פינת המילה הטובה

leiny85

New member
פינת המילה הטובה

תמיד אנחנו מתלוננים על הלקוח הישראלי (ולרוב - בצדק, כולנו מכירים אותו היטב) אולי כדאי לנסות לפתוח פינת המילה הטובה השבועית או משהו - וכל אחד יוכל לספר לשם שינוי על לקוחות שהודו לו, היו מנומסים במיוחד וכו' - אולי ככה נשתכנע שלא הכל שחור? אני אתחיל בסיפור שמתחיל כצפוי (ישראלית חוצפנית בתור) אתמול כשעבדתי אחת הלקוחות רצתה לקנות איזה מוצר, שמגיע בחבילה של 10. אותו מוצר קיים גם אצל חברה אחרת בבודדים, אבל ספציפית מה שהלקוחה חיפשה - היה חסר. היא התחילה להקים מהומה - בשביל מה אני צריכה 10 וכו'... (החבילה של ה-10 עולה 10 ש"ח, כן?) בסוף חברה שלי אמרה לה "טוב אני אפתח לך חד-פעמית את האריזה של ה-10" ומכרה לה את זה כאילו זה היה בודד של החברה השניה (מה שגורם לחנות להפסיד קצת, אבל בקטנה). הייתי מצפה ממנה להגיד תודה או משהו שקצת חרגנו מהנהלים בשבילה (כעיקרון אנחנו לא אמורים לעשות את זה) (וגם אתם בוודאי מצפים, אחרי הכותרת שלי) - אבל לא. היא החמיצה פרצוף, רטנה משהו בזבמן שלקח לנו לפתוח את האריזה על זה שכל הזמן חסרים לנו דברים ובלה-בלה-בלה ובסוף הלכה. חברה שלי ואני לא התרגשנו במיוחד - כי יש לקוחות שרוטנים גם כשמתחשבים בהם, וגם כשלא, וגם כשעושים שמיניות באוויר בשבילם. ואז
לקוחה אחרת שעמדה בתור מאחורי הלקוחה שבשבילה פתחנו את החבילה פתאום פתחה במונולוג של: אתם כאלה נחמדים, תמיד אתם מתחשבים, באים לקראת הלקוח, באמת פשוט ה-חנות, אני מגיעה במיוחד מX בשביל לקנות כאן וכו'... בשלב הזה - היינו בהלם...

Black Star

New member
אפשר להכניס מילה טובה כלקוחה?

אם לא, אני אספר את זה בנפרד. מתישהו. אחרי הבגרות, מן הסתם. באמת סיפור יפה על מתן שירות.

Black Star

New member
דור 3 ארור

גם קוטע לי הודעות באמצע, וגם מפריע לי ללמוד! אני מונעת מעצמי את המחשב, אבל נכנסת לפורום מהטלפון. שמישהו ייקח אותו ממני!;)

אפשר...

אסור לתת כאן ביקורת על שירות גרוע עם ציון שם החברה, מחשש לתביעות דיבה. מילה טובה לא תזיק לאף אחד...

Oיון

New member
יש כמה..

אבל אני בהחלט לא אשכח את הלקוח הראשון ששלח לי מכתב תודה, זו הייתה הפתעה גמורה.. עשו לו טעות וחייבו אותו על מוצר שלא סופק לו, ואני זיכיתי אותו ונתתי לו הטבה נוספת, הוא היה כל כך מרוצה, אחרי 3 ימים חיכה לי המכתב תודה.. אני קצת מוזרה בעניני מכתבי תודה, שמרתי את כולם, גם את המכתב הראשון.. בכל פעם שאני קצת בדאון מהתחום הזה, אני מציצה לקלסר שבו הם שמורים, זה תמיד גורם לי לחייך.

leiny85

New member
איזה כיף!

