פינת הספרדית- 1

לירן2002

New member
פינת הספרדית- 1 ../images/Emo22.gif

« Castellano a la Argentina » ובעברית: ספרדית נוסח ארגנטינה. D-: אני מביא לכם להלן את רשימת הטיית הפעלים הרגילים בזמן בינוני פשוט:
Presente Simple - Verbos Regulares
hablar לדבר Yo hablo אני מדבר/ת Vos hablás אתה מדבר, את מדברת Él/Ella/Usted habla הוא מדבר, היא מדברת, אדוני מדבר, גברתי מדברת, עלמתי מדברת Nosotros/Nosotras/Nos hablamos אנחנו מדברים/מדברות Ustedes hablan אתם מדברים, אתן מדברות Ellos/Ellas hablan הם מדברים, הן מדברות
creer להאמין Yo creo אני מאמין/מאמינה Vos creés אתה מאמין, את מאמינה Él/Ella/Usted cree הוא מאמין, היא מאמינה, אדוני מאמין, גברתי מאמינה, עלמתי מאמינה Nosotros/Nosotras/Nos creemos אנחנו מאמינים/מאמינות Ustedes creen אתם מאמינים, אתן מאמינות Ellos/Ellas creen הם מאמינים, הן מאמינות
vivir לגור, לחיות Yo vivo אני גר/חי, אני גרה/חיה Vos vivís אתה גר/חי, את גרה/חיה Él/Ella/Usted vive הוא גר/חי, היא גרה/חיה, אדוני גר/חי, גברתי גרה/חיה, עלמתי גרה/חיה Nosotros/Nosotras/Nos vivimos אנחנו גרים/חיים / גרות/חיות Ustedes viven אתם גרים/חיים, אתן גרות/חיות Ellos/Ellas viven הם גרים/חיים, הן גרות/חיות
המשך יבוא... continuará...

לירן2002

New member
המשך... ../images/Emo22.gif

אני מביא לכם להלן את רשימת הטיית הפעלים החריגים בזמן בינוני פשוט:
Presente Simple - Verbos Irregulares
empezar להתחיל Yo empiezo אני מתחיל/ה Vos empezás אתה מתחיל, את מתחילה Él/Ella/Usted empieza הוא מתחיל, היא מתחילה, אדוני מתחיל, גברתי מתחילה, עלמתי מתחילה Nosotros/Nosotras/Nos empezamos אנחנו מתחילים/מתחילות Ustedes empiezan אתם מתחילים, אתן מתחילות Ellos/Ellas empiezan הם מתחילים, הן מתחילות
soñar לחלום Yo sueño אני חולם, אני חולמת Vos soñás אתה חולם, את חולמת Él/Ella/Usted sueña הוא חולם, היא חולמת, אדוני חולם, גברתי חולמת, עלמתי חולמת Nosotros/Nosotras/Nos soñamos אנחנו חולמים/חולמות Ustedes sueñan אתם חולמים, אתן חולמות Ellos/Ellas sueñan הם חולמים, הן חולמות
conocer להכיר Yo conozco אני מכיר/ה Vos conocés אתה מכיר, את מכירה Él/Ella/Usted conoce הוא מכיר, היא מכירה, אדוני מכיר, גברתי מכירה, עלמתי מכירה Nosotros/Nosotras/Nos conocemos אנחנו מכירים/מכירות Ustedes conocen אתם מכירים, אתן מכירות Ellos/Ellas conocen הם מכירים, הן מכירות המשך

לירן2002

New member
עוד קצת... ../images/Emo22.gif

המשך מהתגובה הקודמת...
saber לדעת Yo (lo) sé אני יודע/ת Vos (lo) sabés אתה יודע, את יודעת Él/Ella/Usted (lo) sabe הוא יודע, היא יודעת, אדוני יודע, גברתי יודעת, עלמתי יודעת Nosotros/Nosotras/Nos (lo) sabemos אנחנו יודעים/יודעות Ustedes (lo) saben אתם יודעים, אתן יודעות Ellos/Ellas (lo) saben הם יודעים, הן יודעות
salir לצאת Yo salgo אני יוצא/ת Vos salís אתה יוצא, את יוצאת Él/Ella/Usted sale הוא יוצא, היא יוצאת, אדוני יוצא, גברתי יוצאת, עלמתי יוצאת Nosotros/Nosotras/Nos salimos אנחנו יוצאים, אנחנו יוצאות Ustedes salen אתם יוצאים, אתן יוצאות Ellos/Ellas salen הם יוצאים, הן יוצאות
sentir(se) להרגיש Yo (me) siento אני מרגיש/ה Vos (te) sentís אתה מרגיש, את מרגישה Él/Ella/Usted (se) siente הוא מרגיש, היא מרגישה, אדוני מרגיש, גברתי מרגישה, עלמתי מרגישה Nosotros/Nosotras/Nos sentimos אנחנו מרגישים, אנחנו מרגישות Ustedes (se) sienten אתם מרגישים, אתן מרגישות Ellos/Ellas (se) sienten הם מרגישים, הן מרגישות המשך

