פינת הנונסנס

עוד אחת

New member
אני חושבת שצריך לשלול מנשים

זכות בחירה. שוויון זכויות הרבה-הרבה פחות חשוב לדעתי משוויון חובות, ואני רואה בשוויון חובות תנאי לשוויון זכויות. רק גברים מסכנים את חייהם כדי להגן על המדינה, ולכן כשהמצב הבטחוני כזה - צריך לקחת מנשים את כל הזכויות שלהן. בשם הצדק!!!

Rivendell

New member
אולי בהזדמנות זו

גם נתחיל להסתובב מכוסות כמו במדינות ערב כדי שחלילה לא נפתה גברים והם ייאלצו לאנוס אותנו.. כי כידוע, אישה היא פחות מבן-אדם זה באמת המקום לתת רמה הזו?!?! ריוונדל

אילו היתי אשה צינית הייתי ודאי

אומרת, שיש נשים מאד ספציפיות, שצריך לשלול מהן את זכות הבחירה. מאחר שאינני צינית, אני תוהה על האפלייה שאת מנסה לתמוך בה - ומציעה שתרחיבי את שלילת זכות הבחירה אל אוכלוסיות נוספות שאינן ממלאות את מלוא חובותיהן האזרחיות: תשלל זכות הבחירה מכל מי שאיננו משרת בשירות פעיל במהלך פעולות צה"ל האחרונות. תשלל זכות הבחירה מכל מי שאיננו משלם מס הכנסה. תשלל זכות הבחירה מכל מי (שאי פעם) עבר באור אדום במעברי חציה. תשלל זכות הבחירה מכל מי שבצע אי פעם עיסקה שבמהלכה נמנע מתשלום מס ערך מוסף. תשלל זכות הבחירה מכל מי (שאי פעם) לא עמד דום בעת השמעת ההימנון. תשלל זכות הבחירה מכל מי (שאי פעם) לא שילם את דוחות החניה שלו. ואם נותר מישהו בעל זכות בחירה - תשלל זכותו בשם שוויון הזכויות.

אלדד26

New member
וכרגיל, נשאר רק איציק.

מסכן איציק, צריך לשלם את המיסים, להגן בחירוף נפש על המדינה, ועוד סוחבים אותו באוזן לקלפי.

טעות בידיך,

נותרה גם לילי, חיילת בודדה בת עשרים, שהצבא אישר לה לעשות בנוסף לשירותה הקרבי פרוייקטים בסופי שבוע, משום שאחרת אין לה ממה להתפרנס. לילי משלמת מעט מס הכנסה, אמנם, אבל אלה החיים והיא לא מתלוננת. כמו כן, אין לה הרבה הזדמנויות לעבור באור אדום, משום שהרמזורים בשטחים אינם קיימים ממילא, וברגע שהיא מגיעה הביתה, היא מתיישבת לעבוד ויוצאת שוב רק עד תחנת האוטובוס הקרובה, כדי להגיע בזמן לנקודת האיסוף ממנה יקחו אותה לשירות הצבאי. כה לחי, לילי, העם מאחוריך.

אלדד26

New member
אבל אז יש בעיה

כי אם איציק רוצה להצביע ימינה ולילי רוצה להצביע שמאלה, קולו/ה של מי שווה יותר? (התקלה!
)

לשון המאזניים יהיה כמובן

עתניאל! חייל מישיבות ההסדר. שילם בגופו (=נימול), חבר´מן בנפשו (=שבבנ"יק), ושוקל יציאה בשאלה, כדי שלא יצטרך לספר להוריו שהוא הומו... ורגיל בתור דוס , להיות לשון מאזניים.

עוד אחת

New member
אני לא מבינה מה לא צודק בדעתי!

לנשים ולגברים יש אותו מספר זכויות... ולצד זה גברים תורמים לחברה יותר מנשים הקרבת החיים למען הזולת לדעתי זוהי הפעולה הנעלה ביותר שאדם יכול לעשות. בינתיים רק גברים עושים אותה. חיילים שלא משרתים בקרבי (לרוב בחורות) אמנם תורמים לחברה, אבל בצד זאת הם לא מקריבים את חייהם, ולכן הם נמצאים בדרגה פחותה לעומת האנשים שעושים דברים שעלולים שלא להוציא אותם בחיים. זה לא הוגן שנשים יקבלו זכויות שוות כל עוד הם לא מקריבות את חייהן. תרומה לחברה שאינה כרוכה בסיכון מוות נחותה מאוד לתרומה חיונית לחברה שכרוכה בסיכון מוות. היות ונשים תורמות לחברה בדרכים שלא עולות להן בחייהם, הם נחותות נחיתות אדירה מגברים, שעושים דברים שישראל לא היתה חיה בלעדיהם - קרבי בצבא - ואז נהרגים למען המולדת. לכן נשים נחותות מגברים. תגידו לי מה לא הגיוני בזה?

