פינת הדמויות 83- נווה צור!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי לשיר את דמויותיה של רותם סלע, יונתן בחר בשחקן ממש נחמד...

נווה צור.jpg

נווה צור! נווה, שכולנו אוהבים, תמיד מופיע, ומלא בדמויות. ובאנקר אצל עידו ודוד בסדרות.​

YossihNew

Well-known member
פימה.jpg

מקום 11: פימה (רמזור)

תראו איזה צעיר הוא היה. פרק אייקוני ברמזור, בו חפר יוצא עם ליאת הבלוגרית (הילה סעדה), וכל כך מתעצבן על זה שהיא מפרטת על יחסיהם, עד שהוא שוכר את פימה ההאקר להפיל לה את הבלוג. פימה הוא האקר מוכשר שדורש תשלום בממתקים- שהוריו אוסרים עליו לאכול, אבל ממתקים שלהם- ממתקים רוסיים שמכילים כל מיני דברים מוזרים. לבסוף זה לא בדיוק מצליח, הילה עומדת לכתוב טור יומי בידיעות אחרונות על חפר. פימה מבטיח לעזור לו, אם יביא לו סוכריית בולבול של סוס יבש על מקל. דבר שחפר כנראה מבין בו. בלאט. דמות שנווה התחיל איתה, ויפה שיש לו מקום בסדרה חשובה כזאת, ואפילו מפרק מאוד זכור.​

YossihNew

Well-known member
אבי יודפולסקי.jpg

מקום עשירי: אבי יודפולסקי (שחר אדום)

סדרה מציאותית, אמיתית, על השבעה באוקטובר ועל אירועים אמיתיים מאותו היום. נווה גילם דמות אמיתית- די ג'יי שנקלע לאמצע התופת, שביום שבת עצוב אחד נסע יחד עם שני מתנדבים אחרים מאיחוד הצלה- עמנואל סקעת ואבי ג'יאן- להציל כמה שיותר אנשים בפסקול. לבסוף מסתבר שלא משנה מה קרה באותו היום, האמבולנס הציל המון חיים. אני אגיד שמדובר בעיניי בפרק הכי טוב בסדרה, יובל סמו עשה שם תצוגת משחק שאף אחד לא ציפה ממנו. אבל זאת סדרה על המציאות, אז ברור שנרטיבים לא נמצא שם- לפעמים במציאות אין היגיון וכתיבה. הוא גם היה רק לפרק אחד לצערנו. למרות זאת אני ממליץ לצפות בזה- זה פרק ממש טוב בסדרה, ואפילו שני אטיאס עשתה שם הופעת אורח! ידעתם? זה משהו שריגש אותי מבחינה אישית.​

YossihNew

Well-known member
שירן.jpg

מקום תשיעי: שירן (פאנץ')

אהבתי את הסדרה. למי שלא שם לב, בסדרה הזאת, שמתארת את עולם הסטנדאפ הישראלי בתקופת פריחתו באמצע שנות ה-90, יש המון דמויות שמתארות דמויות שאנחנו באמת מכירים מהמציאות. במקרה של נווה, הוא שיחק את שירן, בחור שיש לו שותף קומי בשם מולניק, והם יודעים לעשות חיקויים (של דברים הזויים כמו ביסלי גריל למשל) והומור סלפסטיק במועדון שהוא פיצרייה, כשהבן של המפיק שלהם מתחיל להשתלט על העניינים. מעניין באמת במי מדובר. טוב, הוא בעצם גילם את עידן אלתרמן הצעיר. הוא ומולניק ממש מצליחים, הם הכי אהובים במועדון ואפילו מקבלים פינה בטלוויזיה שהופכת ללהיט ענק. אבל שירן לא היה מעניין, למען האמת מולניק היה קצת יותר מעניין עם הרומן שלו עם אלונה המפיקה (איך אני אוהב את רוני נתנאל!), והיו דמויות אחרות שהיו יותר מעניינות ממנו. סך הכל הוא גילם את אלתרמן בצורה לא רעה. אבל אני הכי אהבתי את הדמויות של מאור ודר בסדרה הזאת, נווה היה דווקא יותר שולי.​

