פינת הדמויות 74- ורד פלדמן!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגתי את דמויותיו של עדי אלון, לכבוד סיום צפייה בסדרה החלטתי לדרג את...

ורד פלדמן.jpg

ורד פלדמן! שחקנית מהממת ומצוינת, מומחית לשפת גוף ואחות של אלי קרן אסף בין היתר.​

YossihNew

Well-known member
קרני.jpg

מקום 11: קרני (ירושלים)

סדרה קטנה שאהבתי, אבל לא המשיכה וורד לא הותירה חותם בדמות. הסדרה מספרת על נציגי הדתות השונות בעיר ואירוע טרור מסוכן שצריך לעצור בעיר. דורון בן דוד משחק את אמיר, וורד היא קרני, אשתו הפרודה ממנו, שמנהלת רומן עם אילן, המורה לבר המצווה של בנם. האמת שאני לא זוכר המון דברים שוורד עשתה בתפקיד הזה ולצערי הסדרה לא בדיוק הצליחה, אז לכן היא בסוף.​

YossihNew

Well-known member
ענת סולומון.jpg

מקום עשירי: ענת סולומון (אזהרת מסע)

לא אתונה, לא. בעונה הראשונה, ורד משחקת אימא של שניים שנחטפו בידי דאע"ש, יחד עם פיה, הבת הסודית של אריק שור, שר המודיעין. ענת מנסה להנהיג מחאה כדי להבין מה הממשלה מתכוונת לעשות למען חילוץ הילדים שלה, בלי לדעת שאריק עצמו במצב רע, כי הוא גילה שאחת החטופות היא הבת שלו שלא הכיר מעולם. לצערי, בסדרה אני צפיתי אחרי שהמלחמה פרצה, ולראות את ורד משחקת אימא של חטופים שנלחמת להחזרתם זה דבר שדי קשה לראות היום. מה לעשות, המלחמה הזאת לא עוזרת לאף אחד, וגם לסדרות שלנו היא לא עוזרת, היא לקחה מאיתנו יכולת לראות אותן...​

YossihNew

Well-known member
שירי הרמן.jpg

מקום תשיעי: שירי הרמן (מסודרים 2)

כולם זוכרים את מסודרים. הסדרה של החבורה המצחיקה שהצליחה לעשות את זה בגדול, למכור סטארטאפ לחברה אמריקאית ולהרוויח מזה טונה כסף, ועכשיו הם רק רוצים לדעת מה הם יעשו עם כל הכסף שזורם אצלם. ורד מגיעה בעונה השנייה, כשירי הרמן, כתבת הכלכלה החדשה בחברת החדשות. תומר, מנהיג היזמים, מנהל איתה רומן כדי שהוא יוכל להדליף לה כל מיני דברים לטובתם. הוא מכנה אותה "שנקל". הכינוי "שנקל" דבק בוורד המון זמן, והסדרה היא אחת הסדרות המצליחות ביותר שהיו בארץ. אבל האמת שוורד הייתה קצת שולית בסדרה, ומאז היא שיחקה תפקידים רבים יותר, מעניינים יותר ורציניים יותר. אז בואו נעבור אליהם, בסדר?​

YossihNew

Well-known member
ריקי לב ארי.jpg

מקום שמיני: ריקי לב ארי (PPS)

