פינת הדמויות 98- נעמי לבוב!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר יונתן בחר בדמויותיה של חנה לסלאו, הגיע תורה של שיר, וכצפוי היא בחרה ב...

נעמי לבוב.jpg

נעמי לבוב! שחקנית שלאט לאט הופכת לאחת הגדולות בארץ. והיא גם מככבת כרגע.​

YossihNew

Well-known member
נדיה.jpg

מקום שמיני: נדיה (צפוף)

מישהו זוכר שהיא הייתה בצפוף? נדיה היא המורה למתמטיקה של תמר, ותמר לא הכי טובה במתמטיקה. ואז נדיה מגלה בשיחה שאבא של תמר זה מיקי חי- סופר הילדים שכתב את החור שבחור של המנעול! נדיה מתרגשת, מתחילה להתייחס יפה לתמר, ורוצה שמיקי יביע דעה על הסיפור שהיא כתבה- השתיים שרצה להיות שמונה. מיקי לא מתחבר לסיפורי המתמטיקה של נדיה, וכשהוא נותן לה ביקורת קטלנית (מה המוטיבציה של הדמויות? מה זה ירחמינוס המינוס?), היא שוב מכשילה את תמר. מיקי משקר ואומר שהסיפור של נדיה נפלא- אבל במקום שתמר תשתפר, נדיה מתפטרת והופכת לסופרת, ואפילו מצליחה ממש, מתרגמים אותה למלא שפות ועושים מהסיפור סרט. כן, זה היה... מוזר. אבל זה קרה, נעמי הייתה בצפוף גם היא.​

YossihNew

Well-known member
איה מידן.jpg

מקום שביעי: איה מידן (שחר אדום)

בפרק הראשון בשחר אדום, הסדרה על אירועי השבעה באוקטובר, אנחנו נתקלים באיה. איה היא חברת קיבוץ בארי, שביום הנורא של השבעה באוקטובר, 2023, יצאה לרכב על האופניים שלה. היא ניצלת מהפלישה והטבח בקיבוץ שלה, אבל נמצאת בחוץ, כשמחבלי נוח'בה מסתובבים באזור וטילים שורקים מעליה. היא ניצלה בזכות הישאם, שעבד בחדר האוכל של הקיבוץ, נתקל במחבלים ומנע ממנה להיכנס. הישאם, שתקשר עם אחיו דרך הסלולרי, התחבא עם איה סמוך לקיבוץ בשיחים, ורק כעבור שבע שעות, אחרי שחילצו את משתתפי הנובה, הגיעו החיילים גם להציל אותם. סדרה מעניינת שמפיצה את הסיפור בעולם, אבל לצערנו במציאות אין הרבה דברים נוצצים. לא אהבתי את הפרק הזה בהשוואה, נניח, לפרק של יובל סמו, שהיה אחד מהפרקים היפים.​

YossihNew

Well-known member
סנדרה שלוש.jpg

מקום שישי: סנדרה שלוש (ילדים ביער)

סדרה מוזרה במיוחד, שלקח המון זמן לערוך אותה. הסדרה הזאת התעסקה בעיקר בפרשה של חטיפות ילדים מנשים הרות, כל מיני הומלסיות, שאז נמכרו בדארק נט. עמי שלוש, השוטר, מנסה להבין מי ארגון הפשע שחוטף את התינוקות, ומוצא את חיה, הומלסית בהיריון, אותה הוא שולח לשמש כסוכנת סמויה בחקירה של העניין. סנדרה זאת אשתו- היא לא ממש אוהבת את המסירות שלו לעבודה. שלא לדבר על מה שזה עושה לבת שלו, מעיין, שפשוט מידרדרת לתרבות רעה. סנדרה היא דמות די שולית, בסוף לא ממש מתעסקים בה, אלא יותר בבעלה שמנסה לגלות את התעלומה ובעיקר מגלה קשר מפתיע בינו ובין חיה. אפילו במעיין מתמקדים יותר. לסדרה הזאת לקח המון זמן לעלות, בגלל שדלית קהן פשוט ערכה אותה כאילו אין מחר. עד אז לידור אדרי חזרה בתשובה כבר. לא אחת הדמויות הכי זכורות של נעמי, אבל היא הייתה גם חלק מהסדרה הזאת. מעניין.​

