פינת החידה החד פעמית!!

בטריה

New member
פינת החידה החד פעמית!!

את התשובה שלדעתך היא הנכונה נא לשלוח במסרים!!! הזוכה לא יקבל כלום! והחידה החד פעמית להיום (ואולי לתמיד, אלא אם כן נחשוב על עוד משהו): איזה שיר של זפלין מופיע פעמיים באלבומים שלהם, כל פעם בגרסה קצת שונה? (מזפלין 1 ועד קודה... האוספים לא נחשבים) הראשון שיענה נכונה לא יזכה בכלום והשם שלו יפורסם בהמשך השרשור הזה כ"הפותר נכונה שלא זכה בכלום"... תשובות במסרים אני מזכיר.

hodaya17

New member
למה במסרים?

זה לא נותן כלום.... עשיף לשרשר את התשובות כך מי שטועה מקבל נימוק וזה הרבה יותר נחמד ויעיל...
ואחלה רעיון! כל הכבוד! גם אני חשבתי על איזו פינה נראה אם אני אעלה את זה בערב.....

בטריה

New member
במסרים בשביל הסודיות יענו...

ובסוף כל חידה (אם יהיו עוד) אני אפרסם את התשובה הנכונה ואת הטעויות של אלו שענו לא נכונה.

בטריה

New member
והפותר נכונה שלא זכה בכלום הוא:

zeppelin in veins.. שידע שהתשובה היא I can't quit you babe שמופיע גם בדיסק "זפלין 1" וגם בדיסק "coda".... התשובה של Aerotom שאמר שהשיר bron -y-aur- stomp מופיע בדיסק השלישי וגם בגרסה שונה בפיזיקל גרפיטי בתור bron-y- aur לא נכונה... אלו שירים שונים לגמרי! לכל מי שמתבלבל כאן, וכבר היו כמה (כמו zeppelin in veins), אלו שירים שונים לגמרי.. אחד עם מילים והשני אינסטרומנטלי... אחד לפי דעתי מאוד יפה ואחד הרבה פחות (לפי דעתי)...

AeroTom

New member
זה האמת אותו השיר התשובה שלי...

הגרסה ב-Graffiti היא גרסה מוקדמת של השיר המלא ב-LZ3...הם הוקלטו ביחד באותו מקום ב-1970...שלחתי לך את ההסבר במסר ואשמח אם תפרסם אותו...למה אני חושב שלפי צורת השאלה שלך התשובה שלי יכולה להיות נכונה גם. אמרת הרי בשאלה "גרסה קצת שונה" וזה גם בעצם מתאים גם לפה. זה אותו השיר בעיקרון רק בגרסה שונה ב-Graffiti שהיא הגרסה האינסטרומנטלית שלו שבסופו של דבר ממנה הגיע השיר המלא עם המילים ב-Zeppelin 3.

AeroTom

New member
לא חשבתי תתכוון לאותו שיר בדיוק בשם

חשבתי שיהיה יותר "Catch" מסויים בתשובה...כמו הגרסאות של- Bron-Y-Aur Stomp שבאו מאותו Session ובסופו של דבר הגרסה המלאה יותר שוחררה בזפלין 3 וב-Graffiti שיחררו את ההקלטה המוקדמת האינסטרומנטלית של אותו השיר. פשוט בשם מעט שונה כמו שתמיד עושים. הרבה להקות מביואת שמות לקטעים אינסטרומנטלים שבסופו של דבר הופכים לשיר מלא עם מילים והכל. בכל אופן ברכות לעונה נכונה לשאלה שהתכוונת אליה.

בטריה

New member
אני לא מתוחכם כמוך, ואני לא מבין

בזפלין עשירית ממך... catch בשבילך זה שאלה בלתי אפשרית לפתירה בשביל שאר הפורום.

AeroTom

New member
מה שהתכוונתי ב-Catch -

שידוע כאמור שיש את I Can't Quit You גם ב-Coda (בגרסת החזרה ב-Royal Albert Hall ב-1970) בנוסף לאלבום הראשון. אז חשבתי פשוט שזה יהיה משהו יותר מוסתר או לא מאוד גלוי לעין...כמו התשובה שעניתי...פשוט השאלה שלך עם "גרסאות מעט שונות" ממש התאימה... וגם התשובה של Can't Quit כמובן מתאימה! אז ברכות למי שענה על זה או חשב על זה ולא מה שאני, אבל אני רק אומר שהתשובה שלי לדעתי מתאימה גם. ושלא תפסול אותה אם אתה לא באמת יודע את כל העובדות על זה. כן ירבו אבל חידות שכאלה

בטריה

New member
חחח זה ממש משעשע...

אנחנו כותבים אחד לשני את אותן הודעות בדיוק במסרים, אבל מרגישים חובה לשתף את כל הפורום בויכוח שלנו... נחמד מצידנו :) מה שאמרתי במסר לaerotom אם אני לא טועה זה ששני השירים נשמעים לגמרי שונה, הם בכלל לא על אותו סולם ואין ביניהם שום דימיון... אולי הם הוקלטו באותו מקום באותו זמן, אבל אין היגיון בכך שהם גרסאות אחד של השני או חלקים בתהליך אחד של השני... תשמעו את השירים אחד אחרי השני או רק חלקים מכל שיר אבל ברצף, ותבינו שאין ביניהם דימיון.

AeroTom

New member
אני לא מתווכח...אני אומר את העובדות

לפחות איך שאני מכיר אותן,תראה... לפי גם כל המקורות שהכי קשורים ללהקה. זה מצויין גם בספר Hammer of the Gods נראה לי...אבל זה די ידוע שהקטע ב-Graffiti הוקלט באותו הזמן עם הקטע השלם ששוחרר לבסוף ב-זפלין 3. Bron-Yr-Aur הוא קטע אינסטרומנטלי שממנו ב-1970 ב-Sessions ההקלטות הגיע גם-Bron-Y-Aur Stomp שהוא בעיקרון השיר המלא שהלהקה שיחררה כאמור בזפלין-3. הלהקה שיחררה את הקטע האינסטרומנטלי הזה ב-Graffiti. לא מעט להקות מביאות שמות לקטעים אינסטרומנטלים שלבסוף הגיעו מהם גם שירים אחרים. יש ביניהם גם המון דברים דומים אם תשים לב בשמיעה. אז אפשר להגיד שהם בעצם אותו השיר רק בגרסה שונה כמו ששאלת...אני מסביר מה שאני יודע. לא יודע מאיפה אתה מיד מבטל שזה לא ככה ואלו 2 קטעים שונים לגמרי שלא קשורים אחד לשני.

למעלה