פינת הדמויות- 84- דני שטג!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי ליונתן את דמויותיו של נווה צור, שיר התלבטה ובחרה בשחקן שציפיתי לו...

דני שטג.jpg

דני שטג! שחקן שהוא חבר טוב של חיבור קוסמי, אבל לא ניתן לזה להסיט אותנו מהניתוח.​

YossihNew

Well-known member
האבא המאמץ של דין.jpg

מקום עשירי: האבא המאמץ של דין (ילד רע)

אין לו שם, אני חושב. פשוט בילד רע, הסדרה הנהדרת על ילדותו של דניאל חן, יש תקופה שדין במשפחת אומנה ודני משחק את האבא, עם רותם זיסמן כהן כאמא. שני שחקנים נהדרים שלא באו לידי ביטוי. הם אימצו קצת את דין, וזה לא עבד כי דין רצה לחזור לכלא, ו... טוב, היה שם קשה. אבל לפחות היה להם חלק בסדרה, זה גם משהו.​

YossihNew

Well-known member
ניסו מועלם.jpg

מקום תשיעי: ניסו מועלם (ג'וני)

הבן המוצלח במשפחת מועלם. האח הגדול של ג'וני, עורך דין בדאלאס, שאמו דוריס אוהבת אותו יותר מכולם. ג'וני הייתה סדרה מאוד מוזרה, תאמינו לי, מספיק לראות איך דני נראה שם, ולשמוע את הפסקול, כדי להבין שזאת הייתה סדרה צבעונית מאוד. או מבט אחד באיציק כהן בסדרה הזאת, תאמינו לי שזה יתן לכם רמז טוב מאוד על מה הסדרה הזאת הייתה. דמות מאוד שולית מסדרה שהמון אנשים לא מאמינים שהייתה פה.​

YossihNew

Well-known member
יעקב פריט.jpg

מקום שמיני: יעקב פריט (המתחם ה-25)

סדרה שבאה והלכה, אבל נזכור אותה לנצח... כי בבני מצווה משום מה כולם צופים בה. אז יעקב הוא בעצם שומר גן החיות, בחור ממש טוב שאוהב מאוד את כל האנשים שמתנדבים שם. במהלך הסדרה, יעקב הוא זה שחשוד בגניבת החיות הנדירות מהגן, ואמיר דותן, אביו המאמץ של יוני, מנהיג הצוות של המתנדבים, עוצר אותו. זה בעייתי, כי יוני גילה שיעקב הוא בעצם האבא האמיתי שלו, ששלח אותו לאימוץ. כמובן שבסוף הוא מחולץ משם. טוב, האמת שלא היה הרבה מה לחשוב במתחם, הכל היה מאוד צפוי. היה ברור שגיורא הוא הגנב של החיות, והיה ברור שיעקב הוא האבא של יוני, והיה ברור כל מיני דברים שקרו שם. לא בדיוק הסדרה הכי טובה. אבל מיתר פרהט, אתם יודעים. נקווה שחזי ובניו תהיה יותר טובה. בטוח תהיה, יש שם את נועה, זה יהיה מאוד מאכזב אם לא. אז יעקב, או יקי פריינטה, או מה שלא יהיה, מתמקם יחסית נמוך פה.​

YossihNew

Well-known member
גרי מרדכי.jpg

מקום שביעי: גרי מרדכי (מותק בול באמצע)

דמות מסדרה שחוזרת אלינו בקרוב. אז גרי הוא אבא של מותק מרדכי, משפיעת רשת, פליטת ריאליטי, שהופכת לחברת כנסת באופן הזוי בגלל התפטרויות, עזיבות ומקרי מוות משונים. גרי התגרש מאמא של מותק שבגדה בו עם עובד המשק שלהם, וכל החובות שלו גרמו לכך שהוא נכנס לכלא. הוא גם עישן מאוד קשה בגלל כל המצב הזה. הדבר הזה גורם למותק להישבע אמונים לכנסת בהבנה שיש המון כסף בכל הסיפור הזה. מכיוון שהארגון של הלוביסט, אלכס טורצ'ין, מנסה לגרום למותק להחליט החלטות עבור הארגון שלו, הוא שולח את אורי קורח, לוביסט שלו, להתחבר לגרי ולמצוא דרכים להפליל אותה ולסחוט אותה. כן, זאת הייתה סדרה קצת מוזרה, פולישוק קצת יותר קיצונית שהייתה מאוד מוזרה וחריגה בנוף. גרי היה אבא מרוחק למותק, אבל אוהב מאוד ובכה אפילו בהשבעה שלה. מעניין אם גרי חוזר לעונה השנייה- האם מותק תצליח למצוא דרך להוציא את אבא שלה מהצרות, והאם הוא יגמל מהעישון. חנה חנינה חנן כבר עובדת על שיפוי.​

