פינת הדמויות 91- סוזנה פפיאן!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר את הדמויות של בן סולטן, בא תורי ובחרתי בשחקנית חשובה...

סוזנה פפיאן.png

סוזנה פפיאן! שחקנית אהובה עליי במיוחד, מדהימה ונהדרת, שמתפוצצת בשנים האחרונות על המסך שלנו.​

YossihNew

Well-known member
רעות קונפינו.png

מקום עשירי: רעות קונפינו (הסוכן)

פרק קורע בסוכן בו רזי מגלה שקים גדולה בדגסטן, ולכן נפגש עם משקיע דגסטני והמתורגמנית שלו. אז סוזנה הייתה המתורגמנית וחשפה כמה היא קומית ומצחיקה, בעיקר בהסבר של המנהגים הדגסטניים, כמו זה שרזי חייב לתת למשקיע סטירה אחרת הוא יעלב, אבל לא יותר מפעם אחת. כמובן שאז משמיעים להם את השיר הדגסטני, שהוא תופעה בפני עצמה, והתגובות שלה קורעות. עד שמסתבר שהיא נוכלת בשם רעות ושהיא רק רצתה לקחת מרזי את הכסף. כן, זה היה פרק מוזר. לא נראה לי שתהיה עוד עונה, ועל זה הדמות תקבל את המקום האחרון, וזה עדיין מצחיק.​

YossihNew

Well-known member
תמרי.png

מקום תשיעי: תמרי (הגינה של תמרי)

הדמות האחרונה של סוזנה. תמרי היא גננית בגינה קהילתית, עם אבא גנן בשם אליעזר, ושכנה מעצבנת בשם חדווה. והמון ילדים שהיא תמיד עוזרת להם. סוזנה הייתה מקסימה שם, שיחקה מבוגרת אחראית אבל כיפית ממש, שגם היה את אריק שהיה מאוהב בה. אבל זאת סדרה חינוכית, שבדרך כלל אמורה ללמד לקחים. בדרך כלל הבעיות של תמרי התקשרו איכשהו לבעיות של הילדים. ואמנם זאת הייתה סדרה די מקסימה, וסוזנה באמת הייתה בתפקיד הראשי, אבל כמה אני יכול לדרג את הדמות הזאת? בסוף זאת סדרה לילדים שאמורה להיות חינוכית, אז אני לא חושב שזה יהיה גבוה מדי בדירוג.​

YossihNew

Well-known member
דנה.png

מקום שמיני: דנה (איננה)

עוד דמות חדשה של סוזנה. אני אמנם אהבתי מאוד את איננה, אבל חשוב לציין שהדמות של סוזנה בסדרה הזאת הייתה די שולית. דנה, הידועה בשם דנה "סייבר", היא שוטרת במחלקת סייבר. עמית מינץ, חוקר שחוקר תיקי מוות של נערים רבים בתאונות דרכים כמו מגפה, מנסה למצוא פתולוגית בשם דנה, אבל מוצא בטעות את דנה סייבר. חוקרת הסייבר עוזרת למינץ למצוא את הקשרים בין כל ההרוגים, שתמיד השתמשו בווייראלס, עדשות מגע דמיוניות שדרכן אתה יכול לשחק במשחקי מציאות רבודה, ובעיקר- במשחק Wonder, עליו דיברנו בפעם שעברה. אבל סוזנה לא משמעותית בסדרה- היא קצת עוזרת לעמית אבל לא מעבר לזה. חבל.​

YossihNew

Well-known member
נטלי שטיין.png

מקום שביעי: נטלי שטיין (בלקספייס)

זכרתם שסוזנה הייתה בבלקספייס הראשון? נטלי הייתה תלמידה בבית הספר "מורשת רבין". בזמן אירוע ירי בטקס יום הזיכרון, נטלי מחליטה לברוח בדרך היחידה שהיא יכולה- קפיצה דרך החלון מהקומה השנייה. היא נפצעת בעמוד השדרה ובמהלך הסדרה היא מתניידת המון זמן בכיסא גלגלים. היא חברה טובה של גיא, שכועס על זוהר שהיה מעורב בפציעה שלה. הפציעה נראית לא טוב וזה אומר שנטלי תצטרך להתנייד בכיסא גלגלים תקופה מאוד גדולה. זה יכול להרוס לה את הקריירה כרקדנית. דווקא העונה הראשונה של בלקספייס הייתה פחות מצליחה מהראשונה, בשנייה כולם רצו לדעת מי הרוצח. אבל בסופו של דבר, גיליתי מזה משהו ממש מעניין: נילי צרויה שיחקה בבלקספייס רופאה בעונה הראשונה, ובעונה השנייה היא חזרה כאמא של הדמות של שון. מצחיק איך זה עובד. פחות זכרתי את הדמות הזאת, למרות שסוזנה ריגשה קצת.​

