פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.
בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.
אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור יונתן את הדמויות של איתי תורג'מן, שיר בחרה בשחקן צעיר שכבר יכול להיכנס...
יהודה בוחבוט! חמש שנים החתיך של סדרות הנוער, וזה ממשיך כנראה. מעניין איך יהיה לדרג אותו.
במקום האחרון של יהודה נמצאת דמות נשכחת יחסית, יובל, חבר של איה צור. אגב, כמות האנשים מסדרה מסוימת (פיליפ, שון) שהיו בלבד בבית היא די גדולה, מה קרה כאן? אז מה היה הסיפור של הפרק הזה? איה מתלבטת בין שני בחורים. זעתר ורוני מגלים פוטנציאל נהדר לקומבינה- אם איה תצא עם הבחור שהוא מלצר בסושייה האהובה עליהם. לצערנו, אחרי שאיה בוחרת בבחור, הוא מפוטר ויובל מחליף אותו, אז הפעם הם משכנעים אותה לבחור ביובל כדי שהוא יתן להם מנות חינם. אבל לצערנו, בסוף הפרק הסושייה נסגרת (בגלל מיקה, זה הפרק של הטבעונים עם נאיה ואברהם). במקומה נפתחת חנות שייקים של בריאות, מה שכמובן לא טוב מספיק בשביל זעתר ורוני. חבל. אבל מיצים מביאים אותנו לדמות הבאה ברשימה.
זוכרים? סיטקום שגילה לנו את מיקה סגל, חברה של עמית הכטר. וכן, יהודה שיחק את עמית המיצולוג. הוא שליח פיצה שבמקרה הגיע למועדון הסטנדאפ והפך למיצולוג שלהם, זה שמוכן לתת לכולם את המיצים הכי טובים. הבעיה היא שחוץ מזה שהוא מייצר מיצים טובים, עמית הוא קצת... אה... הוא טיפש. אין דרך אחרת להגיד את זה. בנוסף, למרות שברור לכולנו שהוא חתיך, עמית לא ממש מצליח עם בנות כי הוא לא מבין רמזים. שלי מחליטה לאמן אותו בלהתחיל עם בנות, ואז היא מגלה לחרדתה שהיא מתאהבת בו, מה שהיא מנסה למנוע כל הזמן. בסופו של דבר, עמית הוא זה שמצליח למנוע את חזרתה של שלי לחו"ל, כי הם מודים באהבתם. וזהו, זה היה הסוף של הסדרה. סדרה אמנם חמודה, עם שחקנים נהדרים, אבל שלצערנו לא השאירה מספיק חותם כדי להיות מדורגת גבוה. חבל. אבל הסצנה של שלי מנסה ללמד את עמית להתחיל עם בנות הייתה ממש מצחיקה. בגלל מיקה כמובן. תוריד ממנה ידיים, היא של עמית הכטר.
כמה חיכינו לו. סדרה שהייתה אמורה לערוך בכורה באוקטובר 2023, ואז בפברואר 2025 בעקבות אירועים חמורים, ואז נדחתה לאפריל בעקבות אירועים מעט משמחים יותר. סדרה עצובה, רלוונטית מדי. הסדרה מספרת על מוצב המזח, שבניגוד לשאר המוצבים בקו בר לב, לא נפל בהתקפה המצרית במלחמת יום הכיפורים. אלברט דהאן, שהוא אדם אמיתי, זאת הדמות של יהודה. נולד במרוקו, מדבר צרפתית, מספסופה. אדם דתי. אלברט היה שריונר, ובמהלך אותה התקפה של המצרים, הוא, יצחק מיליס ומשה דבורה (זה אמיר בנאי) התנדבו לצאת בטנק היחיד שנשאר להם ולירות בעמדות של המצרים בגדה המערבית של התעלה. השלושה מתו. אגב, זה היה ב-7 באוקטובר 1973, יום שחמישים שנה אחר כך המשיך להיות היום הכי קטלני בתולדות מדינת ישראל. במציאות הגופה של אלברט הוחזרה רק בהסכם השלום. אמנם יהודה נתן תפקיד קטן יחסית בסדרה, אבל כל הסדרה כולה היא סדרה מאוד עצובה ורצינית, וכל תפקיד שם בצבע מאוד גדול.