YossihNew

Well-known member
אוראל קופמן.jpg

מקום שישי: אוראל "קוף" קופמן (זיגי 5)

כן, זה לא היה מתוכנן. את קוף היה אמור לגלם נירו לוי, ואז הוא עבר תאונת דרכים. דני נקרא להחליף את נירו ואז הוא קיבל את קוף. כמו שאתם רואים, קוף קצת מוזר. הוא פושע בקריית הרצל, מקום אליו כוכבי הסדרה נוסעים לשנת שירות בפנימייה. הוא עם יחסים סבוכים עם כולם שם- מצד אחד הוא מאוד אוהב את מלי כחלון, אמא של רונן ורווי, ומצד שני הוא מגייס את מיכאל, אחד הנערים, לארגון שלו. הוא מנסה להרוס תמיד לגיבורי הסדרה את הניסיון לשקם את האזור, להקים בית קפה בבסיס שלו ועוד. מה שמסתבר בסוף הסדרה זה שהוא האחראי לעזיבה של שימרית ארזי והפיטורין של רווי, לאחר שגנב אמל"ח מבסיס תל נוף. בסוף הסדרה הוא נעצר בעצמו לאחר ששוד שהוא מנסה לארגן נכשל. תראו, אני לא אומר, דני גילם את הדמות בצורה נהדרת, אבל כולנו יודעים שהם לא יודעים איך לבנות את זה. בנוסף לא היה בעלילה הזאת הרבה בשר. זה זיגי, נו, מה חשבתם שיהיה? אז קוף והארגון שלו נשארים הרחק מאחור, ואנחנו ממשיכים לדמויות אחרות.​

YossihNew

Well-known member
רפי לוי.jpg

מקום חמישי: רפי לוי (יש לה את זה)

שלום, הוא רפי לוי, ובילדותו הוא היה כל כך עני... ש... מה? אה, זה אחד אחר? אוקיי, סליחה, זה לא נכון, אני אשנה. אבל כולנו מכירים את הסיפור על נטלי, מעצבת האופנה מאשקלון שרק רוצה להצליח בתל אביב אצל רפאל אוזן, לימים מורה לאופנה, באותה תקופה סטייליסט ומעצב. רפי הוא לא בדיוק האבא הכי תומך- הוא עובד בעירייה, והוא רוצה שהבת שלו תעבוד במשהו בטוח יותר, אבל מגביל יותר. הוא גם מאוד רוצה שהיא תתחתן עם שחר פרנקו, הארוס שלה, וגם מגדל את ים, האח של נטלי, שחווה טראומות מהגירושין של ההורים שלו. רפי היה אבא שלא ממש הבין את התל אביביות, הוא לא הבין את נטלי ולא הבין את ורד סמולנסקי, בעלת רשת הסופרמרקטים שעוברת לתל אביב ומתחברת עם נטלי. אבל לבסוף רפי הופך לבן הזוג של ורד. למרות שהסדרה ממש הצליחה, היא לא המשיכה לעונה נוספת, רק בגלל התפרצות מגיפת הקורונה, ולנו לא יצא לראות אף דמות חוזרת, פרט כמובן לרפאל שחזר בגדול לסדרה שהצליחה יותר בחינוכית. רפי גם היה אבא, אז זה לא בדיוק שהוא היה הדמות הכי משמעותית- הוא פשוט היה מה שמגביל את נטלי. אבל עוד אבא לאוסף האבות שדני שיחק במהלך הקריירה שלו.​

YossihNew

Well-known member
עמוס לוי.jpg

מקום רביעי: עמוס לוי (יומני החופש הגדול)

