פינת הדמויות 106- ריף נאמן!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר דירגנו לשיר את הדמויות הרבות של עידו ברטל, הגיע תורי ובחרתי בשחקנית מפתיעה...

ריף נאמן.jpg

ריף נאמן! בניגוד למה שחושבים, היו לה טונות דמויות. חכו ותראו.​

YossihNew

Well-known member
אסיה סאמט.jpg

מקום עשירי: אסיה סאמט (אף אחד לא עוזב את פאלו אלטו)

תשמעו, כל פעם כשמדברים איתי על הסדרה הזאת, אני נקלע לאמנזיה. אין לי מושג מה קרה שם, מי ניסה להשתלט על מה, מישהו רצח משורר כדי להשתלט על נדל"ן בוואדי סאליב, אין לי כבר מושג. בקיצור, אסיה היא שוטרת, בת החסות של איריס אברמוב, שהיא מגזי אזרזר. אנחנו רואים בדרך כלל את אסיה עוזרת לאיריס בפענוח הפשע. הבעיה היא שאפילו אני לא זוכר מה קרה שם. לפחות נדב היה מוכשר בסדרה הזאת, יש את זה...​

YossihNew

Well-known member
תמרה נוימן.jpg

מקום תשיעי: תמרה נוימן (גולדה ומאיר)

סדרה הזיה. תאמינו לי. גולדה ומאיר, שני חברים טובים, צריכים להפוך לסוכנים סמויים ומסתננים למחנה קיץ. תמרה היא מושבניקית אמיצה ויפהפייה, בת זוג של מלך המחנה, יון לוינסון, ומחפשת את אחיה הנעדר, אדם. שממנו היא קיבלה מסרים לאחרונה. במהלך העונה אנחנו מקבלים רמזים רבים לזה שלא הכל כמו שהוא נראה, ובמהלך החקירה, תמרה וגולדה, כובש הבנות, מתאהבים. ואז אנחנו מגלים שאדם, אחיה של תמרה, הוא הרע הראשי, הוא השתלט על הסוכנות ומנסה לקחת את אם החיטה. תשמעו, זה סיפור שהוא שחזור של משהו מאוד מוכר לנו. אל תדאגו, על הסדרה המקורית אנחנו נדבר, אבל מי חשב שזה הגיוני לתת לריף עוד סיפור שבו היא מנסה למצוא קרוב משפחה אבוד? זה היה פשוט הזוי, שלושה שבועות מוזרים לגמרי של סדרה מוזרה.​

YossihNew

Well-known member
שירה לוי.jpg

מקום שמיני: שירה לוי (שטיסל 3)

מה? ככה קראו לה, זאת לא אשמתי. בעונה השלישית מנוחה קניגסברג סופסוף מוצאת שידוך ליוסל'ה, הבן של גיטי וליפא. אבל הוא פוגש שירה לא נכונה- הוא פוגש א שירה לוי. הוא מתאהב בה כל כך, אבל הטעות לא מקובלת בידי גיטי. היא מזרחית! אסור שחרדים אשכנזים יתחתנו עם מזרחים! היי, זה מזכיר לי סרט מסוים... לא? לא משנה. בקיצור, יוסל'ה פוגש את שירה בכותל המערבי, אבל המשפחה שלו שולחת אותו לשירה לוינזון לשידוך. אחרי שאבא של שירה לוינזון נפטר, ליפא מצליח לשכנע את גיטי שהם יפגשו עם משפחת לוי לגבי האירוסין. היה סיפור נחמד, הסיפור של משפחת וייס בעונה הזאת. אבל שטיסל היום יצרה סדרת בת יותר מעניינת, משום מה מסתבר שהענף של נוחעם במשפחה הרבה יותר אהוד מהענף של שולם. זה גם היה אחד מהתפקידים האחרונים של ריף. ושוב פעם, זאת פעם אחרונה שאת משתמשת בשם שלא שלך! אני לא צריך להתבלבל בינך ובין החברה הכי טובה שלך ורותם סלע כבר קראה לעצמה ככה, את מבינה אותי?​

YossihNew

Well-known member
יראת כהן.jpg

מקום שביעי: יראת כהן (המנצח)

