פינת הדמויות 96- ליהי קורנובסקי!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר שיר בחרה בלירז חממי שהסדרה שלה כבר צריכה לחזור, היה תורי ובחרתי ב...

ליהי קורנובסקי.jpg

ליהי קורנובסקי! אחת השחקניות הגדולות ביותר בארץ שלנו.​

YossihNew

Well-known member
ליה.jpg

מקום שמיני: ליה (איש חשוב מאוד)

מי זכר? בפרק 3 של איש חשוב מאוד, ליהי מופיעה יחד עם עוד כוכבי נוער- מאור שווייצר, תומר אופנר, גל לב וכו'- כמשתתפים במשהו שהוא סוג של פסטיגל. יהודה לוי בא אליהם, גם הוא שם, והנושא הוא פרה היסטוריה מול העתיד. יהודה מתאהב בדמות של ליה, כוכבת נוער, ומנסה להרשים אותה כשהוא שוחה בים, למרות שזה לא ממש עובד לו כי הוא זקן. תפקיד קטן במיוחד של ליהי, שלא חשוב בסופו של דבר בסדרה שדי פרצה דרך עבור הכוכב הראשי שלה. אבל מצחיק לראות את כל הכוכבים הצעירים האלה עם יהודה.​

YossihNew

Well-known member
גלית נמני.jpg

מקום שביעי: גלית נמני (שמיים אדומים)

פלפלת בשבילכם. למי ששכח, זה אלונה סער רודפת אחרי האקס שלה אמיר ח'ורי (בתצוגת המשחק הכי טובה שלו). בימי מבצע חומת מגן, עלי הערבי הופך לטרוריסט במקום אחיו שחוסל בידי צה"ל, וחברו סער ההאקר נאלץ לרדוף אחריו מטעם צה"ל, כשג'ני, חברתם האמריקאית, מנסה לתווך ביניהם. גלית, או פלפלת, היא לוחמת שב"כ, אשת הקשר בין 8200 והלוחמים בשטח. יש בינה לבין סער רומן, והיא נדהמת לגלות שסער מנסה לחפות על החבר שלו, מה שמסכן את הכוחות בשטח. אבל לצערנו, הסדרה הזאת נשכחה מסיבות מאוד מובנות. חודשיים לאחר השידור שלה העולם השתנה, ואינתיפאדת אל אקצה הפכה לחלום רחוק רחוק, לעומת הזוועות שקרו במציאות. אמנם ליהי עשתה מה שהיא הייתה צריכה לעשות, אבל הסדרה נשכחת. ויש יותר מדי סדרות צבא.​

YossihNew

Well-known member
מיכל שיין.jpg

מקום שישי: מיכל שיין (למה מי מת?)

זה לא שהיא גרועה, זה באמת יצא שהיא כאן. סדרה מקסימה שהייתה כאן זמן קצר. ערן מגלה יום בהיר אחד שהוא חולה בסרטן. זה נופל עליו כמו רעם ביום בהיר. אבל אז הוא פוגש את מיכל, חולת סרטן ותיקה, שעוזרת לו להתמודד עם המחלה. מה שמצחיק זה שבגלל הקורונה, היו עיקובים בצילומים. ליהי נאלצה לגלח את השיער שלה לקרחת פעמיים בשביל זה. במהלך הסדרה, ערן ומיכל מקיימים יחסים, ומנסים להסתיר איכשהו את המחלה שלהם, לחיות בעולם שזה לא קיים. לבסוף השניים מתחתנים, ובאופן מפתיע ביותר, בזכות אדר, החברה לשעבר של ערן, שהיא שחקנית מפורסמת במיוחד, הם מצליחים להשיג תרומות לכיסוי הטיפולים שלהם. סדרה באמת מקסימה ויפה, שליהי הפגינה בה ציניות משעשעת בתור חולת סרטן. לצערי- לא במקום גבוה פשוט כי הייתה מעט מדי, מאוחר מדי, למרות שכדמות ליהי הייתה שם מצוינת. כל כך טובה היא הייתה שם, אבל זאת הייתה תקופת היציאה מהסגרים, אתם יודעים. לא בדיוק תקופה טובה לסדרות.​

YossihNew

Well-known member
סופי מרציאנו.jpg

מקום חמישי: סופי מרציאנו (לאבד את אליס)

