פינת הניתוחים והפעם

Answer3

New member
פינת הניתוחים והפעם

אני רוצה לנתח שחקן שהוא לדעתי נדיר, אחד הקלעים הטובים בליגה ומקבל הכי פחות הייפ מכל מה שמגיע לו והוא ריי אלן. אז דבר ראשון, אני לא אכתוב פה את כל ביוגרפיית החיים שלו, יש הכל, מפורט לפי שנים ואני מאד ממליץ לקרוא את הערך הזה טוב מאד לפני שאתם מגיבים פה. אז ככה זה קישור http://he.wikipedia.org/wiki/ריי_אלן שוב מאד מומלץ. בכל זאת לעצלנים ביותר, אני אעשה סיכום קצרצר כדי לנתח את הקריירה שלו. אז הנה כמה עובדות מאד מעניינות עליו. * הוא נולד בבסיס צבאי למשפחה צבאית * הוא שיחק שלוש שנים באוניברסיטת קונטיקט, בה זכה בתואר הכדורסלן האמיריקאי הטוב ביותר בארה"ב לשנת 1995. * הוא נבחר בחירה חמיתית למינסוטה והועבר בטרייד על סטפון מארבורי למילווקי באקס. במידי מילווקי הוא שיחק 1996-2003. * את מילווקי הוא הוביל הכי רחוק בשנת 2001 למקום השני במזרח ולגמר המזרח בו הוא פגש את אייברסון. * בשנת 2003, הוא הועבר בטרייד של 6 שחקנים לסיאטל אותם הוא הוביל שתי עונות אחרי זה למקום השלישי במערב ונפל בסיבוב השני בפליאוף. * ב2007 הוא עבר לבוסטון כחלק מפרוקיט "השלישיה" של אלן - פול - גרנאט. * ב2007-2008 עזר להוביל את בוסטון למקום הראשון במזרח ולזכות באליפות. * ב2001 הוא זכה בתחרות שלשות של אולסטאר והשתתף בתחרות הטבעות בשנתו הראשונה כרוקי. * עומד על ממוצעי קריירה של 21.0 נק', 4.5 כדורים חוזרים, 3.8 אסיסטים, 39.6% מאחורי קו השלשה, 44.7% מהשדה ו89% מקו העונשין. * מחזיק בשיא NBA למספר השלשות שנעשו על ידי שחקן בודד במשך עונה יחידה עם 269 שלשות (2005-2006) * מחזיק (יחד עם טרייסי מקגריידי) שיא מספר שלשות למחצית עם 8 שלשות למחצית (2002) * מחזיק (יחד עם סקוטי פייפן וקני סמית') שיא מספר שלשות שנעשו במשחק גמר NBA יחיד עם 7 שלשות (2008) * מחזיק בשיא שלשות לסדרה של משחקי גמר NBA עם 22 שלשות (2008) * 8 הפועות במשחקי האולסטאר. דעתי על השחקן: אני אוהב את השחקן על זה בגלל צניעותו. זה אחד הקלעי שלשות הטובים ביותר בהיסטוריית הNBA מאז ומתמיד ובכל זאת השחקן הזה מחזיק את האגו שלו בכלוב ופשוט ממשיך להיות צנוע. אני עד עכשיו זוכר את התנהגותו הרגועה כאשר שנה שעברה בוסטון נצחו את לייקרס בגמר הפליאוף. עם זאת שזה שחקן היסטורי וקלעי שלשות אחד מהטובים בNBA שלו, בואו רגע נסתכל לאמת בעיניים ונודה בזה שזה לא שחקן פרנצ'ייז ותכלס אנחנו מבינים גם שהוא לא צריך להיות שחקן פרנצ'ייז שסוחב קבוצה שלמה על גבו. מספיק לו להיות פשוט שחקן משלים בחמישיה שבא עושה את העבודה שלו בלי פוזות מיוחדות ועוזר לקבצותו לנצח, זה אחד השחקנים הקבוצתיים ביותר שיצא לראות וזאת סיבה נוספת בגללה אני כל כך אוהב אותו. אני חושב שאת ההופעה הגדולה ביותר בחיי הקריירה שלו הוא עשה במשחקי הגמר שנה שעברה. זה נכון שבוסטון היא של פול, זה נכון שהייתה שם "דרמה" עם הקרסול של פול, אבל אני חושב שכמו שאלן תרם שנה שעברה מעצמו כדי לנצח בגמר אף שחקן של בוסטון לא תרם. אני חושב שהיה מגיעה לו את תואר הMVP של הפליאוף. אם להגיד לכם את המילה, זהו שחקן בעצם שאני לא מוצא דבר רע להגיד עליו פשוט לא מוצא ואני כול כך שמח שזה ככה. אוקיי אז אחרי שיש ניתוח לקריירה שלו, יש את דעתי עליו כשחקן וכבן אדם, אני רוצה להוסיף משהו חדש לפינת הניתוחים וזה קצת מספרים. אני רוצה לדרג את השחקן הזה בציון עם מספר בין 0-100 לפי מספר קריטריונים כמו יכולת קליעה, מהירות, כדרור, ראיית משחק וכדומה. פשוט להביא ציון מספרי לשחקנים(שוב זה משהו חדש וניראה איך זה הולך). אז נתחיל: (הסברים בצד למי שמעוניין אבל אל תתייחסו לזה הרבה ...). * יכולת קליעה - 75 - בעקרון קלחתי את יאחוזי הקליעה של אלן מהשדה (45) ושיא NBA לקליעה של 60 ו45/60 = 0.75 = 75. * יכולת קליעה לשלוש - 85 - אותו הדבר כמו הקליעה הרגילה רק לשלות, השיא בNBA כרגע הוא 46.6 ~ 47. של אלן עומד על 39.6 ~ 40 ולכן הציון שהוא מקבל זה 40/47 = 85. * יכולת קליעה מעונשין - 98 - השיא הוא 90 אחוז, אלן עומד על 89% לכן הציון הוא 89/90 = 0.98 = 98. * יכולת קליעה כללית - 70 -שיא הנקודות למשחק בקריירה הוא 30.12 אלן עומד על 21 ולכן ציונו הוא 21/30 =0.7 = 70. * יכולת מסירה וראיית משחק -13 - השיא של אסיסטים כרגע בNBA הוא של ג'ונסון עם 11.2, אלן עומד 3.8 ו2.38 איבודים לכן הציון שלו למסירה הוא 3.8/11.2 = 0.339, אבל איפה נכנס האיבודי כדור? זה בחישוב הבא של 2.38/3.8 = 0.62 אז לכן 0.62*34 = 21.08 , 34-21 = 13. אין מה לעשות מי שלא רכז לא רכז. * כדורים חוזרים - 20 - שיא הNBA עומד על 22.9 ~ 23 לעומת זאת אלן עומד 4.4 בקריירה שלו ולכן ציוני 4.5/23 = 0.196 ~ 19.6 ~ 20. * חטיפות - 44 - שיא עומד על 2.71 ואלן עומד על 1.2 לכו הציון שלו 44. נסכם את ציונו על ידי ממוצע משוכלל ונקבל כי 57. אבל אל דאגה, רוב המשחקים בעמדת בPG, SG יהיו בסיבות ה60. וזה לא כמו הציון בתעודה למבחן מחצית או משהו זה פשוט ציון יחסי איפה השחקן עומד ביחס לאחרים בססטיסטיקה שלו וזהו בגלל זה גם אל תייחסו לזה יותר מידי חשיבות. אני גם צריך לעבוד עוד קצת על החישוב של הציון ... ככה ש... טוב אני סיימתי, שיהיה דיון פורה כי על השחקן הזה יש הרבה מה להגיד ומה דעתכם?

