פינת הדמויות 76- מיה דגן!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי עבור שיר את הדמויות של בר ברימר, יונתן בחר בשחקנית חשובה במיוחד...

מיה דגן.jpg

מיה דגן! אייקון טלוויזיוני ובחורה מצחיקה בטירוף, שיש לה מלא מעריצות, תאמינו לי, ראיתי.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
יונת טוויטו.jpg

מקום 11: יונת טויטו (אבא מטפלת)

אני בקושי זוכר מה מיה עשתה באבא מטפלת. היא הייתה יו"ר ועדת חגים ומועדים בבית הספר של אורי ושקד, ומגיעה לחגוג שבועות עם הבת שלה (האמיתית) אצל משפחת דנינו מינאז'. היא אשת צבא ואפילו חוקרת את לילי בנושא התחזות. היא הייתה המפקדת בצבא של ליעוז ואייל, ולא זוכרת שלילי הייתה שם. מרוב אנשים שהתארחו באבא מטפלת, אני כבר בקושי זוכר את איך שהפרק הזה הלך.​

YossihNew

Well-known member
גילי שטרן.jpg

מקום עשירי: גילי שטרן (האיש שרצה לדעת הכל)

תפקיד קטן בסדרה שהייתה די טובה. גילי היא עיתונאית, שרוצה לחקור את תיק האונס של לנה ניסים, שהותקפה ונאנסה בכנס נדל"ן. חוקר חדש בשם דודי שרפשטיין, שחדש במשטרת חולון, מכיר אותה ומספק לה כמה פרטים עיתונאיים. כמו למשל שאורנה דניס ממחוז מרכז חוקרת את התיק, ושמדובר בעצם בתיק אונס.היא מספרת שמנהל הכנס ידוע בכך שהוא מטריד מינית, אבל אני לא כל כך זוכר שהיא עשתה שם משהו חשוב חוץ מזה. דמות פחות חשובה בסדרה שהייתה די מעניינת, אבל כלום בהשוואה למוריס, או עינת, או אפילו סוזנה שהייתה שם לקצת זמן.​

YossihNew

Well-known member
דלית מגנזי.jpg

מקום תשיעי: דלית מגנזי (מה שבע)

מישהו זוכר את הסדרה הזאת? הייתה זמן ממש קצר. הסדרה בעצם מתארת סיטואציות מחייו של ישראל קטורזה, שיש לו המון ילדים, ובה הוא משחק את דודי מגנזי, שמאי המקרקעין שיש לו המון ילדים. כולל שני ילדים אמיתיים שלו כמו ליעד (חצי בשבילנו) או עדן (בשבילכם חן בן שושן- רגע, זה מסבך את שקשוקה). גם אמליה, הבת של מיה, משחקת שם. מיה שיחקה שם את דלית, אשתו של דודי, שהיא גם מפיקת אירועים. ויש לה אחות בשם ויקי, שבדיוק התגרשה, והיא מנסה לעמוד בזה שלדודי יש חבר מעצבן בשם אבשלום שהוא בלתי אפשרי. האמת שהסדרה לא נמשכה הרבה ולא שרדה הרבה, היו בה כמה רגעים מצחיקים, אני תמיד אזכור שכרמל נצר התגלתה בשבילי שם, אבל מיה לא ממש הצליחה בסדרה הזאת, ואני לא חושב שהרבה יזכרו אותה בכלל.​

YossihNew

Well-known member
רונית מיינצר.jpg

מקום שמיני: רונית מיינצר (מנאייכ)

למיה היה תפקיד קטן באחת הסדרות החשובות שעשו בארץ. רונית היא סגנית ראש מח"ש, והיא מגלה משהו חשוב- יש מישהו שרוצה להעיד נגד ברק הראל, מפקד תחנת ראשון לציון. היא מקווה שאם היא תשכנע את איזי בכר, החבר הטוב של ברק שגם עובד במח"ש, לחקור את העניין, הוא ידליף דברים לברק. רונית היא זאת שהורוסת את העניין- היא מגלה לפרקליטת המחוז, עתליה בן משה, את המידע על החקירות. עתליה, שברק סגר לבן שלה תיק על פדופיליה, מגלה את זה לברק. אחרי שזה נחשף, אי אפשר יותר לחקור את ברק. מוחלט להשתיק את כל הפרשה בתמורה שעתליה תפרוש, כדי שלא יצטרכו לפתוח תיקים שהיא עסקה בהם. רונית מודחת מתפקידה, ומיה לא חוזרת לעונה הבאה. נטען שהיא לא שיתפה פעולה עם מחלקת יחסי הציבור של הסדרה, למרות שרועי עידן מתעקש שהיא לא הייתה שם מסיבות תסריטאיות בלבד. חבל, אבל בסופו של דבר מיה לא השפיעה מספיק על סדרה מצוינת במיוחד, אחת הטובות אי פעם.​