לירן2002

New member
ולקינוח... Y PARA EL POSTRE ../images/Emo6.gif

Santiago y Celeste de Enamorarte nacieron para estar juntos ! ! !
סנטי וסלה מלהתאהב נועדו (נולדו) להיות ביחד ! ! ! Gonzalo Heredia (Maxi en "Enamorarte") es un chico muy cariñoso, simpático y todo un hombre ejemplar. A mí me gusto mucho la forma en la que actuó cuando preparo la mesa en su departamentito, y como el arreglo las cosas para que Vicky no se descubra que Gilda estaba Adentro. גונסלו הרדיה (מקסי ב"להתאהב") הוא בחור מאוד נחמד, סימפטי וגבר למופת. מצאה חן בעיני הדרך בה הוא שיחק כשהכין את השולחן בדירתו הקטנה, ואיך שהוא סידר את העניינים כדי שוויקי לא תגלה שג´ילדה נמצאת בפנים. Maxi tiene una sonrisa divina, unos ojos lindos y a mí me gustan los movimientos que hace con las manos y la cara y como camina, y su voz es muy agradable, que no pierda más el tiempo. למקסי יש חיוך מקסים, עיניים יפות ומוצאות חן בעיניי התנועות שהוא עושה עם הידיים ותווי הפנים, והקול שלו מאוד נעים, חבל על הזמן. Llegara un día en que yo viajara a Argentina para encontrarlos en la realidad, pedirlos sus firmas y charlar con ellos, para que sepan que guardo para ellos un lugarcito muy especial en mi corazón. יגיע יום בו אטוס לארגנטינה כדי לפגוש אותם במציאות, לבקש מהם חתימות ולדבר איתם, כדי שידעו שאני שומר להם מקום מאוד מיוחד בליבי. QUERIDOS AMIGOS EN EL FORO, QUE TENGAN USTEDES UN BUEN DIA Y CUÍDENSE, PORQUE ES LO MÁS IMPORTANTE.
חבריי היקרים בפורום, שיהיה לכם יום טוב ושימרו על עצמכם, כי זה הכי חשוב!

בר 17

New member
ללירן../images/Emo13.gif

קראתי את פינת הספרדית שלך ונהנתי רציתי לדעת אם תוכל המשיך אותה?

לירן2002

New member
הפועל Salir בזמנים עבר ועתיד... ../images/Emo22.gif

salir לצאת
Pretérite Yo salí אני יצאתי Vos saliste את/ה יצאת Él/Ella/Usted salió הוא יצא, היא יצאה, אדוני יצא, גברתי/עלמתי יצאה Nosotros/Nosotras/Nos salimos אנחנו יצאנו Ustedes salieron אתם יְצָאתֶם, אתן יְצָאתֶן Ellos/Ellas salieron הם/הן יצאו
Futuro Yo saldré אני אצא Vos saldrás אתה תצא, את תצאי Él/Ella/Usted saldrá הוא יֵצא, היא תצא, אדוני יֵצא, גברתי/עלמתי תצא Nosotros/Nosotras/Nos saldremos אנחנו נצא Ustedes saldrán אתם/אתן תצאו Ellos/Ellas saldrán הם/הן תצאו

לירן2002

New member
הפועל soñar בזמן עבר...../images/Emo22.gif

soñar
לחלום
Pretérite Yo soñé אני חלמתי Vos soñaste את/ה חלמת Él/Ella/Usted soñó הוא חלם, היא חלמה, אדוני חלם, גברתי/עלמתי חלמה Nosotros/Nosotras/Nos soñemos אנחנו חלמנו Ustedes soñaron אתם חֲלַמְתֶּם (הטעמה מלרע), אתן חֲלַמְתֶּן (הטעמה מלרע) Ellos/Ellas soñaron הם/הן חלמו