YossihNew

Well-known member
גולן קריטי.jpg

מקום שמיני: גולן קריטי (מאנקיז)

מכל סדרות הנוער של נווה זאת הכי פחות חשובה. סדרה מוזרה על ימי הקורונה, בה חבורת אנשים מנסה להפיל פושע תוך כדי שהם שודדים כתר סיני מיוחד. גולן הוא שחקן רציני, בוגר ניסן נתיב, שבינתיים מתפרנס מלגלם פרות בימי הולדת ואז מתעמת עם אחד האבות. הוא זה שמנסה ללמד אנשים איך באמת צריך לשחק, הוא כמעט גילם את איתן שפי באפס ביחסי אנוש של מחזאי עלום, והוא גם השותף של רוני קוצ'יק לוולוג שלה. בחור מוזר ביותר, הזוי במיוחד ובואו נגיד- לא הכי מחובר למציאות. זה היה קצת מצחיק לראות את נווה ככה, נווה תמיד הכי טוב בדמויות הקומיות שלו. אבל מאנקיז לא באמת הותירה חותם, היא נועדה מלכתחילה לספק איזה בידור חולף בימי הקורונה. עדיין, השילוב הנהדר בין לי בירן ותובל שפיר גרם לסדרה להיות זכורה, והיא הייתה שונה מכל הסדרות שאורן יעקבי ושחר סגל כתבו. חבל שנווה לא חזר אליהם, אולי הם היו יכולים להתפרע עם הדמויות שלו עוד קצת, כולנו יודעים שנווה נהדר בזה.​

YossihNew

Well-known member
קומה.jpg

מקום שביעי: קומה (4:20)

סדרה קצרה של עידו ודוד, להגדרתם נווה יופיע בכל דבר שלהם. הסדרה מספרת על אסי שמנסה להשיג לבתו החולה שמן קנאביס מיוחד ממחקר שנפסל. הוא מגייס את רפי ואת קומה- סוחרי סמים קטנים במיוחד, שהסתבכו לאחר שלקחו המון קנאביס בהלוואה, שנעלם להם. זה היה מאוד מצחיק לראות את קומה, בואו נגיד שרפי הוא הרציני ביניהם וקומה לא בדיוק עוזר לו או מבין את המצב שלהם. מה שמסבך הכל זה שקומה מתאהב בקורל, חברה של אוחיון, אחד מהפושעים, זאת שאחראית לגידול וזיקוק הסם. אני לא אומר שזה לא היה מצחיק, היה נחמד לראות שוב את נווה עושה קטעים בדמות לא מודעת לעצמה, השחקנים היו מאוד אהובים עליי. הסדרה לא בדיוק הצליחה, היא הייתה קצת ונעלמה, אבל היא ניסתה להעלות קצת נושאים לגבי הקנאביס. שוב, מומלץ להסתכל ולראות את נווה עושה שם צחוקים, עידו ודוד תמיד ידעו איך לכתוב לו הכי טוב שיש, והוא ידע לקחת את החומר (תרתי משמע) שכתבו לו ולעשות אותו על הצד הטוב ביותר.​

YossihNew

Well-known member
גונדור.jpg נווה.jpg

מקום שישי: גונדור/נווה צור (גיבור אמיתי)