אהבתי את זה. אתם יודעים. עמוס הוא האבא של אדם, למרות שהוא התגרש מאשתו. הוא היה מתכנת מוצלח עם יפתח וקסלר, עד שהם רבו ונפרדו. עמוס מתכנת מוכשר, אבל ליפתח יש את החברה. ואדם הולך לרגל אחרי יפתח כדי לגלות לאבא שלו כל מיני סודות מהחברה, ללא ידיעתו של עמוס. אבל מה שאדם לא תכנן זה להתאהב באלינור, הבת של יפתח, למרות שהיא מסתירה את זה. אז יש לך מרגל שלא מגלה את זה, ובת של מנהל שלא מגלה את זה. עד שאדם נעלם לאחר שהוא מביא לעמוס כל מיני סודות, ואז יפתח ואלינור מוצאים אותו. בגלל מה שאדם עשה, עמוס נאלץ לחתום על הסכם שהוא לא יפתח את התוכנה שלו, רק כדי שלא יתלוננו על אדם. לבסוף, כשהשניים מבינים שהילדים שלהם מאוהבים, הם חוזרים לשתף פעולה ומצליחים לשווק את התוכנה שלהם, לא לפני שהם מצליחים לאחד את הילדים שלהם שוב, כשאלינור רודפת אחרי אדם ובסצנה נהדרת עוצרת אותו לפני שהוא חומק ממנה ברכבת. כן, לפעמים מצליחים בזה. אבל אני לא צריך להסביר לכם כמה אני אוהב את העלילה הזאת, כמה העלילה של אלינור ואדם זאת אחת מהעלילות המוצלחות שאני ראיתי אי פעם ובגלל זה אני מעריץ את מיכל. ועמוס היה קשור לזה, הוא ישר מעלה לי זיכרונות טובים מעלילה נהדרת שבגללה יוצרת מאוד מעריכה אותי. תודה רבה לו.​

YossihNew

Well-known member
בגין סבג.jpg

מקום שלישי: בגין סבג (שבאבניקים)

כמה אבות הוא שיחק? שיחק המון אבות של המון שחקנים חשובים. אבל מכל האבות שהיו, בגין היה הכי מיוחד והזוי לי שלא החזירו אותו בעונה הנוכחית של שבאבניקים. בגין זה אבא של מאיר. הוא דתי ספרדי כזה- מישהו שהולך לבית כנסת, ירא שמיים, פשוט מאוד. אין דבר שיותר גורם לו להתגאות מזה שהבן שלו לומד לרבנות בישיבה חשובה בירושלים, זה הכי חשוב. אבל הוא לא יודע כמה קשה למאיר שם, הוא לא יודע גם כמה קשה למאיר עם היותו סוג ב' בעולם החרדי, בגלל המוצא הספרדי שלו. מה שהזוי זה איך שמאיר מצליח לעבוד עליו- בעונה הראשונה, מאיר חוזר הביתה אחרי שסולק מהישיבה ומצליח למכור לכל השכונה שהוא מאוד מתקדם בעולם התורה, ומצליח להעביר שיעור שלם. מצד שני, בעונה השנייה בגין הוא זה שמעורב בעסקי השידוך של הבן שלו. הוא מוכן לחלוטין לתמוך בשידוך של מאיר עם רות, עד שהוא מגלה שני דברים עצובים- הראשון, רק כשרות איבדה את היד שלה, היא יכולה להתארס למאיר, כי בדרך כלל היא יותר מיוחסת. הדבר השני- כדי שהוא יוכל להתחתן עם רות, מאיר היה צריך לשנות את שם המשפחה שלו מסבג לסבו. זה היה הקש ששבר את גב הגמל. ובסוף מאיר לא התחתן עם רות. מאיר תמיד היה השבאבניק הכי מרגש (פרט לגדליה ודבורה יחד), ובגין היה חלק מאוד יפה בזה. הרצון רק לשמח את האבא שלו היה מאוד חשוב אצל מאיר, ולכן חבל שבגין לא היה שם בעונה השלישית. אגב ישראל...​

YossihNew

Well-known member
ראובן אביגזר.jpg

מקום שני: ראובן אביגזר (שלומי 6)