YossihNew

Well-known member
שיפי לזר.jpg

מקום חמישי: שיפי לזר (מחנה אבא)

מישהו זוכר את זה? דווקא דירגתי מלא דמויות משם. כן, הסדרה על ניתאי דלמוני, הבן של לביא דלמוני, איש הקבע שמתחיל לגדל את הבן שלו בבסיס צבאי מוזר. ניתאי מתאהב בלי-פס, שגדלה בבסיס ובניגוד אליו, קשוחה ואכזרית. וממי לי-פס קיבלה את זה? ממי היא ירשה את הרעיונות האלה והקשיחות? נכון, משיפי. שיפי לא מאמינה שלביא, הבן של מפקד חיל האוויר, מונה לתפקיד מפקד הבסיס במקומה. היא צריכה להיות הסגנית שלו, והיא מנסה כל פעם למצוא סיבות להדיח אותו בגלל שהוא פספס נהלים. היא בדיוק כמו הבת שלה- חסרת רגשות, קשוחה, ומתקשה לקבל ביקורת. העובדה שהיא האמא של לי-פס ומצד שני ניתאי מאוהב בלי-פס, גורמת לתאקלים משעשעים. למשל, היו מקרים שלי-פס מנעה משיפי לפגוע בלביא רק כדי שהיא תוכל לעזור לניתאי. גם היו קטעים מוזרים ששיפי גילתה שהיא עצמה הפרה נהלים של הצבא והענישה את עצמה ביד קשה במיוחד. אבל בסופו של דבר הסדרה הזאת באה והלכה- הייתה תקופה של קורונה ולא ממש הצליחו אז סדרות, אז המון סדרות התחילו ונגמרו. היה נחמד לראות את שיפי הקשוחה, אבל בכל מצב שהוא, עמית הכטר וקים אור אזולאי כזוג ולא כאחים, זה מוזר במיוחד.​

YossihNew

Well-known member
עדי תורג'מן הראל.jpg

מקום רביעי: עדי תורג'מן הראל (שב"ס)

זה שיר חלופייייי... היו עניינים של זכויות יוצריםםםםםםםם... שיר קאצ'י, השיר הזה. בכל אופן, שב"ס הייתה סדרה הזויה על כלא ענבים, שהציגה מערכונים הזויים על הווי בית הכלא. יש שם שוטרים וסוהרים, אסירים משונים, מבקרים ועורכי דין. הם דיברו שם על המון תופעות- העליבות ביחס למחבלים בכלא, פוליטיקאים ואסירי צווארון לבן, סנגוריה ציבורית ואפילו מינוי עורכי דין ושופטים בתמורה למין. עדי היא המפקדת של הכלא. מצד אחד, היא גונדר משנה. היא מנסה לנהל את כל המשברים ההזויים בכלא, והיא קשוחה במיוחד, מה שטוב. מצד שני- היא אישה. וכל בעיה שיש בבית או עם הילדים, כולם מצפים שהיא תטפל בה. ומי שלא עוזר לה זה בעלה ניתאי- מנהל חשבונות ממוצע שלא סבל את ההתקדמות של עדי, ובמקום להסיק שהוא פשוט לא מוכשר, הוא החליט שהוא לא מגשים את עצמו והחליט להפוך לשוקולטייר, למרות שהוא תמיד מתקשר לעדי בזמן העבודה עם בעיות עם הילדים. לכן התמונה שאנחנו מציגים כאן זאת תמונה טיפוסית לשניים- ניתאי עושה שוקולד, עדי מנסה לטפל במשבר בכלא, והוא מתקשר אליה בגלל שיש בעיה עם הילדים. איזו הזיה. דמות מצחיקה מסדרה שחבל שלא המשיכה (פרט לכמה מערכונים), אבל אפשר לשיר לה שיר. לא, לא שיר עם זכויות יוצרים, ים כסף עולה השיר הזה. שירו את השיר החלופי של גיא מזיג, אנחנו לא באתר של כאן. בסדר? בסדר.​

