פינת הפירגון

דור דקל

New member
פינת הפירגון../images/Emo45.gif

אתמול, בפעם הראשונה מזה חודשים רבים שלא עבדתי ביום שישי, יצאתי כהרגלי בימים פנויים ל-Maxim. קודם כל חייבים לפרגן למקום - פשוט יש שם את המוסיקה הכי טובה בת"א. מומלץ. שנית, חייבים לפרגן לדי ג'יי , (שזו הפעם הראשונה שאני שומע עליו) שנתן סט פרוגרסיב פשוט מצויין. קוראים לו דניאל נרדי, שמסתבר שהוא פעיל בסצנה לא מעט זמן, ואני בטוח שנשמע עליו יותר בעתיד. שווה פירגון.

valor93

New member
קצת מידע על...

מה זה פרוגרסיבי? מה זה פרוגרסיב האוס? מדובר על אותו דבר? איך מזהים ולאיזה ג'אנר זה הכי מתקרב (טראנס, האוס, פסיכו וכו') ?? אולי תוכל לתת לי גם כמה טראקים טובים וקלילים (לא משו הארד קור) של פרוגרסיב, אני תמיד שמח לשמוע מוזיקה חדשה. תודה !

דור דקל

New member
שאלה מצויינת

האמת היא שפעם היה יותר קל לחלק לז'אנרים - ההאוס היה מגיע עד 120-130 bpm ובד"כ הכיל מעט יותר סאונדים ופטרנים מאשר טראנס, שעמד בד"כ על מינמום של 140 bpm והיה מלא יותר בשינויים ובסאונדים. היום זה כבר יותר קשה מכיוון שהגבולות נפרצו (איפשהו באמצע שנות ה-90). אותם אלו שפרצו את הגבולות הללו אז נקראו "פרוגרסיב" (באנגלית=מתקדם) והיום באמת יותר קשה לחלק לז'אנרים. אז "פרוגרסיב" היום, אם תרצה, הוא בעצם שילוב של כמה ז'אנרים - משהו שיש בו הכל מהכל. כל טרק שקשה לך להגדיר אותו, שהוא לא טראנס ולא האוס, לא אלקטרו, ג'אנגל, ברייק ביט או משהו ברור - נופל תחת ההגדרה הזו. הנה כמה דוגמאות מהתקופה האחרונה: Renegade Soundwave - The Phantom-PFN Remix Chanel - My Life-Haji & Emanuel Remix Jody Watley- Looking for a new love-Chus & Ceballos mix Lovemakers - Prepare For The Fight-Dummies Club dub

valor93

New member
תודה !

הורדתי כמה שירים... I LIKE !! וגם זה נורא המחיש את ההסבר שלך, תודה גם עליו. עכשיו לעוד בקשה... אני נורא אוהב סטים של די ג'יי ואני מעדיף להוריד סט פרוגריס טוב במקום להוריד כל מני שירים בנפרד, יש לך די ג'יי או סט ספציפי להמליץ לי עליו (כדי שאני יוכל להגיד לאדיר להוריד לי =] ) תודה !

valor93

New member
אה ועוד משו...

השיר Chanel - My Life-Haji & Emanuel Remix דומה קצת לסגנון של רויקסופ אתה לא חושב ?? משמע שרויקסופ זה פרוגרסיב ? ואל תשכח את הסט=]

דור דקל

New member
יש בזה משהו :)

טוב האמת היא שאני לא נוהג כמעט לשמוע סטים בבית, אבל עשיתי לך תחקיר קטן באינטרנט ומצאתי כמה דברים טובים מהתקופה האחרונה: Dave seaman - This Is Audiotherapy pete tong - Pure Pacha 2005 steve lawler - Lights Out Vol.3 wally lopez - I'm Coming To Paris Satoshi Tomeii - ES תהנה:)

valor93

New member
פששש

עוד לא הורדתי אבל אני בטוח שזה יהיה מעולה, תודה רבה ! אתה באמת מנהל לתפארת, משקיע, מסור וגם מכיר את רויקסופ (כן אני מודה שקצת פיקפקתי...) אני מקווה שתשתף אותנו בעוד מסיבות\סטים\מוסיקה חדשה ששמעת והתלהבת ממנה בעתיד. ושוב תודה

דור דקל

New member
תודה

ומה זאת אומרת מכיר את רויקסופ... עשיתי להם את יחסי הציבור בארץ...:)

למעלה