פינת הסיפור המרגש

bily

New member
פינת הסיפור המרגש

אחד הלך על חוף נטוש במקסיקו בשעת השקיעה. כאשר טייל להנאתו ראה אדם נוסף במרחק. כאשר קרב עליו הבחין שהמקומי גוחן לקרקע מרים משהו וזורק אותו לים. הוא חזר על כך פעמיים אחדות. כאשר הוא קרב יותר, הוא ראה שהאיש אוסף כוכבי-ים שנשטפו אל החוף ומחזיר אותם לים. האיש עמד נבוך. הוא הגיע אל אותו אדם ושאל,"ערב טוב, חבר. תהיתי מה אתה עושה?" "אני מחזיר את כוכבי הים חזרה למים. עכשיו יש שפל וכל הכוכבים האלה נשטפו לחוף. אם הם ישארו כאן, הם ימותו מחוסר חמצן." "אני מבין," השיב האיש. "אבל בודאי יש אלפי כוכבים על החוף הזה לא תוכל להחזיר את כולם, הם רבים מידי. ובודאי זה קורה במאות חופים פה. האם אינך מבין שאין בכך טעם?" המקומי חייך והמשיך להרים כוכבים ולהחזיר אותם לים. "אתה מבין, עבור הכוכב הבודד הזה זה משנה מאוד!"

רותם 19

New member
../images/Emo24.gif

באמת סיפור מרגש וגם יפה בילי, תודה ששיתפת אותנו...

רות.

New member
תגיד נסיך,

לקחת את כל הסיפורים מתקופת הנעורים שלי ועשית מהם ספר???????????? תרשה לי כמעט לחבק אותך נסיך חמוד שמביא את נעוריה של רות טיפין טיפין בסיפורים מקסימים. רות ביום חופשי מגלה עולם שלם.

קרבת אותי לבורא - בילי

כי חשבתי באמת רק אתמול בלילה על השואה, ועל האובדן הגדול של משפחות כל כך רבות. פשוט, הסתכלתי בחלון, ככה, בשעה 12 בלילה על הרחוב השומם, והמחשבות התגלגלו, ותיארתי לעצמי, איזה נורא זה היה לאמא, העומדת מול קרון רכבת למשלוח להשמדה, והיא צריכה לבחור לה אחד מבניה, רק אחד, שיוכל להינצל איתה, מה היא תעשה, במי תבחר?... וידעתי על סיפורים, שבמקום לבחור - עלתה האם יחד עם כולם לקרון לדרך המוות... כי הבחירה - היא כבר היתה עבורה גהינום... ואז באיזה שהיא הארה הבנתי שעליה היה רק לקחת אחד ולא משנה מי, כי הלקיחה הזו כבר נגזרה משמיים, ואם זה דבר בו אין לנו שליטה - אין גם יכולת לבחור... וכשבאת אתה עכשיו עם הסיפור, השלמת לי את התמונה: בשביל אותו ילד - זה משנה מאוד, אפילו אם לא תוכל האם להציל את כל ילדיה...

עמוסנט

New member
אכן, סיפור מקסים , מדהים ומרגש מאוד

באמת אנו אורים בסיפור הזה את ההיבט של היחיד לרבים ושל הרבים ליחיד שהיחיד רגיל לראות ברבים כחסרי ערך בגלל שהם רבים וטיבעו של האדם הוא לחשוב על כך שאין טעם לעזור לאדם אחד שיש לו הרבה אנשים לעזור להם אבל אם גם אנחנו ננסה להיסתכל על ההיבט של אחד מהרבים האלו נראה שכל אחד הוא יחיד בפני עצמו ולא רק אחד מרבים. לכל אחד יש חיים משלו ולכל אחד יש ערך משלו גם אם נראה שהוא דומה לאותם הרבים - באמת כיחידים הם נראים כל אחד בעל ערך והלוואי שנדע כולנו לשים לב לטעות הזו ולתקנה עמוס

bily

New member
גדול!!!

תמשיכו ליכתוב מה לקחתם כל אחד אישית מהסיפור זה פשוט מדהים איך האחד הבין מה הכוונה בחירה בין ילדים והשני ראה את ההסתכלות של הרבים מול היחיד או יותר נכון את ההסתכלות של היחיד מול הרבים!! ופרינססססססהההה---הספר הזה מאוד ארוך ככה שהוא מכיל את כל הרגעים הקטנים והגדולים בחיים שלך! BILY-המפסוט

למעלה