פינת הדמויות 80- עומר עציון!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור יונתן את הדמויות של שירן סנדל, שיחה נפלאה עם שחקנית גרמה לי לרצות לדרג את...

עומר עציון.jpg

עומר עציון! שחקן מוכשר, שחקן שתמיד ידעתי שהוא מוכשר. האיש הכי מצחיק בארץ.​

YossihNew

Well-known member
לאון.jpg

מקום עשירי: לאון (יניב)

הפסיקו את זה לפני שגמרו את הפרקים. לאון הוא איש קבע שחבר של יניב אלג'ם מהצבא. יניב פתח מסעדה, ולאון ממש רוצה לעזור לו, ולאפשר את זה שהצבא יגייס את יניב להכין אוכל לחיילים. הוא בא לאכול שם רק כדי לגרום להכל להיראות כשר, הוא לא רוצה שיראה שתפר מכרז צה"לי לחבר. לצערנו לאון הוא פשוט בלתי נסבל, כן? הוא איש צבא, הוא צועק דברים על אפרת, אשתו של יניב, דברים שלא בדיוק צריך לצעוק לאשתו של חבר שלך. אה, והוא גם לא בדיוק יודע מה השם שלה. ומעליב אותה. אבל זאת הייתה דמות מאוד שולית בסיטקום מאוד שולי, למרות שאפרת אומרת שהוא בוגדני ומשקר בכל מילה. אז טוב, דמות שולית, וצריך לשים אותה במקום האחרון.​

YossihNew

Well-known member
סלע.jpg

מקום תשיעי: סלע (סקיי)

תרימו יד אם בכלל זכרתם את זה. כן, לעומר הייתה תקופה שהוא עשה רק מורים. מורה לכל דבר, שלא לדבר על כמה מורים שנפגוש פה בכל הדמויות שלו. אבל סלע היה מורה לספורט בסקיי, ביישוב עוצמה. ראינו אותו קצת בעונה הראשונה, אם אתם זוכרים, הוא היה קומי, מצחיק מאוד, ואהב לרדת על השמגאנג שלנו, כי הם היו חנונים ולא ידעו איך לעשות את התרגילים שלו. נו, מפגעים פיזיולוגיים, אתם יודעים. בעונה השנייה, כשנויה, שחקנית הכדורסל המבטיחה, נפצעת, השמגאנג מסדרים את זה כך שמהר מאוד סקיי- בתור אסיה- נבחנת לתפקיד הזה, וכמובן שהיא תמיד יודעת לקלוע לסל, מה שגורם לסלע מיד לשים אותה על מלגת כדורסל. דמות מצחיקה, שחבל שלא הייתה יותר. אני מת על עומר.​

YossihNew

Well-known member
עומר.jpg

מקום שמיני: עומר (צומת מילר)

כן, זה נכנס כי זה פרק חשוב. עומר הוא בחור שמטפל באמא של עופר, הסוכן של אדיר מילר. בניגוד לעופר, הוא דואג לה מאוד. וזאת בעיה רצינית, כי עופר ורותם די בנו על הדירה של סבתא קרוב להבימה. והם לא יכולים שהיא תוריש את הדירה לעומר, זה בעייתי. ואז עופר עולה על רעיון: צריך להיפטר קצת מעומר, ולכאן נכנס אדיר. אדיר אימץ כלב, כלב שהיה בצבא. כלב פוסט טראומטי, שכל הגייה של המילה "לח'וח'" פשוט גורמת לו להשתגע. אז הוא מביא את הכלב לסבתא ומנסה לגרום לעומר להגיד את המילה הזאת. לא שזה עוזר בכלל, מסתבר שהמבטא של עומר לא מספיק טוב. ואז אמא של עופר אומרת את המילה "לח'וח'" בדיוק לפי המבטא ו... טוב, אני לא צריך להסביר לכם מה קרה אחר כך. בקיצור, עומר היה גם בסיטקום הזה, ונתן פרק ממש מעניין.​

YossihNew

Well-known member
איתי.jpg

מקום שביעי: איתי (כדברא 3)

