פינת הדמויות 88- מאיה שואף!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר (שלא ראתה לבד בבית) את הדמויות של פיליפ שאולוב, החלטתי לבחור בשחקנית מפתיעה...

מאיה שואף.jpg

מאיה שואף! לאן היא נעלמה? אני מאוד אהבתי אותה בתקופה שהיא שיחקה.​

YossihNew

Well-known member
מיקי גוטליב.jpg

מקום שמיני: מיקי גוטליב (מתים לרגע)

שכחתי שהיא הייתה שם. אז מיקי, או מיכאלה, היא הבת של אריאנה גוטליב. אריאנה היא רופאה במחלקה, שדרור מנהל איתה רומן. יום אחד כשהוא בא לחלץ את סלבה השיכור מבר, הוא מוצא את מיקי על הבר, ומקיים איתה יחסים. הוא פשוט לא הבין שהוא עושה סקס עם בת של מישהי אחרת שהוא מכיר. ואז השתיים מגלות על כך במסיבת התרומות לבית החולים וזה לא בדיוק מסתיים טוב. למה תמיד עופר שכטר נופל בעניין הזה של מאיה שואף? תאמינו לי, זה מה שקורה כשממחזרים שחקנים בשלוש סדרות שונות. דמות משנית מאוד, חבל כי אני אוהב את מאיה מאוד.​

YossihNew

Well-known member
יעל.jpg

מקום שביעי: יעל (כדברא)

זוכרים? יעל היא הבת של וולנו. לא יודע איך זה עובד, אבל היא הבת של הגרומל הכי חזק. היא בדרך כלל עוזרת לו להתנייד וגם מנהלת את אואזיס טפטפות כשאלו משתילים טפטפות (שאמורות להוציא מלדור מקפיא) בקיבוץ כנען. אנחנו קיבלנו שם כמה פרקים נחמדים עם מאיה, שהנחיתה את אבא שלה מה לעשות, עד ששרון, שגילה שהיא גרומלית, החליט לחסל אותה. בעקבות החיסול, וולנו הופך לקטלני הרבה יותר ורוצה לנקום באנושות הרבה יותר. חבל שלא קיבלנו קצת יותר ממאיה בסדרה הזאת, אחת הסדרות האהובות עליי ביותר. עם זאת זה עדיין מוזר לי לחשוב שלוולנו הייתה בת. איך זה קרה? מי הסכימה? איך הם מתרבים שם, יצורים על טבעיים? אל תענו לי, לא באמת בא לי לדעת. אתם יודעים.​

YossihNew

Well-known member
אלכס פרידמן לוי.jpg

מקום שישי: אלכס פרידמן-לוי (אלכס בעד ונגד)

בעצם הסיבה לפינה זה מותו של אלון אבוטבול ז"ל, ששיחק את אבא של אלכס. אלכס היא בת של עורך דין שהייתה לה אמא קואצ'רית שנפטרה, ואלכס מנסה להתמודד עם זה. היא מגויסת לכתוב לעיתון בגלל עונש בית ספרי, ולאט לאט מגלה שהיא יכולה לכתוב על הרגשות שלה, לקבל השראה מאמא שלה. היא מנסה לנווט ביחסים הרומנטיים שלה עם הידיד שלה רובי, עם הקראש ירדן, עם החברות שלה עם חברה בשם איה שיש לה בן זוג מאוד מוכר, וכמובן במשפחה- בין אחות קטנה שהיא כוכבת טלנובלה לאבא ששוקע בצער על האמא המתה. היה קצת מרגש, אבל לבסוף אלכס מקבלת מצלמה כי העיתון הוא מדיום מת, והיא מתחילה בלוג. לא באמת היה הרבה בסדרה הזאת. כאילו, אולי היה יכול להיות יותר, אבל הדמות הבאה במו ידיה הרסה למאיה את הסדרה הזאת...​

YossihNew

Well-known member
דפי שנצינו.jpg

מקום חמישי: דפי שנצינו (האלופה 3)