ממש שכחתי ממנה. מישהו זוכר את ריקי? ריקי היא אימא של ריף לב ארי. כן, ריף, אהובתו של גילי מזל טוב, PPS הרובוט כוכב פופ האישי. רק שהיא לא האימא הכי טובה שתוכלו למצוא- היא התגרשה מבעלה איתן, ואיתן גר עכשיו במשעלי לב עם ריף. ריקי חוזרת לביקור קצר במשעלי לב ומוקסמת משירה, ה-PPS הנקבה שנבנתה כבת זוג לגילי. היא מתלהבת ממנה ורוצה להכניס אותה לתוכנית המוזיקלית שלה, אבל זה לא עובד כי... נו, שירה היא רובוט. בחייכם. היא גם שומעת על התוכנית של יואב גוטמן, אביו של חוסן, לחבל בדייט של איתן ומולי אברהמסון, ועוזרת להם בנושא. PPS לא ממש הצליחה, היא הייתה ניסיון (אחד מרבים) של אורי גרוס לשחזר את הקסם של השיר שלנו ולכתוב סדרה מיוחדת ליוצאי כוכב נולד, כמו שומקום שכתב לאלה לי או פוראבר לליבי ואליאנה. אבל זה לא קרה, הסדרה לא תפסה, למרות הרפרנסים הרבים לשיר שלנו, וגם הדמות הזאת לא תיזכר ממש כדמות הכי חשובה של ורד. חבל, אבל מה לעשות, לא כל סדרה יכולה להיות או בוי.​

YossihNew

Well-known member
כרמל משהו.jpg

מקום שביעי: כרמל משהו (בית הכלבים)

אני אומר לכם, זה שם המשפחה. בסוף העונה השנייה של בית הכלבים, ביום ההולדת של אורי, שלא חוגגת כי אימא שלה עזבה אותה פעם ביום ההולדת שלה, הדלת נפתחת ואימא שלה מגיעה. בעונה השלישית אנחנו מכירים אותה: כרמל. כרמל היא ביולוגית ימית, ולכן היא יצאה למסע ארוך כדי להציל חיות באנטרקטיקה. כרמל ואורי מתאחדות באופן מרגש, והיא מופיעה קצת בעונה השלישית, אבל יש בעיה קטנה עם האיחוד הזה... בואו נאמר... כרמל ממש עייפה. ממש. וגם בימים שהיא מנסה לבלות עם אורי, היא פשוט נרדמת במקומות הכי מוזרים וברגעים הכי לא קשורים. לבסוף מוטי אומר לכרמל שהיא לא חייבת לשחק את האימא אם היא לא טובה בזה, וכרמל חוזרת להפליג לה ולהציל חיות. זה היה מצחיק לראות את ורד משתלבת בטרלול הכללי של בית הכלבים, אבל אתם יודעים, היא הייתה דמות קצת שולית בסדרה. היה נחמד שאורי קיבלה סגירת מעגל, אבל אפילו לא דיברו עליה בעונת האיחוד. אז כרמל עשתה קצת שטויות, ואז עזבה את הסדרה. לכן היא קצת נמוכה בדירוג שלה.​

YossihNew

Well-known member
נינה.jpg

מקום שישי: נינה (כדברא)

הגענו לסדרות הנוער הרציניות! ורד הגיעה לעונה השלישית של גאליס כנינה, כדברא שנחשבת לכדברא היחידה שאין לה יורשת, כי לה משום מה נולד בן- אירה. אבל כשהבן שלה מתחיל לקבל חזיונות משונים לקראת יום הולדתו ה-16, נינה פונה לקירקי ולילה כדי שיעזרו לה לקבל אותו לחיק הכדברות. ואכן, אירה הופך לכדברא הזכר הראשון, המגאן, העל טבעי החזק ביותר בטבע! נינה מופיעה עוד קצת בעונה, בדרך כלל מאיימים עליה או שהיא מייעצת קצת לקירקי ולילה. מה שמתגלה לנו בהמשך העונה זה שהגרוש של נינה, נמרוד ים, שכביכול עובד כמלח, הוא בכלל אידריס- מנהיג הגרומלים. אירה נולד כחלק מנבואה שאידריס קיבל, הוא רצה שכדברא תלד לו ילד שיוכל לקבל את הכוחות של שני הזנים, ולכן יוכל להיכנס אל הטשיא, המתחם הקדוש לכדברות שפעם היה משותף לאיגניסים, ויוכל לגרום לאבן הלארגו הקדושה לאיגניסים להשתלט על האזור ולהביא את יום האוקאסוס- יום שבו האפר מהר הגעש של האיגניסים יציף את כדור הארץ ויאפשר להם ללכת בחופשיות. מדהים שאני זוכר את זה, אבל אתם יודעים איך אני עם כדברא, ואיזה מקום יש לי בלב לעניין. מקום קצת גבוה לדמות משנית מסדרה אהובה עליי.​