אלדד26

New member
אני לא יודע למה אני עושה את זה,

אבל אני אגיב בכל זאת. למרות שאני חושב שאם את באמת בחורה (ספק רב), אז את בושה וחרפה למין האנושי באופן עקרוני, בלי קשר לנשים. מה שאת מציעה זה, באופן עקרוני, "בואו נחזור מאה שנים אחורה, ניתקע שם עם דעות חשוכות ולעולם לא נצא מהמאורה שלנו". נשים נחותות מגברים? על זה אפילו לא אגיב. זה משפט מטומטם. פשוט כך. נשים לא מקריבות את חייהן בשדה הקרב כי אף אחד לא נותן להן להקריב את חייהן בשדה הקרב. על חנה סנש שמעת? על כל הלוחמות במלחמת העצמאות שהקריבו את חייהן כדי לעצור את האויב שמעת? אני אעצור פה. חבל על הכתיבה שלי, אני מבזבז את זמני לריק.

עופר ב.ה

New member
לא היית כאן כבר פעם?

אענה לך בקצרה, בתקווה שאת שואלת בתמימות: א. רוב החיילים, גם הזכרים, לא משרתים בקרבי אלא בתפקידים עורפיים. רק כמה מאות אלפי אנשים במדינה משרתים שירות קרבי, מה שמשאיר אותך כמעט בלי בוחרים (נדמה לי שיש כחמישה מיליון איש בעלי זכות בחירה בארץ). ב. הנשים מקיימות את חובותיהן באותה מידה שבה הגברים מקיימים את חובותיהם. אין חובה בספר החוקים לסכן את חייך למען המדינה. ג. עיקרון בסיסי בדמוקרטיה הוא אי התלות בין חובות לזכויות. זכויות נלקחות רק במקרים של עבירת עברה, בטחון הציבור ועוד מספר מקרים ספציפיים (למשל, כבישים שנסגרים לתנועה בשעת מעבר איש ציבור חשוב). גם אז, הזכויות לא נלקחות באופן שרירותי. במקרה של עבירת עבירה יילקחו ממך הזכות לקניין, חופש העיסוק או חופש התנועה, אבל הם ורק הם, ובמידה פרופורציונלית לחומרת העבירה. עפ"י עיקרון זה גם הזכות לבחור, שהיא הזכות החשובה ביותר מבין הזכויות הפורמליות שבדמוקרטיה, לא ניטלת מהיושבים על אונס או על רצח. בכל מקרה, נניח שהיתה קיימת כזו חובה להקריב חייך למען המדינה, שרק הנשים לא מקיימות. גם אז זה לא היה מצדיק נטילת זכות הבחירה מהן.

דווקא נתנה לי רעיון חדש ומצויין,

זכות בחירה רק לאלה שמימשו את זכותם למות למען הזולת. זכות זו תנתן, כמובן, לא רק לאלה שמתו על משמרתם, אלא גם לאלו שמתו תוך כדי לידה. (יש לי תחושה עזה שהשרשור הזה כולו בדרך למחיקה, אל תעשו מאמצים קשים מדי).

עופר ב.ה

New member
מאמצים? אנחנו נהנים!

האם ניתן להרחיב את הזכות שניסחת לכאלו שחרב עליהם עולמם? ואם כן, האם הזכות ניתנת לאלה ש literally חרב עליהם עולמם, כמו תושבי רפיח וג´נין?

אם אנחנו כבר בפינת הנונסנס,

אז גם אני מרשה לי, שלו היה כאן מצב נורמלי, הייתי יכולה להגיד, זכות הבחירה תנתן לאמהות שמתו במהלך לידה, ובתנאי שהן יהודיות, אשכנזיות, עדיף בלונדיניות. לאלה שמתו על משמרתם, מותר להיות רק גברים, יהודים, אשכנזים. במצב נורמלי אולי היו מבינים שאני צינית.

אלדד26

New member
מזתומרת עדיף בלונדיניות?

רגע, לכאלו שאינן בלונדיניות מותר בכלל להצביע היום?! מי אישר דבר כזה?

oren*

New member
ואיך תגדירי את הנחיתות של נשים מול

גברים במדינות בהן הצבא איננו חובה אלא רשות? איך את יכולה להגדיר נחיתות של נשים מול גברים בגוף צבאי, כשמראש הגברים הם אלה שקובעים את הלך הרוח בצבא והם אלה שמחליטים לגבי התפקידים הנשיים? זה כמו שתגידי שהנשים במדינות מוסלמיות נחותות מהגברים כיוון שהן לא עושות דבר חוץ מלשבת בבית, לגדל ילדים ולבשל סטטיסטיקה שקראתי בפורום מתגייסים - על כל חייל/ת קרבי יש בין 5-7 חיילים/ות עורפיים

אלדד26

New member
מה?!

את מתכוונת להיפך. 80 אחוז?! איפה את/ה חי/ה? ובמילואים, וזה אבסורד ידוע, 10 אחוז מהמשרתים במילואים מחזיקים 90 אחוז מנטל השמירות.

למעלה