מעולם לא קיבלתי מכתב תודה מלקוח (לא מפתיע... זה לא נפוץ בקייטרינג ו/או חנויות) גם אני הייתי שומרת אותם.
אבל עכשיו נזכרתי שפעם קיבלתי מכתב הערכה מהבוס בתוספת בונוס סמלי (אין לנו בונוסים כעיקרון, המשכורת גם ככה 25 ש"ח לשעה)

AdiGoldman

New member
היה לי פעם

זוג שבאו. האישה היתה די שקטה אבל בעלה היה קצת יותר דברן. הוא דיבר בהרבה חביבות ובהומור ושאל אותי, באחת הפעמים שבאתי אליו לשולחן, איזה מזל אני. אז עניתי שאני מזל מאזניים והוא אמר שהוא שאל כי הוא אסטרולוג, וסיפר לי שמהזל שלי זה המזל הכי טוב ודיבר על כל מיני תכונות כמו חביבות ואדיבות וכו' שיש למזל מאזניים ואני באמת כזאת.. בקיצור, בסוף כשהם עזבו אז הם אמרו לי מלא פעמים תודה ובהצלחה ובסוף גם על החשבון שהם השאירו הם כתבו "ברכה ובהצלחה". זה כל כך חימם לי את הלב ששמרתי את החשבון הזה...

גם אני הייתי עושה את זה ../images/Emo13.gif

כשמלצרתי הייתי שומרת את החשבונות שלקוחות כתבו לי עליהם מיני תודה ומחמאות... היה זוג שכתב לי על החשבון "השירות נהדר!" והוסיפו את השמות שלהם, וכשחזרו עוד פעם פניתי אליהם בשמות שלהם והם התלהבו שזכרתי...

Marble Arch

New member
../images/Emo7.gif לי לא כותבים על חשבונות!

אבל יש לנו לוח מודעות במקום שללקוחות אין גישה אליו- כל המלצרים והברמנים תולים שם מספרי טלפון שהם מקבלים מלקוחות...

אויי ויי

זה לא יפה... למה להשפיל את הלקוחות המסכנים שעזרו אומץ להתחיל עם המלצרית היפה? הזכרת לי קטע שהיה בפאסט פוד: הגיעה קבוצה של חיילים שאחד מהם היה יפיוף עם עיניים כחולות... מדהים. משום מה הוא החליט לתת לי את המספר הטלפון שלו מייד אחרי ההזמנה. אני נכנסתי למטבח ושמעתי את אחת הבנות מדברת עם עובד במטבח על "החייל המהמם עם העיניים הכחולות", ושאלתי אם היא רוצה את המספר שלו. היא הייתה בשוק ואכן שקלה להתקשר אליו, אבל ויתרה בסוף כי הניחה שהוא לא יאהב את זה שהביא מספר לאחת ויקבל טלפון מהשניה...

Marble Arch

New member
לאלא,

זאת פינת השווצות של הבנים במסעדה! הרי תמיד יש תחרות סמויה מי מקבל יותר טלפונים של בחורות.. והמלצרים/ברמנים שלנו עובדים קשה בשביל התחרות הזאת! זה באמת קצת לא יפה- אבל זה בלוח מודעות שרק אנחנו יכולים לראות, איפה שתולים תמונות ודברים נחמדים, אז זה בגדר ה"דברים נחמדים"... פעם היתה תחרות מי מוכר יותר יין ואלכוהול, בעידוד ההנהלה. זאת תחרות שננטשה באופן פתאומי, אבל תחרות מספרי הטלפון נמשכת לעולם ועד- וזה גם תורם למודעות השירות והטיפים.

iritki

New member
רק מילה טובה או שתיים

לא יותר מזה ... מיד עושה לי טוב (יהודית רביץ) אין ספק שזה סוג של סיפוק מהעבודה ...

jacobb

New member
שירות טוב -הזכרתי לי משהו.

