פינת השטות של גל

פינת השטות של גל

כבכל שישי, אני מביאה אליכם את התחליף הזול לשאלונים
. והפעם: בחרו שיר אחד של טורי שאפשר לקרוא לו "הפסקול של החיים שלכם" משהו סטייל, אם היו עושים עליכם סרט, איזה שיר היה ברקע. שיר אחד שמתאר אתכם, את האופי, המחשבות, ההרגשות. את הכל בעצם. ואל תשכחו לפרט ולנמק
. (רעות, את מרוצה עכשיו?
)

רעוּת

New member
../images/Emo41.gif

טוב, אז לא חוויתי הפלה חס וחלילה, אני עוד קטנה מדי בשביל הדברים האלה
, ועדיין השיר הזה מדבר אלי. כל שירי ההפלות של טורי, כפרהעליה. כמה עצבים. בכלל, המוזיקה בשיר הזה, היא נורא אינטנסיבית וחזקה, זה יותר מ"רק" פסנתר, זה הכל ביחד, מציף כזה, המון חוסר שקט, וזה מתחבר אלי די טוב, כי אני לא כ"כ בנאדם רגוע ושקט מטבעי.
she's addicted to nicotine patches she's addicted to nicotine patches she's afraid of the light in the dark 6:58 are you sure where my spark is here here here
זה כי יש לי נטייה לברוח (להדחיק?), לחפש תחליפים, משהו שיגרום לי לא להרגיש, במקום להתמודד. אני חושבת שזה נכון לגבי הרבה אנשים, לא בהכרח התמכרות לסיגריות, או סמים, כל אחד ומה שעושה לו את זה- אבל זה פשוט לחפש דרכים לברוח. Shes afraid of the light in the dark- היא מפחדת לצאת מזה. לוותר על ההתמכרות, ההדחקה, הבריחה. לתת צ'אנס לאור, לאושר כלשהו.
she's convinced she could hold back a glacier but she couldn't keep baby alive doubting if there's a woman in there somewhere
לפעמים אני חושבת שאם אני רק ארצה אז אני אוכל להציל את מי שאני אוהבת. או לפחות לשנות משהו. לעזור. אבל זה לא ככה. יש דברים שקורים והם לא תלויים בנו. ובשיר, כשהיא מתחילה לתהות אם יש שם בכלל אישה איפשהו, אני מניחה שזה בהקשר של ההפלה, כי אישה כביכול צריכה לדעת איך להביא ילדים, זה הדבר הכי בסיסי (ויסלחו לי הפמיניסטיות, אני מדברת על ימי התנ"ך וכו') אצל אישה, והיא לא מצליחה לעשות את זה כמו שצריך, אז זה גורם לה לפקפק בעצמה- to beat herself up, וזה משהו שאני כ"כ טובה בו, גם כשאני יודעת שזאת לא אשמתי.
you say you don't want it again and again but you don't really mean it you say you don't want it this circus we're in but you don't you don't really mean it you don't really mean it
אה....אוקיי. זה החלק שבו אני כועסת על עצמי ממש, כי אם אני רוצה לשנות- ואני אומרת שאני רוצה, אז יאללה, להתגבר על זה כבר, אבל אני לא מצליחה, או שאולי זה אומר שאני לא רוצה מספיק..? ואולי איפשהו אני מחפשת את זה, אני לא באמת מתכוונת, יותר פשוט להישאר במקום הרע הזה- זה מה שמוכר, לזה אני רגילה, אני לא באמת רוצה להמשיך הלאה. ויש משהו נואש בקול שלה כשהיא אומרת “but you don’t really mean it”. הייתי מדלגת על הבית שיש בו התייחסות לתוכנית האלוהית וזה, מעצם היותי אתאיסטית
אבל אולי בעצם אני אקח את זה למקום שגל כתבה פה לפני כמה ימים- שאם הכל חלק מהתוכנית של אלוהים אז צריך לקבל גם את האירועים הכי קשים (שנראים כמו בגידה- ג'ודס איש קריות וזה). אז אני לא מאמינה באלוהים, ואפילו לא מאמינה שלכל דבר יש סיבה- אבל אני חושבת שגם באסון הכי נוראי, גם בזה אפשר למצוא דברים שינחמו, וזה לא סוף העולם. ואז יש את הקטע שהיא מתחרפנת עם הפסנתר וכל שאר כלי הנגינה שיש שם ועושה המון רעש, ופה מגיע המשפט הזה- " how many fates turn around in the overtime” תוך כדי הנגינה המטורפת הזאת, וזה מזכיר לי את סבתא שלי שתבדל"א, שאמרה לי פעם שהיא מאמינה בגורל, וגם נכנס העניין של השואה וכל מני טרגדיות אחרות למיניהן, וזה גורם לי לחשוב שיש המון אנשים אאוט-דר שהחיים שלהם מתהפכים ככה, וזה שוב, דברים שאין לך שליטה עליהם, אני לא אגיד "מאלוהים", כי אני לא מאמינה בזה, אבל אלה דברים שקורים ואי אפשר למנוע או לשנות. ולפעמים זה שם לי דברים בפרופורציות.
6:58 are you sure where my spark is here here here​
יופי גל, מרוצה?! תראי איך השקעתי בשבילך