YossihNew

Well-known member
ורד סמולנסקי.jpg

מקום שביעי: ורד סמולנסקי (יש לה את זה)

שכחתי שהיא הייתה שם, אבל זאת הייתה דמות טובה. ורד היא בעלת רשת סופר מרקטים, שכמו נטלי לוי, עברה מאשקלון לתל אביב. היא גרה גבוה במגדלי יו, ואפילו חברה של לאה שנירר בכבודה ובעצמה, שבאה לבקר אותה בדירה. היא הופכת לספונסרית של נטלי שמנסה להצליח בעיצוב האופנה, וכל העונה היא מחפשת זוגיות, כולל סצנת דייט בלתי נשכחת עם בן הזוג האמיתי של דון לני גבאי, אם לא ידעתם. את הזוגיות היא מוצאת מתחת לאף- אצל אבא של נטלי שהיא מאוד אוהבת. רפי לוי. זה אומר שהיא הופכת אותו לרפי לוי מהסופרים? לכו תדעו, לא יודע. בתכל'ס רפי לא מת על ורד בהתחלה. ורד גם עוזרת לדגמן את הלבוש של נטלי שמרססת על החליפה שלה ספריי זהוב כדי לשפר את הלבוש שרפאל תפר לה. והיא גם האישה שנטלי מספרת לה שהשר הטריד אותה מינית. בקיצור, דמות חמודה במיוחד של מיה, מסדרה שחבל שלא המשיכה, כי היא המשיכה לשקשוקה ורפאל למקיף מילאנו. היקום הזה מסתבך והולך, תאמינו לי.​

YossihNew

Well-known member
ענת גונן.jpg

מקום שישי: ענת גונן (שקשוקה)

מעניין אם היא עומדת לחזור העונה! בכל מקרה, ענת אמורה להיות דמות די חשובה בשקשוקה, לפחות בקרב ההורים. היא אמא של יולי, שלא ממש מתה על שקשוקה הכלבה שלה, והיא האחות של מישל, האבא של אפי. היא נשואה לירון שהוא האבא הטיפוסי והעצלן, והיא במאית של סרטים תיעודיים, ואפילו היה פרק אחד שהיא עשתה סרט על בית הספר. היא גם אמא מאוד דאגנית, ונוטה להתלונן המון בפני תכלת המנהלת, מעניין למה. אבל אבוי, בתחילת העונה השלישית, הדמות נעלמת. משפחת גונן יוצאת לנוודות דיגיטלית, ומאז לא ראינו אותם, חוץ מיולי הישנה שבאה לפעמים כדי לדבר בזום עם החברים שלה. אבל אולי העונה יולי הישנה תחזור, יש שמועה מאוד חזקה שאביעד קידר מפיץ שהיא תחזור. אני גם חושב שעשו איחוד של כל המשפחות לקראת העונה האחרונה של שקשוקה. אז בקיצור, דמות נחמדה של מיה, אבל בסופו של דבר, הסדרה תפסה כיוון אחר מאז העזיבה שלה והיא כבר לא חלק ממנה. חבל קצת, אבל זה מה יש.​

YossihNew

Well-known member
ציפי גדות.jpg

מקום חמישי: ציפי גדות (מריו)