למה הרסת הכל, דפי?! למה?! דפי היא חברה של חגית שקד, הבת של שמואל שקד, מנהל הכוח ירושלים. היא מתה על שחקני כדורגל, מינית מאוד, קיימה יחסים עם תום שלייפר, רוצה שסער פדידה יאהב אותה, ובעיקר- היא מאוהבת בשמואל שקד, אבא של חגית. חלקכם ישים לב ששמואל זה בעצם אלון אבוטבול ז"ל. וזה לא סתם "הם שיחקו אבא ובת בסדרה אחרת", זה היה ליטרלי במרחק של כמה חודשים. אז כל העונה דפי מנסה לפתות שחקני כדורגל, להתחרמן עם שמואל, ולצפות שהוא יתגרש כבר מאשתו הילית. ואז זה קורה, והם באמת עושים ביחד סקס- ואז הוא חוזר לאשתו, כי כל העונה הזאת הייתה בלגן אחד גדול. אבל מה, בגלל העלילה חסרת החשיבות הזאת, שהייתה פשוט מיותרת, ביטלו את אלכס בעד ונגד. ערוץ הילדים היה בטוח שזה בעייתי שמאיה ואלון יחזרו לשחק אבא ובת. באמת הזוי, היה אפשר ללכת לכיוון אחר, ואני לא אהבתי את הדמות- כמו המון דברים שקרו באותה התקופה באלופה.​

YossihNew

Well-known member
מאיה בפסטיגל.jpg

מקום רביעי: מאיה (לילה מטורף בפסטיגל)

אז בשיא ההצלחה שלה, מאיה לוהקה לתפקיד ראשי בפסטיגל. היה שם לילה מטורף, מטורף, או יה, רקדו עם הקהל, שרו את שיר הפסטיגל. בקיצור, זה סיפר על ליבי, ילד עם חלום שרוצה להיות כוכב, שהוא והתלמידה החנונית מאיה מבקרים במוזיאון עם הכיתה שלהם, ומנהל המוזיאון מנסה לגרום להם לחקור את יצירות האומנות שמתעוררות בלילה, כמו נפוליאון, מרי אנטואנט, ועוד כל מיני דמויות ססגוניות שם. מאיה שונה מליבי, היא ביישנית יותר, אמנם מאוהבת בו, אבל בעיקר רוצה לחוות את הסיור כדי שהיא תוכל ללמוד היסטוריה. היה למאיה שיר ממש נפלא באותו הפסטיגל, שיר עם מוטו לחיים: אם אתה רוצה לרוץ קדימה, תחזור אחורה, זה נותן תנופה. זה היה ממש בשיא שלה, בתקופה שבה חצויה הייתה גדולה, וגם ליבי היה אז בשיא שלו ועמד לקבל ליהוק, אז הרומן היה טבעי. למרות זאת, השיא הזה נגמר מהר, וחוץ משיר מאוד זכור למאיה, זאת לא באמת דמות. אבל אני שמתי אותה במקום רביעי כי עד היום אני שומע את השיר שלה, מהשירים היפים שאני זוכר בפסטיגל, וצריך לזכור אותו ממש.​

YossihNew

Well-known member
מאיה.jpg

מקום שלישי: מאיה שואף (חצויה: הדבר האמיתי)

העונה השלישית של חצויה, שהביאה לנו את מאור שווייצר, וגם הביאה לנו את מאיה בתפקיד של עצמה. מאיה בסדרה הזאת הייתה מעניינת מאוד. היא הייתה מין מישהי מאוד מדוכאת, הולכת לטיפולים פסיכולוגיים ואימוני אגרוף. היא הייתה השותפה לדירה של עמית פרקש, ומנסה לעזור לה בפרידה מיון תומרקין- בעיקר בגלל שהיא עצמה מאוהבת ביון. במהלך הסדרה מאיה הופכת לבת הזוג של יון, ומכיוון שיון מקבל סדרה בחו"ל, הוא רוצה שמאיה תבוא איתו לשם. מאיה אכן מקבלת תפקיד בחו"ל- אם אני לא טועה סידרו את זה כדי שיון יעוף מהארץ ולא יפריע לאקו, השד, במזימה שלו נגד עמית. אבל בנמל התעופה, יון נוטש את מאיה המסכנה שטסה לחו"ל לבד, מבינה שלעולם לא תצליח לגרום לו לאהוב אותה כמו שהוא אוהב את עמית. אבל בסוף העונה מאיה חוזרת מחו"ל, למסיבת סיום הצילומים של חצויה, אחרי שיון הוחזר בידי עמית מעולם המתים. בסצנה האחרונה לסדרה, מאיה, שנחתכה מזכוכית, דיממה, ואז יון תקף אותה ונחשף כערפד. סוף מוזר במיוחד לסדרה, סוף שלעולם לא נדע למה הוא הוביל כי זאת הייתה העונה האחרונה של חצויה והוא נבנה במפורש כסוף של קליף האנגר. אבל מאיה הביאה מין דיכאון מעניין לדמות שלה. וגם איילת רובינסון אימנה אותה שם! איזה כיף!​

YossihNew

Well-known member
רותם טישלר.jpg

מקום שני: רותם טישלר (גאליס)

