פינת היהדות המתקדמת

elley

New member
לילה טוב וחלומות פז

tch111

New member
אתה יודע מה הבעיה שלך?

שאתה מאלה שמוכן לאכול כל "לוקש" של הדתיים ולעבור לסדר היום.
זו הסיבה שהמדינה הגיעה עד הלום בכפיה הדתית.
אוטובוס מהדרין, מדרכות נפרדות לנשים וגברים, הכשר על סבון רחצה וההכשר ה"חם" ביותר הכשר על מד מים.
ועדיין לא נאמרה המלה האחרונה.
המדינה התחרדה, גם אני חרד, וכבר מזמן.

בקר12

New member
ידידי מה לעשות שאני את חיי בעיר חילונית ולא

נתקלתי או הוטרדתי בכל הדברים שאתה כותב עליהם.
טמינת ראש בחול? לא יודע, יש לי מספיק עניינים בחיים האמיתיים שיותר מטרידים אותי.
כבר כתבת שהיו לך עניינים אישיים ברבנות אבל לי פשוט אין את המשקעים הללו. צר לי שאיני שותף להכללות ושנאה גורפת נגד כל דבר שמריח מדת (יהודית).
בשורה התחתונה, לא חסרים לי גם צלילי הכנסיה של יום ראשון באירופה שמזכירים לי שאני שונה. שבת שלום גם לך

tch111

New member
דעותינו כל כך שונות שאין על מה להתווכח

שבת שלום גם לך.

שין

New member
תודה ליעליסאם ומיק

לי כנראה אין בעיה בנושא, הבעיה שלך היא שאתה מזהה בעיות מרחוק ללא ידיעה ובטעות.

זיהיתי ארבע טעויות בפוסט שלך, אני משאיר לך את הזיהוי שלהם.

een ogenblik

New member
להבדיל

אני מאוד אוהבת יהדות. מאוד, מאוד, מאוד. לא סתם אוהבת, גם טרחתי ללמוד לימודי אקדמאיים עליה, כדי להבין את מה שאני אוהבת. כל פעם שאני קוראת ידיעות על הכיוונים שהיהדות השלטת במדינת ישראל הולכת אליה אני מזדעזעת.
זה לא אומר שהדתיים הם הזויים, ואין זה מבאיש את ריחם להודות שמנהיגיהם הולכים ומקצינים לכיוונים שאינם תואמים את רוח היהדות. זו שהצליחה להמנע מפילוגים בתוכה למשך דורות, גם כאשר התקיימו בה זרמים סותרים במקביל.
מי שמתעלם מכל הכיוונים ההזויים אליהם היהדות השלטת במדינת ישראל הולכת אליהם לא רק שאינו עוזר לרוב הדתיים השפויים, אלא ממש פוגע באלו המנסים לשמור על שפיות בתוך חיים שומרי מצוות. הם נאלצים לבחור בין השפיות ליהדות, כי לחיות חיים שומרי מצוות ללא קהילה שומרת מצוות זה כמעט בלתי אפשרי, וכל עוד הציבור החילוני "השפוי" נותן להזויים כח שליטה, השפויים מבין הדתיים אינם יכולים לעשות דבר.

סובלנות אינה התעלמות.

בקר12

New member
יקירתי תבקשי החזר דחוף של שכר הלימוד שלך

זו שהצליחה להמנע מפילוגים בתוכה למשך דורות, גם כאשר התקיימו בה זרמים סותרים במקביל.You must be joking
מתייונים, פרושים/צדוקים איסיים (והחברה האלה במצדה) משיחיים, חסידים, תנועת ההשכלה, ליטאים, חסידים ספרדים ואשכנזים (שלא מתפללים באותו בית כנסת)

een ogenblik

New member
טוב, בסדר

תניח שאתה יודע על מה אתה מדבר. אני עדין עומדת מאחורי דבריי זו שהצליחה להמנע מפילוגים בתוכה למשך דורות, גם כאשר התקיימו בה זרמים סותרים במקביל.

בקר12

New member
תדגישי עד מחר ומה שאת לא מבינה שאת

בסך הכול את עדה לזרמים ששרדו. היו הרבה שנעלמו או הפכו למשהוא אחר (על הנצרות שמעת?)
את מוזמנת לצאת מאזור הקריות ולהדרים למוזיאון ישראל כדי לצפות קצת במגילות הגנוזות בביקור הבא שלך בארץ הקודש.

een ogenblik

New member
אני בטוחה

שאוניברסיטה תשמח להשיב לי את שכר הלימוד על סמך המידע השיטחי שבידך.

een ogenblik

New member
אני לא מתיימרת להבין בהכל

ועל זה נאמר - טול קורה מבין עיניך.

אתה יודע מה, מכיוון שאינך רוצה להתמודד עם עקר טענתי עח דתיים ודת במדינת ישראל, ולי נמאס להאיר את עיניך, אתה יכול לענות תשובה אחרונה מתחכמת ומזלזלת, ואני אתעלם ממנה. איך אני בשבילך?

למעלה