פינת הדמויות- 27- דולב מסיקה!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר בחרתי לדרג עבור רועי עוד היהודים באים, זאת הייתה יעל שרוני, הביץ' האולטימטיבית, שיר התלבטה ואני בחרתי מבין האופציות שנתנה את...

1717238388088.png

דולב מסיקה! שחקן שמצחיק אותנו בהמון מקרים, ולמרות גילו הצעיר שיחק בכמה סדרות...

(הערה: הפינה הזאת נערכה כי לא הייתי שלם עם הפינה המקורית)​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1763676718247.png

מקום עשירי: מני בלגה (אניגמה)

מני הוא חנון קומיקס ומעריץ של אדם הקסטר שמצייר את הקומיקס "סלומן". יש לו יריבות עם שושן שטיגלר על הבלוג המוביל בתחום, והוא חנון בעל ידע רב במחשבים. באופן מוזר הוא גם מאוהב בשושן, מה שיוצר בטח דברים מוזרים עם נווה צור שבעצמו עשה איתה רומן. בכלל, מה זה כל הסדרות האלה שלקחו כוכבי נוער וקיבצו אותן? חייב להגיד שזה דבר ממש מוזר...​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1763676778780.png

מקום תשיעי: מקסים בוקובסקי (שוברי גלים)

שוברי גלים בכללי זה בעייתי, אז להיות אורח בסדרה? מקסים בורח מהבית כי יש לו אבא עורך דין שמתגרש, והוא הליצן שבחבורה. הוא מאוהב בניקו (היא הנצר) ואפילו מאיים על בוני שלא יתקרב אליה. כמובן שלא יצא מזה כלום- בעונה הבאה מקסים עובר לאילת ומופיע מפעם לפעם בשיחות בזום. אתם יודעים כמה אני לא אוהב את הסדרה הזאת, ובואו נגיד שהיא לא ממש נתנה לדולב את הפריצה...​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1763676828702.png

מקום שמיני: עינת מהיח"צ (אינסטגרם)

לא, אני פיפי שהכנסתי אותה. עינת מהיח"צ זאת בעצם דמות שדולב המציא לאינסטגרם, של אשת יחסי ציבור שמנצלת המון אומנים ושולחת להם הודעות. הוא וחן אהרוני השתמשו בדמות כדי לעשות קליפ על ניצול האמנים בחודש הגאווה, כדי לנסות להעביר מסר ולא רק לעשות שיר גאווה מרים. מי שעוקב אחרי דולב באינסטגרם יכיר את עינת, יכיר את המשפט "אני פיפי" שמאפיין אותה, ויכיר את ההודעות המשונות שדולב שולח בשמה. כן, אני יודע, לא בדיוק דמות מסדרה ישראלית, אבל בכל זאת אחת מהדמויות הבאמת מזוהות עם דולב ולכן החלטתי שכדאי להכניס אותה.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1763676929770.png

מקום שביעי: דקר אלדר (אופוריה)

אופוריה הייתה סדרה שהצליחה ביותר בחו"ל, עשתה המון רעש בארץ ועזרה לרוני דלומי לפרוץ. צהובון רק רוצה להתקבל לקורס טיס, אבל במהלך הסדרה הוא מתחיל להפיק סרטונים בהם הוא מחלק סמים לחברים הכי טובים שלו, בעיקר לחופית- שהוא מאוהב בה קשות. לאחר שהוא מבצע ניתוח שמסיר את הפחד שלו, הוא אונס את חופית ואפילו מתקבל לבסוף לקורס טיס. למרות שלדמות היה פוטנציאל עצום בעיניי, אני לא אהבתי כל כך את הסדרה. היא הייתה די משעממת, ולמרות שהיה ממש כיף לראות אותו רוקח לכולם כל מיני חומרים מוזרים, הדמות לא מימשה כלום מהפוטנציאל שלה. סדרה מלאה באלימות, אבל אפילו האונס לא עניין כל כך. אוברייטד קצת.