YossihNew

Well-known member
סיוון שמואלוב.jpg

מקום חמישי: סיוון שמואלוב (גאליס)

מישהו זוכר את הקטע הזה? אני כן כי את העונה ממש אהבתי. סיוון היא אחות של אלכס, היא סיימה תואר במנהל עסקים והיא היורשת המיועדת לעסק של אבא שלהם. כשאבא של אלכס רוצה לקנות את גאליס לצורך הקמת מסילת רכבת, סיוון היא זאת שממונה על העניין. היא גם מעורבת בשקרים לאלכס כדי שיתמוך בהם, ומגיע כ"מומחית לחומרים מסוכנים" (כמה מפתיע) לגאליס כדי לטעון שגז רעיל התפרץ במחנה וארי נפגע ממנו. סיוון ואלכס מארגנים "פציעה" לאלכס כדי שנינה, שכביכול אחראית על המחנה, תצטרך להעביר לסיוון את המחנה ולא לעמוד בפני תביעה. כל זה כמובן כדי שהמשפחה תוכל לקבל את השטח בחינם, ולהקים שם את מסילת הרכבת. אבל אלכס מגלה על המזימה של המשפחה שלו, וכתוצאה מכך מארגן את כל המחנה כדי לגרום לסיוון ולעיתונאים לחשוב שבאמת התפרצו שם גזים רעילים. הם הורסים לסיוון את השקת תחנת הרכבת, ולאחר מכן אלכס גורם לה להחזיר את המחנה לנינה. זה היה הסוף של ורד בגאליס, אלכס חזר רק בסוף הסדרה עם נינה, אבל זה היה נחמד לראות את ורד משחקת דמות קצת יותר רעה (כדאי לה, תאמינו לי) ומנסה להשתלט על המחנה. ואם כבר גאליס- זה מוביל אותנו יפה אל הדמות הבאה שלנו...​

YossihNew

Well-known member
קארין פינטו.jpg

מקום רביעי: קארין פינטו (החממה)

כן, ורד היא אחת השחקניות היחידות ששיחקו גם בחממה וגם בגאליס. פרט לעמרי לוקאס יש בדיוק עוד אחת שעשתה את זה, ותכף נדבר עליה. אז קארין! אותה אנחנו פוגשים בעונה השנייה. כשמסתבר לספי שחל שמישהו מסתורי מפיק וירוס קטלני, קארין, שהיא מומחית לביולוגיה, הופכת לאחראית לעניין. היא גם זאת שמגלה שאלה לי קיבלה נוגדנים לווירוס כתוצאה משתיית מים מיוחדים במערה בה הוא נמצא, וככה יוצרת את הנוגדן לווירוס ומצילה את העולם. בעונה השלישית קארין לפתע הופכת לאחראית לפרויקט שליחת האסטרונאוט הישראלי לחלל. יפתח מגיע לשם, ומסתבר שיכול להיות שלא יראו בעין יפה את הקשר שלו עם אלה לי, אז הוא משקר ואומר שהם נפרדו, דבר שרק גורם לצרות. אחרי העלילה של נוביה, אלה לי מצטרפת לפרויקט החלל, ואז היא מגלה שההורים שלה נפרדו, ויותר מזה, שגורי לפתע יוצא עם קארין, מה שאלה לי לא מקבלת יפה. פחות אהבתי את העונה של קארין, אבל לוורד בטח יהיה חשוב לציין שככה היא מצאה את אחותה- אלי קרן אסף. אגב, השלישית ששיחקה גם בגאליס וגם בחממה. המשפחות של אלי וורד היו מיודדות, וורד שמה לב שכפות הרגליים שלה ושל אבא של אלי היו דומות. ככה היא גילתה שהן חצי אחיות. אז לפחות יש לנו שתי אחיות שהצליחו להפוך לאלו ששיחקו גם בגאליס וגם בחממה. זה הישג מעניין במיוחד, אפשר לטעון.​