דמות מסתורית והזויה. משהו בסופי מטריד. אליס דינור, במאית, פוגשת אותה ברכבת. סופי היא תסריטאית צעירה, מעריצה של אליס, שבדיוק עומדת להפיק את הסרט שכתבה, עם דוד, בעלה של אליס, בתפקיד הראשי. אליס, שנסחפת בעקבות התסריט, מחליטה לביים את הסרט. אבל משהו בסרט מוזר- הוא על מישהי שמנהלת רומן עם אבא של חברה טובה שלה, ואז רוצחת אותה. סופי ובן זוגה המבוגר נראים באופן מוזר כמו הדמויות מהסרט, ואמנם אליס נסחפת אחרי סופי, שגם הופכת לשחקנית בסרט, אבל יש טענות שסופי באמת העלימה את החברה הטובה שלה, ואליס לא יכולה שלא לחשוד שאולי הסרט מבוסס על משהו מציאותי. בעיקר כשהאימא של אותה חברה, הומלסית מטורפת, מאשימה את סופי בגניבת הבת שלה. לבסוף, סופי נורית בידי אותה הומלסית, ומסתבר בסוף הסדרה שהתסריט נכתב בידי חברה של סופי, שהיא זאת שעשתה את מה שכתוב, אבל ברחה לחו"ל מהבושה מאמא שלה. סופי הייתה מסתורית, הסדרה הזאת הייתה איכותית ומפחידה, אולם לבסוף גילינו שסופי באמת מעריצה של אליס, והיא אמנם מתעוררת מהקומה שלה, אבל לא ידוע מה היא חושבת על הצלחת הסרט בלעדיה. מפחיד קצת.​

YossihNew

Well-known member
תמר גולן.jpg

מקום רביעי: תמר גולן (יומני החופש הגדול)

אני אוהב את הסדרה הזאת. ואת תמר. למרות שליהי לא אהבה את הריקוד שלה בפרק הראשון, אבל זאת רק ליהי. תמר- ילדה יפה שרק רוצה לבלות את הקיץ עם החברות הטובות שלה, עד שאחת מהן, דנה, טסה לאיטליה ומדברת איתן כל יום בצ'אט על הגג. אבל ביום הראשון של החופש תמר פוגשת את גור (ואחיו שיש לו כיש-רון עם קטשופ), והשניים מתאהבים ממבט ראשון. למרות שהיא צריכה לקבל את ברכתה של אלינור, חברתה הטובה שגם נדלקה עליו, תמר וגור הופכים לזוג, למרות הקשיים הכלכליים של גור, אהבות מהעבר, וכמובן, רקדנית בשם רומי שמנסה לגנוב את גור כדי לנקום בתמר שהעיפה אותה מחוג הריקוד. בעונה השנייה, רוי, החבר של גור, מצליח להפריד בין השניים, כי הוא היה מאוהב בתמר שנים. אנחנו מקבלים את תמר מנסה להתכחש לרגשות שלה לגור, ואפילו יוצאת עם רוי תקופה, עד שהיא מגלה על המזימה מחבר של רוי שמתעצבן עליו, מה שגורם לתמר להעיף את רוי לעזאזל, ולחזור לגור. חבל שלא פגשנו את תמר מאז גם בכוכב הצפון. אבל היה כיף, זאת הייתה הפעם הראשונה שראו את ליהי, ואני אוהב את הסדרה הזאת מאוד. גם אם היא לא אוהבת את הריקודים של תמר. רק שמוקי יניח את הקטשופ?​

YossihNew

Well-known member
ניקי דויטש.jpg

מקום שלישי: ניקי דויטש (קיבוצניקים)

במציאות זה עבד לה מדהים, אני חושב. קיבוצניקים דיברה על חבורת בני מחזור קיבוצי שחוזרים לקיבוץ כדי לנסות לקבל נתח מהנכסים בקיבוץ פושט הרגל. מנהיג החבורה הוא יאיר קרפטיג, שעזב את הארץ אחרי ששירת בצבא והתארס בגרמניה לניקי. ניקי לא גרה בארץ מלא זמן- היא גרה בגרמניה, בת לאבא עשיר ורציני, כריזמטית, יפה, קרת רוח ומקסימה במיוחד. כל אחד נכבש בקסמים של הדודה העשירה מגרמניה שבאה בתחילת הסדרה לקיבוץ ומכירה את החברים הקצת מוזרים של יאיר. ניקי מאוד לא אוהבת את החזרה לילדות של יאיר, היא לא אוהבת את הקיבוץ בכלל, את אורח החיים השיתופי, ובעיקר- את רז. רז, אהובת ילדותו של יאיר, שהרגשות ביניהם מתחילים להתעורר. ניקי מתחתנת עם יאיר במהלך העונה, אבל לבסוף יאיר נפרד ממנה, הוא מעדיף את רז. לא שזה קרה במציאות- במציאות, האהבה בין רועי ניק לליהי פרחה, והיום הם נשואים וחובקים ילד, בלי שום יעל אלקנה שתפריע להם לזוגיות. אבל אהבתי מאוד את ניקי, היא הייתה גרמניה קרה, מתוחכמת, שידעה להגיד לכל אחד את המילים הנכונות ולכבוש את כולם ביכולת שלה ובהתנשאות עם הכסף. אמרתי כמה אני מת על הסדרה הזאת, הסדרה האחרונה לפני ימי הקורונה. וחלק גדול היה בגלל הכימיה הנהדרת שהייתה בין רועי וליהי, כימיה שכולנו הכרנו בזכות הסדרה הזאת, והיום נמצאת במציאות. ואולי תגיע לסדרה אחרת ממש בקרוב.​

YossihNew

Well-known member
ספיר סליוסר.jpg

מקום שני: ספיר סליוסר (מלכות)