דמות כפולה! גיבור אמיתי מספרת על הסדרה "הלוחם", ושם נווה הופיע בתור השחקן שמגלם את דמותו של גונדור, העוזר של הלוחם האמיץ תומאס בלק, עד שמסתבר פתאום שכל העולם שאמה גרין כתבה הוא עולם אמיתי שמשום מה מתחיל לזלוג למציאות. הוא הופך לבן הזוג של לירז "שיער" חבשוש, והוא האיש שתומאס הכי סומך עליו- פשוט כי הוא דומה מאוד לגונדור, העוזר הנאמן שלו. האמת שגונדור קצת יותר מעניין, הוא זה שבעצם העוזר הכי נאמן של תומאס, שמתאבל לאחר מותו, ומנסה להבין לאן הוא נעלם, יחד עם השליטה סהארה ואן קורפוס. זה ממש מפתיע כשהוא לבסוף מגיע אל העולם האמיתי, ואז נחשף שאבא שלו היה זה שהביא את אמה לעולם האמיתי, כי היא הייתה אמורה להיות זאת שתציל את תומאס. סדרה שהייתה פה לקצת זמן, אבל מכל הסדרות של אורי, שהוא ניסה לעשות בעולם הנוער לפני ההצלחה של בקרוב אצלי, זאת שנייה רק לאו בוי. משום מה היא לא הצליחה מספיק כדי להגיע לעונה נוספת, למרות שאורי הגדיר אותה כסדרה מאוד אישית ועל כתיבה. אז אני די נהניתי מהפרודיה על משחקי הכס שהייתה אז, חבל שלא ראינו את ההמשך אחרי שאמה חזרה לחיים בסוף שלה.​

YossihNew

Well-known member
רפאל.jpg

מקום חמישי: רפאל (קווסט)

הדמות החדשה ביותר של נווה, שכמעט שכחתי שצריך לדרג גם אותה, מתברגת במקום טוב מאוד באמצע. רפאל, היוצר המוחצן וההזוי של המשחק "נייצ'רלוסט", שבטוח לגמרי שהוא לא יצר משחק, הוא ברא יקום. הוא מאמין שהוא אלוהים, שהוא הכי חשוב, הוא פחדן וחושש שהוא שואף עשן, והוא כולו פשוט הזיה אחת גדולה. הוא מאבד טיסן וגורם לכולם לבוא לחפש אותו במסווה של משהו חשוב. וכמובן שהוא המספר של כל הסדרה- הוא מספר על כל מה שקרה בתחרות לדגנית, עיתונאית הגיימינג, בצורה שאף אחד לא מבין מה ההקשר שלה בכלל או למה הוא מספר לה. טוב, אין לי יותר מדי להגיד על רפאל, גם לא קיבלנו את הסוף שלו, הסוף יקרה אך ורק ביום שני הזה. אבל הוא היה בחור ממש מצחיק, בדיוק כמו שנווה יודע להביא לדמויות, והוא כמו גרסה מבוגרת כזאת של הוגו- מתכנת חכם אבל מוזר. כמו כן, אולי בכל זאת נפגוש אותו בעונה הבאה, הרי אין דבר כזה שעידו ודוד ימשיכו את הסדרה בלי לקרוא לנווה לעשות דמות. מעניין אם הוא יתכנת עוד משחקים בינתיים, ובעונה השנייה אולי יפתחו את הדמות שלו למשהו שהוא קצת יותר מהמספר, שלא באמת מעניין מעבר לקטעים המצחיקים וכדי לעשות לנו קצת מתח בסדרה.​

YossihNew

Well-known member
נחומי וייסברט.jpg

מקום רביעי: נחומי וייסברט (שישו ושמחו)