YossihNew

Well-known member
רונית וולפסון.jpg

מקום שלישי: רונית וולפסון (שקשוקה)

אני יודע שזה מוזר שדירגתי אותה מאוד גבוה, אבל וואלה, למה לא? היא די נחמדה. אז רונית, או ניתי, היא האימא של אופק וולפסון, השכן של יולי הישנה ויולי החדשה. היא נשואה לתומר והכלה של נעמי. המשפחה של אופק זכתה למיקוד יותר גדול מרוב המשפחות בסדרה (רק משפחות בן שושן, סמוכה ואהרוני-גל היו ברמה שלה בעיניי), והיו המון פרקים כשראינו את המשפחה. רונית היא עורכת דין במקצוע שלה, וזה חשוב כי הבעל שלה הוא יותר גולש באופי שלו, ואפילו מפוטר מהעבודה באחד מהפרקים. היא מנסה להימנע מנגינת הטובה של הבן שלה, וגם לשמור על יחסי שכנות טובה עם כל שאר ההורים. בנוסף, יש את העובדה שאיתה בבית גרה נעמי, אימא של תומר, וזה בעייתי לגמרי כי בואו נגיד שהיחסים ביניהן לא תמיד טובים ועוזרים. היו כמה פרקים מאוד נחמדים עם משפחת וולפסון, למשל הפרק בו הם ומשפחת בן שושן צריכים להתמודד עם המלחמה ולרדת למקלט (מה הם ידעו שלא ידענו?) תוך כדי ויכוח בין רונית החילונית לאדל המסורתית יותר, הפרק שתומר מפוטר מהעבודה שלו, וגם הפרק שבו כולם חיים בקיבוץ, ורונית מוצגת כמישהי מבחוץ, שלא מסתדרת כל כך עם האופי השיתופי והחודרני של הקיבוץ. בעקבות הסדרה נוצרה חברות בין ורד לגיל ווייס שמשחק את בעלה, והוא אפילו הפך למרצה לשפת גוף עבורה. אז מעניין איך הדברים האלה עובדים, וזה אפילו מאוד יפה.​

YossihNew

Well-known member
דריה זליג.jpg

מקום שני: דריה זליג (האלופה)

הפריצה של וורד הייתה כדריה, שסיימתי את הסדרה שלה לפני שלושה ימים. דריה היא האחות האמצעית במשפחת זליג, המשפחה שמנהלת את הכוח ירושלים. היא בת הזוג של דובי קיסר, כתב הספורט, אבל יום אחד נוחת לה בבית ג'לל קאסום, שחקן כדורגל ערבי שמיטל אוגנסיאן מחליטה להביא לקבוצה. זה יוצר בעיות, בעידוד גיסה של דריה, סער פדידה, כי האוהדים לא רוצים לקבל שחקן ערבי. דריה עוזרת לג'לל להתעלם מהערות האוהדים ומצליחה לעזור לו לכבוש שערים, אבל במהלך הניסיון השניים מתאהבים, מה שיוצר שערורייה, שדובי, האקס שלה (הם נפרדו כי דריה גילתה על עסקה בינו לבין סער) ממש לא אוהב. דובי משתגע וכמעט חוטף את דריה, אבל ג'לל מציל אותה, ולמרות הכל, השניים בורחים להתחתן. העונה הראשונה הייתה יצירת מופת, אבל הכול נהרס בעונות הבאות. בעונה השנייה דריה וג'לל לא מופיעים, הם גרים באיטליה. לפחות בסוף העונה הם חוזרים, ואז דובי חוטף את דריה ומתחרט בסוף, כשג'לל ודריה מחליטים להתחתן. בעונה השלישית דריה אמנם מופיעה אבל פחות משנה, היא התגרשה מג'לל וחזרה לארץ לרומן עם תום שלייפר, שאבל על מות שתי חברותיו האחרונות. אחרי שאחותה ליאן הופכת לחברה של תום, דריה מנסה להיות הפסיכולוגית של הקבוצה וגם החברה של סער, אבל זה לא מצליח. ורד שיחקה יפה את דריה, הבת האחראית במשפחה בהשוואה לליאן הביץ' ולרני הצעיר והחוגג. אבל העונות האחרונות פוגעות בה. למזלנו, יוצרי האלופה ידעו בדיוק איך לתת לוורד חווייה מתקנת, והביאו לה דמות גדולה נוספת שתוכל לכבוש את הפסגה בזכות כתיבה נהדרת...​