סדרה שנראית כמו מתוך חלום. מישהו זוכר אותה? כל כך הרבה זמן עבר מאז ששירה האס הייתה סתם כוכבת ילדים קטנה. אז הסדרה מתמקדת במכשף בוליביאני, שקוראים לו מריו (ולא, לא נשתמש כאן בשם המלא), שמופיע בטעות אצל משפחת גדות בסלון לאחר כישוף שמסתבך. הוא גר אצלם כעוזר הבית שלהם ועוזר להם. ציפי היא אם הבית. היא מנסה להרגיע את בעלה עמי, לחנך את הבן שלה ערן ולנסות להפוך את הבת שלה טלי ליותר אסרטיבית. היא עורכת דין, הדומיננטית במשפחה שלה, וגם אויבת מושבעת של שכנה אחת בשם נילי. כן, זאת טלי, שבדמות מנסה לגנוב את מריו. אגב, במציאות, באותה התקופה התחיל סכסוך גדול בין טלי למיה שהתרחש בגלל שמיה גנבה לה תפקיד, וזה היה מעניין לראות את זה, למרות שמאז הן השלימו. למרות שהסדרה הייתה מעט זמן, יש המון שזוכרים אותה לטובה. בזמן שיובל סמו עשה את אלישע ושיגע לגמרי את ערוץ הילדים, רועי בר נתן עשה סיטקום קצת יותר חכם. ושירה האס עד היום מזוהה עם זה קצת, למרות שעברה לככב בנטפליקס ובמארוול, באופן הזוי. למרות זאת, אני לא יודע כמה יזכרו את התקופה של מיה בסדרה הזאת. אז מקום חמישי נראה לי כמו מקום נהדר עבורה.​

YossihNew

Well-known member
נעמי רובין.jpg

מקום רביעי: נעמי רובין (החולמים)

איכס, החולמים, דוחה. אבל כן, תופתעו לדעת שזאת אמא של דני, למרות ששכחנו ממנה בגאליס. היא הייתה סוחרת עתיקות שניהלה את מוזיאון העתיקות המצליח מול המלונ"ה, ולפתע היא מגלה בקיר שלה את אבן המשאלות. נעמי, שלמדה אצל ניקו באוניברסיטה, אף פעם לא הצטיינה שם, והיא נחושה לפתוח את האבן כדי להוכיח לכולם שהיא גם ארכיאולוגית. היא משתפת פעולה עם נוח פרייליך, ראש העיר ואביו של תום- בן זוגו של בתה. היא מנסה להשתמש גם ביונתן, המיועד, כדי לדעת מה קורה עם האבן, ואפילו משלמת לאישה כדי שתתחזה לאמא שלו. נעמי משתגעת מהאבן כמו כל מי שמנסה לרדוף אחריה, לבסוף היא משתגעת ואפילו כולאת את דני כדי למנוע ממנה לבצע את הטקס על האבן. למרות שזה תפקיד הילדים הכי גדול שמיה עשתה, אני לא מתכוון להעמיד פנים שמדובר בסדרה טובה. את האמת- מדובר בסדרה מזעזעת, יונתן פשוט חופר מנהרה כל הסדרה והדמויות לא הצליחו, לא פלא שבסוף הוחלט להעביר את הכל לגאליס. ולא, האנימציה המטומטמת הזאת לא מעניינת, היא דוחה. אבל לפחות מיה שיחקה יפה שם, היה מעניין לראות אותה כמנהלת המוזיאון. חבל ששכחו שלדני יש גם אמא בנוסף לכל, מעניין מה הייתה עושה בגאליס.​

שיר m

Well-known member

Johyboy26

Active member
צפה בקובץ המצורף 128178

מקום רביעי: נעמי רובין (החולמים)