במקום השני נמצא פושע מסוכן שדני שיחק. ראובן אביגזר משתלט על הארגון של נחמן דהרי בזמן שזה נפצע ב"תאונה" שכנראה הוא ארגן. לאביגזר יש המון מטרות- למכור סמים, וגם להשתלט על ליגת הכדורגל ועל הקבוצה בנתניה. מי שמסבכים את העניינים הם שני בני דודים בשם שלומי- אחד מהם מסתבך ברומן עם הבת של הבעלים, והשני- השני נפצע בגלל אנשי הארגון. שלומי 6 הפצוע מחליט לנצל את נחמן דהרי הגוסס, ואחרי שהוא גואל אותו מייסוריו, הוא משתלט על משלוח קוקאין שהיה אמור להגיע לארגון של אביגזר. הוא משתף פעולה עם אילן בן שחר, פושע שכפוף לאביגזר אבל כועס על הבגידה של אביגזר באביו, ובאחותו של אילן, חברתו הטובה, יסמין. במהלך הסדרה אביגזר ממש מתעצבן על השלומים, על שלומי 9 הוא מתעצבן כי הוא לא מוכן למכור לו משחקים, ועל שלומי 6 הוא מתעצבן בגלל ענייני הקוקאין, וכמובן שבגלל ששניהם קשורים אחד לשני- בואו נגיד שזה לא עוזר לאף אחד מהם. לבסוף אביגזר ממש מצליח לבצע את הדבר הכי נורא שאפשר- הוא פוצע את שלומי 9 ואת לאה כשהם מנסים לברוח מהארץ, אחרי שהוא מטמין להם מטען במכונית. וככה בעצם הסדרה נגמרת. אני לא חושב שתהיה עוד עונה, וזה חבל. אביגזר היה דמות די נהדרת של דני, הוא הביא המון אווירה מאיימת בתור הפושע שלא משנה מה, תמיד משיג את מה שהוא רוצה. זאת הייתה דמות טובה שהוא שיחק יפה, והסיבה היחידה שהוא לא במקום הראשון? זה שיש מישהו עם שם קצת דומה, שתמיד יגיע למקום הראשון, ואיתו אני לא אפחד משום פושע, לא משנה כמה מסוכן הוא יהיה...​

YossihNew

Well-known member
ראובן פרץ.jpg

מקום ראשון: ראובן פרץ (השוטרים)

זכיתי להגיד לו את זה אגב. הדמות הכי גדולה של דני זה ראובן, השוטר הקצת דתי בתחנת נהריה. ראובן שנים חושב על לעשות צדק עם ארגון הפשע של מאור עזרא ולירז באומן, מבחינה אפילו דתית- החשש לחייו גורם להוצאתו מבית הכנסת שלו. רק כשאלון שנהב מגיע, ומקבץ סביבו שוטרים שנמאס להם כבר מאיך שהמשטרה משפילה את עצמה מול ארגון הפשע, יש אפשרות לעשות משהו. אלון מחליט לשקם את מעמד המשטרה, אבל הדרך היחידה לעשות את זה היא בעצם לבצע דברים שהם כמעט של ארגון פשע. אמנם זה מצליח והארגון של מאור נופל, אבל השוטרים נכנסים לכלא (למרות התמיכה הציבורית במעשיהם). כשהם משתחררים, אין להם חזרה למשטרה, אז הם מחליטים לנסות להפיל את לירז באומן בתור סמויים, כי אולי זה יחזיר אותם למשטרה. ראובן באותו הזמן מתאהב בג'ני, אם חד הורית לאופק, נער שנמצא בארגון של באומן, והוא מנסה כמה שאפשר להציל אותו מגורל רע. לבסוף גם את באומן החבורה מפילה. ראובן מצליח לבסוף לחיות עם ג'ני ואופק, והוא משיג את מה שהוא רוצה- ארגון הפשע של מאור ובאומן נפל, והוא הגשים את המטרה שלו. ראובן היה הכי מוקדש למטרה שלו בקרב השוטרים ובעיניי היה הכי מרתק שם. הוא היה המבוגר האחראי, שהיה צריך לדחוף את השאר לעשות את מה שצריך, כי הוא באמת האמין שכל מה שהם עושים, וכל הטריקים המלוכלכים, היו כדי להחזיר את הכבוד למשטרה של נהריה. ללא ספק, הופעת חייו של דני, דמות שקצת דומה לו- במציאות הוא דתי. הוא שיחק ממש נהדר עם אולה שור סלקטר ועם שאר השוטרים, והסדרה הייתה איכותית במיוחד, בעיקר בגללו.

כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, ומעניין מה אבחר. עד אז!​

שיר m

Well-known member
נהנתי לקרוא:-): אפילו שלא ראיתי את המקום הראשון...

למעלה