שם הוא פרץ. שון, אהובה של ניקי פישר, בת של סוכנים חשאיים מסוכנות אק"ו להגנת הסביבה, שמנסים לרגל אחרי אבא של שון, בחשש שהוא רוצה לייבש אגם. למרות זאת, כידוע לכולנו, לשון ולניקי יש כימיה מצוינת, גם הוא ספורטאי כמו ניקי הספורטיבית. אחרי שהם מתגברים על עניין האקסית הבעייתית לין, וגם אחרי שהם מתגברים על זה שניקי מסתירה שהם באו לרגל אחרי אבא שלו, שון וניקי הופכים לזוג, וגם אלה, האחות של שון שקצת פחות בקטע של ספורט ממנו, מצטרפים לספיידרז כדי לעזור לסוכנות אקו לתפוס את מי שמתכנן לייבש את האגם. שון אפילו מוותר על תחרות החתירה שלו בשביל ניקי, אבל ניקי מצילה אותו מחטיפה. בעונה השנייה שון חוזר לעזור לניקי בתעלומת היהלומים, וגם שם יש להם בעיות בגלל מחשבה שניקי בוגדת בו. למרות שספיידרז הייתה פריצה נהדרת עבור יהודה, ולמרות ששון וניקי זאת זוגיות נהדרת, ולמרות ששם לראשונה יהודה פגש את עמית הכטר, ולימים הם התחלקו בכל החברות כולל בקים משום מה, אני מדרג אותו מקום רביעי. היו לו דברים טובים יותר, בסדרות אייקוניות יותר. ואני לגמרי חושב שזאת אמנם פריצה, אבל יהודה מצא המון דמויות אחרות, כמו שנראה בהמשך הרשימה שלנו.
כולנו עם ליטל. עושים עתיד דיסטופי בסטייל. אחרי שהוצאנו את זה, בואו נדבר על ליטל אלוש, ליטל הבן, איך שלא תרצו. בפרק הראשון של בנץ, ליטל מצטרף גם לבית הספר בתור מלך הכיתה החתיך והיפה שאובססיבי לשיער שלו, ולחטיף בשם ליטקראנץ'. נטע מאוהבת בו, מה שנגמר די מהר כשהיא מתאהבת בבנץ, והדברים די מקצינים כשליטל בטעות אוכל את תפוח הידע שאמור להעביר את בנץ בגרויות. בעונה השנייה גילינו יותר על מה שקרה לליטל אחרי התפוח, הוא שמר על גאונות מסוימת בבגרויות והצליח להקים רשת בשם ליטלוג. זה מוביל לעתיד הדיסטופי של בחזרה לבגרויות, בו בנץ חוזר בזמן כדי להביא את יוני והשניים, יחד עם נטע, מצליחים לשנות את ההיסטוריה ולהוריד את ליטל מכס המלכות שלו. בנוסף גילינו גם על היחסים הסודיים של ליטל עם אלה-בל, שלא שרדו אחרי שהיא נפרדה ממנו. בעונה השלישית לא ברור מה ליטל עושה, אלה בל עדיין כועסת עליו, ומצד שני הוא מנסה לפתוח רשת מרקים בשם מרק-קאש ולהצליח בתור הכוכב של נס ציונה בהדרכת יולי. העונה דווקא ליטל היה פחות משמעותי, וחבל. נקווה מאוד שבעונה הבאה אלה-בל וליטל יחזרו, ואיכשהו יהיו פרקי ספיישל מגניבים כמו התקופה שבה ליטל היה רודן דיסטופי. וקצת פחות פרקים שבהם הוא עוזר ליולי לנהוג, או שהוא מתחלף עם אלכס. בסדר? בסדר.