What the use?

בעקרון אני חושבת שהחיים שלי, כמו של הרבה אחרים, הם פיסות של כל מיני דברים מחוברים. אני לא יודעת אם יש באמת שיר אחד שמתאר אותם, כי כל בנאדם וכל תקופה בחיים שלי מתחברים לשיר אחר בד"כ ("למרות שאין דבר שלם יותר...
"). יש הרבה שירים שאני יכולה להתחבר אליהם, אבל אין הרבה שירים שיכולים להכיל את הכל במדויק, אבל נראה לי שמצאתי אחד שהכי הרבה. טוב אז, Clouds on My Tongue.
Leave me with your borneo I dont need much to keep me warm​
אני הבנאדם שתמיד לבד, שתמיד לא צריך אנשים שיהיו לידו. למרות שזה לא תמיד נכון, ושצריך לעשות הרבה כדי לשמור עליי. ויחד עם זאת, אני אף פעם לא אגיד למישהו להשאר. זה די דפוק. אבל אני חושבת שמי שצריך, יודע את זה, ויודע מתי לא ללכת.
Hard to hide a hundred girls in your hair
אני חושבת שאי אפשר לראות עליי את הכל. אני לא יודעת עד כמה זה "קשה להסתיר". נראה לי שזה פשוט ככה. לפעמים דבירם יכולים להיות נורא שקופים, לפעמים אי אפשר בכלל לנחש. וזה גם שייך לכמה מכירים אותי.
Youre already in there Ill be wearing your tattoo​
נראה לי שאם יש משהו בולט אצלי, זה העובדה שאנשים שאני מכירה הופכים להיות משמעותיים בשבילי נורא מהר ונורא בקלות. יהיה לי אכפת מהם בצורה די מדאיגה אפילו אם אני מכירה אותם ממש מעט זמן. ובכלל, כל אדם כזה תמיד משאיר אצלי משהו. טוב יותר או פחות, עמוק או לא עמוק, אבל תמיד יש משהו.
Got a cloud sleeping on my tongue
"התחלת להגיד משהו, אז תסיימי". שזה משהו שכל הזמן אומרים לי. וזה די נכון, כי אני אף פעם לא אומרת וצריך קצת להתאמץ כדי להוציא מזה משהו.
Im already in circles and circles and circles again The girls in circles and circles got to stop spinning Circles and circles and circles again
אני חושבת שכל מילה שאני אגיד מיותרת, כי זה פשוט אני בדיוק די מוחלט. אני בספק אם היו מקומות שבהם זה לא היה רלוונטי, או פעמים שמעתי את המשפטים האלה והם לא סימלו בשבילי משהו מסויים.
Thought I was over the bridge now
:/. זהו
מילאתי את חובתי (אפילו שאף אחד לא הגיב וזה וזה |פולין|).
עוצב באמצעות תפוז-פד

noosh

New member
אני דווקא חושבת

שדווקא בגלל שקשה לך להגיד למישהו להשאר, זה much to keep you warm (לא בקטע של זו דרישה גבוהה, אלא פשוט שאת צריכה משהו לא-שטחי).

לאדעת אם הבנתי אותך

אבל בגלל זה אני אומרת שזה לא תמיד נכון, פשוט התכוונתי שלמרות שבחלק מהמקרים אני כן need much to וכו', אני לא אגיד את זה אף פעם
.