מי לא זוכר את רותם? ילדה שמגיעה לגאליס כחלק מצוות טורינו. אבל רותם מסתירה סוד גדול- יולי סער התעללה בה בתיכון, בתקופה בה רותם הייתה חנונית, ובעיקר בגלל כתם הלידה שלה- זה שנתן לה את הכינוי המכאיב, "רוטב". השיא היה כשסכסכה בין רותם לדניאל, בן זוגה, וגרמה לו לחשוב שרותם גנבה לו את פרויקט המחוננים. רותם באה כדי לנקום, היא במאית סרטים חובבת ורוצה לצלם את יולי לסרט שלה, סרט שיגרום לליעם להיפרד ממנה בקנאה כי היא התנשקה עם אריק- אחיה של רותם. שלא לדבר על זה שאז היא מאשימה את ליעם בגניבת כסף כדי שיולי תיפרד ממנו. התוכנית היותר גדולה של רותם זה לגרום ליולי לעלות לתצוגת אופנה עם דגם גנוב של דורין פרייבורג, מעצבת האופנה, מה שיגמור ליולי את הקריירה. אבל עבודה מאומצת של ליעם, וגילוי של יולי על רותם, גורמים לכך שדניאל מגיע לתצוגת האופנה ומוכן לסלוח לרותם אחרי שגילה מה קרה. רותם מחליטה שהיא לא רוצה לנקום, שיולי באמת השתנתה, ומחליטה לעצור את תוכנית הנקמה. האמת שהעלילה של רותם הייתה אחת האהובות עליי בגאליס. הייתה לפעמים תחושה שרותם ממש צודקת, וזאת הייתה עלילה מאוד הגיונית בהתחשב בסיפור של יולי. רותם הייתה חשובה בשינוי של יולי, הד מהעבר שבא לנקום בה, והמון אנשים הזדהו עם הדמות, חבל שהיא נעלמה מהר. למה היא לא במקום הראשון? כי המקום הראשון שמור למישהי אחרת לגמרי...​

YossihNew

Well-known member
זוהר גרין.jpg

מקום ראשון: זוהר גרין (חצויה)

איזה קלאסה הייתה זוהר. זאת אולי הדמות הכי מזוהה עם מאיה עד היום. היא הייתה הבת המיוחסת של אמנון גרין, המנהל של תיכון גרין. נסיכה מפונקת קצת, מלכת בית הספר, שכל העונה, גיא, האח של אלה, מנסה להשיג אותה בדרכים שונות ומשונות (כולל ריסוס גרפיטי והזמנה לנשף), למרות שבהתחלה היא דלוקה על ליאו הערפד החתיך. זוהר היא אלופת סיף, וכדי לעזור לחבר טוב שלה, משה "סושי" לנצח בתחרות, זוהר מעמידה פנים שהיא יוצאת עם סושי כדי שינצח בתחרות. אבל כשזוהר מגלה שאבא שלה צייד ערפדים, וגיא הופך לערפד, זוהר מצליחה למנוע מציידת הערפדים תמר להרוג אותם, כי מסתבר שההורים של תמר נהרגו בגלל מסדר בני הדם, ציידי הערפדים. בעונה השנייה זוהר נאלצת להתמודד עם החיים שלה לצידו של ערפד, ובעיקר כשהיא יורשת את אבא שלה, שמחקו לו את הזיכרון, כמנהיגת המסדר. לאחר שגיא כמעט נושך את זוהר בלילה בו ערפדים חייבים לנשוך, היא נפרדת מגיא והופכת לבת הזוג של אנשובי- תלמיד חדש שניסה לרשת את המקום של סושי. בסוף העונה, ראינו את זוהר יורה חצים על הגלמים של הצאצאים של לילית, מלכת השדים, שהיו חצי שדים-חצי ערפדים, ומצליחה להציל את העולם. משהו בעיצוב של מאיה עם שמלה גותית היה כל כך מקסים, והסדרה הזאת נתנה לה פרסום ענק. רק חבל שמאיה מעולם לא ממש הצליחה לשחזר את ההצלחה של זוהר, כי היא גילמה את הדמות הזאת בצורה מעולה, והיה כיף לראות אותה נסיכה שלאט לאט הופכת ללוחמת קשוחה. היה כיף קצת לראות את חצויה בימים שערפדים היו משהו לוהט במיוחד.

כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של יונתן לבחור. עד אז!​

שיר m

Well-known member
בחירה מצויינת! באמת שחקנית טובה שנעלמה לנו. כיף לקרוא:-):

למעלה