כמה שמח הייתי כשעומר הגיע לכדברא! כשהוכרז שהוא לוהק וכשהוא היה בפרמיירה! הוא היה המורה למוזיקה, הרוקר המוזר והמוגזם, שלא היה מוכן לתת לאוג ולאביגיל (סליחה, או ג'י ואבי) להיות לבד בצמד. יש טריו עד קווינטט, זה מה שיש. ובגלל שלילה הייתה עסוקה בלהציל את העולם, הוא נאלץ להעיף אותה מהשיעור (לא, לא, אל תגידו לי להילחם על זה, זה כמו לבחור בין אמא לאבא), והצמיד את נהר לצמד האקסים, שהפך מיד לאקס בריבוע. השלישייה הוציאה כמה להיטים, עד שיפתח, בן הזוג החדש של אביגיל, הפליל אותה והאשים אותה בגניבת מבחנים ומכירתם לתלמידים. NOT COOL, MAN. כן, איתי היה דמות הזויה לגמרי, אבל היה כיף לראות אותו מנסה להעביר שיעורי מוזיקה כל העונה. ובעיקר את השלישייה מנסה להציג את השיר של נהר, ואומר להם כמה זה היה אנמי, כי מיוזיק איז הרמוני, זה טוגדר, זה ביחד. ושאבי תעשה לו טובה, ולא תתקרב יותר לתוף מרים. זה אחד מהדברים החשובים שלמדנו באותה העונה.​

YossihNew

Well-known member
רז.jpg קרן.jpg גדעון.jpg

מקום שישי: רז/קרן/גדעון (בצפר 2019)

כן, דירגתי את כולם בבת אחת. למה לא? בצפר 2019 הייתה אנדרייטד, עם דמויות מופרעות שקומיקאים מצוינים החליטו לעשות, שהיו כולם קיצוניים. היה שם את גדעון, המורה המוזר וההזוי לספרות בבית הספר. והייתה שם את קרן, היועצת, שלא ממש מתייחסים אליה, וכולם באים אליה כדי להסביר לעצמם כל מיני דברים, למרות שהיא לא ממש יודעת על מה היא מדברת. והיה את רז. רז הייתה תלמיד בעלת אפיון א-מגדרי. כן, ככה צריך לדבר, בעצם כל הסצנות עם רז היו כשכל פעם מתייחסים אליו בצורה אחרת לפי בקשתה, והוא הייתה צריך לתקן את... וואו, זה קשה לדבר ככה. היה גם את הפרק של יום ההורים, בו ראובת ניסתה להבין באופן סופי מה הקטע עם רז, ומה המין שלו. שלה. של זה. מסתבר שגם ההורים לא מבינים, כל אחד מהם בטוח שהוא בן או שהיא בת. ואז מסתבר שגם ראובת לא יודעת את המין של ההורים של רז, גיתית למשל אמרה שהיא בעצם האבא של רז. טוב, אני לפחות פגשתי את עומר בפרמיירה, ומאז פגשתי אותו, את יעל טל ואת יובל סגל גם בהצגה. הכימיה התחילה שם.​

YossihNew

Well-known member
חוויאר בעלולו.jpg

מקום חמישי: חוויאר בעלולו (אבא מטפלת 3)

למה עומר לא הופיע שם יותר?! לא כיף לי. לחמוטל (יפית אסולין אהובתי, שנתנה לי את הרעיון לפינה) היה בעל, בעל שהיה עשיר, בעל שהיה מפיק של דברים, בעל שהיה... מאמן כדורגל של פרגיות נס ציונה. כן. בעונה 3 אנחנו סופסוף נתקלים בחוויאר, כי קלואי וחמוטל מצאו מגילה סודית בשפה עתיקה. חמוטל מזמינה את חוויאר לתרגם לה- הוא אמנם בקושי יודע עברית, אבל מבין המון שפות שונות מהתקופה שהוא שיחק בנבחרות שונות. כל הפרק הזה קיבלנו את עומר מנסה לתרגם מגילה שאמורה למצוא בדונאטסייה את פך השמן האגדי, נלחץ כי השיער שלו צריך קרם מיוחד כי הוא חופר, ואז מוצא דברים באדמה כמו קלטת של הזמר אדם, או הגולגולת של המלט, ולבה שורפת שחורכת אותו, למרות שבאומץ שלו הוא מביא את פך השמן לחמוטל אהובתו. נשבע לכם, זה הזוי. אה, ובסוף גבי שותה את הפך. מה שחבל לי זה שחוויאר לא הופיע יותר. עומר עשה אותו פשוט מצוין בעיניי, וכל פעם שהוא ויפית אסולין באותו הפריים, זה פשוט דבר שאי אפשר לתאר, יש להם כימיה מדהימה בעיניי ואני מת על שניהם מזמן. והנה, שנים אחרי יצא לי לדבר עם יפית על עומר. אז כן, חוויאר חי, וחבל שלא היה מספיק בסדרה הזאת...​