מעניין אם הוא יחזור. איתן הוא החניך לדוגמה בתוכנית דרימארס, שמכשירה נערים למשימת התיישבות על מאדים. הוא המפקד, הוא מבין במאדים, מוצלח בהכל. במהלך העונה הראשונה, איתן מתאהב באמה, ומתחרה עליה עם תום, הנער הרע במשלחת שמגיע באופן בלתי צפוי. וזה הרי מוזר, הרי איתן מתאים לאמה, שניהם פריקים של מאדים. אבל לבסוף תום מחלץ את רות, אחותה של אמה, ממאדים, ואפילו מוותר על המקום שלו במשלחת של תיבה 2 לכדור הארץ כדי שאמה ורות יוכלו לחזור ביחד. בעונה השנייה, כשתיבה 2 נעלמת וחוזרת, איתן הוא זה שהכי עוזר לאמה בתוכנית שלה למען החילוץ של רות. זה מטריף אותו שהיא רואה בו רק ידיד, אבל לבסוף הם הופכים לזוג בגלל הריחוק מתום והעובדה שתום מצא חברה חדשה, ג'וי. בעקבות החיסול של סיימון בסוף העונה, אמה חוזרת לכדור הארץ ומשאירה את תום ואיתן על מאדים לבד. איתן דווקא מתפייס ומוצא זוגיות עם גבי, הנווטת החדשה שחושבת שהוא אובייקטיבית חמוד. היה נחמד לראות את איתן נאבק מול תום ומשלים עם אמה כל העונות, אבל מעניין מה יקרה אם תהיה עונה שלישית. איך זה שמישהו שיבט את אמה ישפיע על המשולש- או שמא מרובע- או מחומש כבר? האם אמה השיבוט תשחק בתום ואיתן? בכל אופן היה נהדר לראות את יהודה משחק את איתן, מפגין את המנהיגות של זה שמוביל את המשימה להתיישבות במאדים, מקיים יחסים מצחיקים עם ברבי, וכמובן רב עם תום על אמה. אבל עם כל האהבה שלי לסדרה הזאת, יש דמות אחת אהובה וטובה שצריך לשים מעל איתן בכל הרשימה הזאת...
כן, אין ספק. במקום הראשון בדמויות של יהודה נמצא את צדיקוב ג'וניור, כמו שאני מכנה אותו מאז עונה 3. בעונה השנייה יהודה הצטרף לבת השוטר, וזה כאילו הוא תמיד היה חלק. בעונה השנייה דנה פוגשת את שלומי בחתונה של דניאל וחני, חתונה ממנה דניאל נעלם במפתיע. לאחר מכן אנחנו מגלים איך שלומי מנסה לרגל אחרי דנה, אבל לאט לאט השניים מתאהבים- למרות ההבדלים בין חילונית לחרדי, למרות העובדה ששלומי בעצם חבר בכת הצדיקים- כת שאבא שלו מנהל ומנסה להבריח סחורות בספר תורה. אה, ולמרות העובדה שדנה בכלל יוצאת עם איתי, יש את העניין הקטן הזה, כולנו נוטים לשכוח ממנו. שלומי לבסוף מצליח לעבור לצד של הטובים, לא שזה עוזר לו- כשאבא שלו נופל, גם הוא נופל ונכנס לכלא. למרות הקשר ביניהם בסוף העונ השנייה, בעונה השלישית שלומי רק מנסה להגיע לדנה, אבל המכתבים שלו לא מגיעים אליה. אמירה, אמא שלה ושוטרת, לא רוצה את הקשר ביניהם. שלומי מסתבך עם פושע בשם ג'ימי ועם גניבת כספת של שדכן בשם וסרמן. זה ממש מסכן את שלומי כשווסרמן הפושע מנסה לטפל בו, כי היה בכספת מידע על המזימה העונתית. לבסוף, דנה מצילה את שלומי מלקפוא למוות, והשניים מצליחים להפוך לזוג. בסוף הסדרה, ניתן לראות שכמו הנערים החילוניים, שלומי התגייס לצה"ל, ושם את עניין הפשעים מאחוריו. שלומי היה תוספת מצוינת לעונות החדשות, הוא הפך בצורה די חלקה לבן הזוג של דנה לאחר שזה היה התפקיד של איתי בעונה הראשונה, והיה דמות מרתקת במיוחד. ללא ספק, מכל הדמויות שיהודה שיחק- היה הכי נחמד לראות אותו כפושע המתלבט. שגם מנצח בסוף.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור ויש לי שחקנית מפתיעה. עד אז!