תשמעו, היא שיחקה דווקא די יפה שם. בפרק מסוים של המנצח, אשר, השוטר שגם במקהלה המקומית, חוקר את יראת. משהו ביראת מוזר. תמיד אנשים פוגשים אותה ומתאבדים. זה פשוט הזוי, כל פעם היא מדברת עם אנשים והם מתאבדים. אשר חוקר האם משהו שם לא בסדר, האם יראת מובילה למוות של האנשים האלה, אבל יראת לא עוזרת לו. אשר סובל בפרק הזה, הוא מרגיש תחושה בעייתית מול נוח, חברו מהילדות, שהפך למנצח מוכר ומכובד ברחבי העולם, כשהוא נשאר שוטר נכה צה"ל, שמעסיקים אותו בתיק הזה רק כדי לתת לו קצת להרגיש טוב עם עצמו. בסוף הפרק יראת כמעט מתאבדת בקפיצה מהגג, אבל אשר עולה לשם ומסביר איך זאת בכלל לא אשמתה שכולם התאבדו. גם הוא רצה להתאבד בגללה, בגלל העיניים שלה שרואות הכל וחודרות לנשמה. יראת הייתה רק פרק אחד, אבל זה היה פרק ממש יפה, משהו בסיפור של אשר בפרק הזה היה ממש יפה. בכל זאת היה נחמד לראות את ריף משחקת דמות קצת אחרת, יותר מעורערת בנפשה.​

YossihNew

Well-known member
יערה.jpg

מקום שישי: יערה (פאודה 3)

אוי, מסכנה. אז בעונה השלישית של פאודה, ג'יהאד חמדאן משתחרר מהכלא, ואז בנו בשאר נאשם בבגידה לאחר שדורון מחסל את בן הדוד פאוזי. השניים בורחים, ובדרך פוגשים את יערה ואלעד. הם תלמידים במכינה קדם צבאית, ולבסוף משפחת חמדאן חוטפים אותם. כן, זה היה בתקופה שעוד יכולנו לדבר על חטופים בעזה בלי שיהיה לנו קצת יותר קשה לנשום. בקיצור, כל העונה ראינו את ריף עצובה וחטופה, כשהיחידה שלנו מנסה לחלץ אותה. ובאמת, לבסוף היחידה מצליחה לחלץ את יערה, כשאלעד נרצח קודם. אוף, הנבואות מהסדרה הזאת. בסוף הסדרה יערה מנסה להשתקם, אבל בשאר, שדורון אימן באגרוף כדי לנסות להוציא ממנו מודיעין, מרגיש כל כך נבגד, עד שהוא חודר לבית של יערה והורג אותה בדם קר. דורון לא מצליח להציל את יערה וזה די משליך עליו בעונה הרביעית. אבל האמת שזה מה שראינו מיערה. דמות שהייתה אמנם שולית, אבל כן הצליחה לפרסם את ריף בכל העולם. באמת, היא קיבלה המון תגובות על זה שהיא הייתה בפאודה. וכנראה מזה כל העולם יכיר אותה. רק חבל שזאת דמות שהייתה שולית, בכל זאת, חטופה, והיום זה קצת אחרת.​

YossihNew

Well-known member
גליה.jpg

מקום חמישי: גליה (שנות ה-80)

כן, זה היה מוזר קצת אבל זה קרה. אז באחת מהעונות של שנות ה-80, שלום אסייג התלהב והחליט להביא את ריף לשחק תפקיד. שלום ומני מתנדבים בקיבוץ, ופתאום שלום נדלק על בת קיבוץ חמודה שקוראים לה גליה. אבל יש בעיה קטנה אחת- גליה היא... היא קיבוצניקית. באותה התקופה זה אמר הרבה, זה אמר ששלום בא מעיר מסורתית-דתית ומזרחית בעיקר, והיא הייתה אשכנזייה, חילונית ומאוכלוסייה יותר חזקה. שלא לדבר על זה שגליה מקועקעת! אתם יודעים מה זה קעקועים בהלכה? יקלפו את זה כשיקברו אותה, זה אסור. לכן ההורים של שלום מאוד נגד היחסים בין גליה ושלום. אבל כשפרוספר וליליאן באים לראות את גליה, הם רואים שהיא מאוד נחמדה, ועוזרת לקשישים בזמנה הפנוי, מה שכמובן שובה את ליבם ומאפשר את היחסים בין הזוג. אבל חבל ששום דבר לא יצא מזה. גליה הייתה שתי עונות, ואמנם הייתה נחמדה, אבל עם המעבר לשנות ה-90, לא דיברו עליה יותר. שלום עבר לבקי, אשתו האנגלייה, ממנה נולד לו ילד. ומגליה לא שמענו. אל תדאגו, אנחנו נדבר יותר על שלום אסייג בהמשך הרשימה הזאת, ונשמע בדיוק למה הוא התאהב מריף ולמה היחסים האלו קצת... מוזרים.​