YossihNew

Well-known member
גבי.jpg

מקום שלישי: גבי (מותק בול באמצע)

חי חי חי! מותק מרדכי! הוצאנו את זה. אחלה. אני לא צריך לספר לכם על מפלגת בול באמצע, מפלגת מרכז הזויה שמתישהו מכילה יו"ר ושש חברות כנסת, כשחברת הכנסת החדשה היא פליטת ריאליטי עם צבא מעריצות. אבל מותק לא ממש מבינה את הדבר הזה שנקרא כנסת, למרות שמסבירים לה יפה מה ההטבות, והיא מקבלת את גבי- העוזרת הפרלמנטרית הוותיקה. גבי לא בדיוק מלכת הטאקט, היא ראתה הכל בכנסת וצינית במיוחד. אהבת חייה הוא החתול שלה סאני- שמת בתחילת העונה השנייה ואפילו לא ראינו את הלוויה שלו, בושה. גבי היא זאת שמנסה להסביר למותק מה לא בסדר במה שהיא עושה, איזה חוקים צריך להעביר ומה האינטרסים של מי שמנסה להעביר את החוקים האלה. היא לא מהססת להגיד לה מה לעשות. בעונה השנייה קיבלנו רמז על העבר של גבי- היא עבדה במכון אחיתופל והוטרדה שם, ואפילו הוציאה לאחד מהחברים בפורום צו הרחקה! היא זאת שמשכנעת את מותק לעוף לגמרי מהפורום ולקדם מדיניות אחרת. לצערנו העונה השנייה הורידה את גבי, לא אהבתי בכלל את העונה השנייה פרט לסוף, שגם היה קצת מוזר. מה שכן- בעונה השנייה הבנו שמדובר בפאה. כן, פאה. גבי מסתתרת מתחת לפאה בגלל ההטרדה, אבל הדבר הכי מצחיק היה לראות את נעמי מנסה להחזיר את הפאה, בואו נגיד שזה לא הלך לה מי יודע מה. עצוב לי על דמות שהייתה די טובה ונפגעה בכלל כתיבה גרועה.​

YossihNew

Well-known member
זוהר.jpg

מקום שני: זוהר (על הספקטרום)

לצערנו לא הייתה עונה נוספת. אחת הדמויות היפות ביותר שנעמי שיחקה, בצורה ממש מרגשת, היא זוהר- זוהר מעל הספקטרום. זוהר לא בדיוק בדיוק אוטיסטית- היא עם אינטליגנציה די גבולית, אולי יש לה פיגור או משהו. החלום הגדול של זוהר בעבודה שלה בארומה, הוא לצאת מהמטבח וסופסוף להכריז במיקרופון של הרשת את השם של הלקוחות. והיא אפילו עובדת עם קלינאי תקשורת על זה (איתמר רוטשילד, בן זוגה של יוצרת הסדרה). אבל לצערנו אחיה הגדול, אשר, הוא מגונן. ההורים שלהם נפטרו, ואשר שומר עליה- ברמה שהוא מתחיל לצרוח על כל עובדת ברשת שהוא חושב שמעליבה את אחותו, כולל אחת שמזמינה אותה למסיבת רווקים. זוהר עובדת במקום בספרייה. אחד הרצונות החשובים של זוהר זה הרצון שיאהבו אותה, היא רוצה למצוא קשר רומנטי, ומה שמעניין אותה בעיקר זה שהוא יהיה רגיל. למרות שאחיה מנסה לשדך לה כל מיני אוטיסטים, היא נורא כועסת וצורחת שזה לא מה שהיא רוצה. אבל למזלנו, זוהר מוצאת בן זוג- רון. לא רון ההוא שבתפקיד הראשי, רון שהוא בחור על הספקטרום האוטיסטי ומשחק אותו דור מוסקל. הוא מנסה ללמד אותה על זהות אוטיסטית, למרות שזה מעצבן את זוהר שהוא לא רוצה לגעת בה. לצערנו לא הייתה עונה נוספת לעל הספקטרום- קלינאי התקשורת של זוהר טס לו לברלין עם דנה אידיסיס ומזה לא נוצרה עונה שנייה אלא ברלין בלוז, שמתייחסת לזה קצת. אבל אל דאגה. אם דנה אידיסיס לא תהיה מוכנה להביא את המקום הראשון לנעמי, נעמי תמצא את התרופה אצל בת הדוד שלה סתיו, שיצרה לה דמות לכבוש איתה את הפסגה...​