YossihNew

Well-known member
דונלד טראמפ.jpg

מקום רביעי: דונלד טראמפ (זה המצב/מדינת הגמדים/ארץ נהדרת)

בדרך כלל אני לא כולל חיקויים. זה היה בלתי נגמר, ולמה לא לשים את יאיר גולן או תומר קאפון או פבלו רוזנברג אלף חיקויים שעומר עשה בקריירה? אבל טראמפ שונה. אני לא יודע כמה מכם יודעים, אבל זה ממש החיקוי שעשה את עומר, וגם נתן לו הישג ייחודי במיוחד. זה התחיל בתוכנית נשכחת- זה המצב, ברשת 13, מין חיקוי של ארץ נהדרת. עומר התבלט שם מאוד בקרב קאסט של אנשים כמו גיתית פישר ועמי אנידג'ר, וחיקה את טראמפ כשזה רץ לנשיאות לראשונה. אחר כך זה הפך לדיבוב- מדינת הגמדים, בכאן 11, התוכנית שבה קומיקאים טובים דיבבו בובות של פוליטיקאים, כולל עומר. עומר דיבב שם את טראמפ בתקופה שטראמפ היה בקדנציה הראשונה שלו, והציג אותו כנשיא קצת מטופש, שלא בהכרח מבין בנושאי ביטחון והתחממות גלובלית. העולם השתנה מאוד, 2024 באה, טראמפ הפסיד וחזר להיות נשיא, וארץ נהדרת חיפשו שחקן נוסף שיחקה אותו. והנה- עומר השלים סדרה. עכשיו הוא עשה את טראמפ גם בקשת 12, היחיד שעשה את החיקוי הזה בשלושה ערוצים שונים. מאז הוא הכניס לחיינו נשיא שהוא דמות מוזרה, מדבר כל הזמן על חבר שלו "ELON!!!!" (שכבר לא חבר שלו), ואם יש דבר אחד בטוח- WE GOTTA LOVE HIM. אז החיקוי שעשה לעומר את הקריירה, ובזכותו כולם יודעים מה שידענו מזמן- הוא חקיין אדיר.​

YossihNew

Well-known member
אפי.jpg

מקום שלישי: אפי (הטבח)

אוקיי, תשמעו, אני חושב שהסדרה הזאת קצת אוברייטד. באמת, כאילו. צילום מעולה, יש שם צלמים שעושים יצירות אומנות. אבל אף פעם לא ממש הבנתי למה עפים עליה, מה העלילה, למה כולם מתנהגים כמו סתומים. אחת הדמויות הכי טובות שיש בטבח זאת הדמות של אפי. הוא הטבח במסעדה של דורי, אחד הבשלנים הכי חשובים בתל אביב, כשנמרוד מתקבל לעבוד במסעדה. אפי הוא בן אדם בלי שום פילטר- אין לו שום בעיה לצעוק על עובדות, בפה שלו אין שום מעצור, הוא צורח וזורק חפצים במטבח, ובאופן כללי הוא מאוד אכזרי. בקיצור דמות הזויה ואחד הדברים הכי מוזרים שעומר עשה כל הקריירה שלו. תנסו לראות אותו מדבר על כל מיני איברי מין של נשים, כולל על אמא של נמרוד כדי לעצבן אותו. אפי לא ממש מופיע בעונה השנייה, אבל כן יש פרק אחד שבו מחזירים אותו למטבח, ככוח עזר, והוא צורח כרגיל. והוא אפילו מאפשר לעומר להראות לרגע את כישרון החיקוי שלו, את הכישרון שפרסם אותו בעיניי: הוא עושה חיקוי של פבלו רוזנברג, השותף של גל תורן לנסיעות בחו"ל. מי שלא ראה את עומר מחקה את פבלו רוזנברג מפסיד, תאמינו לי. אבל אני לא יכול לדרג את אפי עד כדי כך גבוה- אני פשוט לא כל כך אוהב את הסדרה הזאת. היא בעייתית, הקצב שלה מוזר, ועד היום לא הבנתי את המניעים של הדמויות. אבל צילום יפה, ועומר נהדר, ואני ממליץ לכם לראות את המיטב שלו בסדרה הזאת, זה קורע.​

YossihNew

Well-known member
תומי חזות.jpg

מקום שני: תומי חזות (האחיין שלי בנץ)