אני אהבתי את נחומי דווקא. נחומי הוא חבר במקהלת הרבנות הצבאית הכושלת, ולא הופך לסולן בגלל שכוכב חרדי בשם דודי מגיע אליה. הוא מתוסכל מזה שחברתו פנינית שומרת על נגיעה ממנו. הוא מנסה להרשים אותה בלוחמה קרבית, דבר שהוא נכשל בו מאוד, אבל לאחר הפרידה מפנינית הוא מתחיל לשיר ממש יפה. רק זה מאפשר לו לשיר כמו שצריך ולהפוך לחזן מוביל בלהקה. נחומי מתקרב לשירה, הרל"שית שהיא האישה היחידה שנמצאת שם בשביל שיתגברו על היצר שלהם, אבל היא מודחת בגלל החיבוק ביניהם. נחומי מציל את דודי מהתאבדות לאחר שלקח ממנו את הבכורה בלהקה, הוא עוזר לשירה להתקבל לרבנות הצבאית, ולבסוף מופיע עם כולם בחידון התנ"ך- מה שנכשל כי פנינית חוזרת אליו אחרי שחשבה על זה, לא לפני שנישקה את גידי, החילוני החדש בלהקה. נחומי אפילו מציע נישואין לפנינית, והלהקה מצליחה להערים את דרכה כדי שישירו בחידון התנ"ך. נחומי מצליח לבסוף לשים לב אל שירה בקהל, לצערה של פנינית, ובזכותה שר הכי יפה שאפשר. המקהלה מצליחה בטירוף. נחומי היה דמות אנדרייטד מאוד בעיניי של נווה, הוא היה מצחיק ומרגש, ואפשר לנווה להראות המון דברים יפים, עם שחקנים מאוד טובים. הוא היה מאוד מצחיק וגם מרגש, וחבל שפחות יזכרו אותו. אבל אני אתן לו כבוד דווקא.​

YossihNew

Well-known member
שוסטק.jpg

מקום שלישי: שוסטק (מועדון החנונים)

הוא מוכר לכם? הייתה תקופה שהוא היה ממש חמוד. אז שוסטק הוא חלק ממועדון החנונים, ובאמת אין הרבה איך לתאר אותו חוץ מחנון. חנון ממש, כזה עם סנדלים בגרביים, מנגן על טובה, והאמת שהוא גם קצת טיפש. יש לו חבר בשם צחי, החבר הכי קרוב שלו מהמועדון, והם עושים המון דברים יחד. בדרך כלל הוא וצחי מנסים להתחיל עם בנות, הם אפילו כמעט מצליחים עם תות, מלכת הכיתה, אבל בדרך כלל נכשלים, הוא אובססיבי לגרביים והם מנסים להתחמק מאולגה, המורה לספורט. בעונה השנייה, שוסטק מקבל תפנית מעניינת במיוחד- לסדרה מצטרפת לילי, תלמידה שחולמת להיות עיתונאית ומוכנה לסכסך ולשקר רק כדי להצליח. הוא מתאהב בה, אבל לילי ממש מנצלת אותו כדי להשיג ממנו את הידיעות, כולל אחת שמלכלכת על תות והורסת אותה. שוסטק מבין לבסוף כמה לילי ניצלה אותו, והוא נפרד ממנה, מה שגורם ללילי להשתנות לטובה. האמת שהסדרה הייתה קורעת ונווה תמיד היה זה שידע לסחוב את ההומור בסדרה, בניגוד ליותם ודנה למשל שסחבו את הצדדים היותר רציניים ונורמליים. היה נחמד לראות אותו מטורלל, ויחד עם צחי עושה כל מיני שטויות בכל מיני פרקים, כי זה היה מאוד מצחיק. אפילו הקטע בסוף עם לילי היה ממש מעניין. רק מוזר לחשוב שנווה ואליאנה שיחקו זוג בסדרה מסוימת, זה אולי דבר שרבים ממעריצי גאליס ינסו להדחיק, אבל זה עדיין היה ממש מעניין לראות.​

YossihNew

Well-known member
צחי עמנואל פורטל.jpg

מקום שני: צחי עמנואל פורטל (אילת)