שלי

me & a gun וגם mother וגם silent all these years וגם girl disappearing ולא מתחשק לי להסביר -מצברוח מחורבן במיוחד-

shiray

New member
נראה לי שספארק

למרות שזה די משתנה. חח עזבו זה שרק אתמול שמתי לב לטאגליין של "איזה שיר אתם?" ויצא לי אותו, כנראה שזה די נכון.. מאז ומתמיד הייתי קצת מאלו שמעדיפים להיות קדושים מעונים ומזוכיסטים... לאחרונה אני גם מאוד לא החלטית. אולי זה סתם בגלל שאני חיילת משתחררת, וכל יום שואלים אותי המוני אנשים מה אני מתכוונת לעשות. מה ללמוד? לאן לטוס? במה לעבוד?.... ככה שכל הזמן אני מחליטה החלטות. אני חושבת לרגע שאני יודעת מה אני רוצה, ואני משחקת אותה מאוד נחרצת עם זה, אבל תמיד יש לי את הספק שאולי יש משהו יותר טוב, ואז אני משנה את הדעה שלי למשהו נחרץ אחר, ואז משנה גם אותו... וזה עובד הרבה לחיוב, אבל גם לשלילה. לא בא לי משהו בגלל ששמעתי שהוא לא שווה/ קשה יותר ממה שאומרים/אני חושבת שאני לא אהיה מסופקת איתו, ואז אני ישר אומרת שלא בא לי, אבל אני כ"כ לא בטוחה לגבי זה...

shiray

New member
זה נוראי!

פעם זה היה רק מבחינה אחת כל פעם. או מערכת יחסים בעייתית, או דברים משפחתיים כאלו או אחרים... עכשיו זה פשוט הכל ביחד! וכל דבר תלוי בדבר אחר, אז איך אפשר להיות החלטיים במשהו בכלל?! ובנימה זו- יאללה שיעברו כבר ה10 ימים האחרונים שלי בתור חיילת חחחח

noosh

New member
נראה לי שאעלה גם

כי אחרת רעות באמת תרדוף אותי. אז הבחירה שלי היא Precious Things, ועוד כשניתחתי אותו אמרתי שזה שיר שתמיד התחברתי אליו והזדהיתי איתו. אכן, אף פעם לא הייתי "מקובלת" או "מלכת הכיתה", והעברתי לא מעט שנים ב- So I run faster, but it caught me here, וב - I wanna smash the faces of those beautiful boys. היו תקופות בתיכון שהייתי מסתובבת ומזמזמת את זה לעצמי.
No one dared, no one cared to tell me Where the pretty girls are Those demi-gods With their nine-inch-nails and little fascist panties tucked inside the heart of every nice girl
כי תמיד סבלתי מהצביעות הזאת. וכן, היו לי את החברים שלי והיה לי טוב ברוב הזמן, אבל הצורך הזה להיות במרכז ולרדות באנשים לשם כך, להתעלל... אף פעם לא הבנתי את זה ואף פעם לא הבנתי למה חלק ממני כן היה רוצה להיות יפה ככה וחלק מכל זה. את התסכול מלהיות זאת שלא תמיד מקבלים ואת הכעסים של לראות את כולם ולהרגיש בחוץ, אני מכירה די טוב, ואם יש משפט שמבטא הכי טוב את השילוב הזה של חוסר בטחון וחוסר הבנה, ובכלל את שנות ביה"ס שלי, זה
He said 'you're really an ugly girl But I like the way you play' and I died, but I thanked him
and that's my life story. (so amused to say Al Stewart didn't get that then. נו, הייתי חייבת.) (והאמת שגם Northern Lad קצת מתאים לי. אבל נעזוב את הניתוח).

noosh

New member
וכמובן שלא שרשרתי את זה נכון ../images/Emo122.gif

זה היה מיועד לרעות. זה כ יאני לא ידועת לגלוש מהפלאפון, ייקח לי זמן.

רעוּת

New member
זה כזה פלצני שהפלאפון שלך באנגלית

עלק "cnaanian blues"
ואני יודעת למה זה. זה בגלל שבאנגלית נכנסים יותר תווים בהודעה
את סתם רוצה לדפוק את המערכת. אבל אני עדיין אוהבת אותך

Itay Simons

New member
אני חושב שפרשס מתאים, בערך...

למרות שעוד לא שמעתי יותר מדי מעבר ל LE אז לכו תדעו מה עוד יתאים
אני צריך באמת למצוא זמן לשמוע
והמ. לפרט...קצת אין לי כוח כרגע