטה בסקינר מרגישה את האמונה מחלחלת אליה חזרה, מחליפה את הכאב הפנימי ובפעם הראשונה מזה חודשים ארוכים הרגישה שיש על מי לסמוך....

Gilliana

New member
Missing scenes ../images/Emo13.gif

איזה יופי עינת - השלמת בדיוק את החור החסר, ועוד כל כך יפה וכל כך מרגש. מרגישים מהכתיבה שלך שזאת אפילו לא בדיוק סקאלי שאת כותבת עליה - את כותבת על יותר על עצמך ועל איך שאת הרגשת את שניהם - גם את מאלדר וגם את סקאלי ולכן זה יצא כ"כ מקסים. אני רק קצת חולקת על ההיסוס של סקאלי לדפוק על הדלת של סקינר - לדעתי היא היתה שוברת לו את הדלת אם זה היה מגיע לידיד כך, בלי שום היסוס, בלי שום שמץ של מחשבה נוספת אבל מעבר לזה - הסיפור פשוט מושלם. כל הכבוד!

קודם כל תודה

דבר שני לא בדיוק הבנתי למה התכוונת דבר שלישי אני חושבת שההיסוס נבע מהפחד לגלות שהרעיון היחיד שלה, האדם היחיד שיכול לעזור לה בעצם יאכזב..

Gilliana

New member
טוב, אז אני אסביר את הדבר השני:

את כל כך נכנסת לעבי הדמויות שיכולת להרגיש מה עובר על סקאלי, אבל את הרגש הזה יכולת לחוש בגלל הרגש שלך כלפי מאלדר. אני מקווה שתביני למה אני מתכוונת. זה בעמם מה שהתכוונתי לומר כשאמרתי שאת מרגישה את שניהם. לגבי הדבר השלישי - אני לא חושבת שסקאלי היתה עושה את השיקול הזה, ואני אומרת את זה רק בגלל הנחישות והתקיפות שלה כפי שנראתה ב- This is not happening. סקאלי היתה הופכת עולמות כדי להציל את מאלדר ואני לא חושבת שבמקרה הזה היא היתה נותנת לפחד להשפיע, אבל זה כמובן רק איך שאני רואה את זה - את לא חייבת לראות את הדברים כמוני.

אוקיי עכשיו הבנתי

הכל ברור ומוסבר. את צודקת, אני מרגישה את סקאלי רק דרך מאלדר או הרגש שלי למאלדר...

1Shir

New member
גם אצלי

הרגשות שלי לסקאלי קיימים אך ורק הודות למאלדר. זה מדהים עד כמה אפשר להתחבר למישהו רק בגלל הקשר שלו למישהו אחר..

את כל כך צודקת

אני אוהבת את סקאלי מכל הלב, היא באמת אחת מהדמויות החשובות בחיי אבל רק בגלל (או בזכות) מאלדר. אני לא חושבת שהייתה לה זכות קיום בחיי לולא הוא. אבל אולי זאת מהות האהבה - לאהוב מישהו ולאהוב אותו באמת רק בגלל שהוא יקר לזה שיקר לליבך.

1Shir

New member
לגבי הדבר השלישי (ההיסוס של סקאלי)

אני דווקא מזדהה עם איך שהצגת את זה, זה באמת מפחיד לפנות למוצא האחרון..

orityemini

New member
כל הכבוד!!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

אילו רק היו אנשים כמוך שהיו כותבים את התסריט לפרק האחרון, היינו מקבלים פרק חזק וטוב בהרבה! לפעמים נדמה, כי כותבי הפיקים, מצליחים להבין ולכתוב את הדמויות בהרבה יותר רגש ובצורה יותר מדויקת מאשר הכותבים הרשמיים. גורם לי לחשוב, מה היה קורה, אם כריס קרטר היה נותן לאיזה כותב פיקים לכתוב איזה פרק...(עשו את זה בזינה, והתוצאה היתה מצוינת), חבל רק שלא היה להם אומץ, להגיע לכזאת רמה בכתיבה בפרק האחרון, שהיה לטעמי חסר רגש ונשמה. (כולם היו קצת כמו רובוטים שם...

1Shir

New member
אם היית נותנת לעינת לכתוב פרק

זה היה יוצא די דומה בסך הכול, ההבדל היחיד שבאמת יהיה שם יותר רגש ועומק רגשי. לעומת זאת, זה רעיון משעשע אם חושבים מה היה קורה אם למשל היו נותנים לי לכתוב פרק... תשכחו מאקס פייל, כל הפרק היה דיון סוער ב"יחסינו - לאן?" של מאלדר וסקאלי.. :)

וואי איזו פנטזיה

הלוואי והייו נותנים לי לכתוב פרק הייתי משוויצה בזה ללא הפסק רק מהמעמד הייתי עושה סטיקרים וטישרטים שכתוב עליהם "אני כתבתי פרק לתיקים" . דרך אגב הפאנפיק הראשון שכתבתי אי שם בגיל 14 או 13 היה על הפרק האחרון.

1Shir

New member
הוא עדיין קיים הפאנפיק הזה?

מה כתבת בו? כבר בתחילת הסדרה חשבת על הפרק האחרון? :)

אה ושכחתי להוסיף

כן, חשבתי על הפרק האחרון, על איך מאלדר ימצא את אחותו, ושהוא יודה באהבתו לסקאלי.. וכו' וכו'... אני זוכרת שאפילו לקריצ'ק היה שם תפקיד.

1Shir

New member
../images/Emo45.gif

רק חבל שהשתפנת ועשית מזה רק חלום
סתם סתם.. זאת כבר אני והדמיונות החולניים שלי
המשפט בסוף הזכיר לי את המשפט שדוגט אמר לה בסוף without כמדומני, שהוא אמר: אמרתי לך שאני אמצא אותו בשבילך. אני לא יודעת למה, אבל זה משפט שלא יוצא לי אף פעם מהראש. וסיפור מקסים! כרגיל..

את האמת?

עשיתי מזה חלום בגלל שתכלס הרי זה לא קרה ואני כמובן לא אשנה כלום ממה שבאמת קרה. אבל המחשבה הראשונית הייתה לא לעשות מזה חלום.

למעלה