איכס, החולמים, דוחה. אבל כן, תופתעו לדעת שזאת אמא של דני, למרות ששכחנו ממנה בגאליס. היא הייתה סוחרת עתיקות שניהלה את מוזיאון העתיקות המצליח מול המלונ"ה, ולפתע היא מגלה בקיר שלה את אבן המשאלות. נעמי, שלמדה אצל ניקו באוניברסיטה, אף פעם לא הצטיינה שם, והיא נחושה לפתוח את האבן כדי להוכיח לכולם שהיא גם ארכיאולוגית. היא משתפת פעולה עם נוח פרייליך, ראש העיר ואביו של תום- בן זוגו של בתה. היא מנסה להשתמש גם ביונתן, המיועד, כדי לדעת מה קורה עם האבן, ואפילו משלמת לאישה כדי שתתחזה לאמא שלו. נעמי משתגעת מהאבן כמו כל מי שמנסה לרדוף אחריה, לבסוף היא משתגעת ואפילו כולאת את דני כדי למנוע ממנה לבצע את הטקס על האבן. למרות שזה תפקיד הילדים הכי גדול שמיה עשתה, אני לא מתכוון להעמיד פנים שמדובר בסדרה טובה. את האמת- מדובר בסדרה מזעזעת, יונתן פשוט חופר מנהרה כל הסדרה והדמויות לא הצליחו, לא פלא שבסוף הוחלט להעביר את הכל לגאליס. ולא, האנימציה המטומטמת הזאת לא מעניינת, היא דוחה. אבל לפחות מיה שיחקה יפה שם, היה מעניין לראות אותה כמנהלת המוזיאון. חבל ששכחו שלדני יש גם אמא בנוסף לכל, מעניין מה הייתה עושה בגאליס.​
חשוב אם היו מראים פגישה שלה ושל ארי בגאליס , היה מיני איחוד לשיר שלנו

YossihNew

Well-known member
המבסית.jpg

מקום שלישי: המב"סית (המפקדת)

מישהו אי פעם שמע איך קוראים לה? אני כמעט בטוח שמעולם לא שמענו איך קוראים למב"סית במפקדת. זאת הייתה דמות כל כך משעממת ולא מעניינת, וזאת בדיוק הסיבה שהיא במקום השלישי. היא סגן אלוף שממונה על בסיס הטירונים ארז, קשוחה ומייצגת את הצבא, וגם דואגת למעמד שלה. בתחילת הסדרה, היא זאת שממנה את נועה, קצינת החמ"ל בעלת הציון הסוציומטרי הנמוך, להחליף את סאלי, מפקדת המחלקה, בדיוק בזמן שטירוניות מרקע מאוד קשה מגיעות לבסיס. היא בדרך כלל באה בזמן שיש ביקורות, וכשנועה מנסה להסביר לה בסוף העונה שהיא לא מתאימה, המב"סית די מנפנפת אותה ואומרת שזה מה שצה"ל צריך בעצם. בעונה השנייה האחיין שלה, הלל, מגיע למחלקה, אבל הוא זה שמצלם תמונה מינית של טולי, מה שגורם לכך שנועה וכפיר מתלוננים עליו כנגד הפקודות. בעונה השלישית המב"סית מנסה למנוע מרס"ן בן צור להחליף אותה, ואפילו משתמשת בחגו לצורך זה, אבל לבסוף כל החיילות מורדות בה. המב"סית הייתה מעייפת, משעממת, היא אפילו לא הייתה באמת דמות מרוב שהיא הייתה מנותקת מכל מה שקרה. וזאת בדיוק הסיבה שהיא הייתה דמות טובה- היא ייצגה את הטרלול של צה"ל, תשומת לב לפרטים מאוד שוליים במקום לעיקר, נהלים קצת הזויים, ובעיקר- המון מאבקי אגו, כמו שראינו בפרקים בעונה שלוש. ומיה שיחקה אותה נהדר. רק איך קוראים לה באמת?​

YossihNew

Well-known member
זהבה אבוקסיס.jpg

מקום שני: זהבה אבוקסיס (האלופה 3)