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1763676870683.png

מקום שישי: שגיא (שקשוקה)

אני יודע, זה לא נייס בכלל לתת לשגיא מקום שביעי. אבל מי באמת אוהב אותו? שגיא הוא המורה החדש למתמטיקה ולמדעים במקום סבג, והוא יוצא חברת הייטק לשעבר. הוא בדרך כלל משלב מונחים באנגלית ומנסה לקדם את התלמידים שלו לעשות המצאות ואקזיטים. ראינו את שגיא מנסה לעודד את דותן ודוקי לעשות אפליקציה מיוחדת, וראינו אותו מסביר לכולם כל מיני מונחים מסובכים ומשתמש במונחים מההייטק. ובעונה הנוכחית אפילו גילינו שלשגיא יש גם אח תאום שדומה לו לגמרי, רק שבניגוד אליו, הוא טבעוני שמסרב לפגוע בחי ובסביבה, ומעודד את התלמידים למרד של ממש. אבל בסופו של דבר שגיא דמות די מעצבנת בעיני רבים, למרות שדולב כן הצליח קצת עם הדמות הקומית הזאת. אולי הוא יהיה עם גלית. עם הרקע שלה... זה אפשרי, לא? רק שיזהר שאחיו לא יסבך אותו מדי.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1717240203880.png

מקום חמישי: רפי (4:20)

מבית היוצר של אילת וגאליס, הגיעה 4:20. כידוע לכולנו, זה אומר שנווה צור שם, אבל לצד נווה ששיחק את קומה היה גם רפי. רפי הוא סטלן רוסי, חוזר בתשובה, שרק מחפש איך להביא את המכה הבאה עם הסמים. לאחר שהם לוקחים המון חומר בהקפה מעבריינים והחומר נגנב, השניים חוברים לאסי בניסיון לגנוב המון חומר, ומתחילים לפלוש אל התחום של לילי נקש, ברון הסמים המקומי. רפי מסתבך עם הסמים, עם שיעורי היהדות והחזרה בתשובה, וגם עם אהבתו לקלודין, משיעורי היהדות, שנשואה לבחור שקשור לפרשייה העלומה של לילי. הסדרה אפשרה לדולב להיות הרציני יותר בצמד, לעומת נווה צור. כמה מפתיע, נווה שיחק את הבחור הפחות רציני בצמד. היו בין רפי וקומה רגעים שהיו מאוד רציניים, אבל המון אנשים לא חיבבו אותה ממש. מצד שני, הסדרה נתנה אווירה של אילת שוב, וזה היה כיף לראות אותם עושים שטויות בשביל חומר.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member

1763675832058.png

מקום רביעי: גיל צוף (המנצח)

גיל הלא רגיל! איזו סדרה יפה ונהדרת. במנצח, דולב שיחק בן של שני אנשים, אשר ורונה, שהוא שר יחד איתם במקהלה שלהם במתנ"ס, בניצוח מנצח אגדי שהגיע מסיבה לא מוסברת לאזור מחו"ל. אל המקהלה מצטרפת אודי, או אודליה, אישה מקסימה ומסתורית שגיל מתחיל איתה רומן. אבל לצערנו, מסתבר שאודי היא כתבת רכילות שרוצה לדעת למה המנצח האגדי עזב את גרמניה לטובתם. הגילוי על כך מפריד בין השניים, עד שהם חוזרים בגלל החשש של גיל מההורים המוזרים שלו שלא רוצים שייסע לחו"ל ללמוד. גיל מלא בלבטים במהלך העונה, האם לטוס עם אודי? האם להישאר עם ההורים שלו? מה שעוצר הכל זה שההורים של גיל רוצים לטוס איתו גם, והלחץ גורם לו לטוס לבד לפני ההופעה הגדולה של המקהלה. כל כך חבל. גיל מתקשר בסוף העונה לרונה כדי להגיד לה שהוא רוצה לחזור ולא נעים לו לבד, אבל קצת חבל שהסוף שלו היה פחות מעניין משאר הסדרה, עם כל הבנייה הנהדרת שהדמות הזאת קיבלה. אבל בכל זאת, סדרה מקסימה עם קאסט איכותי ביותר, היה כיף איתה.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1717240327671.png

מקום שלישי: שאולי חיון (נעלמים)

את שאולי כולנו אוהבים, אני חושב שמבחינת כל הדמויות הוא היה הדמות הכי אהיבה של דולב. ללא ספק הדמות הכי זכורה ברשימה. אז שאולי הוא החבר הטוב של דניאלה ודריה, ויום אחד, הם עושים פיקניק באזור האסור באשמורת, מה שסוחף אותם להרפתקה לגבי תעלומת המים המורעלים בעיירה. שאולי תמיד הוסיף קלילות מסוימת לחקירה, הוא גם יוצר ויצר את השיר "מישהו כמוני" שנלקח בהשאלה ממש ברשות בידי יובל הופמן כוכבת הגלקסססססססססיה. מה שבאמת משנה בשאולי זה הרומן שלו עם דניאלה, הם אמנם ידידים מהממים אבל דניאלה רוצה לקחת את זה לשלב הבא. שאולי חושש שזה יהרוס את הידידות שלהם, ולכן הוא מהסס קצת עד שהם ביחד בסוף. בעונה השנייה שאולי נוסע לאיטליה, פרט לפלאשבקים לא באמת ראינו אותו. בעונה השלישית הוא חזר משם עם פטיש איטלקי וזה היה מאוד מוזר, ובעונה הרביעית הוא בכלל עם אל(ו)מה ועם אמה (לעזאזל), אז זה מוריד אותו. אבל בעונה הראשונה הוא היה ממש טוב. אז על בסיס העונה הראשונה שאולי עולה, העונות האחרות מורידות אותו לצערי.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1717240372128.png