פעם ניסיתי למכור מוצר למשהו.עבדתי בתחום המכירות למי ששכח. אבל בגלל לחץ לא הצלחתי לתת לו תשומת לב שנתתי כמו שאני נותן בד"כ. הבן אדם התעצבן ואמר שהוא מגיע מרחק של כמעט 3/4 שעה בגלל שהוא אוהב את היחס שבחנות נותנים לו. בוסף הוא החליט לא לקנות כדי להתייעץ עם בנו.והבטיח שיגיע יום אחר. אחרי חודשיים בערך ,הוא אמר לי שהוא קנה בחברה עצמה שהוא הכיר שם משהו ונתן לו מחיר הרבה יותר זול מאיתנו.אבל הוא אמר לי שהוא יקנה ממני מוצר אחר.וכמובן ,לא קנה. לעיתים נדירות קבלתי מכתב תודה.אך נגיד אחד מתןך 50 לקוחות הלך להגיד מילה טובה אצל המנהל. כלומר בערך פעם/פעמיים בשבוע.

Black Star

New member
החוויה הטובה שלי כלקוחה

(האחרונה מביניהן) קניתי בגד בלט שהיה במבצע 1+1 באחת מהרשתות (תראו תראו איך אני מקשרת פה בין השרשורים!!!
). (סתם הערה לפני שאני ממשיכה... זה לא פטיש מוזר במיוחד, אני פשוט רקדנית וצריכה הרבה בגדי בלט...). מצאתי דגם אחד שמצא חן בעיניי במיוחד, הוא היה בסגול, ורציתי אותו גם בשחור. המוכרת אמרה שכרגע אין אבל היא תזמין לי ויתקשרו אליי כשהוא מגיע לחנות. עד כאן - הכל טוב ויפה. טוב, עובר שבוע, שבועיים... עוברים עוד זמנים... והמוכרת אינה מתקשרת. למען הגילוי הנאות חשוב לציין שגם אני לא "רדפתי" אחריהם - לא היה לי הטלפון של החנות ולא יותר מדי טרחתי להשיג אותו, אם הגעתי לסביבה בזמן שהחנות הייתה פתוחה קפצתי לשאול מה קורה עם זה. זה קרה כמה פעמים וכל פעם היו שם מוכרות אחרות ולא אותה מוכרת שהייתה כשקניתי את הבגד, שלא היו כ"כ אכפתיות ואמרו כלאחר יד שאם לא התקשרו כנראה שהבגד עדיין לא הגיע ושאני אחכה. טוב, בערך חודשיים לאחר אותה פעם שקניתי (ושילמתי, להזכירכם) את הבגד קפצתי לשם עם אמא שלי כי היינו באזור. הייתה אותה המוכרת שהייתה בפעם הראשונה של הסאגה... לאחר בדיקה קצרה היא אמרה שלדעתה הפסיקו לייצר את הדגם הזה, והציעה לי אותו בורוד די דומה לגוון שכבר יש לי אותו, אז כמובן שלא רציתי. די התעצבנתי, באופן מובן, ואמא שלי מאוד התעצבנה (אבל אני בתור נותנת שירות הרגעתי אותה כדי שלא תוציא את זה על המוכרת המסכנה..). וכאן מגיע החלק המקסים - המוכרת קודם כל הרימה טלפון לסניפים אחרים לבדוק אם נשאר להם הדגם. היא לא הצליחה לתפוס את כולם כי כבר היה ערב. היא גם ניסתה ליצור קשר עם הבוסים לבדוק אם יש צפי לייצור של אותו דגם. היא לקחה את הטלפון שלי והבטיחה לחזור אליי, לא לפני שהבטיחה לי שבמידה ולא יוכלו אוכל לבחור כל מוצר שווה ערך בחנות (לא רק ממבחר בגדי ה-1+1). יומיים לאחר מכן היא כבר התקשרה והשאירה לי הודעה שמייצרים עבורי במיוחד את הדגם הזה בשחור , ופחות משבוע אח"כ הבגד כבר היה מוכן ולקחתי אותו מהחנות. כמובן שכתבתי מכתב תודה ושלחתי להנהלת הרשת, כזה שירות לא רואים כל יום.

