פינת השבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת שמנת ופירורים

עוגת שמנת ופירורים פרץ פסקל רובין – עוגת השבוע ע"מ 22 חומרים: 4 כוסות קמח תופח (500 ג') 200 ג' מרגרינה בטעם חלב מרוככת 3 חלמונים 1 כפית וניל 1 כוס סוכר 1/2 כוס מיץ תפוזים למלית: 200 ג' מרגרינה בטעם חלב מרוככת 1/2 1 כוסות סוכר 1 כפית וניל 1 ביצה 4 גביעי שמנת חמוצה תבנית קפיצית 26 הכנה: מחממים תנור ל180 מעלות שמים את כל חומרי הבצק בקערת ערבול ומערבלים לבצק אחיד. משמנים התבנית ומשטחים 3/4 ממנו עליה אופים 30 דקות ומצננים אופים את רבע הבצק הנוסף משוטח בתבנית 30 דק' עד שיזהיב, מצננים ומפוררים לפירורים. מלית: מערבלים את המרגרינה, ביצה וניל וסוכר לתערובת מוקצפת ומוסיפים השמנת. יוצקים השמנת על העוגה ולאחר 3-4 שעות שהתערובת התייצבה מפזרים עליה את הפירורים AK - השתמשתי רק ב- 3 שמנות 9%

DUKASIT

New member
וואו עוגה מארץ העוגות רק לאנשים

רזים כמוני
AK כל הכבוד

ak5

New member
פאי תפוחים ללא סוכר

לא רשום לי המקור. אולי פירגה פאי תפו"ע (ללא סוכר) תבנית פאי 26 עם תחתית נשלפת לבצק: 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 17 טיפות דיאדיפ (2 כפות סוכר ) 1 חלמון ½ גביע לבן קורט מלח 150 גרם מרגרינה קרה – הומר בחצי כוס שמן למלית: 1 ק"ג תפוחי עץ מסוגים שונים ¼ כוס סוכר 1 כפית קינמון 1 כף קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון ½ כוס צימוקים ½ כוס אגוזים קצוצים אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה. לשים את כל החומרים לבצק לבצק רך וחלק שלא נדבק לידיים. משהים במקרר. בינתיים, מכינים את המלית. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לרצועות דקות. מרדדים 2/3 מהבצק לעלה דק ומניחים בתבנית הפאי, על התחתית והדפנות. מסדרים מעל הבצק שכבת תפוחים אחת מרטיבים מעט עם מיץ לימון, וכמה טיפות דיאדיפ ומפזרים אגוזים קצוצים, חוזרים על פעולה זו עד גמר התפוחים. לסיום - מרדדים 1/3 מכמות הבצק ויוצרים רצועות שתי וערב לכיסוי הפאי. את הרצועות מורחים בביצה מדוללת עם כף שמן. מפזרים מעט סוכר וקינמון על הבצק. ניתן לקשט בשאריות תפוחים. אופים במשך 40-50 דקות עד שהפאי מזהיב עד משחים. הבצק מתפורר יותר מהרגיל

ak5

New member
תיקון: בבצק 50 טיפות דיאטיפ

וכמובן במלית אין סוכר אלא רק טיפות דיאטיפ - לא ספרתי באופן מדויק.

ak5

New member
מרק גולש

מרק גולש חנה שאולוב ayeletba - המקור למתכון ספר המרקים של חנה שאולוב עם שינוים בתיבול ובכמויות של baronm 1 ק"ג בשר פילה 2 בצלים גדולים 3 כפות קמח 2 כפות פפריקה 4 שיני שום 4 גזרים 100 גר` רסק עגבניות 4 עגבניות מגורדות פלפל שחור מלח פפריקה חריפה 5-6 תפוחי אדמה 2-3 עלי דפנה פלפל אנגלי חופן פטרוזיליה קצוצה הכנה מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הבשר ובוחשים עד סגירה. מוסיפים את הקמח בוחשים היטב ומוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הקצוץ. מבשלים כ10 דקות ומוסיפים את הגזרים החתוכים לפרוסות ואת קוביות תפוחי האדמה בוחשים מוסיפים מים רתוחים את רסק העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה מתבלים בכל התבלינים ,עלי הפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה. AK – בישלתי כשעתיים

ak5 יאמי ../images/Emo3.gif העוגות יצאו מעולות.

והגולש
ותודה על המתכונים ינוסה בקרוב. יום נפלאאאאא

ak5

New member
לדעתי יצא טעים מאד

במרק זה יש ריבועי גולש קפוא מהסופר. היום קניתי בשר טרי לפי המלצת הקצב נדמה לי שאמר קליינה פילה. בכל מקרה זה אמור להיות בשר שריר או לידו

timiהאחת

New member
מנהל
טלוי,לפי המתכון של אפיבה הבשר

פילה זה מס' 6 ותמיד רצוי בשר טרי בלבד. בהצלחה..

טלוי

New member
אני מבקשת שתוכלי לכתוב פרטים בדיוקי

מתי לשים את הקמח? כי אני לא רוצהצ שיהיה ספוג מדי כי עדיין לא לשים את המים הרותחים, נכון? כמה מים רותחים לשים בסיר? מבשלים על אש נמוכה כשעתיים?

ak5

New member
את הקמח הוספתי קצת לאחר סגירת

הבשר. כלומר דאגתי שכל צדדי הבשר יטוגנו קלות ואז הוספתי את הקמח . ערבבתי קלות ואז היות ולא היו הוראות מדויקות הוספתי מים רתוחים מהקומקום. בערך 2 כוסות ובשלתי 10 דקות. לאחר הוספת כל הרכיבים הנוספים הוספתי עוד מים. הכמות תלויה בתכולה. אני הוספתי עוד 3 ת"א למרק ולכן הוספתי די הרבה מים. הרתחתי ואז השארתי על אש קטנה. בסה"כ יצא שעתיים. לדעתי אפשר פחות. יש לשים לב שכמות המים מצטמצמת ולקחת זאת בחשבון בכמות המים. מדי פעם טעמתי ותקנתי טעמים: פפריקה, מלח, פלפל. פפריקה חריפה לא היתה לי ולכן לא הוספתי. כך גם עלי דפנה. מקווה שההסברים ברורים

מיכל63

New member
AK יש מועדון מעריצים לפינת השבת שלך

איזה עוגות משגעות... כמו תמיד...

למעלה