לירן2002

New member
הפעלים saber ו-sentir...../images/Emo22.gif

בזמן עבר.
Pretérite
saber לדעת Yo (lo) supe אני ידעתי Vos (lo) supiste את/ה ידעת Él/Ella/Usted (lo) supo הוא ידע, היא ידעה, אדוני ידע, גברתי/עלמתי ידעה Nosotros/Nosotras/Nos (lo) supimos אנחנו ידענו Ustedes (lo) supieron אתם יְדַעְתֶּם (הטעמה מלרע), אתן יְדַעְתֶּן (הטעמה מלרע) Ellos/Ellas (lo) supieron הם/הן ידעו
sentir(se) להרגיש Yo (me) sentí אני מרגיש/ה Vos (te) sentiste אתה מרגיש, את מרגישה Él/Ella/Usted (se) sintió הוא מרגיש, היא מרגישה, אדוני מרגיש, גברתי מרגישה, עלמתי מרגישה Nosotros/Nosotras/Nos sentimos אנחנו מרגישים, אנחנו מרגישות Ustedes (se) sintieron אתם מרגישים, אתן מרגישות Ellos/Ellas (se) sintieron הם מרגישים, הן מרגישות

לירן2002

New member
טעיתי בתרגום לעברית של הפועל sentir

הנה התרגום הנכון: Yo (me) sentí אני הרגשתי Vos (te) sentiste את/ה הרגשת Él/Ella/Usted (se) sintió הוא הרגיש, היא הרגישה, אדוני הרגיש, גברתי/עלמתי הרגישה Nosotros/Nosotras/Nos sentimos אנחנו הרגשנו Ustedes (se) sintieron אתם הרגשתם, אתן הרגשתן Ellos/Ellas (se) sintieron הם/הן הרגישו עמכם ה

לירן2002

New member
הפועל empezar בזמן עבר...../images/Emo22.gif

empezar להתחיל
Pretérite Yo empecé אני התחלתי Vos empezaste את/ה התחלת Él/Ella/Usted empezó הוא התחיל, היא התחילה, אדוני התחיל, גברתי/עלמתי התחילה Nosotros/Nosotras/Nos empecemos אנחנו התחלנו Ustedes empezaron אתם/אתן התחלנו Ellos/Ellas empezaron הם/הן התחילו

לירן2002

New member
הפועל conocer בזמן עבר...../images/Emo22.gif

conocer להכיר
Pretérite Yo conocí אני היכרתי Vos conociste את/ה היכרת Él/Ella/Usted conoció הוא הכיר, היא הכירה, אדוני הכיר, גברתי/עלמתי הכירה Nosotros/Nosotras/Nos conocimos אנחנו היכרנו Ustedes conocieron אתם היכרתם, אתן היכרתן Ellos/Ellas conocieron הם/הן הכירו

לירן2002

New member
הפועל hablar בזמן עבר...../images/Emo22.gif

hablar לדבר
Pretérite Yo hablé אני דיברתי Vos hablaste את/ה דיברת Él/Ella/Usted habló הוא דיבר, היא דיברה, אדוני דיבר, גברתי/עלמתי דיברה Nosotros/Nosotras/Nos hablemos אנחנו דיברנו Ustedes hablaron אתם דיברתם, אתן דיברתן Ellos/Ellas hablaron הם/הן דיברו

לירן2002

New member
הפועל creer בזמן עבר...../images/Emo22.gif

creer להאמין
Pretérite Yo creí אני האמנתי Vos creíste את/ה האמנת Él/Ella/Usted creyó הוא האמין, היא האמינה, אדוני האמין, גברתי/עלמתי האמינה Nosotros/Nosotras/Nos creímos אנחנו הֶאֱמַנּוּ (דגש חזק משלים ב-נ´) Ustedes creyeron אתם האמנתם, אתן האמנתן Ellos/Ellas creyeron הם/הן האמינו

לירן2002

New member
הפועל vivir בזמן עבר...../images/Emo22.gif

vivir לגור/לחיות
Pretérite Yo viví אני גרתי/חייתי Vos viviste את/ה גרת/חיית Él/Ella/Usted vivió הוא גר/חי, היא גרה/חיה, אדוני גר/חי, גברתי/עלמתי גרה/חיה Nosotros/Nosotras/Nos vivimos אנחנו גרנו/חיינו Ustedes vivieron אתם גרתם/חֲיִיתֶם (הטעמה מלרע), אתן גרתן/חֲיִיתֶן (הטעמה מלרע) Ellos/Ellas vivieron הם/הן גרו/חיו

למעלה