א ו ר3

New member
גמני..גמני....

אני חייבת לציין שבתמיכה הטכנית של האינטרנט של הוט ממש נחמדים ... התקשרתי אליהם כי המודם שלי לא עבד, והנציג שענה לי , גם היה ממש סובלני למרות שהלחיצו אותם ברקע (כנציגת שירות לקוחות אני מכירה את זה בעצמי, שמלחיצים אותך לענות לכמה שיותר שיחות..) הוא הדריך אותי בסבלנות איך להוציא ולהחזיר תחוטים למרות שגם התחשמלתי באמצע
ואח"כ שזה לא עזר הבטיח שיחזרו אלי לקבוע שטכנאי יגיע אלי הבייתה. לאחר מכן המודם הסתדר לי , אבל בכל מיקרה.. אחלה שירות!

Remirat

New member
../images/Emo9.gif

בתור תומכת (עסקית, ובכירה, אבל עדיין תומכת), תודה

ד י י ז י

New member
בדיוק היום קרה לי!

יש זוג, גבר ואישה דיי מבוגרים שכבר יצא לי למלצר אותם כמה פעמים, והם מקסימים ואדיבים ו... פשוט אנשים שכייף לשרת אותם. היום היה לחץ במסעדה מכל העסקיות, והתעכבתי עם להוציא מנות לאיזה שולחן, כי הייתי עסוקה בלהכין שתיה. אז המנהל התחיל לשטוף אותי בבר, במעין חצי צעקה חצי לחישה, שמשום מה הוא חושב שלקוחות לא שומעים. באמצע ה"למה את לא אומרת לי, למה את לא יכולה לעשות ככה וככה, מה כל כך קשה..." האישה, מהזוג הקבוע שלי שישב ליד הבר וכנראה שמע את הצעקות אומרת למנהל שלי "מלצרית מצוינת יש לך פה! פשוט מקסימה.." - זה השתיק אותו לגמרי, ישר זרקתי לו "רואה?? רואה??", הוא חייך, מלמל משהו ונרגע. חוץ מזה, שזה כייף שמעריכים את השירות שלך... זה מה שנקרא טיימינג מצוין

מדי פעם זוכים גם לזה...

אני אשתף אתכם במשמרת שהייתה לי היום - היא התחילה די רע.. על הבוקר הגיעה עלי מישהי שיא העצבנית שצרחה לי ברמות על! ובהמשך היו עוד שניים שרצו מנהל.. משהו זוועה... בקיצור, מתישהו במשמרת הנוראית הזאת דיברתי עם מישהו שהיה ממש נחמד! בתחילת השיחה שאל אותי מה שלומי איזה 3 פעמים ובסוף השיחה אמר לי ממש תודה, תרגישי טוב ותהיי בריאה ומאושרת ושיהיה לך כיף ומשמרת מהנה ואני מקוה שאת מרגישה טוב למרות מזג האויר הנוראי (ברצינות, הוא אמר את כל הדברים האלה) - בקיצור הוא היה כזה חמוד! ממש שמחתי שסוף סוף הגיע אלי מישהו נורמלי אחרי כל הפסיכים שדיברו איתי. חוץ מזה שיש מדי פעם לקוחות שאומרים לי שאני נחמדה וכבר זכיתי לקבל ברכות לזיווג, לבנים זכרים, לבריאות, ושהקדוש ברוך הוא יברך אותי ומה שאתם רק רוצים
זה נחמד - כי אצלינו (ומן הסתם בכל מוקד) יש עצבנים כי אי אפשר להתקשר ישירות לסניף הבנק ויש עמלות ועוד כאלה... אז כשיש מישהו נחמד זה ממש מאזן.

למעלה