שיר m

Well-known member
סוזנה פפיאן! שחקנית אהובה עליי במיוחד, מדהימה ונהדרת, שמתפוצצת בשנים האחרונות על המסך שלנו.​
בדיוק חשבתי לבחור אותה בתור הבא שלי!
מקום תשיעי: תמרי (הגינה של תמרי)
מגיע לה הרבה יותר גבוה
מקום שמיני: דנה (איננה)
היא היתה משב רוח מרענן בסדרה
זכרתם שסוזנה הייתה בבלקספייס הראשון?
לא! מגניב.

כיף לקרוא!!! :-):

YossihNew

Well-known member
דיאנה גולדין.png

מקום שישי: דיאנה גולדין (האיש שרצה לדעת הכל)

תפקיד קטן וחמוד של סוזנה. בסדרה "האיש שרצה לדעת הכל", הבלש אבי אברהם מחפש אנס סדרתי. קובי ברכה, שהוא בעלה של מלי שנאנסה, חושב שמקרה אונס שקורה הוא של האנס של אשתו, ויוצא לחקירה פרטית משלו. דיאנה היא מישהי מקבוצת התמיכה של מלי- היא יצאה עם בחור ובאכסניה הוא אנס אותה. קובי, ששומע עליה מאשתו מלי, מחליט לחקור אותה במסווה של בלש משטרה. החשש שאולי האנס שלה השתחרר גורם לדיאנה לרגרסיה. גם ככה היא לא ממש בסדר, היא חיה עם אמא שלה, זה עצוב כי היא לא יכולה להשתחרר. יש רגע קורע לב בו היא בוכה על זה שהיא תקועה בגלל האונס ולא יכולה לשחרר לעולם את מה שקרה, והיא מרגישה רע. עצוב. לבסוף החשיפה של דיאנה גורמת לאבי להבין שקובי עושה חקירה עצמאית ואפילו רצח אנס ספציפי במהלך החקירה, מה שמוביל לסוף הידוע מראש- בו קובי מתאבד. אמנם נכון שזאת הייתה הופעה קטנה יחסית, אבל היה נחמד לראות את סוזנה עושה את זה והיא הייתה מרגשת.​

YossihNew

Well-known member
תמר.png

מקום חמישי: תמר (כיפת ברזל)

דמות מקסימה ואחת הראשונות של סוזנה. בכיפת ברזל, הסדרה שבה מתעסקים בחיילים חרדים, יעקב אנילביץ' מדבר בקשר ומגלה שם את תמר. הם מתחילים לדבר בקשר החלופי ומתאהבים, מה שקשה- מצד אחד יעקב הוא חרדי. הוא לא יכול להיות איתה. מצד שני הם לא יודעים איך הם נראים, ויעקב בטוח שתמר היא בעצם ליאת- החברה שלה ששיחקה איאן פינקוביץ'. אבל לבסוף הוא מגלה, ועם המשבר שלו בשירות הוא כמעט מתארס לבחורה אחרת. לבסוף יעקב מוותר וחוזר אליה, והם מסכימים לצאת אחד עם השנייה. הבעיה היא, שבעונה השנייה תמר נעלמת. תמר המסכנה נעלמה ונאמר שהיא ויעקב פשוט לא הצליחו כזוג. זה חבל. זה היה דבר מאוד ראשוני שסוזנה עשתה, ועלילה ממש טובה, של שניים שמתאהבים אחד בשנייה על בסיס האופי. עשו את זה במלא סדרות, אבל זאת אחת הגרסאות הטובות ביותר שעשו בסדרות ישראליות בעיניי. האמת שעד היום סוזנה ודולב מסיקה חברים טובים, בעיקר בגלל העלילה הנהדרת הזאת. עלילה נהדרת ודמות חמודה במיוחד, היה נחמד לראות את סוזנה משחקת דמות חמודה כזאת. חבל שהיא לא המשיכה עוד קצת.​