למרות שזאת הייתה עונה מטופשת במיוחד, זהבה הייתה די שולטת שם. למי שלא יודע, הקטע היה שהדמות אמורה להיות פרודיה על אופירה אסייג. כך לפחות טענו. היא כתבת ספורט שמוכנה לעשות הכל בשביל סקופ, אפילו לשכב עם גברים. היה לה רומן קטן עם סער פדידה ולצערה אמא שלה, ויויאן, לא מאמינה שהיא תשיג זוגיות. ויש לה צלם בשם ואדים שמאוהב בה. זהבה מנסה לחשוף למה סער פוטר ממנצ'סטר יונייטד אבל מתבזה לאחר שסער מצליח להסתיר את זה. היא משתפת פעולה עם אלי אלמדון, הסוכן לשעבר של סער, ואפילו נכנסת ממנו להריון לפני שהוא מתאבד. זהבה מתחילה לחשוד מה קרה בין אלי אלמדון לסער, ומבינה שאלי היה בעצם מאיר פדידה, האבא של סער שנטש אותו, לאחר שרצח את הוריו של תום שלייפר. זהבה מחליטה לשתף פעולה עם ליאן ולעזור לה להציל את תום, ובסוף הסדרה היא אפילו מרביצה כמה מכות הגונות למחסלת שסער שכר. לבסוף היא, ליאן ותום מגיעים להתעמת עם סער, שנייה אחרי שזה זכה בליגת האלופות. אבל כמו דמויות רבות בעונה השלישית של האלופה, זהבה לא השאירה הרבה רושם. היא אמנם הייתה נהדרת במה שעשתה, אבל העלילות בעונה ההיא היו חלשות מדי ולא מעניינות. זה כן אפשר למיה להתרברב ברומן קטן עם יהודה לוי בסדרות, איזה מזל יש לה. אבל הדמות אפילו לא קיבלה שום סגירה- היא עברה הפלה וזהו, היא פשוט עמדה שם כשסער הלך לחגוג לפני שמת בסוף הסדרה. לא שמיה עשתה אותה רעה, אבל זה מספיק כדי להביא אותה רק למקום השני. ואם כבר אלי אלמדון, יש לנו את הדמות הכי טובה של מיה...​

YossihNew

Well-known member
מיקי אפלבוים.jpg

מקום ראשון: מיקי אפלבוים (השיר שלנו)

אהובה על כולנו, כי כולנו חולים חולים חולים חולים עליה, מיקי, תפקיד הפריצה של מיה שכולנו זוכרים לטוב. מיקי היא ברמנית שלומדת באקדמיה לאומנויות של ירדנה טמיר, ובמקרה פוגשת ביום הראשון שלה את נינט לוי, והשתיים הופכות לחברות הכי טובות שיש. מיקי עוזרת לנינט כשזאת מתאהבת בזוהר, וכמובן שעוזרת לה להילחם מול צמד הביצ'יות של האקדמיה, נועה שחר ודנה שניררררררררררר. שמיקי המציאה לה את השם הזה וזה נורא מצחיק את כולנו. במהלך העונה הראשונה מיקי גם מתאהבת בנחי, למרות שהאקס שלה מתקופה פחות טובה בחיים, אדם הראל, מנסה להחזיר אותה אליו. היא גם עוזרת לנינט לגלות שמי שהפרידה בינה ובין זוהר הייתה דנה, באמצעות המכתב מחנית בן יהודה, המעריצה שחולה חולה חולה עליה. היא גם מגלה את ההורים האמיתיים שלה- רובי אביב וירדנה טמיר, שמסרו אותה לאימוץ בעבר. בעונה השנייה מיקי מתחילה להיות כוכבת אמיתית, היא מתקבלת למחזמר גריז 2005, אבל הכוכבות שלה לא ממש עוזרת לנחי, שנתקע בלי שום דבר. נחי הופך לעוזר האישי של נפתלי אטיאס, וגם מתקרב לנועה, מה שלא נחמד כי הוא היה מאוהב בה בעבר, ובגידה שוברת לב שלו במיקי בלונדון מובילה לפרידה ביניהם ולמאבק על אליוש, הבת המשותפת. בנוסף, מיקי לא מבינה שאנחנו בשידור חי, מטומטמת אחת, כי היא זאת שחושפת בשידור את זה שנועה שחר ובת שבע אטיאס הן אותו בן אדם, מה שנפתלי רואה והורס לו את החיים. סוף טוב הכל טוב, מיקי ונחי חוזרים, ולמזלנו כולנו אהבנו את מיקי, הדמות הכי טובה שאי פעם הייתה למיה. עד היום מזכירים לה את השיר שלנו, האמת שאפילו בהצגה שראיתי מיה שרה את השיר, ועד היום אנשים שואלים מתי יהיה איחוד. אבל נינט לא מוכנה, אז ככל הנראה בגלל זה מיקי תישאר לנו רק בזיכרונות, וחבל מאוד.
כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא כנראה אני אבחר, כי רועי הכריז על פרישה. עד אז!

למעלה