מקום שני: יעקב אנילביץ' (כיפת ברזל)

אחת הדמויות הכי איכותיות של דולב מבחינתי היא יעקב, בשבילכם יענקי. יענקי הוא חסיד ויזניץ', שהתגייס לצבא בניגוד לדעת משפחתו. שם הוא נתקל בעמרם, דתי מתרבות רעה שהגיע במקרה ליחידה והחליט להשתלב שם. בעונה הראשונה אנחנו עדים לריבים של יענקי עם משפחתו וניסיון השידוך עם לאהל'ה, ובעיקר- לרומן בקשר עם תמר, סמלת מקסימה שמדברת איתו למרות השוני התרבותי ולמרות שהם לא מכירים אחד את השנייה במציאות. למרות שתמר יודעת איך יענקי נראה, הוא חושב שהיא החברה הבלונדינית שלה, וחבל שזה נקטע בסוף. הוא ועמרם גם עדים להתחרפנות של גור אריה המסכן והפגוע מינית. בעונה השנייה יענקי הפך לחייל, והצליח לשכנע את בן דודה של לאהל'ה, בן של רב חשוב, להתגייס, מה שרק מחמיר את המצב. יענקי עד לרצח שלו בידי שני חיילים ביחידה, שחוטפים אותו כתוצאה מכך, מה שמסובב את כולם על הרגליים. יענקי היה הדמות היחידה של דולב שהייתה בפריים טיים של ערוץ מרכזי, בסדרה שניסתה ליצור גשר בין חרדים לציבור הכללי, הוא הוכיח לכולנו שהוא יכול להתגייס ולהיות בן תורה. דמות באמת מצוינת של דולב, שהייתה יכולה לקחת גם את המקום הראשון, תופתעו לגלות. אבל ברור שיש מעליו מישהו אחר לגמרי...​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
1717240401266.png

מקום ראשון: חיליק אזולאי (פלמ"ח)

במקום הראשון נמצא את חיליק. אני יודע שזה יהיה לא פופולארי, אולי אחרים יגידו שאולי. אבל יש הבדל אחד קטן בין שאולי לבין חיליק. לא, לא זה שהיה לו רומן עם הדמות של אביב ועדי אלון גנב לו אותה לרגע, בעוד שלעדי היה רומן עם הדמות של גאיה ודולב גנב לו אותה לרגע. לא צריך. העקביות של חיליק הייתה עם סיפור האהבה הכי גדול בינו לבין יעל. חיליק, איש הפלמ"ח עם האף הארוך (כן, כל הזמן יורדים לו על האף ולאביב על הגובה, תזרמו) שהחליט לפרוש ממבצעים, והחליט לאמן את הדור הבא של החיילים בהכשרה, אבל התאהב ביעל. כל העונה הראשונה הוא חיזר אחריה והיא רצתה בכלל את רבין, עד שהוא כמעט הקריב את עצמו בשבילה והיא סופסוף הפכה לבת זוגו. בעונה השנייה נוכחנו לדעת שיעל לא יכולה לשבת בשקט על התחת ולחכות לפקודה לפעול, היא עורקת לאצ"ל ולרומן עם גורי, מה שאולי צריך לשכוח ממנו. שיתביישו להם על התקופה הזאת. בעונה השלישית קיבלנו חיליק אחר, שמתכנן את הצעת הנישואין של יעל, ואביב כתבה לה ולדולב סצנת חתונה נהדרת ומדהימה. לכן, חיליק צריך להיות במקום הראשון. הוא היה הדמות הכי טובה של דולב עם הסצנות הכי טובות, באופן עקבי הוא היה הכי טוב ועם העלילה הכי טובה, בניגוד לדמויות אחרות שנפגעו בגלל בחירות עלילתיות מוזרות. חבל שפלמ"ח חוותה את חרב הקיצוצים, אני חושב שהם יכלו ללכת למקום טוב אם היה יותר תקציב.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורי לבחור, ונקווה שאני לא אתלבט כל כך. עד אז!​

נערך לאחרונה ב:
למעלה