הדמות הכי קרועה של נווה. צחי הוא ילד שחקן בסרט המופת ילד עם טיסן, ובא עם החבר שלו ניסן להשיג לניסן נשיקה ראשונה באילת. הוא פשוט התנשק במשחק עם אלה סגלוביץ', לפני שהיא וגורי התאהבו. בכל אופן, צחי נהנה מזה שחושבים שהוא מבקר סמוי במלון, אבל כשעולים על התרמית מחייבים אותו ולכן הוא וניסן נשארים כחדרנים. במהלך התקופה צחי מגלה שהבמאי המהולל אסי תשר עומד להפיק את הסרט ביסי אליוט, על רקדן שמן, עם צוות הבידור, ומצליח להצטרף אליו. אבל כשניב זילברברג האפס הזה בא לקחת את התפקיד, צחי מנסה לשבור לו את הרגל כדי שיעלם. לצערו הוא שובר את הרגל לדנה, ראש צוות הבידור והחיים עצמם, והוא בורח למדבר. אבל הפחד של ניב גורם לו לעזוב וצחי מקבל את התפקיד הראשי ואפילו מתאהב בדנה. זאת עד שצחי פורש בעקבות הפחד שלו שהקארמה תגרום גם לו לשבור את הרגל, ועד שדנה מגלה על השקרים. לצערנו נמנע מאיתנו לראות את צחי בעונה השנייה, מצלם את עצמו למחוברים, כפי שאביעד קידר חשף. חבל. צחי היה הדמות הכי הזויה שיש, הוא היה חסר עכבות, עשה מה שבא לו, חי בסרט שהוא ילד שחקן (למרות שהקריירה שלו כוללת סרט אחד כושל), וכמובן ידע לעצבן את ניסן כמו שצריך ולתזז אותו כדי שהוא יוכל להשיג בחורות כמו שהם רצו. אני כל כך אהבתי אותו, ללא ספק הדמות הכי מצחיקה של נווה אי פעם, אבל לצערנו הוא לא יוכל לעולם לקחת את המקום הראשון, כי המקום הראשון, מההתחלה של הקריירה של נווה, היה שמור לבן אדם אחד ויחיד...​

YossihNew

Well-known member
הוגו.jpg

מקום ראשון: הוגו (גאליס)

ברור, אבל למה לא? איזו סיבה יש לי לא לשים אותו במקום הראשון? ה-דמות של נווה, הלב של מחנה גאליס, החנון הכי מגניב שכולנו אוהבים ואולי הדמות הכי מצחיקה שיש, הוגו. שזה רק הוגו, בלי שם משפחה, כמו ריהאנה, זה מותג. הוגו הוא החניך הכי ותיק במחנה גאליס, החבר הכי טוב של כולם, בעל רומן נסתר עם דורי שאף אחד עדיין לא יודע עליו, וכמובן- עדי. כל הזמן עדי. הוגו לומד עם העונות לצבור יותר ביטחון עבור חבריו, להתחיל עם עדי כמו שצריך, ואז גם מאבד אותה בעונה השנייה בגלל התקרית עם דפני אחותה המגמגמת, עד שהוא מחזיר אותה אליו בעזרת שואו מופרז ואבן מהירח (שאולי שאל מבית ספר למחוננים). בעונה השלישית הוגו מתמודד עם הפרידה מעדי ועם הניסיון שלו להשיג תרופה לחברה החדשה שלו, גילי אנג'ל. וכמובן שבעונה הרביעית, הוגו מתמודד עם החזרה של עדי, ועם הבגידה מצד אדם, חברו הטוב לשעבר שהחליט לקחת את עדי וגם לגנוב ממנו את המערכונים שהוא כותב. אבל לבסוף הוגו מצליח לסלוח לכולם, ונרמז שהוא ועדי עומדים לחזור לבסוף, ככה הינשוף אמר. אדם הגדיר אותו כלב של גאליס, במשך כל העונות אחד מהדברים שהכי חזרו על עצמם זה כמה הוגו טהור ועושה דברים רק מאהבה, וגם אם הוא שיקר- הוא תמיד עשה את זה למטרה טובה. כולם אהבו אותו, כולם מתו עליו, והוא היה זה שפתר לאנשים המון תעלומות שונות כשהם היו צריכים, כמו למשל על שדות מגנטיים וגבישים מסוימים. לכן, מכיוון שעד היום מזכירים לנווה ספציפית את הדמות הזאת, הוגו חייב להיות במקום הראשון, מעל כולם, כמו שהוא תמיד היה כאחד מהחניכים הכי טובים בגאליס. ואל תעשו פה קטטה, בחייכם.

כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורה של שיר שוב. עד אז!​

למעלה