YossihNew

Well-known member
ליאור.jpg

מקום רביעי: ליאור (על הספקטרום)

היי, זה היה נחמד ולריף היה מקום די נחמד בסדרה הזאת. אז בפרק הראשון אנחנו מכירים את האוטיסטים, כולל את עמית, והחבר שלו ארז (שיעבור לדירה עצמאית ממש בקרוב, תאמינו לי). הם יושבים בבית קפה רוב הזמן, ושם אנחנו פוגשים בפעם הראשונה את ליאור. ליאור היא אמנם מלצרית, אבל היא חולמת להיות שחקנית ואפילו הצטלמה לסדרה. עמית מתלהב מהעניין, ואז הוא נכנס לדירה שלה בלי רשות. השותפה של ליאור לא רואה את זה בעין יפה, ולכן עמית מקבל צו הרחקה מליאור. אבל אם חשבתם שזה יעצור פה, זה לא עוצר פה. בסוף העונה, עמית הולך לפרמיירה של סדרה של ליאור, סדרה שאולי נפגוש כאן עוד שני מקומות, בסינמה סיטי גלילות כמובן, ואז... טוב, הוא מסתבך עם החגורה של המכנסיים, מישהו חושב שהוא מטריד את הילדים שלו אז הוא מחטיף לו אגרוף. וזה מגיע לחדשות ועמית די מתלהב. בפרק האחרון אנחנו רואים את ליאור ועמית משלימים, ליאור סידרה לו חתימות מכל השחקנים, אבל לעמית לא ממש אכפת. זה היה נחמד לראות את ריף כמלצרית. זה גם היה בתקופה שהיא התחילה לפרוץ, אז היה מאוד מעניין לראות אותה משחקת בסדרה איכותית מאוד. סדרה שלצערנו לא המשיכה, כי ליוצרת היה רעיון אחר. שגם הוא היה נהדר, אגב. אבל אם לא הייתה עוד עונה, זאת אומרת שאנחנו לא פגשנו את ליאור יותר, וחבל. אולי היא באמת הצליחה מאז כשחקנית.​

YossihNew

Well-known member
ריף לב ארי.jpg

מקום שלישי: ריף לב ארי (PPS)

לא מפספס, כי אני זה PPS! טוב, למרות שזאת הייתה סדרה שהייתה פה לזמן קצר, אני מוכן לדרג את ריף כדמות השלישית של ריף. לא, זה לא קשור לזה שיש לה את אותו השם, שאגב נקבע לפני. אז ריף לב ארי היא ממשעולי לב, המושב הרחוק. מולי ובתה גילי אברמסון עוברות למושב, לגור עם סבתא הרצליה, וריף היא השכנה שגרה עם אבא שלה. היא מתאהבת בגילי ממבט ראשון, רק שהיא לא יודעת שאותו גילי מזל טוב הוא PPS- רובוט כוכב פופ אישי שמולי המציאה. ההתאהבות לא עוברת חלק אצל חוסן גוטמן, הבריון של המושב שרוצה את ריף לעצמו ועושה המון כדי לפגוע בגילי. בנוסף גם יש המון עניינים עם מולי ואיתן- אביה הגרוש של ריף, ומצד שני עם יואב- האבא של חוסן. וגם אמא של ריף, ריקי, מפיקת ריאליטי, מנסה ללהק את PPS לריאליטי. ואפילו צוקית, החברה הטובה של ריף, מנסה לחבל בקשר של השניים כי חוסן אומר לה והיא עושה הכל בשבילו. לקראת סוף העונה, ריף מגלה ש-PPS הוא רובוט, ונכנסת למשבר, אבל לבסוף מקבלת את זה שחבר שלה רובוט. היא גם עוזרת בסוף העונה מול יואב, שמנסה לקחת את גילי ולהפוך אותו לחייל העתיד. ריף הייתה דמות חמודה ביותר, וכולנו נזכור בעיקר את הקטע בו היא שרה "גן נעול", שיר שלמולי אברמסון נמאס ממנו מזמן. דמות נחמדה, מסדרה שלא הצליחה, מסתבר שלא תמיד לקחת מישהו מכוכב נולד עושה סדרה שנשארת לך בלב. חבל דווקא.​

YossihNew

Well-known member
מוריה מוסקט.jpg

מקום שני: מוריה מוסקט (ראש גדול: ראש חדש)