כמה נקודות שלי

1. אני אישית זוכר את עצמי קם באמצע הלילה לראות את שפר וריי ריי , כבר אז אהבתי אותו 2. הקליעה שלו היא אולי הכי מושלמת שראיתי מבחינת טכניקה - אם פעם ירצו להכין קלטת המלמדת איך קולעים נכון - צריך לקחת אותו מצד אחד של המתרס מול שון מריון הזוועתי . 3. " יש לו את זה" בו הוא שיחק סופסטאר תיכונים מבריק מקוני איילנד(מרבורי ..) יחד עם דנזל וושינגטון בבימוי ספייק לי היה אחלה סרט בעולם 4. לדעתי הוא כן היה שחקן פרנצייז - בטח בתקופה של מילווקי סיאטל המוקדמת ,לא היה אף פעם עוד אולסטאר אמיתי לצידו או שחקן פנים איכותי שיכול לשנות את התמונה,ואני תמיד האמנתי שהוא היה ראוי לתואר הMVP (הראשון של סטיבי) כאשר לקח לבד קבוצת לוטרי (אחת הגרועות בליגה) לסיבוב השני בפליאוף עם יתרון הביתיות תוך הפגנת יכולת מטורפת בכל שלבי העונה . נכון רובם סיימו חוזה והיו עם מוטיבציית שיא אבל עדיין זה יותר ממה שאי אפשר להגיד על פירס ... 5 . מבחינת אופי ומוסר עבודה ,הוא תמיד תואר כצנוע ,שלו חכם וכאחד שמניח את האגו בצד בשביל הצלחה קבוצתית - דבר אינו שכיח ומבורך הוא לא ייכנס לHOF אבל תמיד יוזכר כאחד הקלעים הגדולים שהליגה ידעה מעודה ,טיפה מתחת לרגי מילר לדוגמא