YossihNew

Well-known member
גילי רותפוף.png

מקום רביעי: גילי רותפוף (האחיין שלי בנץ 3)

איזו טראומה. בעונה האחרונה של בנץ, אנחנו מקבלים את גילי. סגנית המנהל החדשה בתיכון בגיריונית, מורה להיסטוריה, אידיאולוגית, נוירוטית, והכי חשוב- דומה ליוני. יוני מיד מתאהב בה, ואנחנו מקבלים את גילי ויוני מנסים לחתור תחת גרי, המנהל החדש של בגיריונית שרוצה לדרדר אותם בשנות הבגרויות. הם מארגנים מרד (עם שיר יפה ממחזמר), מצליחים להפיל את גרי והיא אפילו הופכת למנהלת של בית הספר. לבסוף גילי מקבלת מיוני הצעת נישואין, ואפילו שיא-גל מוכנה להגיע לחתונה. גילי גם עוזרת לבנץ למצוא את אמא שלו, דארמה. רק שבפרק הלפני אחרון, הנורא מכל מסתבר- גילי לא קיימת. זה פולי. פולי גופרית- ששינה את סדר האותיות בשמו והפך לגילי. הקטע בו גילי הופכת לפולי היה טראומטי, למרות שכולנו עלינו על זה, פשוט כי היה קשה לראות איך הלב של יוני נשבר. מעניין אם סוזנה תמשיך לעונות הבאות. מצד אחד- גילי לא הייתה קיימת באמת. מצד שני- היא שיחקה את הדמות נהדר, ואולי אם נגלה באמת שקיימת מישהי כזאת שעל הצורה שלה פולי התבסס, זה יכול להיות פרק מעניין שיסגור את המעגל של יוני. אבל סך הכל אני מאוד נהניתי מהעונה הזאת של בנץ. ואני מזכיר שאני הייתי הראשון שראה אותה.​

YossihNew

Well-known member
פרומה ציפיס.png

מקום שלישי: פרומה ציפיס (הצבי)

עברית של חול ונעורים! פרומה היא הבת למשפחת ציפיס, עולה מרוסיה לארץ ישראל. פרומה רוצה לברוח מארץ ישראל אל אהובה המהפכן ברוסיה, ולכן שולחים אותה למהפכן אחר- אליעזר בן יהודה. היא עובדת ועוזרת לו להוציא את העיתון שלו, הצבי, ונסחפת אחרי קסם תחיית השפה העברית. היא מתחילה לדבר רק בעברית בבית, מה שבעייתי כי יש לה אחיות שלא בדיוק נסחפות אחריה. בנוסף, פרומה מחליטה לעזור ולחשוף סיפור על התעללות בנערות מסכנות בקהילה החרדית הקנאית בירושלים, ולפרסם אותו בעיתון הצבי- עיתון שגם ככה נמצא על המוקד בגלל השימוש שלו בשפת הקודש לעניינים של חול. פרומה גם מדברת עם אליעזר בן יהודה בעברית של חול ונעורים, היא מספרת לו על הריבים של האחיות שלה על גבריאל ניסן שכולן מתאהבות בו. אבל לבסוף מסתבר שפרומה לא הצליחה לפרסם את הסיפור שלה- אליעזר סגר עם הרבנים שאם הסיפור הזה לא יפורסם, הם יסכימו ללמד עברית בבתי הספר שלהם, וזה מה שהיה חשוב לו. הסדרה לפעמים זכתה לביקורת על זה שהיו שם דברים שלא תאמו את התקופה, היו אפילו אנשים שניסו להסביר למה הכלב שבן ציון, הבן של בן יהודה, הביא הביתה, לא אמור להיות קיים. אבל היה נחמד לראות שם את סוזנה משחקת דמות זרה ומתוקה כמו פרומה. אה, ולראות את נטע רוט רוקדת לצלילי Sweet Dreams. זה היה רגע אבסורדי ונהדר בעיניי.​

YossihNew

Well-known member
מרגו מאי.png

מקום שני: מרגו מאי (גן קופים)

