פינת השאלה

TrigATUSA

New member
Gatwick קצת יותר מהיר

בגדול, תתכנן על נסיעה למרכז לונדון של: 40 דקות מגטוויק 60 דקות מ לוטון 90 דקות מסטנסטד המחיר ינוע בין 15 פאונד ברכבת מהירה ל 7 פאונד באוטובוס אם אתה מגיע לא בשעות העומס אוטובוס יכול להיות אפשרות זולה וטובה אם בחרת בלוטון, EASYJET מפעילה אוטובוס זול ומהיר יחסית ל BAKER STREET שאם מזמנים מראש עולה רק 3-4 פאונדים אם אתה מגיע במשך היום, יש רכבות אקספרט שמגיעות ללונדון (St Pancras או Kings Cross Thames Link שהם תחנות שונות אך סמוכות, והרכבות מופעלות על ידי חברות שונות) תוך 30 וקצת דקות, אז שווה לחפש אותן ולא לעלות בהכרח על הרכבת הראשונה שיכולה להיות מאסף שלוקח שעה.

Forestia

New member
ברשותך, תיקון קטן

הרכבת מסטנסטד מגיעה לליוורפול סטריט, לא קינגס קרוס. האוטובוסים מגיעים לכל מני מקומות, כולל צפון לונדון וויקטוריה. מלוטון הרכבת מגיעה לקינגז קרוס ואחר כך ללונדון ברידג', כך שמתאים גם לדרום וגם לצפון העיר.

Woking

New member
אכן צודקת

אבל אני עדיין עומד על דעתי שה-Gatwick Express מגיעה ל-Victoria.

Forestia

New member
ה-Gatwick Express אכן מגיעה

ל-Victoria, אבל ה-THAMESLINK מגיעה ללונדון ברידג' כך ששנינו צודקים...

Forestia

New member
כולם פחות או יותר זהים

מכל השלושה יש רכבות ללונדון - מסטנסטד יש את הסטנדטד אקפרס שמגיעה לליוורפול סטריט, מגטוויק יש את הגטוויק אקפרס וכן את ה-THAMESLINK (לא מהיר כמו האקפרס אבל זול בהרבה) ללונדון ברידג' וקינגז קרוס. מלוטון יש את THAMESLINK, שוב לאותם יעדים (אותה רכבת, שני כיווני נסיעה שונים). מכל הנ"ל יש גם אוטובוסים, אופציה איטית יותא אך גם זולה יותר. מחירי התחבורה בלונדון הם אכן שערורייה, לכן אנחנו כמעט תמיד משאירים את המכונית בשדה התעופה, זול יותר לשלם על חניה + דלק. לוטון וסטנדטד, בהיותם קטנים יותר הם גם שדות תעופה ידידותיים, נוחים ונעימים יותר, לטעמי. יערה

שלום לך יקירה

זהו, אם את לא כותבת במתרגמים לפחות רואים אותך באירופה... קבלי גם את הזמנה גורפת לטוס מלוטון לגולווי ולבוא לבקר לפני שאת חוזרת לארץ לצמיתות...

ArchiTomer

New member
london city

לוקח את כולם בסיבוב... אם יש לך אפשרות לך על LONDON CITY, קרוב, נוח, אבל אין לשם טיסות זולות. עם זאת פעם עשינו חישוב שההפרש במחיר הכרטיס קטן מההפרש במחיר שעולה לך בתחבורה היבשתית (כלומר אל ומ- השדה). תוסיף על זה את הזמן שאתה מרוויח ויש לך WIN_WIN ....

forglemmigej

New member
אני הגעתי עם רייאן

לפני שנתיים לסטנסטד (זה בכלל לא לונדון אלא אסקס) באוטובוס זה 8 פאונדס ורכבת 15. האוטובוס התמלא ממש מהר ותוך 20 דקות יצאנו לונדונה. אממה זה היה ב4 אחה"צ ולקח לו כמעט שעתיים להגיע ..

Alf42

New member
הולנד

מישהו יודע מה המשכורת הממוצעת בהולנד ? מה נחשב שכר טוב ? מה עלות המחייה לעומת הארץ ?

ArchiTomer

New member
הולנד

משכורת ממוצעת כ-2500 אורו לבית אב. שכר טוב - תלוי למי, יש כאלה שבשבילם הממוצע הוא טוב, יש כאלה שכפול מהממוצע חושבים שעדיין לא מספיק. ויש כאלה שמרוצים עם חצי מהממוצע (משכורת מינימום). עלות המחייה לעומת מה? באיזה סטנדרטים? לא מבין את השאלה...

Alf42

New member
מצטער על החוסר פירוט...