תומיייייייייי! זה סוג הדמות האהוב עליי! כולנו נורא שמחים שתומי פה, הוא הרי החבר הכי טוב של יוני, ושום דבר לעולם לא ישנה את זה. טוב, אז בואו נצא מהדמות. תומי חזות, הדמות ההזויה מהסיטקום ההזוי גם הוא, הוא אחד המורים הכי גדולים באחיין שלי בנץ. בניגוד לכל הקאסט, תומי הוא האיש הכי שמח בכל נס ציונה, ואולי אפילו בעולם. הוא הייטקיסט, מיליארדר, עשה אקזיט ויש לו הכל- ועדיין הוא בחר להיות מורה. הוא אופטימי והזוי, תמיד מוצא את הטוב בכל דבר, ורק רוצה להוכיח דבר אחד- שהוא החבר הכי טוב של יוני. למרות שיוני מתעקש בתוקף שזה ממש לא נכון. הוא גם מתעקש שיש סוס בבית הספר, זה דבר ששורד עד היום, למרות שאף אחד מעולם לא מצא את הסוס הזה בבית הספר. העונה קיבלנו קצת יותר העמקה לדמות של תומי- הוא פוטר, מה שגרם לו לראשונה להרגיש עצב, והיה פרק שלם שהוא היה עצוב, עד שהוא הגשים את חלומו לרכב עם יוני באופניים. הוא היה עצוב כשפוטר שוב, שמח כשהחזירו אותו שוב, לא ידע מה להרגיש כי לגרי נמאס כבר, וגם שר דואט עם יוני למרות שיוני מתעקש שזה הסולו שלו. בנוסף, פעמיים בשבוע שמענו את תומי בין שיא-גל לארמונד בפודקאסט, בו הם דיברו על כל מיני נושאים שונים, כולל הפודקאסט של שקמה, שתומי משום מה מאוד אוהב. אז מקום שני זה המקום האהוב עליו, ואני בטוח שהוא לא מפלה בין אף מקום, והיה מוכן להיות גם במקום האחרון אם זה היה אפשרי, כדי להראות שכל המקומות שווים בעיניו. אבל תומי לא הגיע למקום הראשון, זה שמור לדמות אחת אחרת...​

YossihNew

Well-known member
גור.jpg

מקום ראשון- גור (בלאדי מורי)

אז מה שבאמת הפך את עומר למוכר בכל בית, זאת הדמות של גור. גור הוא מנהל בר, ובאופן מפתיע הוא האקס של המרצה לקולנוע, מורי גוטמן. הוא הדוש התל אביבי הטיפוסי- ברמן הולל שמסרב להתמסד. מורי מביאה דייטים לבר שלו רק כדי שהיא תוכל להתמזמז איתו בשירותים, היא בוגדת בהם כל הזמן. האמת שהם בכלל נפרדו- נפרדו כי הוא אמר לה שהוא לא מוכן למגורים משותפים. לא שזה עובד- היא לא מצליחה להרפות ולגור לא ממש אכפת שמורי ממשיכה לחזור אליו. מורי מתאהבת בליאור, שמתאהב בכלל בשותפה שלה, דנה. מורי מנסה להבין איך היא יכולה להשיג את ליאור, ובכל זאת לשמור על היחסים שלה עם גור. מה שעוזר למורי זה שאחרי שגור רואה אותה עם ליאור, הוא מסיק מסקנה לא נכונה, והקנאה שלו מתחילה להתעורר. מורי מנצלת את זה כדי להחזיר אליה את גור, שמודה באופן ברור שהוא רוצה שהם יפרדו ושהוא מקנא לה. רק שמורי משחקת יותר מדי, היא לא מגיעה להופעה של הלהקה שלו, והוא מטיח בה שהיא נרקסיסטית. מה שמעניין זה שבמהלך הסדרה, עומר ונעמי לבוב התחילו לצאת, כמו שקרה בסדרה, בעוד מקרה בו הסדרה כותבת את המציאות. למרות שגם כאן, מה לעשות, זה נגמר מהר, גם אז כמו בסדרה. גור לא יחזור לעונה השנייה של בלאדי מורי, עומר אמר שהוא מקווה שהדמות תחזור בעונה השלישית. היה כיף לראות את עומר משחק את הדוש התל אביבי הנצחי, בסדרה שהייתה חמודה ביותר והצליחה לשבות המון לבבות. למרות שבתכל'ס, הקטע שאני הכי אזכור זה את מורי מקיאה, ואז גור צועק עליה "תנקי ת'פח!" כשמורי נקרעת כי זה נשמע לה כמו שיר צרפתי. הזוי.

כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא תורה של שיר לבחור. עד אז!​

למעלה