לא מאמין לעיתונאים
העיתון, מטבע הדברים, בוחר להעלות כתבות כך שיעוררו עניין ו/או יתמכו באג'נדה כלשהי. במקרה זה, נראה שהם בחרו בהידבקות לשולי ולמעורר הגיחוך כדרך לייצר עניין.
בכתבה הופיעו גם דברים של איזידור פלד, שהתייחס לחדשנות של אותה אמנות לחימה. בקישור האחר שמצאתי, היו מילים אחרות לראשי-התיבות של השם...
לאור דבריו של חיים לעיל:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=148&messageid=160107012
אני מנחש שהבעיות נובעות מסיבות אחרות:
אותו מורה מחפש את דרכו, וכשהוא לא מוצא אותה בתוך האיגוד, הוא רוצה לפרוש. הוא רוצה להתנתק מהאיגודים השונים משיקוליו (מקצועיים, אישיים ועוד - ובד"כ יש תערובת של הכל ביחד - מטרות, קידום, אירועים, דגשים של תוכן, קנאה ותחרות).
האיגוד העיקרי שקשור אליו הוא הטקוואנדו - אחד האיגודים היותר חזקים בהקשר הספורטיבי, בזכות ההישגים של התחום בתחרויות.
אותו איגוד לא רוצה לוותר על כוח ולתת למורים לעזוב ולהקים ארגונים מתחרים.
כשהמורה לא מצליח להקים ארגון משלו לאותה שיטה, הוא מנסה לקרוא לדרכו "שיטה חדשה" - כדרך לצאת. ייתכן אפילו שהיתה בחירה מכוונת בשם יפני - שלא יהיה קוריאני, או שהבחירה בראשי תיבות מגוחכים נועדה להדגיש את הגיחוך שבצורך להקים שיטה חדשה כפתרון למצב.
מכאן להדי המאבק עליהם קראנו בכתבה.
מישהו זוכר את המאבקים שהיו באיגוד הג'ודו עד שפורק (היינו עדים להם מהעיתונות ומעט גם מכמה כותבים בפורומים)?
אישית, בהתחשב בתיאור של חיים ובאיך שאני מבין אותו (ב
המידע שלי מאוד מוגבל - ייתכן שאשנה את דעתי כתוצאה ממידע נוסף), אני חושב שהסיפור הזה עצוב - הוא מעיד על מחיר כבד מדי שאנו משלמים על הרגולציה והארגון של התחום של אמנויות לחימה בישראל, ועל שתלטנות מצד הארגונים הגדולים.
אמיר