YossihNew

Well-known member
מורי גוטמן.jpg

מקום ראשון: מורי גוטמן (בלאדי מורי)

במקום הראשון יש לנו את הדמות הכי טובה של נעמי, מסדרה שרק מתבססת עליה והיא מובילה, שנכתבה בידי בת הדוד של דנה אידיסיס, סתיו, משפחה ענפה. מורי היא תסריטאית ומרצה לקולנוע, החברה הכי טובה של השותפה שלה דנה, ולצערנו- שתיהן רווקות. בעונה הראשונה אנחנו רואים את מורי מנווטת ביחסים שלה עם האקס שלה, גור, ומנסה למצוא דירה אחרת- מורי פגעה ברכב של בחור בשם ליאור, שמגיע אליה הביתה ומתאהב דווקא בדנה. מורי מנצלת את העניינים האלה לכתיבה של קומדיה רומנטית, קומדיה שבסוף היא מצליחה להגיש ברגע האחרון בזכות אטיאס, הבוס הרופא של דנה. בעונה השנייה אנחנו רואים את מורי כבמאית מצליחה, והיא ודנה חושבות ברצינות על להפוך לאמהות באמצעות תרומת זרע. היא אפילו מנסה לעשות את זה עם דורי- ידיד הומו שעבד איתה והיא שידכה לעידן- הידיד ההומו של דנה. אבל הפתעה- מורי מתאהבת דווקא ביואל, במאי שהיא פגשה בפסטיבל הסרטים בחיפה (אנחנו על המפה), אבל תום אבני כמו תום אבני, יוצא בוגדני לצערנו. לאחרונה ראינו את ההשלכות של הקשר- מורי לקחה פוסטינור כדי להימנע מעיבור של דורי, כדי שהיא לא תצטרך להיפרד מיואל. הבעיה היא שעכשיו היא בהריון מיואל ודורי בטוח לגמרי שזה ממנו. המון אנשים דווקא לא אוהבים את נעמי בסדרה הזאת- הם לא אוהבים את הדמות. אני הפוך- אני מת על הדמות הזאת. משהו בהתנשאות שלה בתור כותבת, בדברים המטופשים שיכולים לקרות רק לה (דירה עם עופר שכטר!), והיחסים המוזרים עם דנה, הופכים את מורי לדמות אדירה. אז מה נראה לכם שיקרה לה בסוף העונה? זוגיות? ילד? או כלום?

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה... התור של יונתן! למה לא אני? אנחנו מחליפים חד פעמית כי אולי שמתם לב שעוד שבועיים יש פינה מיוחדת. עד אז!​

דורי 1981

Well-known member
המפקדת בשב"ס מספר אחד בשבילי. אני חושב שהיא קומיקאית יותר טובה מאשר בדרמה, במיוחד לנוכח בעלה חסר הישע והחצי תינוק. קורע, מסוגל לראות שוב ושוב את הפרקים.

למעלה