הוצעה לי הצעת עבודה של מעל 45K באמסטרדם.. אני רוווק, שצריך לשכור דירה ובאופן כללי אני חי ברמה גבוהה (יציאות, מסעדות וכו') ידוע לי שמעבר לאמסטרדם פירושו הקטנת היציאות למסעדות (היום מדובר במשהו כמעט יומי) ואני בדילמה לגבי כמה עולה שם לחיות לדוגמא, קנייה במכולת, יקרה יותר מהארץ בהרבה ? יש דברים יותר זולים בהולנד לעומת הארץ ? כמה עולה להחזיק אוטו קטן ? כמה עולה נסיעות בתחבורה ציבורית (כמה עולה הכרטיס החודשי) ? 30 אלף שנתי זה ממוצע לאדם אחד עובד או בית אב ? מה כולל שכר דירה ? (ארנונה, חשמל וכו'?) אני בהתלבטות מסויימת, אני מאוד רוצה לעבור למרות הקור, העיר פשוט מדהימה ולחיות שם שנה\שנתיים נראה לי מעולה. אבל לא רוצה להגביל את עצמי אחרי זה באוכל וכו'

ArchiTomer

New member
אכן התלבטות...

2500 לחודש (32 אלף שנתי אגב), זו המשכורת הממצועת לבית אב בהולנד. כך שהמשכורת המוצעת לך היא כמעט פי 1.5 מזה ולאדם אחד... אתה יכול לשער לעצמך שאתה יכול לחיות מזה ברמה גבוהה. קניות במכולת... תראה, חלב עולה פה בערך 70 אורו סנט לליטר - יותר זול מישראל (ולא נראה לי שמשלמים לך שם 45 אלף אורו...), חציל לעומת זאת עולה בערך אורו (בממוצע שנתי, וזה לחתיכה לא לקילו). אז קשה לי לענות על זה... לי היה יותר יקר הסופר בת"א מבאמסרטדם, אבל מה אני יודע. אוטו לא עולה הרבה להחזיק, אבל אם אתה מתכוון לגור באמסטרדם, אני לא חושב שיספיקו לך שנתיים לקבל אישור חניה, ואתה לא רוצה לשלם לפי שעה (זה מינימום 2.5 אורו לשעה בחניון במרכז). - אז עזוב אותך מאוטו. כרטיס חודשי? לא חושב שיש כזה דבר. נסיעה בחשמלית (בתוך המרכז) עולה כ-80 אורוסנט - יותר רחוק, יותר יקר - אבל בשביל זה המציאו את האופניים. שכר דירה הוא מטורף באמסטרדם (אולי בקנה מידה של תל אביב או לונדון זה בעצם לא כלכך נורא). אבל אם אתה חושב על דירה לבד קרובה למרכז, הייתי חושב על איזה 1000 אורו לחודש (כולל מים, חשמל וגאז), אולי קצת יותר בעצם... לא כלכך קר בהולנד, זה לא סקנדינביה פה אתה יודע. לא נראה לי שיש לך מה לדאוג בקשר ל"להגביל את עצמך" . אני לא יודע איך אתה חי בארץ, אבל רווק ב-45K (אני משער שמדובר על אורו כל הזמן, בסוף זו משכורת בזלוטי
) יכול לחיות פה כמו מלך (גם זוג אגב)...

ayala26

New member
בוודאי שיש כרטיס חופשי - חודשי

והוא טוב גם לחשמלית, גם לטראם וגם לאוטובוס! המחיר תלוי בכמה איזורים וכוכבים הוא מכסה. לי יש כרטיס 3 כוכבים (מהפריפריה לאמסטרדם ובתוך אמסטרדם) - 86,5 יורו.

Alf42

New member
תודה רבה למגיבים

מקווה לעדכן אותכם בבשורות משמחות...

Duck AllMighty

New member
חבר'ה על כמה עומד שכר מינימום

באנגליה/סקוטלנד.. באזור הולנד.. בארה"ב אם מישהו יודע זה יכול לעזור לי. תודה

ArchiTomer

New member
אנחנו עוזרים רק לאלה שעוזרים לעצמם.

אז תסתכל הודעה אחת מעלייך, אולי זה יעזור לך... ודרך אגב, מה זה "אזור" הולנד? גרמניה כאילו? או שאנחנו מדברים בכלל על הים הצפוני? מבקרים נכבדים, ושואלי שאלות למינהן. אחר כך מאשימים אותנו שאנחנו לא עוזרים או לא נחמדים... והנה דוגמה נוספת - אתמול התאמצתי בשביל מישהו ומיד אחריו בא עוד אחד לשאול על "אזור הולנד", אז מי פה "לא נחמד", אה?

chti

New member
אם כבר שאלה

אז גם לי יש אחת- לא נראה לכם קצת חשוד שבאותו זמן שהאיש נעלם ושחזי יורד למחתרת (לא לפריס) מתרחשת הפיכה צבאית באחת בפינות העולם?

למעלה