פינת השמות

גלבועא

New member
פינת השמות

מדי יום ראשון יפתח כאן שרשור סביב שם אחד. אנחנו כהורים, כילדים וכבני אדם עסוקים בשמות ללא הרף. יש דתות ואמונות שלא מרשות לאדם לגלות את שמו 'האמיתי' ויש לו שני שמות וכו' השרשור פתוח לאסוציאציות, משחקים, הערות ומה לא.. השם הראשון שאני מציג הוא רביד מדוע? כי הוא של בן צעיר ועד שפגשתי אותו על "בן" הוא היה רק של בנות.ומה זה רביד - שהו תכשיט הבנוי רבדים רבדים, כלומר חוליה על חוליה. הוא לדעתי צריך להיות תכשיט יקר ערך, כבד, מן תכשיט של מלך, אולי שרשרת של מלך. במילה רביד יש רבדים, ורבדים מצביע על עומק ומורכבות, ועל כך שהנגלה אינו בהכרח הדבר לכשעצמו.

שבוע טוב ,בוקר מצוין../images/Emo42.gif

אחרי חג ארוךךךךךךךךךךךךךךךךך ואפילו עוד שעה נוספת, יוצאים לשבוע חדש עם תקוות חדשות,ציפיות חדשות לשנה חדשה. כל טוב לכולם. וגלבוע , תסביר לאט שאבין מהר
מה בדיוק כוונת המשורר ?שמות של ילדינו ,מקורם, למה, פירוש ?

alona 9

New member
בוקר טוב..../images/Emo42.gif

ישנו אתר שמות של הסופר נפתלי פרום,הצצתי שם,אז ככה......הוא כותב על תכונות האופי של השם, רביד = משמעות שם זה מייצג חכמה ושכלתנות דומיננטיים,הצד האינטלקטואלי דומיננטי ביותר,יש לו מזל טוב,ודברים טובים נראה כי הם נדבקים לו לידיים,תיתכן כושר מנהיגות טובה...... לפעמים זה קצת מבלבל אותי בין רביד לרוית,(למרות שהמשמעות שונה), בוקר טוב,שבוע נפלא לכולם.

אז חידון קצר על הבוקר.

מי שרוצה לוודא תשובותיו רק במסר. ובכן נתינת שמות לילדי היו מסיבות שונות. בכורתי - כי אהבתי מאוד את אחת מתלמידותי הצחורות שעפה לה בים. תאומי ,שמות מקוצרים לסבים.(2 שמות בתעודת זהות) האחד מריח נהדר, והשני כמה מפליא דומה במשמעות כי כשמריחים טוב אז סביר שגם נקיים. ושמי כמה נדוש (היום ), קיצור לשם של בן מתחום החקלאות. ולמרבה הפלא בקריאה שעשיתי מאוחר יותר קראתי ששמותינו בנורומולגיה, אכן מצביעים על חלק ניכר מתכונותינו.

alona 9

New member
חכי,לא אשקוט ולא אנוח ..

חקלאות,צמיחה? פריחה? טו בשבט? אפשר רמז?...

alona 9

New member
או קיי..../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif.........../images/Emo8.gif

alona 9

New member
מבטיחה לך שאגיע

רק עכשיו אני חייבת להגיע קודם למקום פרנסתי..... בינתיים, מזמזמת לי את שירי טו בשבט ושבועות..

אנפה2

New member
לבנצ'יק שלי שהוא בן 38 שיחיה, יש שם

יפיפה לטעמי, ובשנים האחרונות לכל ילדה שניה קוראים בשם שעד לפני שנים היה רק של בנים. ניחשתם ?

למעלה