פינת הפתגמים המעצבנים

catchet

New member
פינת הפתגמים המעצבנים

אני רוצה להציע רעיון לשרשור בו נציג פתגמים ומשפטים מעצבנים.
הנה דוגמא למשפט מעצבן שסבתא שלי נהגה לומר: "הדרך אל ליבו של הגבר עוברת דרך קיבתו". איזה משפט מעצבן נכון? ומה מעצבן בו? כאילו לא מספיק שהוא מניח שזה מתפקידה של האישה לבשל, הוא גם מניח שהיא צריכה לשחד את ליבו של הגבר עם האוכל. ממש חוצפה

GreenMamba

New member
אוווו.... יש המון

בלכתך אל האישה אל תשכח את השוט (נדמה לי שזה ניטשה, מתוך כה אמר זרטוסטרא)
נשים נשים שק נחשים (מה שאני שומעת, לצערי הרב, בעיקר מנשים)
וכמובל חזלנו, שהפליאו עם:
"כל ההולך בעצת אשתו נופל בגיהנם"
וגם
"אמר רב כהנא אשה חמת מלא צואה ופיה מלא דם והכל רצין אחריה"
ולקינוח-
"שלשה אין ממצעין ולא מתמצעין (לא עוברים בינהם, GM) ואלו הן - הכלב והדקל והאשה. ויש אומרים אף החזיר ויש אומרים אף הנחש"
ונקנח ב"דברי חכמים" מדורנו אנו-
"אשה שלא יודעת לבשל - זה מום"
"ללכת בין שתי נשים זה כמו ללכת בין שני חמורים או בין שני גמלים"
שני הנ"ל מפיו של המר"ן הרב עובדיה יוסף

העניין הוא שיש גם מעצבנים שנונים (שזה הכי מעצבן)

למשל: "תרגום הוא כמו אישה - או שהוא יפה או שהוא נאמן". מודה שלפעמים קשה לי לשמור על מחויבותי האידיאולוגית להיעדר חוש הומור מול כאלה.

A לוןA

New member
זה הזכיר לי את

לסופות טורנדו נותנים שמות של נשים, מכיוון שכמו טורנדו- אישה נכנסת לחייך בסערה וכשהיא ממשיכה הלאה אתה מגלה שהיא לקחה לך את המכונית והבית...

סתו חם

New member
פמיניסטיות בארה"ב שמו לב לשנאת הנשים שבקריאת הוריקנים

בשמות נשים, ועכשיו כל הוריקן שני (או ראשון) נקרא בשם של גבר.

catchet

New member
את צודקת

המשפט הראשון הוא מכה אמר זרטוסטרא. ויש שם עוד כמה משפטים שוביניסטיים. מעניין איך בן אדם שהיה כרוך כל כך אחר אישה, ממש היה סמרטוט לרגליה, כותב כאלו דברים.

GreenMamba

New member
אולי כפיצוי

אמונה עממית ידועה היא שיש מהשוביניסטים הגדולים ביותר ההופכים לרכים וכנועים בבואם אל אישת-חיקם...

catchet

New member
השאלה היא אם גם השקפת העולם שלהם משתנה

או שהם "הופכים" לרכים מתוך אינטרס.

Berethor

New member
תלוי איך שאת מתסכלת על זה, לדעתי זה לא באמת ביטוי כזה נורא

אני מאמין שהכוונה העיקרית בביטוי הזה היא שבת זוג טובה יודעת לבשל. בישול זה סוג של כישור וזה יכול גם להראות שהאישה דואגת לגבר שאיתה, כמעט כמו אמא, וזה גם יכול להיות סימן שהגבר עם האישה הזאת לא רק בגלל המראה שלה. יש פתגם דומה אשר אומר "גם יפה וגם אופה", שני המאפיינים החיובים שבדרך כלל גבר מעדיף שהיו אצל אישה שהוא נמצא איתה בקשר רציני. באופן אישי אני לא חושב שאישה חייבת לדעת לבשל, ויש גם אנשים שיש להם כסף ללכת למסעדות כל הזמן, אבל זה לא רוב האנשים, ככה שבישול זה לא באמת דבר שנחוץ לקשר זוגי, אבל אם אישה שיודעת לבשל זה פלוס מבחינתי ונותן לה נקודות? בהחלט. אני מאמין שהמשפט הזה לא נאמר בשיא הרצינות, כאילו הוא לא מתכוון לכך שהגבר יהיה עם האישה רק משום שהיא יודעת לבשל, ברור שיש גם סיבות אחרות בדרך כלל.

סתו חם

New member
לא פתגם, אבל -

פעם סוטה פרסם בעיתון: "אדון מחפש שיפחה". מישהי כתבה מתחת לפרסום שלו: "אדונית מחפשת שפכן".

סתו חם

New member
בדיחה.

שרה: רבקה'לה, איך התגרשת מבעלך והתחתנת תיכף עם אחד שדומה לו כמו שתי מנורות? מה זה, שני אחים מוישה?
רבקה: כן, רק בעלי היה מנורה תלויה, וזה מנורה עומדת.

למעלה