YossihNew

Well-known member
יסמין לפידות.jpg

מקום ראשון: יסמין לפידות (מתים לרגע)

למה ורד טוענת שזאת דמות שמוזר ששיחקה? בעיניי הדמות הכי טובה שלה. יסמין הייתה החברה של פרופסור לנדאו ואסמא (לא מדברים עליה) הכירה אותה כמתרגלת שלה. כשלנדאו מגלה על פרויקט אורפאוס, יסמין עוברת את הניסוי מספר פעמים כדי לנסות לגלות את אחיה שמת בעולם הבא. מתישהו יסמין נכנסה לתרדמת, אבל אנחנו מגלים שזה לא נכון- יסמין קיבלה בעקבות הניסוי יכולת להשפיע על מדדי הגוף שלה ושל אנשים אחרים. יסמין היא זאת שאחראית לחטיפת הפליטים, ולניסוי שבעזרתו היא מכניסה מתים לגוף של אנשים חיים. גם אח שלה, שמת בעבר, עוד חי ונכנס בגופו של הומלס שמצאה. היא אפילו רוצחת את ד"ר אלון כרמי ומפלילה את לנדאו בזה. בסוף העונה הראשונה היא מתעמתת עם שלומי דדון ומעכבת אותו מספיק בעולם הבא כדי שהוא יתקע שם. בעונה השנייה היא עצורה ומכוסת עיניים, כדי שלא יוכלו להפעיל את הכוחות שלה, אבל היא הסתבכה עם מלאך בשם לב שבא לעצור את הזליגה בין העולמות שהיא עושה. יסמין ממשיכה לעזור לדוקטור בראון לעשות את הניסוי- והפעם לנסות לגרום לאישה ללדת את מנהיג בורמה. בסוף העונה מסתבר שיסמין מנסה למנוע את לידת השטן ואף רוצחת את סלאבה, אבל מכיוון שיולה בורחת, יסמין נשארת במוות קליני. יסמין הייתה הדמות הכי טובה שוורד שיחקה, היא הייתה נבלית ברמה מאוד טובה, מה שמאוד מפתיע- ורד היא אישה כל כך נחמדה. ברור שדרור נובלמן וגל זייד, שהכירו אותה בזכות האלופה, החליטו ללהק אותה לתפקיד, ובעיני רבים זה היה הדבר הכי טוב שהיא עשתה. חבל שעל הסדרה לא נדבר לעולם כי... נו, עשיתי כבר את הבדיחה הזאת כמה פעמים. לא?

כאן הסתיימה לה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא שיר תבחר בשחקן לדירוג. עד אז!​

שיר m

Well-known member
בחירה מצויינת. שקשוקה במקום גבוה בהחלט, היא נהדרת שם.
ומתים לרגע.. כן, מסכימה.

למעלה