סרט נפלא שסוזנה כיכבה בו עם תותחים כבדים כמו אדיר מילר ושני כהן. מרגו, ולא קוראים לה מרגלית מימון, היא בחורה שלא מוצאת את עצמה, ורוצה להיות שחקנית מפורסמת. אבל ההזדמנות להשיג כסף מגיעה כשהיא עובדת אצל הסופר אמיתי קריב, שעומדים לעשות עליו עבודת דוקטורט שאף תהפוך לספר. לצערם, הסטודנטית שאמורה לעשות את הראיונות על אמיתי נפצעת ולא יכולה להגיע- ולכן הוא מבקש ממרגו לגלם את דמותה של גל שנער- אותה סטודנטית שכותבת את העבודה כדי לראיין את אושיות הספרות, ואפילו מלמד אותה להתנהג כמו ליידי. הדברים מסתבכים כשאמיתי מתראיין לסרט, ומרגו מתאהבת באמיר, הבמאי של הסרט. לבסוף מרגו מגלה את האמת- אין באמת עבודת דוקטורט, אמיתי כתב על עצמו ספר כדי לזכות בהכרה שמגיעה לו, ורצה מישהי שתהיה הפנים מבחוץ של העבודה. לכן הוא מסרב לתת לה ולאמיר להתאהב. מרגו די נכשלת במשחק ומתכננת לחזור לארץ, ואז פוגשת את אמיר הבמאי באיטליה- היא טסה לשם כדי להחזיר לו ספר. הם מתאהבים ואז מפיקים אפילו סרט בו מרגו מככבת בתפקיד הראשי, שמבוסס על אותו הסיפור, ודי מביך את אמיתי. הסרט הזה היה אחד מהסרטים הנפלאים, הקטעים שבהם מרגו מנסה להידמות לדוקטורנטית, ללכת כמו שצריך (בלי הגרביון בתחת) ובלי לקלל אף פעם, היו מאוד מצחיקים. היחסים שלה עם אמיתי, הסופר המוזר, היו יפים, ולבסוף גם מוסר ההשכל של הסרט נוגע ללב. על זה אני מדרג את מרגו במקום השני, והסיבה היחידה שלא זה בגלל שיש דמות אחת אהובה עליי יותר ממנה, שבמקום הראשון...​

YossihNew

Well-known member
ענת גולדנברג.png

מקום ראשון: ענת גולדנברג (סובייצקה)

הסדרה הראשונה שבה סוזנה קיבלה תפקיד ראשי, והייתה ממש נהדרת, הייתה סובייצקה. ענת (ואל תקראו לה אניה) היא בת לעולים מברית המועצות, אבל מבחינתה היא מנסה להתרחק מזה לגמרי. היא לומדת מתמטיקה. אבל אז יום אחד, אבא שלה מפוטר מהעבודה, והיא מלווה אותו לביטוח הלאומי כדי להשיג פיצויי עבודה. לצערנו, הוא לא עבד מספיק זמן ולא זכאי לפיצויים. ענת מתעצבנת במיוחד, וסרטון שלה מתעמתת עם פקיד ביטוח לאומי גזען מתפרסם בגלל שהיא יורדת על הסטריאוטיפים הרוסיים. למרות הניסיון שלה להתרחק מזה, בסוף היא מייצרת דמות חדשה בשם סובייצקה- נציגת הדור השני של העולים. בסדרה אנחנו רואים את היחסים של ענת עם המשפחה שלה- מצד אחד, אחיה סטס, ומצד שני, ההורים שלה, כולל הסבתא שקצת מתחילה להתנהג בצורה מוזרה. היא מתחילה להתרחק מאולימפיאדת המתמטיקה שניסו לגייס אותה אליה, מנהלת רומנים עם דמויות כמו הדמות הדושית של דניאל מורשת, הדמות המופנמת של פיליפ והדמות של יואב רוטמן, ואפילו מופיעה בחדשות כשהיא מתנגדת לכפייה על עולים חדשים. הסדרה הזאת הייתה שנייה לפני האסונות הגדולים, והיא פרסמה ביותר את סוזנה. עד היום, הקטע שבו היא מתחילה לצעוק על הפקיד הוא אחד מהטקסטים הכי יפים שסוזנה אי פעם עשתה. סוזנה לא רוסיה, היא ממוצא ארמני ונולדה בארץ כמו ענת, אבל הדמות הזאת קצת דומה לה- גם לסוזנה לפעמים היו בעיות בעברית. הסדרה הציגה את הדילמה של הניסיון להישאב לישראליות, ומצד שני לדמות של מישהי שמנסה לשמור על התרבות שלה, ולכן היא קיבלה את המקום הראשון.

כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של יונתן לבחור. עד אז!​

למעלה