Answer3

New member
אני אישית לא שמעתי ולא קראתי על זה בחיים שלי

אהה ותור הMVP לא התכוונתי של העונה התכוונתי של הגמר ...

עומר ו

New member
אז תשמע פעם ראשונה

Has a borderline case of obsessive compulsive disorder, which he attributes to his consummate shooting style הקישור: http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Allen ולפי ויקיפדיה גם יש לו ממוצע של 150 בבאולינג, טוב לדעת...

King LBJ

New member
הדעה שלי

אני מאוד אוהב את אלן. באמת שחקן מצויין שלמרות הכל נשאר צנוע ורגוע מחוץ למגרש, אבל על המגרש הוא יודע בדיוק מתי "לעקוץ" את היריב עם שלשה או סל גדול. חוץ מזה שהוא בין הקלעים הטובים בהיסטוריה (אולי הכי טוב... לא יודע לא ראיתי את כולם) הוא ווינר ענק! אני זוכר שראיתי סקר באיזה אתר ספורט ששאל "בידיים של מי היית שם את הכדור כשנותרו כמה שניות לסוף ואתה חייב סל לניצחון". היו כמה אפשרויות, ביניהן בראיינט, לברון ועוד כמה, התשובה שלי הייתה ריי אלן בלי לחשוב פעמיים אפילו. כי עליו אתה יכול לסמוך שלא יאכזב. בנוסף לכל זה הוא גם חודר חזק ויכול תמיד לעצור לג'אמפ גם מ-2 נקודות. לא ידעתי שהוא השתתף בתחרות ההטבעות בעונת הרוקי שלו, חידשת לי. תמיד ראיתי בו שחקן אתלט אבל לא מהרמות הגבוהות. מסתבר שגם את זה יש לו. בקיצור שחקן מצויין, ווינר אמיתי, קלעי ענק סקורר טוב ובן אדם נפלא.

Answer3

New member
הסקר שאתה מדבר עליו ...

אני מכיר את השאלה אבל לא כסקר ... השנה שהראו את הגמר של הפליאופס ראיינו את השלישיה של בוסטון ... ושאלו את פול וגרנאט אם הם נמצאים במשחק 7 ויש תקו וכמה שניות לסיום המשחק למי הייתם מוסרים כדי לקבור את סל הנצחון ושניהם בלי לחשוב אמרו אלן ... אבל כניראה שהיה גם סקר

OrEl74

Well-known member
מנהל
הקריירה של אלן מאוד מפתיעה אותי

אני זוכר אותו הייטב מתקופת קונטיקט עם דורון שפר ולא ממש התלהבתי ממנו בזמנו, אפילו מאוד הפתעתי מהבחירה הגבוה שלו בדראפט. ואז הוא הגיע ל-NBA ומייד שמו לב אליו, אני זוכר כמה מהלכים שלו בעונת הרוקי שבהחלט גורמים להגיד "וואוו" וזאת היתה רק ההתחלה של קריירה לא רעה בכלל. כפי שציינת, צניעות זה משהו שמאוד מאפיין אותו ויכול להיות שזאת גם הסיבה לכך שכשחושבים על קלעים גדולים קודם כל חושבים על רג'י מילר ורק אח"כ על רי אלן (אם בכלל). אני מניח שאם היה לו אופי קצת יותר "צעקני" היו מדברים עליו הרבה יותר לאורך השנים. גם היום כשחושבים על בוסטון קודם כל חושבים על גארנט ופירס ורק אח"כ על אלן. לי באופן אישי תמי תהיה בעיה עם השחקן הזה כי לא משנה מה הוא עשה ויעשה תמיד אני אזכור אותו בתור "ההוא ששיחק עם דורון שפר במכללה"

כמוני כמוך

אני זוכר ששימי ריגר היה מתלהב ממנו ומדבר עליו כשחקן NBA בלי שום ספק, ולא הבנתי. נו, עכשיו אני מבין.