נסטיה, נסטיה. ספיר היא ילידת רוסיה, והיגרה לישראל בגיל צעיר עם אבא שהפך להומלס ואח בשם אלכס שגמר בפנימייה. היא עבדה בתור זונה, והכירה את אייל מלכה- שהתאהב בה והם התארסו. אבל בפרק הראשון, הגברים של משפחת מלכה מחוסלים בחיסול המוני על הספינה שלהם, ובנות המשפחה, בהובלת ליזי מלכה, הבת האמביציוזית, נאלצות לקחת פיקוד מול ברוני הפשע שבאים לקחת נתח מהאימפריה. אצל ספיר זה קשה- גיא פרנסיס, החייל של המשפחה שמנסה לתפוס מעמד, מאוהב בה שנים ומנצל את זה כדי לעשות איתה סקס, לכעסו של אחיה אלכס. שלא לדבר על הקנאה של נילי אשתו, שהזכרנו שבוע שעבר, ומסתיימת בחומצה לפנים וברטייה לספיר. ספיר מצליחה להקסים את שגב, שוטר שמנסה לרגל אחריה, והוא הופך לאהוב שלה. בעונה השנייה ספיר כמעט מתחרפנת והורגת את הבן של נילי וגיא, אבל בסוף מוותרת על זה. היא כן מצליחה לחסל אותם ברוסיה- היא מכסחת את נילי בקרב אגרוף וגם מלשינה לפושעת על איך שגיא דופק אותה, מה שגורם לסוף לא סימפטי במיוחד לגיא. היה מעניין לראות את ליהי בתור ספיר. היא הייתה מאוד אצילית בתפקיד, מלכותית, והיה נחמד לראות אותה נגררת למזימות של ליזי, ומנסה להתקבל למשפחה שבואו נגיד- שפיות זה לא הצד החזק שלה. בכלל, סדרה אהובה עליי ביותר. לירז עשתה שם תפקיד מצוין, מיכאלי היה נהדר כאח של ליהי, שלא לדבר על דאנה איבגי שעשתה שם את התפקיד הכי טוב שלה בעיניי. אבל בשביל ליהי, זאת אמנם הסדרה הכי טובה שלה במבוגרים, אבל ממש לא הסדרה הכי טובה שלה בכלל...​

YossihNew

Well-known member
אגם שיינפלד.jpg

מקום ראשון: אגם שיינפלד (שכונה)

כן, אני פשוט לא יכול לעמוד בדירוג הזה. התפקיד האהוב עליי של ליהי היה של אגם בשכונה. אגם, שמתחילה כבת של ראש המועצה סוזי, בת עשירים מפונקת שמנסה להשיג את איתן החתיך שעובר לגור אצלם, אבל רבה עם ויקי השכונקית משכונת העוני עליו. עם הזמן בעונה הראשונה קיבלנו פיתוח דמות נהדר של אגם- היא מתחילה לעבוד במסעדה בגולף העירוני, להתחבר עם לילוש, וכמובן- להיות בת זוג של אודי בן דוד, החנון המקסים מהשכונה שעוזר לה להבין שהם רומיאו ויוליה, למרות השנאה לזוג של שכונקי ונרקיסית. והיא גם מגלה על הפשעים של אבא שלה טדי, שמנהיג את הבריגדה, והיא מפילה אותו בעזרת השכונקים, כשהיא מפגינה קשיחות שמעולם לא חשבנו שהיא תראה. בעונה השנייה לצערנו אגם עוברת רצח אופי, נפרדת מאודי בגלל הקשיים שהמשפחה שלה מערימה ואז מתאהבת בלירון ומנסה להביא אותו לטוטנהאם, אבל על זה אני לא מדבר. בעונה השלישית, אגם ואודי אולי נפרדים, אבל כשאגם מגלה שאמא שלה גנבה ממנה את הכסף שזכתה בו והאשימה את שלומי, היא עוברת לגור בשכונה, צובעת שיער לחום, מתחברת עם דורי החדשה, מנסה לדמות חטיפה כדי להשיג את הכסף, ואפילו חוזרת לאודי כשהיא מבינה שמעולם לא הפסיקה לאהוב אותו. כן, העונה השנייה לא נחשבת בעיני אף אחד, תאמינו לי. אגם ליוותה את ליהי שנים, ולראות אותה הופכת מנסיכה מפונקת בתחילת הסדרה למישהי שכונקית בסוף, ואפילו מפילה את אמא שלה וגורמת לה להיכנס לכלא בסוף הסדרה, היה מדהים. רק תתעלמו מרצח האופי שעברה בעונה השנייה ויש לכם את הדמות הכי טובה שלה. ושום מילה על לירונטיטיס.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של יונתן לבחור. עד אז!​

Johyboy26

Active member
רשימה מדהימה ,
אולי תותי ניניו ? או עומר גודלדמן או ליאנה עיוןן

שיר m

Well-known member
וואי, הייתי בטוחה שהיא כבר היתה בפינה!

נהנתי מאוד לקרוא:-):

למעלה