לריף יש מקום קטן אך משמעותי בראש גדול. בעונת האיחוד, היא הייתה מוריה- תלמידה חמודה, מהממת, שלאבא שלה יש חברה (אמרנו כבר?) בשם מוסקט. היא החברה הכי טובה של אמילי (חברה טובה שראיתי איתה הצגות), ובאמצע מרד תלמידים בתיכון אביבים, היא אמנם הילדה הטובה אבל עוזרת לעידו החמוד. ההתקרבות בין מוריה לעידו בעייתית בעיני הידידה של עידו, תכלת הסתו... ה... חברתי הטובה שמזהה אותי מהצגות ולא צריך לרדת עליה. נכון? בכל מקרה, כל העונה מוריה ועידו היו זוג מתוק במיוחד, אבל עידו מתבקש לבקשת איתי, כחלק מקמפיין פרסום, להקים תנועה נגד מוסקט. הדבר הזה גורם לכך שמוטי, אבא של מוריה, נשלח לכלא, בתכנון של אחיו אילן, שמנסה להשתלט על החברה כאילו זה מלך האריות פה. לבסוף תכלת, עידו ומוריה משתפים פעולה ומצליחים להכניס את אילן לכלא, ולהוציא משם את מוטי. מה שהיה מעניין במוריה, זה שאף פעם לא רצו שהיא תהיה בת הזוג המועדפת על עידו. הוא גמר עם תכלת לבסוף. אבל מוריה הייתה שונה, היא לא הייתה רעה, או שקרנית או משהו. היא באמת הייתה טובה ונחמדה. היא הייתה מהממת מול עידו, היא תמכה באמילי כשזאת הייתה עצובה מהמצב המשפחתי שלה, ואפילו הקשיבה לכל החלומות המוזרים שלה. בתכל'ס יותר אנשים העדיפו את מוריה על תכלת, משהו בזה לא יצא טוב, סליחה מחברתי הטובה. התפקיד הראשון של ריף הפך אותה לאהובה ביותר ולכן הוא פה במקום השני, למרות ששנה בדיוק אחרי, יצאה הסדרה השנייה של ריף, והיא הפכה אותה ואת דין לשחקניות הכי גדולות של ערוץ KIDZ. אתם יודעים מה...​

YossihNew

Well-known member
ירדן גדות.jpg

מקום ראשון: ירדן גדות (כפולה)

ידעתם שנהר הירדן אהוב עליי יותר מהירקון או הקישון? בכל אופן, בפסגה של ריף נמצאת ירדן, או טפי, הדמות הכי שורדת שלה, שליוותה אותנו כל כפולה. ירדן היא האקרית, שבעבר הייתה החברה הכי טובה של נועה קירל אבל הן הסתכסכו לאחר שירדן הואשמה על לא עוול בכפה בשריפת הוואן שלה. לבסוף הן חוזרות להיות חברות, בעיקר אחרי שנועה עוזרת לה להשיג את צוק צוקרברג, הידיד החנון שלה. לצערנו זה נגמר בעונה השנייה, צוקי הולך לפוקי (כמה את לא יכולה להבין מה בקצה ההר ומסביבו תהום?) וירדן מחוזרת בידי האקס שלה, אריק, ובנוסף מנסה למצוא את אביה, סוכן המוסד שנעלם. לבסוף ירדן מוצאת את אביה איתן, לא אחר מאשר רוברט, הסוכן של נועה. ירדן גם מסתבכת עם אריק וההאקינג שלו בעונה השלישית, הוא מסתבך בפריצה רצינית והעלמת ראיות, ואפילו- בין העונה השלישית לרביעית, אנחנו מגלים שירדן וצוק חזרו. בעונה הרביעית היא מנסה לעזור לנועה מול קים הנדריקס שהשתלטה על הסוכנות של רוברט, אבל לצערנו קים מצליחה לסכסך ביניהן שוב וגורמת לנועה לחשוב שירדן גנבה ממנה. ההתרחקות של צוק ממנה גורמת לירדן "להתנחם" עם גור, למזלנו זה לא נמשך הרבה זמן וירדן חוזרת לצוק. בעונה האחרונה קיבלנו את ירדן עוזרת לנועה לפני שזאת הייתה כוכבת, ואפילו לתותי, ליצור מחזר ברשת. כן, יצירת דמויות וירטואליות הייתה העניין, כי ירדן הייתה זאת שיצרה את ליבי עומר, האישה שמאחורי עמוד השנאה לנועה כדי שנועה תתחזה אליה. ירדן הייתה נהדרת כל העונות של כפולה, ללא ספק זאת הייתה הסדרה הכי מצליחה של ריף, ולכן נוכל למצוא את ירדן בפסגת הדמויות שלה.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תור יונתן לבחור (בשבוע של יום ההולדת שלו!). עד אז!​

למעלה