Answer3

New member
למה אתה זוכר אותו ככה?

כלומר אני מתכוון, נכון שהוא לא הביא סוג חדש של הטבעות כמו שעשה וינס, נכון שאין סביבו כ"כ הרבה הייפ כמו סביב שאק או קובי ונכון שאין לו MVP אולסטאר , אבל לדעתי זה שחקן שדיי קל לזכור אותו בגלל מה שהוא ולא בגלל "ההוא ששיחק עם שפר..." השחקן הזה גם לא כמו המילטון או פרינס שהם משלימים אלא הוא משחק ושיחק תפקיד הרבה יותר משמעותי בקבוצות שהוא שיחק בהן. לדעתי לא אמורה להיות בעיה לזכור אותו בגלל מה שהוא באמת. בקשר לHOF, אני לא חושב שהוא יכנס (ד"א איפלו מייקל ג'ורדן עדיין לא נכנס וזה עוד יותר מוזר), אבל אם הוא יביא עם בוסטון עוד 2 אליפויות יהיו לו סיכויים הרבה יותר טובים לכנס. למרות שהוא מחזיק במספר שיאים נחמדים בNBA ואפשר להגיד שהוא שחקן גדול אולי לא כמו מייקל או דר ג' אבל עדיין

הכפפה

New member
שחקן נפלא

היה תחליף מצויין לפייטון כמנהיג וכקלעי הבולט של הסוניקס. נדמה לי שבשום מקום שאליו הגיע בקריירה לא איכזב. מראיונות שראיתי איתו מדובר גם באישיות יוצאת מהכלל, אינטיליגנט, וסביר שעוד סופרסטאר בקנה מידה שלו בסיאטל בתחילת העשור היה הופך אותם למועמדים לתואר (מדהים לחשוב שאלן עשה בפלייאוף אז עם סיאטל יותר ממה שטי-מאק את מינג עשו במשך כמה שנים טובות). לא הייתי פוסל שיהיה HOF, אליפויות נוספות של הסלטיקס (=שושלת) יגבירו הסיכויים לכך אבל זה יכול לקרות גם בלי זה.

rapgamer4ever

New member
שחקן מעולה אבל לא HOF בינתיים

וזה תלוי מאוד בכמה אליפויות תיקח בוסטון. לניקוד הזה שלך באמת קשה לי להתייחס כי אני מאוד לא מסכים איתו. בכל אופן ריי אלן הוא בין הקלעים הגדולים בהיסטוריה ואולי הגדול שבהם. שלשיונר וקלעי עונשין מושלם, גם קאץ' אנד שוטר וגם יכול לשחרר זריקה על שמירה. הסקורריות שלו ירדה מעט בשנים האחרונות עם הגיל אבל הוא עדיין מסוגל לייצר נקודות בהרבה דרכים. עם זאת יכולת המסירה שלו בינונית ולכן הוא לא כלי התקפי שלם. ההגנה שלו בינונית. קשה לי להגדיר "פרנצ'ייז פלייר", בכל אופן הוא לא פרנצ'ייז פלייר מוצלח. אי אפשר להגיע להישגים גבוהים כשהוא מתפקד בתור השחקן הכי טוב בקבוצה, בזה אני משוכנע. אני לא חושב שמגיע לו הפיינלס MVP ובטח שלא ה-MVP של הפלייאוף, הוא היה רע מאוד במשך 2 סדרות שלמות והרבה פרשנים כבר הספיקו לקבור אותו ולטעון שהוא צריך לתרום גג 25 דקות מהספסל. אני גם מאוד מחבב את השחקן הזה והאישיות החביבה שלו, ובכל זאת אני בספק גדול מאוד אם הוא ייחשב הול אוף פיימר. צריך לזכור שנכנסים רק עשרה כל עשור ואני בהחלט חושב שב-15 שנות הקריירה שלו שיחקו יותר מ-15 שחקנים משמעותיים יותר.

למעלה